Eлектронни четци - VI

• 59 134
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, някоя от вас да е имала успех с конвертиране на pdf към mobi? Калибрето ме разочарова, а резултатите от Adobe Acrobat Pro са незадоволителни. Така че ако имате изпитан метод, кажете. Изключвам пращане на имейла на Амазон.

# 436
  • Ямбол
Аз мисля, че не може да се конвертира pdf в какъвто и да е друг текстов формат, ако преди това не го обърнеш в текстов. Pdf - те са като картинки, снимки.
А при обръщането в текстов се иска редакция, понеже не всички букви ще се разпознаят правилно.
Или си го чети така, или си търси друг вид на същия текст.

# 437
  • Свищов
С онлайн конвертиране си го правя аз. Става доста бързо и качеството е добро. Ползвам този сайт: http://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi

# 438
Момичета, някоя от вас да е имала успех с конвертиране на pdf към mobi? Калибрето ме разочарова, а резултатите от Adobe Acrobat Pro са незадоволителни. Така че ако имате изпитан метод, кажете. Изключвам пращане на имейла на Амазон.

Много зависи какъв е pdf файла. Ако е текстов, се конвертира значително добре и с двете програми. Ако обаче е сканиран като снимка, общо взето няма спасение. Може да се мине през FineReader, но после задължително трябва да се редактира защото в по-голямата си част не се разпознава добре. Особено ако скана не е хубав.

# 439
  • София
Също така, ако има навигация между отделните глави и раздели в pdf, конвертирането също не е добро. Общо взето конвертиране на pdf не е добра идея.

# 440
  • Атлантис, Галактика Пегас
Момичета, знам че сте добре с английския всички тук, обаче имам въпрос някой русифицирал ли е Киндъла??? Аз още не смея макар че руснаци имат форуми на тази тема... Лично на мен ще ми е много по лесно с русифициран Киндъл

# 441
  • София
Тъй като стана въпрос за конвертиране на pdf, реших да споделя с вас, какво открих, може да е от помощ на някой. Тъй като имах една много важна за мен книга, която исках задължително да чета на устойството, но тя пък беше pdf, който за жалост беше доста усложнен/ с препратки, доста сложна table of contents/, а заедно с това и излизаше прекалено ситно на kindle ми, днес изгубих доста време, докато успея да го конвертирам във вид, който донякъде ме задоволява. Споделям с вас, как точно става http://store2.data.bg/placeboto/PDFtoMOBI.how-to.guide.pdf Има какво още да се желае, но поне текста го има/при всички останали преобразувания изчезваха цели глави/ и не е със ситен шрифт. Колкото и да не е добре да се конвертира pdf, понякога е необходимо, а дано това помогне на някой както и на мен Wink

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 01:02 от Albenavk

# 442
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Момичета, знам че сте добре с английския всички тук, обаче имам въпрос някой русифицирал ли е Киндъла??? Аз още не смея макар че руснаци имат форуми на тази тема... Лично на мен ще ми е много по лесно с русифициран Киндъл

Кindle си идва кирилизиран, съответно няма проблеми с поддръжката на руски език.

# 443

Кindle си идва кирилизиран, съответно няма проблеми с поддръжката на руски език.
Предполагам, че става въпрос за кирилизация на менютата.

# 444
Ех, голям зор, през всички стари теми минах, докато стигна дотук. Но пък се радвам, че успях. Аз нямам Киндъл, но много комфортно ползвам този на сестра ми. Обаче понеже тя всичко си е подредила и организирала, аз само си се разхождам и чета и си се радвам, но не зная нищо за процеса. Въпреки това искам да подаря Киндъл на моя много добра приятелка, но не знам дали всъщност е добра идея и искам съвет. Тя чете на български и на немски, не е много отворена към нови неща и е почти на 50. Но все пак мисля ,че може да се научи (няма да е чак такава сложнотия). И бюджетът ми е около 600 лева. Може ли да се получи нещо хубаво, или да й купувам някаква златна гривна (което изобщо не ми се иска).

# 445
  • В най - голямото село
schreier Майка ми е на 66г. и с удоволствие чете на Киндъла ми.

# 446
schreier Майка ми е на 66г. и с удоволствие чете на Киндъла ми.

Да, де и аз така на Киндъла на сестра ми го правя с огромно удоворствие. Но искам да съм сигурна, че като го подаря на Люси, тя ще може да стане независима ползвателка на Киндъл. И то предимно на български неща.

# 447
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ако не е на Вие с компютрите, ще свикне много бързо - да си намира книжки и да ги качва на четеца.

# 448
  • Атлантис, Галактика Пегас

Предполагам, че става въпрос за кирилизация на менютата.
точно за това става въпрос.
книги на руски не са ми проблем. Менюто на английски ми е проблем  Mr. Green

# 449
  • София
Ако не е на Вие с компютрите, ще свикне много бързо - да си намира книжки и да ги качва на четеца.

Съгласна съм. Ако използва компютър и обича да чете, киндълът ще е идеален подарък. А с този бюджет можеш да ѝ купиш три.   Wink

Общи условия

Активация на акаунт