Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания се правят по време на първата консултация с гинеколог и първата консултация за бременност?
Как се броят седмици на бременност и как се определят седмиците в лентичката за бременност?
Какво представлява BHCG и PAPP-A в контекста на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви изследвания се правят по време на първата консултация с гинеколог и първата консултация за бременност?
-
Как се броят седмици на бременност и как се определят седмиците в лентичката за бременност?
Седмиците на бременността се броят от първия ден на последната менструация. Това означава, че първата седмица се счита за нулева, а след това продължава напред. Този метод на отчитане на седмици се използва за улесняване на проследяването и наблюдението върху развитието на бременността и бебето. Седмиците в лентичката за бременност се определят от първия ден на последната менструация. Тази информация се използва за изчисляване на седмиците от бременността и проследяване на развитието на бебето.
-
Какво представлява BHCG и PAPP-A в контекста на бременността?
BHCG е важен скринингов тест за бременност, който включва измерване на хормона човешки хорионгонадотропин (hCG) в кръвта на бременната. PAPP-A е друг биохимичен маркер, който се оценява по време на скрининга за бременност и представлява протеин, произвеждан от плацентата. Тези тестове помагат да се оцени рискът от генетични аномалии при бебето.
-
Какво представлява вагинален ехограф и защо се извършва?
-
Какво представлява цитонамазката и микробиологията?

.
При мен бебето беше спряло да се развива преди 3 седмици. И при мен си почна с кървене и се оказа най-лошото! Колкото и да е трудно в момента - спокойно! След 2 цикъла ще можете да почнете пак опитите! Сега използвай тези 2 месеца и се погрижи за себе си, защото много скоро ще си пак в редиците! 
Близначе успех и на теб. Моят ембрион го видяхме и чухме сърчице в 7 г.с. Първият ми преглед беше в 5 г.с и 4 дни и се видя само плоден сак. Така, че
Самата аз не знам защо съм толкова...ненормална. С първата бременност направих тест, попитах си тогавашната гинеколожка кога да ида на лекар и тя каза след един месец. И забравих че съм бременна. След един месец отидох и се видя вече бебе, сърце и всичко и то перфектно. Но защо сега не мога така, защо ме е толкова страх и не мога да се отпусна? Направо ми иде да се изблъскам някъде
Аз знам, че няма причина нещата да не са наред. Здрава съм, любимия също, нямам аборти до сега....Само трябваше да си изчакам чинно и да отида в петък, а днеска хич да не се бях и разкарвала..... защото само се разстроих.