Re: ® Ebay - тема 80

• 42 439
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Здравейте!Имам регистрация в американския Ибей.Преди време си бях поръчала от там рамки за очила.Искам пак да си поръчам нещо,но не мога да се справя с тези търгове.Може ли да ми кажете как да сортирам тези стоки,които направо могат да се купят.
И още един въпрос:търся спешно хладилна чанта за дълъг път-от тези ,където се включват към запалката на автомобила.
Ще бъда много благодарна,ако няко ми помогне Hug
Ако си от Варна, ще ти кажа къде има малки хладилничета:-)
Много са сладки и май могат и да поддържат Т, т.е. зимата например да поддържат топло нещо... Peace

# 241
  • Пловдив
Продадох в немския Ибей тениска,но купувача ми е пратил плащане с банков превод  след като изрично съм писала само Пейпал newsm78 Това ми е първата продажба,моля дайте съвет какъв е този превод и какво да правя  newsm78

Германците предпочитат банковите преводи, че са техните почти без пари.Пиши му,че приемаш само ПП и го помоли да си направи плащането през тях.Таксата за международен банков превод най-вероятно ще ти е повече от стойността на тениската.

Здравейте момичета   bouquet Миналия петък една приятелка ми поръча от английския ибей едни джапанки Адидас бяха 27паунда + 6 за доставка.Пише че от Америка ще дойдат.Аз хабер си нямам как стават тези неща и нищичко не разбирам,та въпроса ми е дали ще плащам допълнително мито или ДДС или каквото и да било  newsm78
Благодаря предварително  Hug

Щом ще идват от Америка може и да платиш ДДС, а може и да ти се размине.Друг път поръчвай от страни от ЕС, за да нямаш притеснения.

# 242
Германците предпочитат банковите преводи, че са техните почти без пари.Пиши му,че приемаш само ПП и го помоли да си направи плащането през тях.Таксата за международен банков превод най-вероятно ще ти е повече от стойността на тениската.
С Джери се разбрахме на лични, но да напиша и тук, може да свърши работа и на някой друг.
В немския ибей има нов метод за плащане за новите продавачи. Купувачът плаща на ибей, както му е удобно на него, а след изпращане на стоката ибей превежда парите на продавача по начина, който той е посочил в настройките си...В конкретния случай купувачът е превел на ибей по банков път, а тъй като Джери е посочила ПейПал в настройките си, ибей ще й ги преведе на нея по чрез ПейПал Peace

# 243
  • Пловдив
Biba Sparrow , мерси, че сподели.
Как добре са го измислили дойчовците, браво, много клиенториентирана политика.

# 244
  • Пловдив
Горгона   bouquet благодаря!И на мен не ми се искаше от Америка ама само там ги намерих и за това ги поръчахме.Сума ти време ги търсих а даже не са и същите,които искам аз  Whistling

# 245
...много клиенториентирана политика.
Мдаа, за клиентите е супер...обаче продавачите да го ду*ат Wink
На мен понеже ми се наложи да си отворя ноя акаунт, сега имам "удоволствието" да ползвам този метод и здраво се изнервих...Едно, че чакаш цяла седмица да ти пратят парите, ами и имам чувството, че не реагират бързо ибейците- имам 2ма-3ма тук, които са отметнали още преди 4-5 дни, че са платили, от ибей обаче още не са потвърдили плащането и аз чакам ли чакам с изпращането... Накрая хората ще се изнервят от чакане и в оценката ще пишат, че аз изпращам бавно, а вината не е моя...
Чудят се какви глупости да измислят...

# 246
  • Пловдив
...много клиенториентирана политика.
Мдаа, за клиентите е супер...обаче продавачите да го ду*ат Wink
На мен понеже ми се наложи да си отворя ноя акаунт, сега имам "удоволствието" да ползвам този метод и здраво се изнервих...Едно, че чакаш цяла седмица да ти пратят парите, ами и имам чувството, че не реагират бързо ибейците- имам 2ма-3ма тук, които са отметнали още преди 4-5 дни, че са платили, от ибей обаче още не са потвърдили плащането и аз чакам ли чакам с изпращането... Накрая хората ще се изнервят от чакане и в оценката ще пишат, че аз изпращам бавно, а вината не е моя...
Чудят се какви глупости да измислят...

Казваш,че това е само за нови продавачи.При какъв рейтинг няма да се минава през това?

# 247
Казваш,че това е само за нови продавачи.При какъв рейтинг няма да се минава през това?
Aми аз за съжаление не видях някъде това да има връзка с рейтинга...просто това се отнася за всички новорегистрирали се от сега нататък. Дано да се бъркам, но не намерих нищо, което даже да загатне, че в един определен момент човек ще може да се оттърве от този вид плащане Sad
То е и уж в услуга и на продавача- един вид да не си даваш данните от банковата сметка на сульо и пульо дет се вика, а само в ибей ще ти ги знаят и така уж да няма злоупотреби, но си е до известна степен неудобство...

# 248
Аз ПАК съм в странна ситуация, някои има ли идея възможно ли е това наистина  newsm78

На 13 Април печеля и плащам. Преди 5 дни пиша на продавача за неполучена стока, няма отговор и повдигам кейс за неполучена стока. Днес, продавачът ми отговаря, че сега разбира, че чакам нещо от него. Той имал мейл от ebay, че друг е спечелил стоката, платил я и му я пратил. Няма мейл от ПейПал за моето плащане и чак днес ми вижда името за пръв път.
В листинга с наддаващите аз съм естествено с най-висока цена.....

# 249
Аз ПАК съм в странна ситуация, някои има ли идея възможно ли е това наистина  newsm78

На 13 Април печеля и плащам. Преди 5 дни пиша на продавача за неполучена стока, няма отговор и повдигам кейс за неполучена стока. Днес, продавачът ми отговаря, че сега разбира, че чакам нещо от него. Той имал мейл от ebay, че друг е спечелил стоката, платил я и му я пратил. Няма мейл от ПейПал за моето плащане и чак днес ми вижда името за пръв път.

Объркал се е нещо...нека да ти покаже имейла, ама се съмнявам да го направи, тъй като такъв едва ли има. Имам повече от 1200 продажби за последните 10 години и нито веднъж не се е случавало нещо подобно...Забатачил се е нещо човекът, но да ходи сега да издирва стоката или да ти връща парите.

# 250

Объркал се е нещо...нека да ти покаже имейла, ама се съмнявам да го направи, тъй като такъв едва ли има. Имам повече от 1200 продажби за последните 10 години и нито веднъж не се е случавало нещо подобно...Забатачил се е нещо човекът, но да ходи сега да издирва стоката или да ти връща парите.

Сега видях, че е имал 2 еднакви търга, на тая дата... А явно е един артикул само...

# 251
И другия търг е бил с по-висока цена сигурно Wink
Ами негова грешка е, без знаение дали нарочно или по невнимание, но трябва да те обезщети  някак си...

# 252
И другия търг е бил с по-висока цена сигурно Wink
Ами негова грешка е, без знаение дали нарочно или по невнимание, но трябва да те обезщети  някак си...

Ами не Simple Smile аз съм с по-висока.... не ми се искаше връщане, но явно така ще е...
Мерси за отговорите!!!

# 253

Ами не Simple Smile аз съм с по-висока....
Е, тогава освен, че е заблуден е и малко глупав Laughing можеше да изкара повече парички от теб, ама на Simple Smile

# 254
  • В друго измерение
Момичета  Hug

Извинете ме, че нахлувам така с въпрос  Hug Но се ровя като муха без глава и се чудя...
"Нова" съм, тоест акаунт имам от повече от 6 месеца, но в началото само наддавах безуспешно, до плащане не се стигна...
Сега за пръв път купувам директно...обаче  ooooh! имах проблеми с картата ми, регистрирана в ПейПал и се забавих доста...съответно, логично, продавачът отворил кейс...
Оправих се с картата и платих преди изтичането на срока...тъй като обаче досега не съм имала вземане-даване с feedback-a, само съм чела - човекът ми е оставил веднага след плащането страхотен коментар - че съм реагирала веднага, платила съм бързо, всичко е перфектно...
Ама всъщност се забавих и платих в последния възможен момент...
Това, което се чудя, понеже не съм искала да съм некоректна - знам, че имам възможност да оставя feedback за него, но това като си получа поръчката...а как мога да му пиша лично сега да му се извиня за забавянето?  newsm78
Не намирам лични съобщения, виждам само опциите за свързване с продавача по конкретен проблем  newsm78
Как да му видя мейл? Май нещо от много взиране вече недовиждам...
Извинете ме, ако задавам глупави въпроси  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт