ВТОРИ КЛАС - 10

• 47 269
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Вчера подарих на моя "Дневникът на един дръндьо" . Леко я зачетох, подобна е на "Малкият Никола", но в съвременен вариант. Хареса му, надявам се да я прочете.... Confused

# 481
Моят чете " Румцайс" Simple Smile

# 482
  • Sofia
Уф, моят нищо не иска да чете  Tired. За него четенето е само за бързина , и колкото да говоря и обяснява за ползите от него - ефекта е 0. Започна да чете басните на Лафонтен от задължителния списък / сам си я избра/. Не му харесва , но няма избор  Twisted Evil.
 Има куп книги и енциклопедии от брат си , как пък нищо не му хареса  Crazy.
 Толкова да обичам книгите , пък нито едно от децата ми да не обича да чете.

# 483
Басните ги имаха и миналата година, на моето дете, което подчертано обича да чете-НЕ и харесват и е прочела една-две, няма намерение да ги прочита И това лято. Thinking

# 484
Мони свърши Доктор Ох Боли - най- любимата му книга досега. И в момента си препрочита Пипи.
Мръщи се на книгите от списъка за лятото... Карлсон съм убедена, че няма да му хареса, Книга за джунглата я почна, прочете 10 страници и не му хареса никак  Tired
Но лека полека се надявам да прочете поне 5 от 10-те книги, а покрай тях други не от списъка.
Ето , сега поръчах и препоръчаната на Амбърче  Hug

Не съм ви се оплакала от моя калпазанин, просто бях прекалено бясна, за да пиша. Авно сме в каръшка серия - ОТНОВО.
Оставил си онзи ден чантичката със суитчера на люлката пред съседния блок и се заиграл с децата пред входа (10 метра го е деляло от чантичката) и някой я е откраднал. С чисто новия телефон, с портмонето му с 10лв, ключовете за апартамена и други дреболии.
Та сменяхме бравата на вратата, нови ключове... ядове, нерви...  2 дни му се карам и съм му бясна. То бива блейка, ама неговото вече е прекалено.
А и какви хора има бе - да откраднеш на дете чантичката.
Ама важното е, че сме живи и здрави, другото се оправя.
Ходихме до Дивотино точно тогава, имаме близки приятели там, толкова  къщи пред разруха има, нацепени, изпопадали покриви, комини, изпотрошени прозорци...

# 485
  • Sofia
 Теди, толкова добре те разбирам, особено за ключовете. Преди 2 години големият изгуби ключовете. Тогава не знаех дали са му ги откраднали и сменихме целия патрон / беше доста скъп, т.к. е от тези със специалните ключове/. Най-интересното е , обаче , че на другия ден ключовете се намериха , та бях още по-бясна  Crazy.
 Това , което пишеш за Дивотино е много страшно. Като гледам по телевизията за какво става въпрос и ми настръхва косата!
 Колкото до четенето - за мен е супер наложително да се чете цялата задължителна литература. В по-големите класове произведенията са още по-трудни и неразбираеми , но ако не се прочетат няма как да се изкара изпита след 7 клас. Така че сега ще създавам навици , че задължителното е задължително , пък ще мисля как да вкарам и нещо препоръчително.

# 486
И нашия патрон е някакъв странен, преработваха зъбци... за да не го сменяме целия. Така излезе 60лв, иначе не ми се мисли колко щеше да е.
А вие хубаво, че сте сменили все пак патрона, не се знае дали от ключовете не са били извадили дубликат. На племенниците ми така преди няколко години им извадили дубликат от ключовете и ги бяха ограбили - компютрите и на двамата, деца в гимназия бяха и вероятно кражбата беше дело на техни "приятели"  Confused
Книгите ще се четат, компромис няма да направя. Харесва му или не, това е негово задължение.

# 487
Теди, явно сте в серия. Дано е приключила.

Какъв е списъка за 3 клас? Ние още нямаме такъв.

# 488
  • Sofia
Списъкът при нас е:
 Басни на Езоп и Лафонтен
 Приказки на Ран Босилек и Асен Разцветников
 Приказки на Андерсен
 Небивалици - Доналд Бисет
 Том Сойер
 Лукчо
 Пинокио
 Книга за джунглата
 Алиса
 Това се случи на 35 май - Ерих Кестнер

# 489
# 490
  • Чикаго / София
Амбер книжката изглежда много интересна, наистина.

Иринка май няма много да се запленени от тези книжки моите момичета за съжаление

Дневникът на един Дръндьо или на англ. The Diary of a Wimpy Kid /все се чудех как ще преведат wimpy kid на български, а то дръндьо  Grinning/ Деница е прочела вече 4 от книжките, ама на английски, даже сега си е взела следващата да я чете докато е в България, ама я помолих да я остави за сега и да наблегне на българските книжки.  Тя много я харесва, сама се смее докато я чете.

Аз не държа на задължителната литература, ама при нас е друго. Искам просто да се опитва да чете на български повечко, поне докато е в България, че когато е тук не й остава много време за български книжки.

Благодаря на останалите за идеите за книжки.

Аз й поръчах Приключенията на Туфо рижия пират http://www.book.store.bg/p7355/prikliucheniata-na-tufo-rizhia-pi … konstantinov.html Спомням си едно време аз много я харесвах и Четириноги Детективи http://www.book.store.bg/p70602/chetirinogi-detektivi-daiana-kimptyn.html
Деница много обича книжки с кучета и котки и се надявам да й харесат.

А за малката поръчах тази книжка http://www.book.store.bg/p49467/kak-petsyn-i-findys-izplashiha-l … ven-norkvist.html Как Петсън и Финдъс изплашиха лисицата.  Не съм я виждала преди тази поредица, дано й се стори интересна и тя да почете малко, че е голяма лисица, все се измъква от четенето.

Тедка много неприятно за чантичката на Мони. Голяма разправия си е това със смяната на брави, особено сега с тези по-скъпите брави, едно време беше лесно.

# 491
  • София
На подхвърлени ключове и аз не бих разчитала. Вероятността вече за са направени дубликати никак не е малка.
Миналото лято Павел прочете повечето задължителни книжки. Тези, които не ги прочете, беше, защото не му харесаха. Но прочете и други. Като цяло чете доста. Но той обича да чете. Тази година каза, че ще чете повече "незадължителни". Каквото иска - такова. Сега сме взели освен първите две книги на "39 ключа", още и 3 от поредицата "Капитан Гащи", също така и една от "Дневникът на един дръндьо". Взехме и ГДВ /май от малкото на Роалд Дал, които още не е чел/. Има и още една на Никола.  Засега това сме намислили. Тези "задължителните", като гледам вашите списъци /ние още нямаме/ или се повтарят с тези от миналата година, или ги е чел. Мисля също така да му предложа "Антон и Точица", "Летящата класна стая", "Двойната Лотхен". Мисля си и за "Тайната Градина" - беше ми една от любимите като дете.
Нашите и юни ще са "на училище" по половин ден заради проекта - ще работят по него от 9.00 до 12.00 часа от 01.06. до 22.06. В края на юни, живот и здраве, ще ходи на математически лагер на Лозенец. А юли и август сигурно ще ги пратя с Ради с баба им в Бургас. Та това са ни плановете, живот и здраве.
Теди, "Доктор Дулитъл" чете Павел миналото лято и много я хареса. И аз си я препрочетох и пак много ми хареса. Взех и още две от поредицата - "Пощата но Д-р Дулитъл" и "Циркът на Д-р Дулитъл". Препоръчвам ги, страхотни са също.  Peace

# 492
Иринка, благодаря  Hug не знаех, че има още две книги за Дулитъл. Поне ги няма в Азола, откъдето пазаря. Ще ги потърся в другите сайтове.
Но Азолата ми е любима  Mr. Green, понеже доставката над 20лв е безплатна, а и понякога си поръчвам някой парфюм за мен (и аз човек) , а там са на добра цена и досега са били все оригинални, не  е имало гаф.
"Двойната Лотхен" я почнахме през зимата, но нещо не ни грабна  Thinking
"Летящата класна стая" бих я пробвала.
"Пинокио" много му хареса, чете я преди 2 месеца.
Тази я издирвам от доста време, но не я намирам налична.

Търся и голямата енциклопедия за животни на Нешънъл Джиографик... май ще се наложи да ида до Славейков, там ще я има.

# 493
  • София
Пинокио също я имаха в списъка за миналото лято и Павел я чете и хареса. Аз я бях забравила и я препрочетох. Но не знам как съм я харесвала. Та тя сега ми се видя просто отвратителна.  Sick

# 494
  • Sofia
Теди , аз имам старото издание, Алекс я чете миналото лято. Ако не я намериш може да ти я дам, нали сме комшийки  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт