ВТОРИ КЛАС - 10

• 47 223
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ако някой не е чел Матилда, препоръчвам я много горещо. Невероятна книга е!
И аз се присъединявам към тази препоръка и се учудвам,че я няма в повечето списъци-в трети клас се изучава откъс от книгата и си спомням,че една от задачите беше да продължат случката ,което няма как да стане,ако не са чели книгата  Peace Утре ,ако  не забравя ще ви напиша кои произведения се изучават в трети клас....
Може сами да си измислят продължение.  Wink
Майтапът настрана, пусни наистина произведенията, които се учат в трети клас.  Hug  bouquet

# 646
[ Утре ,ако  не забравя ще ви напиша кои произведения се изучават в трети клас....
Много ще сме ти благодарни.  Heart Eyes

# 647
  • у дома
Добре,обещавам утре-той си е върнал Читанката,но имаше помагало към нея,в която ги има произведенията...
Гледам,че в повечето списъци има През гори и води на Станев,ние пък я имаме сега в списъка за четвърти клас-моето вчера я започна и днес я дочете,тя беше една от малкото в нашия списък,които не е чел.

# 648
# 649
  • София
Матилда я има при нас. Според мен има значение по кой учебник учат децата за произведенията. Или бъркам? newsm78 Не вадят ли учителите книгите именно от съответния учебник?

Саша е чела "Вълшебният пръст" на Роалд Дал. Като цяло аз съм му огромен фен и съм й купила доста книги. Та и Матилда имаме. Може би тази седмица ще я пощадя, а от другата ще започне да чете и да пише думи, че й видях тетрдката за диктовки колко думи е имало да пише по 10 пъти... ама не ги е писала  Crazy

# 650
Добро утро.  Sunglasses Heart Eyes
Според мен има значение по кой учебник учат децата за произведенията. Или бъркам? newsm78 Не вадят ли учителите книгите именно от съответния учебник?
Вероятно е така.  Peace Децата  предварително да са запознати с произведенията, които ще разглеждат през учебната година.  Peace
Приятни почивни дни на всички.  Hug

# 651
Ей, като вляза тук и видя списъци с книги и олеквам с по 50лв, не ми действате добре  Laughing
Все ще се намери нещо, което го нямаме, а звучи интересно.
Матилда я бях подарила на племенницата ми, но тя пък няма май намерение да я започне даже.
Сега си я поръчах и за нас.
И отново да похваля сайта Азола, през който поръчвам книги, с по 15-16% намаление са повечето, безплатна доставка над 20лв  Mr. Green

# 652
  • Русе
  Добро утро. Днес планираме да прескочим до възстановка на средновековен град в крепостта Червен, около Русе - костюми,оръжия и бойни техники,занаяти.  http://chigot.com/chigot/

# 653
  • София
Сега ще разгледам тази Азола дето Тедка я хвали  Peace
Аз поръчвам, от Хермес директно имат 20% на книгите, от издателство Труд и от store, но когато има повече книги за поръчване, иначе обичам да ходя по големите книжарници и да гледам.

# 654
Поздрави и от мен за всички дечица - бъдещи третокласници и за търпеливите им майчета   bouquet
Ще очаквам списъка с изучаваните книги, защото нашият списък съдържа 25 заглавия!! Вярно, че госпожата ни е амбициозна, ама този поменик ми дойде в повече. А Сани има 5 по физическо. Ужасно се възмутих, може ли на дете, спечелило бронзов медал на състезанието по плуване в класа да пишеш 5 - не тичала бързо, не хващала топката по народна... Не ме вълнува оценката, но не ми се струва редно. Вие какво мислите?

# 655
Есме,  Peace и аз мисля като теб. Не я стимулира по никакъв начин. И аз бих се ядосвала.

И аз бях озадачена от една оценка в характеристиката, която за моето дете е е реална, но като разбрах, че други имат максимална се разгневих  #2gunfire. Няма как да си обясня такива действия освен със симпатия. Аз знам, че Вики не й е любимка, но и е недопустимо да я орязва, а на други да завишава.

# 656
  • с/у ОколоМръсТното
Есме,  Peace и аз мисля като теб. Не я стимулира по никакъв начин. И аз бих се ядосвала.

И аз бях озадачена от една оценка в характеристиката,

нашата характеристика няма оценки, а само тикчета.  Rolling Eyes
Есме, да не ти пука... То бива простотия, ама...  ooooh!

Амбър, изглежда мнооооого добре мястото, към което сте се запътили. После да разкажеш, моля...  Hug

# 657
С тикче маркират оценката, която поставят. В нашият случай - 3, което отговаря на "в голяма степен"

оценките са от 0 до 4:
1 - незначително;
2 - в малка степен;
3 - в голяма степен;
4 - напълно
0 - препоръчва се повече старание.

Адекватната ни самооценка е 3, което е нормално, но не съм съгласна, че на 9 г. някой има напълно реална такава.

Успех на плувкинята! Медалът не могат да й вземат.

# 658
  • с/у ОколоМръсТното
Сега погледнах нашата...
Значи има 3 броя "равнища"... И съответно те са:
1. Отлично;
2. Добро;
3. Има нужда от подобрение.

На синчето всички тикчета са в графа "Отлично", само към "отношение към своите вещи и обществените вещи" има "добро".  Joy Нищо не е губил или повредил, само шкафчето му беше в пълен хаос.  Simple Smile

# 659
Поздрави и от мен за всички дечица - бъдещи третокласници и за търпеливите им майчета   bouquet
Ще очаквам списъка с изучаваните книги, защото нашият списък съдържа 25 заглавия!! Вярно, че госпожата ни е амбициозна, ама този поменик ми дойде в повече. А Сани има 5 по физическо. Ужасно се възмутих, може ли на дете, спечелило бронзов медал на състезанието по плуване в класа да пишеш 5 - не тичала бързо, не хващала топката по народна... Не ме вълнува оценката, но не ми се струва редно. Вие какво мислите?

Как мисля ли?Преди месец цяла тема пуснах по въпроса....че оценяване само на лекоатлетически дисциплини не е показател, ама ми развиха теория, че е.Толкоз...

Завършихме и ние, доволна съм от детето, много изнесе на гърба си тази година и е боец.Заслужава почивка като начало...Чета за характеристики-ние нямаме...имаха само след завършване на ПГУ преди 2 години, сега 1 и 2 клас-нямат.

Общи условия

Активация на акаунт