Отговори
# 360
Госпожата, Дафне, newsm10

# 361
Дори още не е минал епизода , а вече какви ли не отрицателни в пълния си  смисъл , предположения се пишат Tired
Моето пък ще е положително , като даже ще се опитам да спазя стария турски морал и традиции , заради  които все спорим .
Ами ако дори самата Гюлтен знае за разходката на Джемре с яхта ?
 Ако я одобрява и даже си е дала съгласието за нея  Thinking
Тогава , пак ли Джемре , ще е крива , че отишла с Баръш някъде си , сам самичка   Rolling Eyes
Моралът изисква от мъжа , който няма защо да се крие или да си прикрива намеренията спрямо жената която харесва  ,
да уведоми в  случая  ,  майка и , че иска да я изведе на разходка, примерно  Naughty  . 
Такова нещо при турците си е съвсем нормално .
Майка му на Баръш явно знае , защо пък  майката на Джемре да не знае и тя също   Sunglasses
Ха, ха Гюлтен и ритници би използвала  , само и само да накара Джемрето да обърне малко внимание на Баръшчо  Joy

# 362
...Куха не куха, противното същество с облик на проскубана гейша пак отиде да и реве на вратата, щото видители баща и не одобрява да ходи по кръчми и Кузей да и го....в дома на Али. Горката неоправдана зейнеб, с висок морал и крокодилски сълзи ще реве на вратът на "кухата лейка" и ще с е надява на дипломация...красотЪ и финес просто.  newsm53 newsm48

# 363
...Куха не куха, противното същество с облик на проскубана гейша пак отиде да и реве на вратата, щото видители баща и не одобрява да ходи по кръчми и Кузей да и го....в дома на Али. Горката неоправдана зейнеб, с висок морал и крокодилски сълзи ще реве на вратът на "кухата лейка" и ще с е надява на дипломация...красотЪ и финес просто.  newsm53 newsm48

Четох ви,но на тези цветущи лафове не мога да се въздържа  Joy Joy Joy

# 364
Дори още не е минал епизода , а вече какви ли не отрицателни в пълния си  смисъл , предположения се пишат Tired
Моето пък ще е положително , като даже ще се опитам да спазя стария турски морал и традиции , заради  които все спорим .
Тогава , пак ли Джемре , ще е крива , че отишла с Баръш някъде си , сам самичка   Rolling Eyes
Моралът изисква от мъжа , който няма защо да се крие или да си прикрива намеренията спрямо жената която харесва  ,
да уведоми в  случая  ,  майка и , че иска да я изведе на разходка, примерно  Naughty  . 
Майка му на Баръш явно знае , защо пък  майката на Джемре да не знае и тя също   Sunglasses
Ха, ха Гюлтен и ритници би използвала  , само и само да накара Джемрето да обърне малко внимание на Баръшчо  Joy

...нормално,...още повече след разговора и с Хандан, едва ли иска да Дъщеря и да стане Хандан 2 , а Кузей като Сами

# 365
Ха, ха Гюлтен и ритници би използвала  , само и само да накара Джемрето да обърне малко внимание на Баръшчо  Joy

Обаче нали се сещаш, че не всички искат като теб да спазват стария турски морал и традиции.

Също така бих казала, че да познаваш стария турски морал и традиции и да го спазваш/уважаваш са съвсем отделни неща. Някои го познават (визирам себе си, за други не мога да твърдя), но не считам, че трябва да се спазва едно към едно - даже напротив, в него има много неща, които са изостанали от времето, такива, които са поставени изначално на погрешна основа и изобщо много неща, които трябва да останат в миналото и с които трябва хората да се разделят, ако искат да вървят напред.

Това, че майката на Джемрета може да знае за яхтата и да е дала съгласието си не означава нищо. Не оправдава нито нея, нито дъщеря й. От самото начало е ясно, че и двете са махленки от класа, които се опияняват и стремят към лустрото и живота на богатите. Да не давам конкретни примери от предишни серии, че то много, а и нямам време за това. Това е целта на Гюлтен, дъщеря й да хване някой богат, а не да остане забита в квартала, затова я окуражава за Баръш, само че бедна й е фантазията Ебру ханъм какъв нож ще им наточи. Когато Джемрета искаше да се жени за Гюней, майка й каза, че ще я направят слугиня в пекарната на баща му и цял живот няма да излезе от там. Като че ли дъщеря й е принцеса от сой, на която се полага царски дворец при царски син. Тъй че тия двете са ясни, какво представляват, селски сметкаджийки без кръчмар обаче и няма нужда някой да познава турския морал, за да вижда евтините им ходове.

# 366
Kuzey Güney 34. Bölüm

Kuzey’e, Barış’la Cemre’yi birlikte görmek çok ağır geliyor ve bir anda kontrolünü kaybediyor. Zeynep’in Gülten’lerin evinde kalmaya başlamasıyla Cemre, Kuzey’le Zeynep arasındaki ilişkiye daha yakından şahit olmak zorunda kalır. Kuzey ise, Zeynep’le babasının arasını düzeltmeye çalışsa da başarılı olamaz. Öte yandan Ferhat’ın Simay üzerinden kendisine vermek istediği mesajı anlayan Kuzey’in, sevdiklerini korumak için yardım isteyebileceği tek kişi Bekir olur. Kuzey etrafındaki belalardan kurtulmak istedikçe, Bekir’e borçlandığının farkındadır. Kalbindeki aşka söz geçiremedikçe Cemre daha çok yaralanır. Barış’ın ilgisi, zor zamanlarında Cemre’ye kaçabileceği bir liman sunar. Barış ve Cemre, baş başa geçirdikleri saatlerde, birbirlerinin hiç bilmedikleri yönleriyle tanışır. Cemre’nin Barış’la bir ilişki yaşadığını düşünen Kuzey ise bu durumdan duyduğu rahatsızlığı, etrafına belli etmemek için büyük bir çaba harcar. Güney’in Banu’nun geçmişine dair soru işaretlerinin artması, Ebru’yu bu konuda yeni tedbirler almaya iter. Barış ise Güney’i hayatlarından çıkarmak için Burak Çatalcalı kozunu oynar. Ancak Barış, kendi geleceği adına da büyük bir kumar oynadığının farkında değildir. Diğer taraftan Güney ise Kuzey’in yeni işini kendine bağımlı hale getirecek planını uygulamaya koyar. Gerçekler ortaya çıktığında Kuzey, Güney’e rağmen önemli bir karar vermek zorundadır. Zor geçen bir günün ardından Barış’la Cemre’yi birlikte görmek, Kuzey’e çok ağır gelir. Kuzey, herkesin gözü önünde kontrolünü kaybettiğinde, bu an bir tek Cemre’yi mutlu eder. Diğer taraftaysa, Sinanerler’in hayatını değiştirecek süreç, Burak Çatalcalı’nın ortaya çıkışıyla başlayacaktır.

# 367
...има ли майка , която не желае добър живот за детето си.?!! Гюлтен е прекрасна майка и добър човек. Може да има моменти на несъгласие с Дж. но я подкрепя и е до нея /годежа с Гюней/, тя играе прекрасно ролята на майка и приятелка на дъщеря си. Сара Бри , мисля че Гюлтен и няколко пъти се застъпва за Кузей пред баща му, Спомням си доста епизоди в която тя проявява загриженост към него , Гюлтен даде подкрепа и на Хандан в предната серия , каква сметкаджийка е пък тя...за какво говориш?   ooooh! ooooh! Thinking

# 368
# 369
Тупи, Госпожата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes но не съм съгласна с вас. Нямаше работа Зейнеп при Джемре след всичко, което наговори и което си мисли за нея. Това по мое скромно мнение е цинично в случая. Каза и, че е постоянното присъствие и няма да успее да се меси във връзката им - добре! От какъв зор тогава продължава да я търси ? И колко силно се надява Дж. да е с Баръш... Страхува се от нея, защото знае истината.Момичета, аз също не казвам, че Дж. има само добри качества, то кой ли е изцяло добър, но че е добра по душа, това не може да отречете.Също като Кузей. И съм сигурна, че нямаше да бъде с Гюней, дори да не се беше захванал с Бану. Когато разбра какво е извършил и как е пожертвал собствения си брат, тя го презря / за разлика от Бану, за която това въобще не е ненормално / Гюлтен също се възмути от цялото семейство, ако помните. И дайте да не спорим за неща, които още не сме видели и да осъждаме когото и да било предварително, а ? Всеки си харесва някой от героите и си го защитава, това е нормално. Нито вие ще ме накарате да захаресвам Зейнеп, нито аз вас да харесате Джемре. Но хайде без обидни епитети, може ли ? Аз поне никога не съм си позволила да нарека Зейнеп с някоя обидна дума / освен дето и се подиграх на стайлинга и рошавата грива, ама наистина я обличат безобразно и винаги е като плашило в главата, все едно не се реши сутрин като стане/ нито съм казвала, че е леконравна и т.н. Нека си гледаме хубавия филм и да си спорим колкото си искаме, така е по- забавно, нали?
Сара Бри, че коя майка не иска дъщеря и да живее по- добре от нея самата ? Какво лошо има в това ? Не я обвинявам, че не иска дъщеря и да се превърне в слугиня като Хандан например. Я ми кажи дали ти не би искала да живееш сред лукс, ако ти се отдаде възможност? Не говоря, разбира се да се продаде за пари на някой дърт богаташ, но ако срещне някой хубав, добър и богат мъж, защо не ? И какво като не е принцеса, с какво Бану е по- заслужила да живее по този начин? Просто е имала късмета да се роди в богат дом. Но пък и затова е такава лигла невъзможна. Защо тогава не осъждате Гюней, че също иска да се отърве от квартала и да живее и той като богаташ? Мама Хандан не иска ли същото за него ? Всички майки са еднакви и искат децата им да живеят по - добре от тях самите. Не мога да ги обвинявам за това. Олелее, улях се, извинете ме!  Hug

# 370
  • Тук някъде.....
Сара бри, наистина се опитвам да уважавам всяко мнение и да се опитам да разбера гледната точка, но ти определено постави опитите ми на изпитание  Mr. Green
Аз също мисля, че в турския морал, разбирания, традиции има неща, които трябва да бъдат премахнати и оставени в миналото, но това не зависи от нас, в крайна сметка. Ако не ни харесва, гледаме американските, английските, мексиканските и пр. морални ценности. Филмът е турски и това предполага турски ценности  Peace Не е нещо, което можем да променим.
На второ място - всеки в крайна сметка харесва героите с които се идентифицира по някакъв, макар и бегъл начин, но нещо в поведението, мислите, преживяванията трябва да е близко, за ни допадне.
Изобщо не считам, че Гюлтен и Джемре са махленки, които преследват само материалното и излизането от квартала на всяка цена. В началото, вярно, Гюлтен беше против връзката на дъщеря си с Гюней, въпреки неговата така наречена перспективност. Тя не го харесваше и като човек, но въпреки всичко не застана на пътя на Джемре  Peace, а я подкрепи, както считам, че ще направи в крайна сметка и спрямо любовта й към Кузей. Харесвам и Гюлтен като образ, и Зеррин като актриса. Ролята на Мадмоазел в ЗП не й направи никаква чест, но тук е различно. От онзи разговор, не съм чула Гюлтен да споменава вече наличието на пари или нещо друго, което да наведе на мисъл за преследване на материалното. Освен това, не може да не се отчете факта, че Гюлтен е самотен родител, който се е борил сам с живота и отглежда сам детето си. Кой родител не иска най-доброто за детето си? Но пример в любовните отношения едва ли може да даде, при положение, че е била сама и поне не са дали наличието на сериозна връзка в живота й.
Да оставим настрана обстоятелството, че Джемре е пълнолетна  Mr. Green и може да взима решенията си сама. Къде в нея видяхте сметкаджийство?
Според мен, Гюлтен знае много отдавна за любовта на дъщеря си, но и за всички усложнения които последваха в живота на Кузей - като се започне от Симай, та се свърши с Зейнеп. Та в тоя ред на мисли, тя би насърчила дъщеря си за Баръш не толкова заради парите, колкото да не страда Джемре пред очите й.

# 371
queen fenka,
всяка майка иска детето й да е добре. Дори и да го формулираме така, както ти си го казала, "детето й да живее по-добре от нея", пак няма нищо лошо, нормално е. Въпросът е в това обаче, защо майката, наречена Гюлтен не смята, че дъщеря й ще бъде добре в семейство от същата черга, при същите или подобни услвия, от които самата тя идва? Защо смята, че дъщеря й ще е добре, само ако хване някой богат? Нали не само парите правят нещата, а най-вече човекът/хората. Защо не Текиноулу или някой от същата черга? Защо непременно от калибъра на Синанер? Хич не е сметкаджийство това. Не е ли добре всяка жаба да си знае гьола?

Относно Гюней държа да кажа, че аз лично съм една от тези, които НЕ го осъждат за това че иска да се измъкне от батака, да успее в живота и т.н., за почти нищо, да не кажа за нищо, но тук едва ли има други такива, въпреки това съм изказвала това си становище доста пъти още от самото начало и досега, ако си следила насоката на мненията ми, сигурно знаеш това.

Нали всеки има право на мнение и всеки може да си го изкаже. Така и аз. Това, че някой изобщо не го приемат, не значи, че то трябва да се промени. И аз не приемам редица други становища, но не смятам, че е необходимо да ги поучавам или променям, просто си пиша моите виждания.

# 372

Обаче нали се сещаш, че не всички искат като теб да спазват стария турски морал и традиции.

Също така бих казала, че да познаваш стария турски морал и традиции и да го спазваш/уважаваш са съвсем отделни неща. Някои го познават (визирам себе си, за други не мога да твърдя), но не считам, че трябва да се спазва едно към едно - даже напротив, в него има много неща, които са изостанали от времето, такива, които са поставени изначално на погрешна основа и изобщо много неща, които трябва да останат в миналото и с които трябва хората да се разделят, ако искат да вървят напред.

Тъй че тия двете са ясни, какво представляват, селски сметкаджийки без кръчмар обаче и няма нужда някой да познава турския морал, за да вижда евтините им ходове.

Държа да отбележа, че моралът и традициите би следвало да са на почит у всеки, независимо дали е турчин, българин или китаец.
Това да изтъкваме кой какви традиции познава и какъв морал следва е някак смешно.
Да се охулва традиционализма и да се присмиваме пък на хората в Турция, които държат на морала, понеже ги смятаме за отживелица е доста нелепо.
Дори си мисля, че турските сериали жънат такива успехи в българския телевизионен ефир точно защото показват нещо, което ни липсва и ни е домиляло за него - семейните ценности, морала и традициите. Мисля, че за много повече неща можем само да завиждаме на тяхното общество, отколкото да им се присмиваме, че са изостанали.

# 373
За да не копирам цитати ще пиша че съм съгласна с всичко написано от Sofi_q,queen_fenka,Добро Утро,Seleya и Алиса  bouquet.
До скоро харесвах много повече Зейнеб от Джемре но в последните серии ме дразни и според мен умишлено сценаристките ги променят така, Джемре както крадеше изведнъж спря, а Зейнеб от мила и добра започна да си показва рогцата.
В някои серии  одобрявам реакциите на Д в други на З .  Peace

# 374

Общи условия

Активация на акаунт