Майчинство за безработни 2

• 68 205
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, аз само не разбрах за какво са тези 24 месеца дето изчисляват назад за обезщетение?
Да разбирам ли, че то е само за жените, които взимат големи заплати и в крайна сметка не може да бъде по-малко от 240 лева на месец?
Да считам ли, че ако съм безработна в последните 24 месеца, но имам 12 месеца стаж някога преди това в живота си,  внесла съм здравните си осигуровки и се запиша за един ден в някоя фирма, където да ме пуснат 45 дневния отпуск ще получавам две години по 240 лева?
Моля, отеснете ми за какво е 24 месечния период при определяне на обезщетението?

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 20:33 от naidobra

# 91
  • Пловдив
Здравейте, аз само не разбрах за какво са тези 24 месеца дето изчисляват назад за обезщетение?
Да разбирам ли, че то е само за жените, които взимат големи заплати-не,за всички работещи майки е този срок и в крайна сметка не може да бъде по-малко от 240 лева на месец? първата година минимума е 290 лв
Да считам ли, че ако съм безработна в последните 24 месеца, но имам 12 месеца стаж някога преди това в живота си,  внесла съм здравните си осигуровки и се запиша за един ден в някоя фирма, където да ме пуснат 45 дневния отпуск ще получавам две години по 240 лева? да,ще взимаш 2 г майчинство при този вариант.първата 290 лв,а втората 240 лв
Моля, отеснете ми за какво е 24 месечния период при определяне на обезщетението?

# 92
 Има ли друг начин да се получи бележка за доходи освен от работодателя, искахме такава бележка и я чакаме вече близо месец има ли начин да се получи такава от друго място, например НАП? Интересува ме защото трябва да подам документи за еднократна помощ при бременност, всички документи са готови, дори жената в социалното провери личните карти, остава само бележката за доход на съпруга ми.

# 93
Здравейте! Безработна съм от 3 месеца, но преди това получавах обезщетение за безработни от НОИ в размер на 300 лева, приета съм студентка първи курс - задочно и съм бременна в първи месец. Ще имам ли право на майчинство, от къде ще ми се изплаща - НОИ или университетът, в който уча? Какъв ще е размерът на майчинството при условие, че не започна някъде работа до края на бремеността ми? Дали ще е по-изгодно да ме водят в някоя фирма, че работя при тях на 4 часа и да си плащам осигуровките аз лично та в последствие да мога да получавам майчинство? Благодаря Ви предварително за отговорите!  bouquet

# 94
  • Пловдив
Здравейте! Безработна съм от 3 месеца, но преди това получавах обезщетение за безработни от НОИ в размер на 300 лева, приета съм студентка първи курс - задочно и съм бременна в първи месец. Ще имам ли право на майчинство, от къде ще ми се изплаща - НОИ или университетът, в който уча? Какъв ще е размерът на майчинството при условие, че не започна някъде работа до края на бремеността ми? Дали ще е по-изгодно да ме водят в някоя фирма, че работя при тях на 4 часа и да си плащам осигуровките аз лично та в последствие да мога да получавам майчинство? Благодаря Ви предварително за отговорите!  bouquet

започни във фирма малко преди 45 дневния ти.така ще взимаш 2 г майчинство
отделно има помощ за редовни студентки 2880 лв
попитай и за стипендия за майки в университета

Има ли друг начин да се получи бележка за доходи освен от работодателя, искахме такава бележка и я чакаме вече близо месец има ли начин да се получи такава от друго място, например НАП? Интересува ме защото трябва да подам документи за еднократна помощ при бременност, всички документи са готови, дори жената в социалното провери личните карти, остава само бележката за доход на съпруга ми.

От местоработата я издават.Настоявайте да ви я издадат в най-кратък срок

# 95
започни във фирма малко преди 45 дневния ти.така ще взимаш 2 г майчинство
отделно има помощ за редовни студентки 2880 лв
попитай и за стипендия за майки в университета

Аз съм магистратура/трета/ Embarassed, но задочна форма на обучение, дали ще имам възможност да получа тази помощ от 2880 лв? И от къде се взима сумата - от университета или от друго място?

# 96
  • Пловдив

Аз съм магистратура/трета/ Embarassed но задочна форма на обучение, дали ще имам възможност да получа тази помощ от 2880 лв?

Не,само ако си редовна форма става.Това че ти е трета магистратура не е пречка

# 97
А дали мога да се запиша редовна магистратура- фиктивно след като съм родила бебето или трябва преди това да съм записана?

# 98
  • Пловдив
А дали мога да се запиша редовна магистратура- фиктивно след като съм родила бебето или трябва преди това да съм записана?

Принципно е възможно.Но има ограничение за възрастта на бебето.Мисля,че беше 6 месеца.Питай в социалните

# 99

Може да се запише магистратура след това, бебето трябва да е под 6 месеца. Чу се обаче, че щели да правят проверки, дали не си записала само заради парите.

# 100

От местоработата я издават.Настоявайте да ви я издадат в най-кратък срок

Точно там е проблема, че сме я поискали тази бележка още на 11.07 защото 45-дневния ми болничен е от 10.07 притеснява ме това, че може да направят проблем в социалните и да не ми дадат парите.

# 101
Безработните майки имат право на 1 г социално майчинство-100 лв на месец,ако доходът на човек в семейството е под или равен на 350 лв бруто.Също имат право на помощ за бременност 45 дни преди термин-150 лв,ако отговарят на условието за доход
На социално майчинство имат право и работещите,които в момента на издаване на 45 дневния болничен нямат 12 м осигурителен стаж.Ще го получават докато натрупат необходимия стаж

Старата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363340.new#new
Полезна тема, запис да следя темата. Peace

# 102
Здравейте,искам да задам още един въпрос:Излизам на 25.09 в 45 дневния болничен,кога е по добре да ме назначат на работа на 01.09 или на 20.09 за да плащам само 20лв и 16 стотинки осигуровки и ако ме назначат на 01.09 колко ще плащам.Благодаря,дано сам го написала разбираемо.

# 103
  • Пловдив
Здравейте,искам да задам още един въпрос:Излизам на 25.09 в 45 дневния болничен,кога е по добре да ме назначат на работа на 01.09 или на 20.09 за да плащам само 20лв и 16 стотинки осигуровки и ако ме назначат на 01.09 колко ще плащам.Благодаря,дано сам го написала разбираемо.

За да плащаш само здравната,трябва да си в болничен.Ако ще отработваш реално,започни на 20 ти септември,за да платиш по-малко за осигуровки

# 104
Благодаря:)

Общи условия

Активация на акаунт