Майчинство за безработни 2

• 69 960
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
bobolina82 ,в момента водиш ли се на трудов договор?Как неплатена 2 години?Щом имаш стажа,с майчинството е лесно

# 511
Да имам трудов договор, той не е прекъсван, но не ходя на работа и следователно не ме осигуряват, затова се чудя да ли ще мога да взимам майчински.

# 512
Здравейте,аз пак имам въпрос Simple Smileнакратко от декември 2011 съм безработна,но вземам и инвал.пенсия,сега от 02.2013 се водя на работа,март излизам в болнични за застр.аборт .прочетох нещо,което не разбрах ,че трябва да връщам пари от пенсията,не мога ли да вземам болничен+пенсия?Благодаря  bouquet

# 513
  • Пловдив
el 8004,ще си взимаш болничен и обезщетение

# 514
Благодаря ти,Elfita  bouquet

# 515
Здравейте ,имам въпрос.В момента съм в майчинство ,като фиктивно се водя на работа ,за да получавам помощи.Ще започнат да ми ги изплащат септември месец ,когато навърша 12 месеца трудов стаж.Проблемът е ,че се водя във фирмата на сестрата на мъжа си ,искам да се разведа.Интересува ме ,тя може ли да прекрати договора ми и как това ще се отрази на помощите ,ако се разведа преди септември 2013 г.?А след септември?Благодаря предварително за отговора!

# 516
zdraveite  imam vapros kam vas ako moje da mi otgovorite 6te vi bada blagodarna predvaritelno blagodarq...predi da zabremeneq rabotex no ,za sajelenie svar6i sezona sled tova zabremenqx i ne mojax da si namerq rabota v grada koito jiveq v momenta.poneje iskam da ne si smenqm adresa po li4na karta a da si vzema vremenno grajdanstvo kade trqbva da otida da si opravq dokymemtite i kak vi prava  imam

# 517
здравейте, имам няколко въпроса към вас, момичета.
Работила съм 5 години, но от 2 никъде не работя. Бях студентка, но сега януари завърших. Та мисълта ми е...ще взема 250лв - за 1-во дете, по 100лв на месец в рамките на 1 година и 150лв - 45 дена преди термин така ли? И как става вземането на тия 150лв преди термина?
И другия въпрос е...ще взема ли посочените горе пари, ако септември се запиша редовна форма - магистратура и да се опитам да взема и тия 2880лв???
Термина ми е септември месец(живот и здраве).
и друго мога ли да подам уверение, акт за раждане и всички документи, който се изискват, но не септември, а примерно декември месец (за тия 2880лв)? Тогава бебенцето ми ще е на 4 месеца. Ще ми изплатят ли паричките?

# 518
Здравейте,аз сам студентка редовна форма на обучение и имам трудов стаж около 6 месеца през целия ми живот и тъй като в момента бебеправим с приятеля ми,ако забременея живот и здраве искам да попитам освен тези 2880 лв като студентка мога ли да получавам и майчинство (но не социално от 100 лв),ако ме пуснат на трудов договор до навършване на 12 м трудов стаж?Благодаря предварително!

# 519
моя въпрос е имам трудов стаж и исках да почна фиктивно работа малко преди да родя но сега ми дават възможност да ме назначат от април и да излезна в болнични. въпроса е дали ще трябва да плащам всички осигоровки или само здравните?

# 520
Аз така и неможах да си намеря някой да ме води на работа и много ми е кофти.Мисля си ,ако си направя фирма и се самоосигурявам няма ли да мога да бьда 2 години в майчински?Някой ,ако може да ми отговори нека ми пише.Мерси предварително.

# 521
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
моя въпрос е имам трудов стаж и исках да почна фиктивно работа малко преди да родя но сега ми дават възможност да ме назначат от април и да излезна в болнични. въпроса е дали ще трябва да плащам всички осигоровки или само здравните?

Ако не си в болничен ще плащаш всички осигуровки.Ако си в постоянен болничен - само здравните...

# 522
Аз така и неможах да си намеря някой да ме води на работа и много ми е кофти.Мисля си ,ако си направя фирма и се самоосигурявам няма ли да мога да бьда 2 години в майчински?Някой ,ако може да ми отговори нека ми пише.Мерси предварително.

Да, можеш.Но от друга страна добре си помисли, защото закриването на фирма е дооооста дълга и скъпа процедура.Ако не я закриеш в последствие всяка година трябва да подаваш декларации, че фирмата няма дейност и отчети в ТР... всеки пропуск ти коства глоба от 500лв нагоре  Peace

# 523
Здравейте,аз сам студентка редовна форма на обучение и имам трудов стаж около 6 месеца през целия ми живот и тъй като в момента бебеправим с приятеля ми,ако забременея живот и здраве искам да попитам освен тези 2880 лв като студентка мога ли да получавам и майчинство (но не социално от 100 лв),ако ме пуснат на трудов договор до навършване на 12 м трудов стаж?Благодаря предварително!

Да, можеш за майчинството, ако си на трудов д-р.Но не само до навършване на стажа, а трябва до приключване на майчинството да си на тр договор.

# 524
Мисля,мисля и все немога да реша как е по добре да направя или няма значение.Мислех от 1 юни да се запиша фиктивно в една фирма,защото от 25 юни излизам в 45 дни пр термин и да си платя за същия месец всички осигуровки,или да се запиша примерно от май месец и да изляза в болничен до края като си плащам само здравните,но по втория начин не ощетявам ли работодателя,защото социалните осигуровки не ги ли плаща той,съвсем се угелпих  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт