Майчинство за безработни 2

• 68 125
  • 762
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
сега от юни мисля да се осигурявам.И как така да изляза в болничен без да съм назначена.-кой е казала да излизаш в болничен без да си назначена!нали ще те назначат А нали като ме назначат фиктивно ще трябва аз да си плащам осигуровките-верно ли?Simple Smile))))))))))))))))))))

ще спестиш пари ако излезнеш в болничен веднага след като те назначат и така ще плащаш само здравната
за 500 лв осиг са 197 лв

# 31
Благодаря

# 32

♥Elfita♥,Привет, обръщам се към теб за съвет: от две години съм безработна, имам трудов стаж 10 год., поради факта че ми предстои ин-витро никой не иска да ме вземе на работа.
Как да си осигуря по голямо майчинство?!Благодаря ти предварително за отговора.
Р.S.здравните осигуровки си ги внасям всеки месец.

# 33
  • Пловдив

♥Elfita♥,Привет, обръщам се към теб за съвет: от две години съм безработна, имам трудов стаж 10 год., поради факта че ми предстои ин-витро никой не иска да ме вземе на работа.
Как да си осигуря по голямо майчинство?!Благодаря ти предварително за отговора.
Р.S.здравните осигуровки си ги внасям всеки месец.

"по-голямо" майчинство няма как да си осигуриш,а и предвид ситуация няма смисъл.
важното е да имаш майчинство и да не останеш безработна в момента на издаване на 45 дневния болничен
малко преди този болничен нека приятел да те назначи във фирмата му

# 34
Здравейте и от мен!В момента съм безработна,но регистрирана на борса с право на обещетение за 4 месеца и минимална сума.От скоро работим за бебе и въпроса ми е ако не си намеря работа за тези 4 месеца и дай Боже забременея дали ще получавам майчински и колко време.Извинявам се предварително ако го има някъде във форума отговора,но не знам къде да го търся(нова съм тук).Благодаря предварително.
Забравих да спомена,че имам почти 12 години трудов стаж без прекъсване.

# 35
  • Пловдив
Здравейте и от мен!В момента съм безработна,но регистрирана на борса с право на обещетение за 4 месеца и минимална сума.От скоро работим за бебе и въпроса ми е ако не си намеря работа за тези 4 месеца и дай Боже забременея дали ще получавам майчински и колко време.Извинявам се предварително ако го има някъде във форума отговора,но не знам къде да го търся(нова съм тук).Благодаря предварително.
Забравих да спомена,че имам почти 12 години трудов стаж без прекъсване.

ако в момента на издаване на 45 дневния болничен преди термин си безработна,ще имаш право евентуално на социално майчинство и други помощи,само ако отговаряш на изискването за доходо
ако работиш-2 г майчинство

# 36
Благодаря!

# 37
За получаването на майчинство и детски има ли определена банка към която да имаш открита сметка или няма значение в коя банка имаш сметка?

# 38
  • Пловдив
За получаването на майчинство и детски има ли определена банка към която да имаш открита сметка или няма значение в коя банка иимаш сметка?

няма определена банка.може от всяка
но има места,където злоупотребяват и карат майките да си вадят карта от определена банка

# 39
За това питам, че ми казаха, че тука детските били само през Инвестбанк и ако е така няма смисъл да си вадя друга карта, а направо тази банка да търся.

# 40
  • Sunshine state
Идвам с въпрос.
Получавах социално майчинство от 100лв. и детски надбавки през първата година.Дъщеря ми навърши 1г. на 02.Юни.Трябва ли да подавам наново документи за детски надбавки?
Благодаря предварително.  bouquet

# 41
  • Пловдив
Идвам с въпрос.
Получавах социално майчинство от 100лв. и детски надбавки през първата година.Дъщеря ми навърши 1г. на 02.Юни.Трябва ли да подавам наново документи за детски надбавки?
Благодаря предварително.  bouquet

да,на всеки 12 м се подават наново документи/бележка за ваксините,молба образец,бележка за доходите на родителите,ако работят,акта за раждане/.виж кога си подала последно и сметни кога пак трябва да подадеш
имаш ли 12 м стаж през живота си?сега ще останеш без никакво майчинство,което никак не е приятно

# 42
  • Sunshine state
Elfi,подала съм декември,понеже бившите ми работодатели не ми бяха внасяли никакви осигуровки повече от година и това го разбрахме едва,след като трябваше да излизам по майчинство,а до декември ме мотаха с разни обещания,само и само да не подам сигнал до НАП.Дълга е темата,водят се дела и ревизии.Имам над 3 години стаж,но,... Rolling Eyes Както и да е,но мисълта ми е,че подадох за детски чак,когато детето беше на 7 месеца,декември месец 2011г.Значи все още не е нужно да ходя.Благодаря ти за отговора.   Hug  bouquet

# 43
  • Пловдив
Elfi,подала съм декември,понеже бившите ми работодатели не ми бяха внасяли никакви осигуровки повече от година и това го разбрахме едва,след като трябваше да излизам по майчинство,а до декември ме мотаха с разни обещания,само и само да не подам сигнал до НАП.Дълга е темата,водят се дела и ревизии.Имам над 3 години стаж,но,... Rolling Eyes Както и да е,но мисълта ми е,че подадох за детски чак,когато детето беше на 7 месеца,декември месец 2011г.Значи все още не е нужно да ходя.Благодаря ти за отговора.   Hug  bouquet

щом си подала декември имаш време да подаваш отново за детски

при положение,че имаш достатъчно стаж защо не започна във фирма на приятел,за да взимаш 2 г майчинство за работеща майка?сега също може да го направиш и ще взимаш 1 г по 240 лвд

# 44
  • Sunshine state
В момента съм пуснала връзки за 2-рата година.Аз имах работа преди бременността и след като родих,но не са ми внасяли никакви осигуровки и криеха от мен,че не са ми внасяли болничните и декларациите,та всичко се обърка,не получих никакво обезщетение и брах много ядове и рев.Направо не ми се говори какво ми беше.. Rolling Eyes Възмездие има и Господ гледа. Peace
Съжалявам само за безсънните нощи и трудните моменти,през които минахме,да не говорим за годините,в които бях студентка редовно обучение и работех чинно,за да имам стаж. Cry
Значи има време..Добре,това поне е наред.Сега август месец ще ходя да си взема ориза и олиото,които ми се полагат,заради социалното майчинство. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт