Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 113

• 50 616
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Стара Загора
Привет и от мен момичета!Голямо сънуване сте сънували снощи,браво на сънувалите.Есествено на Лили сънят най-ми хареса,мн.чувствен,а на Хриси някак мн.реален  истински,сякаш си била на снимките наистина,то нали тия дни обсъждаме отношенията на героите извън снимките.
А за това
Цитат
И аз май започнах да изтрещявам,снощи на сън ших рокля на Мукадес,а Кадир бей и Мустафа ми държаха карфиците #Crazy и интересно нито веднъж не убодох мадам Кетенджи... Rolling Eyes
съм се смяла с глас Laughing.Славенка,аз се чудих джанъм защо Мука е с толкоз хубав тоалет,а то ти си я шила Joy Joy Joy!
 Благодаря ви за стиховете ,за клиповете,снимките,песните-всичко е чоооок хубаво и ми хареса.
 Айде да минава и утре и да идва четвъртък 21.00часа,че нямам търпение вече!!!

nihal,мерси за анкетите!

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 11:24 от borovinka123

# 601
10 часа по-късно...спалнята на сем Кетенджи

Скрит текст:
Мадам Мукадес отваря натежали очи,Елиф пак се е размърдала и си мрънка,надига се към кошчето ,бебето си спи сладко,Мурат се е отвил ,но времето е топло и няма да става да го завива.Оправя си извъртяната нощница,че нещо я стяга в гърдите..
-Раами.Раами,събиди се бе-сръчква с лакет спящия до нея благоверен-Оф,събуди се бе,нещо много ми е притеснено...
-Ох Мукадес,счупи ми ребрата...Какво искаш пак?Елиф си изпи млякото,Мурат се изпишка,хайде да спим има време,има време...-сънено нарежда Рахми.
-Алла,алла Раами ,как можеш да спиш бе.На мен ще ми се пръсне главата от мисли и тревоги...И защо Керим и Фатмагюл толкова настояваха да си идат в новата къща,санким не можаха да останат тука да пренощуват...кака им да го чува и ако нейде сбъркат да ги поправи...
-Мукадес,нищо им няма и те си спят като нас...нали това се прави на първа брачна нощ-спиш или пари броиш,помниш ли ти така ми каза след нашата сватба,ти така каза.
Мукадес,става рязко от леглото.
-Оф,ама Муки вземи малко да се пооправиш,че си много рошава в главата,приличаш на разцъфнало майско дръвче,мила,само птички и пчелички ти липсват на главата.
-Няма време Раами,ще заплескам едни мекици и ще им занеса на младите...Кой знае зълвата с какво ще гости енището за първа закуска.Не стига,че не ме вземаха със себе си..-поглежда към огледалото-Вай,кой е този крокозъмбел там...ама аз съм била,колко съм красива като се наспя,чак не можах да се позная...Раами ,аз отивам..
-Добре Мукадес,добре...ама ти мекици,знаеш ли да правиш?
Мадам Кетенджи излиза с наперена походка от спалнята им,влиза в кухнята и сяда на масаста...След 5 мин...”Така,как само ми тежи главата,сигурно ще е от ракията,и как бръмчат мухи в главата ми...Мъка,мъка..и какво ли правят онези..Енището дали е завит,дали Фатмагюл му е обръщала внимание или се е дърпала както съм я учила.Казах и ако много му се иска,да го ливне с вода,че да му се изпари ищаха,и омекне мерака,но като я знам каква е твърдоглава,ще му е пристанала още при първата целувка...ех,защо не съм там,аз съм по-голяма и по-разбирам нещата от тях...Какво ли знаят те,мляс по стълбите...даже и на кино не са виждали как става,то да не стават така нещата –държат се за ръка...или пък само с погледи,ако бе така да съм родила цяла приказка за 7-те мукаджуджанки и кака им Елиф от енището само,какви погледи само ми хвърляше в началото....Будала съм и то голяма,как не се скрих в колата им...ама много пък щяха да ми дрънката тенекиите от сирене дето им вързах отзад,нали са младоженци..как иначе ще разлаят кучетата из махлата...Божемто станало обед така унесне ан в мисли,абе мекици няма да ядата ами да им направя пиле с ориз и крабии за Керим,че много ги обича...Имам да ви разказвам и за сватбената торта,но друг път тама какво мазало падна,ужас...”

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 11:10 от Slawena

# 602

Скрит текст:
Мадам Мукадес отваря натежали очи,Елиф пак се е размърдала и си мрънка,надига се към кошчето ,бебето си спи сладко,Мурат се е отвил ,но времето е топло и няма да става да го завива.Оправя си извъртяната нощница,че нещо я стяга в гърдите..
-Раами.Раами,събиди се бе-сръчква с лакет спящия до нея благоверен-Оф,събуди се бе,нещо много ми е притеснено...
-Ох Мукадес,счупи ми ребрата...Какво искаш пак?Елиф си изпи млякото,Мурат се изпишка,хайде да спим има време,има време...-сънено нарежда Рахми.
-Алла,алла Раами ,как можеш да спиш бе.На мен ще ми се пръсне главата от мисли и тревоги...И защо Керим и Фатмагюл толкова настояваха да си идат в новата къща,санким не можаха да останат тука да пренощуват...кака им да го чува и ако нейде сбъркат да ги поправи...
-Мукадес,нищо им няма и те си спят като нас...нали това се прави на първа брачна нощ-спиш или пари броиш,помниш ли ти така ми каза след нашата сватба,ти така каза.
Мукадес,става рязко от леглото.
-Оф,ама Муки вземи малко да се пооправиш,че си много рошава в главата,приличаш на разцъфнало майско дръвче,мила,само птички и пчелички ти липсват на главата.
-Няма време Раами,ще заплескам едни мекици и ще им занеса на младите...Кой знае зълвата с какво ще гости енището за първа закуска.Не стига,че не ме вземаха със себе си..-поглежда към огледалото-Вай,кой е този крокозъмбел там...ама аз съм била,колко съм красива като се наспя,чак не можах да се позная...Раами ,аз отивам..
-Добре Мукадес,добре...ама ти мекици,знаеш ли да правиш?
Мадам Кетенджи излиза с наперена походка от спалнята им,влиза в кухнята и сяда на масаста...След 5 мин...”Така,как само ми тежи главата,сигурно ще е от ракията,и как бръмчат мухи в главата ми...Мъка,мъка..и какво ли правят онези..Енището дали е завит,дали Фатмагюл му е обръщала внимание или се е дърпала както съм я учила.Казах и ако много му се иска,да го ливне с вода,че да му се изпари ищаха,и омекне мерака,но като я знам каква е твърдоглава,ще му е пристанала още при първата целувка...ех,защо не съм там,аз съм по-голяма и по-разбирам нещата от тях...Какво ли знаят те,мляс по стълбите...даже и на кино не са виждали как става,то да не стават така нещата –държат се за ръка...или пък само с погледи,ако бе така да съм родила цяла приказка за 7-те мукаджуджанки и кака им Елиф от енището само,какви погледи само ми хвърляше в началото....Будала съм и то голяма,как не се скрих в колата им...ама много пък щяха да ми дрънката тенекиите от сирене дето им вързах отзад,нали са младоженци..как иначе ще разлаят кучетата из махлата...Божемто станало обед така унесне ан в мисли,абе мекици няма да ядата ами да им направя пиле с ориз и крабии за Керим,че много ги обича...Имам да ви разказвам и за сватбената торта,но друг път тама какво мазало падна,ужас...”
Славенке,нашия фенклуб май пак се е развихрил! Браво,джанъм,страхотно е!
Моля,аз поемам репортажа с рязането на тортата! Очаквайте скоро!!! hahaha hahaha hahaha hahaha

# 603
  • София
хихих я вижте ние какво правим в първата брачна нощ

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230601

bowuu

# 604
  • София
Не,според мен си играят нещо,закачка някаква.....извън снимките......та Добро утро,мили виртуални приятелки!!!
Ето и аз сънувах тази нощ......може би е от луната,:
Сънят ми беше като че ли кратък и никакъв:Понеже скоро ще ходя на бал на една племенница и си купих вчера рокля,та се сънувах с тази рокля - бях в Кухнята на розата/ама с официалната рокля/,хапвах си на една маса и наблюдавах Фатамгюл и Мерием как приготвят сватбена торта,нещо си се смееха,аз нарочно покашлях,че да ме забележат,ама ъ-ъ,не ме отбелязаха....Оглеждах навсякъде кухнята,беше ми много хубаво и сънят ми беше с мирис,миришеше ми на рози навсякъде,влизаха пчели и др.насекоми,по едно време се появи Рахми и гонеше една пеперуда с такава пеперудохващачка Joy......а аз скочих и понеже от него не ме беше срам,го попитах къде е Керим,а той ми каза "гялди,гялди....",оф,аз го попитах дали скоро ще дойде,че бързам за автобуса за София,а той се зарадва,че съм от Б-я и ми каза,че прабаба му е от хасковският край и че той е идвал тук като малък.....после се чу някакъв трясък и аз се събудих,дъщеря ми идваше да ме събуди
ама бутна един стол.Та ни Енгин,ни Керим видях,събудих се леко натъжена,имах чувството,че за малко аха съм щяла да се докосна до нещо невероятно,но съм го изпуснала.Язък,че бях и с хубава рокля.Уф,ще си наложа пак да сънувам newsm78,ще чакам другото пълнолуние.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 11:26 от evelin

# 605
  • В Града на Липите

Продължение - два часа след това

Скрит текст:
Мадам Кетенджи е пригладила коси, скиприла се е с нов туалет и с кръшна походка и въоръжена с тавата с ориза /пилето отлетяло от стрес/ се понася към новия имот на семейство Ългаз.
Докато пристигне, перчема й съвсем клюмва но тя уверено пристъпя в силно залесения двор и прави подстъп към къщата. Обаче вратите са заключени, пердетата спуснати, и от вътре не се чува нищо. Дето се вика гробна тишина, дори птичките са замлъкнали и не смеят да гъкнат.
Мука тръшва тавата на масата в двора и тръгва да обикаля за да открие начин да проникне в къщата.
- Туй енище въобще не е в ред. Турило решетки навсякъде, все едно в клетка ще я държи жена си. Ми бива ли така, срамота. И мазе нямат. Добре че си взех шперца, че то иначе ако разчитам на случайности досега да съм умряла.
Тя вади богат набор от шперцове от деколтето и се заема с ключалката. След около 5-6 минути пъшкане, изричане на нелицеприятни местоимения и потене, вратата се отваря и тя пристъпя в притихналата къща. Тръгва на пръсти като балерина, а очите й са нащтрек. Една дъска изкърцва и Мука застива в позиция гранд плие. След като няма ответна реакция тя продължава на прилазки и прибежки и стига до спалнята където се помещава семейното ложе. Мъчи се да надникне през прозореца, но Фатмагюл предвидливо е сложила перде и Мука я благославя подобаващо. Ослушва се известно време и като не чува ни хъркане, ни сумтене, открехва леко вратата и замръзва. Скърцащия звук й докарва лудо сърцебиене. Поема си дълбоко дъх и наднича.
Гледката я шокира. А тя е - оправено прилежно легло и голяма розова бележка, формат А4
Мука я взема и чете:
Енге, добре че дойде. Полей цветята и нахрани Лодос. Има едни дрехи за пране, пусни пералнята на 7-ма програма и внимавай с бельото на Керим, броила съм го. После мини с прахосмукачката и обери праха. Останаха за прекопаване две лехи с картофи в задния двор, може да ги довършиш. А, и да не забравя. като си тръгваш си вземи полюлея, че Керим получава някакви хронични смущения от него, не можах да разбера точно какви.
Ние заминаваме за ден -два или три според зависи, и по известни съображения решихме да не споделяме къде.
Енге и да знаеш, много сме ти благодарни, айде спорна работа.
Мука се тръшва на леглото й очите й попадат на абажура.
- Ама големи селяндури тия двамата. Аз такава антика им подарих, те пак не ме оцениха.

Евелин  Hug, дано другия път да си довършиш съня. То и аз днес се чувствам странно. Явно това пълнолуние е виновно. Или да го кръстим Енгинолуние  newsm78

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 11:45 от hrissi_sz

# 606
  • Разград

Скрит текст:
Колко мекичко.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 11:49 от vania_e

# 607
  • Разград
74. Bölüm Özeti

Fatmagül ve Kerim'in aylardır heyecanla bekledikleri düğünleri, büyük bir coşkuyla başlar. Fahrettin ve Kadir ise Mustafa'nın tuttuğu adamın bulunamamış olmasından ötürü, korkulu bir bekleyiş içindedir. Bu sırada, Sami ile Asu, adamı teşhis etmek için düğüne yetişmeye çalışırlar.

Mustafa'nın Kerim'i öldürmesi için tuttuğu adam ise, tüm güvenlik önlemlerine rağmen Kadirlerin evinin bahçesine sızmayı başarır. Öte yandan Kadirlerin başvurusu üzerine ifadesi alınan Mustafa, hakkındaki bütün suçlamaları inkar etme yolunu seçer.

Etraflarındaki büyük tehlikeden habersiz, Kerim ve Fatmagül, düğünlerinin tadını doyasıya çıkarırlar. Nikah törenleri gerçekleştiğinde, ikisi de bütün bir ömrü beraber geçirmek için birbirlerine söz verirler. Mustafa ise İstanbul'dan beklediği haber gelmedikçe, büyük bir umutsuzluğa kapılır.

Düğünün sonlarına doğru gelindiğinde, aynı evde baş başa kalacak olmanın gerilimini, Fatmagül ve Kerim ayrı ayrı hissetmeye başlar. İkisi de heyecanlı, ikisi de gergindir. İki yaralı aşık, Fatmagül ve Kerim, en mutlu günlerinde, çok zor bir sınavdan daha geçecektir.

# 608
74. Bölüm Özeti

Fatmagül ve Kerim'in aylardır heyecanla bekledikleri düğünleri, büyük bir coşkuyla başlar. Fahrettin ve Kadir ise Mustafa'nın tuttuğu adamın bulunamamış olmasından ötürü, korkulu bir bekleyiş içindedir. Bu sırada, Sami ile Asu, adamı teşhis etmek için düğüne yetişmeye çalışırlar.

Mustafa'nın Kerim'i öldürmesi için tuttuğu adam ise, tüm güvenlik önlemlerine rağmen Kadirlerin evinin bahçesine sızmayı başarır. Öte yandan Kadirlerin başvurusu üzerine ifadesi alınan Mustafa, hakkındaki bütün suçlamaları inkar etme yolunu seçer.

Etraflarındaki büyük tehlikeden habersiz, Kerim ve Fatmagül, düğünlerinin tadını doyasıya çıkarırlar. Nikah törenleri gerçekleştiğinde, ikisi de bütün bir ömrü beraber geçirmek için birbirlerine söz verirler. Mustafa ise İstanbul'dan beklediği haber gelmedikçe, büyük bir umutsuzluğa kapılır.

Düğünün sonlarına doğru gelindiğinde, aynı evde baş başa kalacak olmanın gerilimini, Fatmagül ve Kerim ayrı ayrı hissetmeye başlar. İkisi de heyecanlı, ikisi de gergindir. İki yaralı aşık, Fatmagül ve Kerim, en mutlu günlerinde, çok zor bir sınavdan daha geçecektir.

Ванче,мерси! Ако може и някой да го преведе, ще сме благодаряни.

# 609
  • София
Навън е Май ...:
Скрит текст:
"Навън е Май по всичките етажи,
с небе като рисувано стъкло.
Луната му е перлена и влажна.
Звездите му прегарят от любов.
... По въздуха му тръпне нощен шепот.
Задъхан бриз се гали във брега.
Навън е Май. Оставям се в ръцете му.
По-нежна съм и от цветче на мак.
Той ме целува дълго и безмълвно,
опиянено, влюбено и лунатично.
Сега съм негова. А на разсъмване
сънувам теб. И знам, че ме обичаш."
Стих: Caribiana

Славенка,Хриси страхотно се допълвате  smile3501!

Енгинолунието на мен ми действа като Лудолуние  Confused!Всекиму според заслугите  Laughing...

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 12:02 от Л_Дани

# 610
Здравейте!
Относно клипчето : най-вероятно е видял папараците и е решил да им даде материал за писане.След като заля Берен с чай,сега налита на татко Фахретин, брей че бабаит тоз Енгин бе Rolling Eyes Вече на финала на сериала и те си отпускат душичките. Близо 3 год дебнене не е лесно.
Благодаря за превода на интервюто ,аз не го бях гледала още .Направи ми впечатление цитирам по памет" Колкото и да е добър сценария ако актьорите не са на ниво няма да се получат нещата .Този филм е доказателство за това.Сещам се  и за интервюто на Бюлент/Рахми/" В този сериал няма звезди" Съгласна съм с него . Енгин и Берен обират овациите ,но ако не бяха останалите чудесно изиграни персонажи нищо нямаше да е същото

# 611
хихих я вижте ние какво правим в първата брачна нощ

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230601

bowuu

Joy
Славенка!  Hug

# 612
  • Разград

# 613
Ромина радвам се да те ''видя'' тук  Hug

Скрит текст:
Ендже&Мелек  newsm11

Slawena&hrissi_sz  newsm10
Whistling Whistling Whistling

# 614
Цяла сутрин ви чета!  smile3529 Има много неща, дето не са за изпускане!
Lilims, от твоя сън и думите за ръцете на Енгин, получих световъртеж и пърхане под лъжичката.
Също и от прекрасните снимки, клипчета, стихотворения, цитатите от Елиф Шафак, емоциите ми скочиха, вълнението ми е до гърлото. Ама явно така ще си бъда до 21 юни.
Daizy_g благодаря за превода.  smile3525 Вие сте коментирали интервюто, само да допълня, че нищо не бива да се абсолютизира. Колкото и да си талантлив, няма да достигнеш висок професионализъм без знания и теоретична подготовка. Нито пък за режисьорската работа, колкото и да е добра, трябва и артиста срещу теб да е добър. Я да дойде Хилал Сарал мен да ме режисира!  Joy Joy Joy
Енгин колкото повече го опознавам, толкова повече му се възхищавам!
Slawena, Хриси, за спалнята на сем. Кетенджи!  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт