Майчинство за безработни 2

• 69 870
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте искам да попитам от 2009 до 2011 година бях в майчинство
през 2012 година имам работени 3 месеца как точно ще се изчислява майчинството ми и към кой ще спадна към тези безработни който взимат 1 година по 100 лева или към кои извинете ме,но не съм много запозната Embarassed

# 211
  • Пловдив
през 2012 година имам работени 3 месеца как точно ще се изчислява майчинството ми и към кой ще спадна към тези безработни който взимат 1 година по 100 лева или към кои извинете ме,но не съм много запозната Embarassed

какво майчинство ще ти изчисляват?нали вече е приключило????
даваш много малко информация?сега работиш ли?очакваш да раждаш ли

# 212

какво майчинство ще ти изчисляват?нали вече е приключило????
даваш много малко информация?сега работиш ли?очакваш да раждаш ли
Извинявам се не съм била ясна става въпрос за втора бременност  началото на тази година съм работила 3 месеца и след това не съм,а от 2009 до 2011 съм била в майчинство заради първото си дете

# 213
  • Пловдив

Извинявам се не съм била ясна става въпрос за втора бременност  началото на тази година съм работила 3 месеца и след това не съм,а от 2009 до 2011 съм била в майчинство заради първото си дете

В момента на издаване на 45 дневния ще си безработна и доходът на човек ви е под 350 лв бруто,нали така?
За изчисляването 12 м назад на доходите ще ти смятат месеците,които си била на работа.Трябва да представиш служебна бележка за доход за тези месеци

Като безработна с доход под 350 лв на човек бруто,ще имаш право на помощ за бременност 150 лв 45 дни преди термин,100 лв социално майчинство на месец за една година,детски и помощ за раждане 600 лв

Мислила ли си да започнеш някъде работа?

# 214
Благодаря за бързият отговор и аз мислях,че е така ами вариант за започване на работа  има ,но за бременна жена е доста тежка работата ,а и болничен няма да мога да ползвам преди тези 45 дни (до колкото знам трябва да имаш работени 6 месеца за да ползваш болничен) друг вариант да търся някой да ме води на работа на минималната примерно

# 215
  • Пловдив
Благодаря за бързият отговор и аз мислях,че е така ами вариант за започване на работа  има ,но за бременна жена е доста тежка работата ,а и болничен няма да мога да ползвам преди тези 45 дни (до колкото знам трябва да имаш работени 6 месеца за да ползваш болничен) друг вариант да търся някой да ме води на работа на минималната примерно

за този вариант говорим.разбира се,че бременна по редовния начин няма кой да те назначи

намери някой да те води и ако можеш вземи болничен.това че нямаш право на болничен не е вярно

# 216
Благодаря ти много  Hug  bouquet
 ще търся начин дано се получи  Simple Smile

# 217
Трябва ли да обявяваме, длъжни ли сме, че сме бременни, дори и във първите месеци,при постъпване на работа?

# 218
  • Пловдив
Трябва ли да обявяваме, длъжни ли сме, че сме бременни, дори и във първите месеци,при постъпване на работа?

Не,не си длъжна

Докато си на изпитателен срок и да обявиш,и да не обявиш не се ползваш от защитата за бременни.Само ако си на постоянен ТД,се ползваш.

# 219

Не,не си длъжна

Докато си на изпитателен срок и да обявиш,и да не обявиш не се ползваш от защитата за бременни.Само ако си на постоянен ТД,се ползваш.

Благодаря!

# 220
Здравейте,
Опитах се да получа сама отговора си от коментарите, но не е лесно Simple SmileПри мен нещата стоят така, термина ми е 1 юни 2013, сега натрупах 2 год. опит в работата при добра заплата, но искам да напусна заради некоректно отношение към мен, за да си карам спокойно бременноста. Въпросът ми е, ако от нова година започна да се самоосигурявам на свободна практика без реално да работя, ще имам ли право на майчински newsm78 Ако има желаещи да отговарят, много благодаря Embarassed

# 221
  • Пловдив
Здравейте,
Опитах се да получа сама отговора си от коментарите, но не е лесно Simple SmileПри мен нещата стоят така, термина ми е 1 юни 2013, сега натрупах 2 год. опит в работата при добра заплата, но искам да напусна заради некоректно отношение към мен, за да си карам спокойно бременноста. Въпросът ми е, ако от нова година започна да се самоосигурявам на свободна практика без реално да работя, ще имам ли право на майчински newsm78 Ако има желаещи да отговарят, много благодаря Embarassed

Защо не излезнеш в болничен докрая?Имаш право на 180 календарни дни до 45 дневния.Сметни си от кога е възможно да започнат болничните и говори с лекаря
Иначе може да се самоосигуряваш /трябва да помислиш на какво основание да е-земеделски производител или нещо друго/,да плащаш осигуровки на високия процент и да взимаш майчинство.Но ще ти излезе по-скъпо,отколкото да си ползваш болничен от местоработата ти сега

# 222
И аз да питам,значи бременна съм в 5 месец ,не работя никъде,не съм и регистрирана като безработна,през целия си живот имам два месеца по 4 часа вкарани осигуровки на 190 лв заплата,това означава нищо ,ако дори сега се запиша на работа за един месец ,два ще взимам ли майчинство или направо да се записвам за безработна да си се боря за всички социални възможности ? Thinking

# 223
  • Пловдив
И аз да питам,значи бременна съм в 5 месец ,не работя никъде,не съм и регистрирана като безработна,през целия си живот имам два месеца по 4 часа вкарани осигуровки на 190 лв заплата,това означава нищо ,ако дори сега се запиша на работа за един месец ,два ще взимам ли майчинство или направо да се записвам за безработна да си се боря за всички социални възможности ? Thinking

имаш 1 месец осигурителен стаж.трябва да натрупаш още 11 м.започни сега работа и в момента,в който ги натрупаш ще започнат да ти изплащат обещетение до 2 г на детето.Дотогава може да взимаш социално майчинство,ако отговаряш на дохода

# 224
Здравейте. Безработна съм от 6 месеца. Имам 8 месеца стаж. Бременна съм в 1 месец. Ако започна фиктивно работа има ли значение на колко ще се самоосигурявам? Ще взимам ли майчински ако покрия 12 м.? Записана съм в бюрото по труда от около 5 месеца...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт