Майчинство за безработни 2

• 68 138
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за бързия отговор.Спирам се на вторият вариант значи,сключвам договор в най скоро време и веднага следващият ден излизам в болничен,тъй като това ще ми донесе някой лев доход от НОИ.Има ли вариант НОИ да ми откаже да плати болничния?Искам да Ви попитам и как стои въпроса с излизането в болничен.Тоест трябва ли някъде да отида да подавам документи или с това ще се занимава счетоводителя на фирмата с която съм сключила договор?След това досега плащах 16.80 лв здравни осигуровки на месец,къде трябва да отида и на кого да платя здравни осигуровки от 20.16 лв на месец след сключването на договора-на НОИ или ги давам на фирмата лично?Тези здравни осигуровки от 20.16 лв докога се плащат?Колко ще бъдат детските ако отговарям на условието за доход?Къде мога да получа подробна информация за условията-някой сайт да ми предложите или да ми дадете адреса на социалните в Русе?Също така каква е процедурата за получаване на помощи за раждане-кога,къде и какви документи се подават?Благодаря.  bouquet

# 61
  • Пловдив
Благодаря за бързия отговор.Спирам се на вторият вариант значи,сключвам договор в най скоро време и веднага следващият ден излизам в болничен,тъй като това ще ми донесе някой лев доход от НОИ.Има ли вариант НОИ да ми откаже да плати болничния? не Искам да Ви попитам и как стои въпроса с излизането в болничен.Тоест трябва ли някъде да отида да подавам документи или с това ще се занимава счетоводителя на фирмата с която съм сключила договор? носиш болничния на фирмата и той го придвижва в НОИ.ако се налага нещо допълнително той ще ти каже След това досега плащах 16.80 лв здравни осигуровки на месец,къде трябва да отида и на кого да платя здравни осигуровки от 20.16 лв на месец след сключването на договора-на НОИ или ги давам на фирмата лично? на фирмата разбира се Тези здравни осигуровки от 20.16 лв докога се плащат? плащат се за месеците в болничен и през двете години майчинство Колко ще бъдат детските ако отговарям на условието за доход? 35 лв на месец Къде мога да получа подробна информация за условията-някой сайт да ми предложите или да ми дадете адреса на социалните в Русе?Също така каква е процедурата за получаване на помощи за раждане-кога,къде и какви документи се подават?Благодаря.  -за помощта за раждане и детските се информираш от социалните по местоживеене

# 62
А болничният откъде го вземам от личният лекар ли или от лекаря,който ми следи бремеността?Щом като плащам здравни осигуровки 20.16 лв на фирмата,трябва ли да отида в НОИ за да им кажа че съм почнала работа и няма да плащам повече 16.80 лв,трябва ли в НОИ да попълня някакъв формуляр ,с който спирам да се самоосигурявам?Благодаря.

# 63
  • Пловдив
А болничният откъде го вземам от личният лекар ли или от лекаря,който ми следи бремеността? от който се съгласи да ти даде Щом като плащам здравни осигуровки 20.16 лв на фирмата,трябва ли да отида в НОИ за да им кажа че съм почнала работа и няма да плащам повече 16.80 лв,трябва ли в НОИ да попълня някакъв формуляр ,с който спирам да се самоосигурявам? не,НОИ ще разберат,че си започнала работа Благодаря.

# 64
Здравейте.Опитвам се да си изчисля майчинството.Имам няколко месеца, през които не съм работи и сама съм си внасяла здравните осигуровки.За тези месеци в калкулатора нула ли да пиша или 270 лв.?

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 19:24 от pavlinaj

# 65
  • Пловдив
Здравейте.Опитвам се да си изчисля майчинството.Имам няколко месеца, през които не съм работи и сама съм си внасяла здравните осигуровки.За тези месеци в калкулатора нула ли да пиша или 270 лв.?

за тези месеци пишеш МРЗ за съответния период

# 66
Здравейте,нова съм тук и не съм на ясно с нищо не само в сайта,но и с майчинството.Искам да попитам,понеже съм чувала,че трябва да имам 1 година трудов стаж,но не през живота си,а за 24 месеца назад в времето,но не знам от деня на забременяването ли...изобщо всеки различно казва,та въпроса ми е-В третия месец съм бременна,в момента съм безработна от половин година,преди това съм работила,но с прекъсвания от едно място на друго.Иначе ИМАМ една година трудов стаж общо през живота си.Какво трябва да направя за да не взимам само 100 лв  Sad ? И за еднократната помощ за първо дете,къде се ходи изобщо,какви документи се подават?Много ви благодаря предварително за отговора Simple Smile

# 67
  • Пловдив
Здравейте,нова съм тук и не съм на ясно с нищо не само в сайта,но и с майчинството.Искам да попитам,понеже съм чувала,че трябва да имам 1 година трудов стаж,но не през живота си,а за 24 месеца назад в времето,но не знам от деня на забременяването ли...изобщо всеки различно казва,та въпроса ми е-В третия месец съм бременна,в момента съм безработна от половин година,преди това съм работила,но с прекъсвания от едно място на друго.Иначе ИМАМ една година трудов стаж общо през живота си.Какво трябва да направя за да не взимам само 100 лв  Sad ? И за еднократната помощ за първо дете,къде се ходи изобщо,какви документи се подават?Много ви благодаря предварително за отговора Simple Smile

За да взимаш 2 г майчинство,трябва в момента на издаване на 45 дневния болничен да се водиш някъде на работа.Стажа,който имаш е достатъчен
За еднократната помощ подаваш в социалните по адрес на ЛК.Те ще ти кажат какво ти трябва и ще ти дадат да попълниш молбата

# 68
Много ви благодаря искам и още нещо да попитам,понеже ще ме назначат на работа при приятел и аз ще се наложи да си плащам за осигуровките,на минималната ли трябва да ме осигуряват и евентуално колко ще трябва да давам на месец за осигуровките за да взимам прословутите 290 лв.Термина ми е 26-ти февруари,ако сега ме назначат на работа и веднага си взема болничен няма ли да взимам пак някакви до преди 45-те дни ? Защото могат още сега да ме назначат на работа и веднага да си взема болничен уж нещо не ми е добре...

# 69
  • Пловдив
Много ви благодаря искам и още нещо да попитам,понеже ще ме назначат на работа при приятел и аз ще се наложи да си плащам за осигуровките,на минималната ли трябва да ме осигуряват и евентуално колко ще трябва да давам на месец за осигуровките за да взимам прословутите 290 лв.Термина ми е 26-ти февруари,ако сега ме назначат на работа и веднага си взема болничен няма ли да взимам пак някакви до преди 45-те дни ? Защото могат още сега да ме назначат на работа и веднага да си взема болничен уж нещо не ми е добре...

да,може и така-назначавет те и излизаш в болничен
месечно ще плащаш на фирмата само здравната осигуровка 20.16 лв.през двете години майчинство също

# 70
Значи,назначават ме сега на работа на минималната работна заплата,забравих да спомена,че съм медицинска сестра това има ли значение и трябва ли да се осигурявам на минималната за медицински сестри или...? ooooh! Ако се осигурявам и внасям 20.16 (това на минималната ли е)колко ще взимам на месец? Много ви благодаря и се извинявам за 1000000-те въпроса.

# 71
  • Пловдив
Значи,назначават ме сега на работа на минималната работна заплата,забравих да спомена,че съм медицинска сестра това има ли значение и трябва ли да се осигурявам на минималната за медицински сестри или...? зависи на каква длъжност ще те водят-от фирмата ще ти кажа на колко най-малко трябва да те назначат ooooh! Ако се осигурявам и внасям 20.16 (това на минималната ли е)колко ще взимам на месец? щом веднага ще излизаш в болничен няма никакво значение на колко ще се осигуряваш.20.16 лв плащат всички осигурени,когато са в болничен Много ви благодаря и се извинявам за 1000000-те въпроса.

# 72
Здравейте, и аз да питам. Трудовия ми договор е по заместване и сега го прекратяват, защото жената ,която замествах се връща. В момента съм по майчинство, детенцето ми е на 1г. Мога ли да подам документи за социално майчинство, на борсата ли да се запиша или да търся фиктивна фирма (поне докато реално намеря работа)?

# 73
  • Пловдив
Здравейте, и аз да питам. Трудовия ми договор е по заместване и сега го прекратяват, защото жената ,която замествах се връща. В момента съм по майчинство, детенцето ми е на 1г. Мога ли да подам документи за социално майчинство, на борсата ли да се запиша или да търся фиктивна фирма (поне докато реално намеря работа)?

Оставаш без майчинство след като ти изтекат 410 те дни.Варианти-търсиш фирма да те назначи,отиваш на борсата.
Право на социално майчинство нямаш

# 74
За да получавам две години майчинство, нужно ли е през целия този период от две години, някой да ме води на работа?

Общи условия

Активация на акаунт