Майчинство за безработни 2

• 69 949
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Какво представлява това оформяне на трудовата книжка...?

Ще ти заверят стажа от борсата.Времето с обезщетение за борсата ти е стаж

# 361
Какво представлява това оформяне на трудовата книжка...?

Ще ти заверят стажа от борсата.Времето с обезщетение за борсата ти е стаж

И после продължавам да съм регистрирана безработна, но не ми тече стаж и трябва сама да си внасям осигуровките?

# 362
  • Пловдив
И после продължавам да съм регистрирана безработна, но не ми тече стаж и трябва сама да си внасям осигуровките?

Peace

Затова дали ще продължаваш да си регистрирана питай на борсата.Може би трябва да го заявиш изришно

# 363

Hug  Simple Smile Много благодаря! Май е по-добре да съм наета на работа... Но май ще зарежа всичко  Laughing

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 11:29 от lelichka

# 364
  • Пловдив
е по-добре да съм наета на работа... Но май ще зарежа всичко  Laughing

По-добре  е да те наемат,да.Защото ще взимаш майчинство 2 г.Иначе като безработна нищо няма да взимаш

# 365
е по-добре да съм наета на работа... Но май ще зарежа всичко  Laughing

По-добре  е да те наемат,да.Защото ще взимаш майчинство 2 г.Иначе като безработна нищо няма да взимаш

♥Elfita♥ , пак ще питам. А какъв друг вариант има да се получава трудов стаж/майчинство освен трудовия договор. Ако съм регистрирана като упражняваща свободна професия става ли? И такова регистриране бързо ли става по принцип?

# 366
  • Пловдив
♥Elfita♥ , пак ще питам. А какъв друг вариант има да се получава трудов стаж/майчинство освен трудовия договор. Ако съм регистрирана като упражняваща свободна професия става ли? И такова регистриране бързо ли става по принцип?

Да,като лице,упражняващо свободна професия става.Заяви високия процент на осигуряване.Мисля,че ще е успееш преди 45 дневния ти да се регистрираш.Отиди в НАП да питаш

# 367

Да,като лице,упражняващо свободна професия става.Заяви високия процент на осигуряване.Мисля,че ще е успееш преди 45 дневния ти да се регистрираш.Отиди в НАП да питаш

Hug Мерси

# 368
Здравейте Simple Smile Първо се извинявам, ако въпросът ми е обсъждан  Embarassed искам да попитам за детенце родено извън БГ,което ще бъде с двойно гражданство, но от майка редовна студентка тук в Бг и на трудов договор, дали би могла да получи майчинство и евентуално помощите за редовна студентка, отглеждаща дете? Няма да получа нищо от другата държава, просто спечелихме зелена карта и трябва да заминем най-късно, когато влизам в осмия месец, иначе ще изгубим визите, плана е да отидем и да активираме зелените карти, бебо да се роди и да се приберем аз да си завърша и после да си зминем след около година и половина (ще извадя от щатите документ, който да ми позволи толкова дълъг престой извън Америка)newsm78
Редактирам се, защото забравих да кажа, че мисля преди да заминем да започна да се осигурявам във фирмата на приятели и от там ще ми е договора, иначе имам трудов стаж около 7 години, но е разпокъсан, не е в една фирма, водя се безработна и съм в Бюрото по трудо от около 3 месеца.

П.П. Много се извинявам, че стана такъв ферман, но много съм се притеснила и ще съм много благодарна, ако някой ми помогне  Hug

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 13:02 от Слънчоглед :)

# 369
и аз искам да попитам един въпрос. С приятеля ми правим планове да си направим бебе. Въпроса, който ме притеснява е следния: в момента работя по европейска "програма старт в кариерата". на тази длъжност съм от един месец. интересувам се имам трудов стаж, който е разпокъсан, но е над 1 година със сигурност, ако сега забременея,как ще стоят нещата с моето майчинство. На тази програма ще съм 1 година.Ако забременея сега  и изляза по майчинство от тази фирма, ще мога ли да взимам майчинство 2 години и какъв ще е неговият размер сега взимам 460 лева чисто, и ако забременея дали ще мога да се осигурявам в друга фирма, за да мога да получавам по-високо майчинство. Пиша ви, защото с тези европейски програми май е малко по-сложно и има някакви специфични особености, които обаче аз не знам.
благодаря ви предварително!

# 370
  • Пловдив
и аз искам да попитам един въпрос. С приятеля ми правим планове да си направим бебе. Въпроса, който ме притеснява е следния: в момента работя по европейска "програма старт в кариерата". на тази длъжност съм от един месец. интересувам се имам трудов стаж, който е разпокъсан, но е над 1 година със сигурност, ако сега забременея,как ще стоят нещата с моето майчинство. На тази програма ще съм 1 година.Ако забременея сега  и изляза по майчинство от тази фирма, ще мога ли да взимам майчинство 2 години,за да взимаш 2 г трябва да се водиш някъде на работа през това време  и какъв ще е неговият размер сега взимам 460 лева чисто размер не мога да коментирам.ако 24 м преди 45 дневния ти си осигурена на 460 лв чисто ще взимаш 460 лв първата година и 240 лв втората , и ако забременея дали ще мога да се осигурявам в друга фирма, за да мога да получавам по-високо майчинство.-можеш,но не си струва заради дългата база от 24 м Пиша ви, защото с тези европейски програми май е малко по-сложно и има някакви специфични особености, които обаче аз не знам.-аз също не съм наясно с европейските програма.вероятно много малко хора са наясно.но стандартно,ако работиш ще взимаш майчинство

Здравейте Simple Smile Първо се извинявам, ако въпросът ми е обсъждан  Embarassed искам да попитам за детенце родено извън БГ,което ще бъде с двойно гражданство, но от майка редовна студентка тук в Бг и на трудов договор, дали би могла да получи майчинство и евентуално помощите за редовна студентка, отглеждаща дете? Няма да получа нищо от другата държава, просто спечелихме зелена карта и трябва да заминем най-късно, когато влизам в осмия месец, иначе ще изгубим визите, плана е да отидем и да активираме зелените карти, бебо да се роди и да се приберем аз да си завърша и после да си зминем след около година и половина (ще извадя от щатите документ, който да ми позволи толкова дълъг престой извън Америка)newsm78
Редактирам се, защото забравих да кажа, че мисля преди да заминем да започна да се осигурявам във фирмата на приятели и от там ще ми е договора, иначе имам трудов стаж около 7 години, но е разпокъсан, не е в една фирма, водя се безработна и съм в Бюрото по трудо от около 3 месеца.

П.П. Много се извинявам, че стана такъв ферман, но много съм се притеснила и ще съм много благодарна, ако някой ми помогне  Hug

Щом ще работиш можеш да получиш всичко полагащо се на работеща.Как ще направиш нещата с документите?През определени периоди се попълват разни неща,болнични се взимат.Проучи какво ти трябва от там,щом ще раждаш там.
Същото е и за помощта за студенти-ако успееш да подадеш документи,ще ти я преведат
благодаря ви предварително!

# 371
Здравей, много благодаря за бързия отговор  Hugсамо да попитам, детето ще е с двойно гражданство - американско и българско, това няма ли да ми попречи да си взема паричките?

# 372
  • Пловдив
Здравей, много благодаря за бързия отговор  Hugсамо да попитам, детето ще е с двойно гражданство - американско и българско, това няма ли да ми попречи да си взема паричките?

не би трябвало да пречи.няма изискване детето да е само с българско гражданство

# 373
Елфита, пак много ти благодаря  Hug Hug Hug  bouquet

# 374
Може би въпроса ми не е за тук, но искам да разбера мога ли да си увелича майчинството, ако открия фирма и се осигурявам, като в същото време работя/на срочен трудов договор, но титуляра се връща 2014 г/.

Общи условия

Активация на акаунт