Майчинство за безработни 2

• 69 127
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Здравейте,
1. Студентска съм и смятам да запиша магистратура - редовно обучение - там съм наясно как стоят нещата с майчинството.-ще вземеш 2880 лв за студентитте
2. Аз имам стаж, който е крайно недостатъчен колко точно осигурителен стаж имаш ??? - въпроса ми е - мога ли 12 месеца да се осигурявам през фирма на познат? да  Колко лв. на месец трябва да давам? зависи дали ще те водят на работа,на колко ще те водят или ще си в болничен  През евентиалните 2 години майчинство трябва ли да си внасям пак осигуровки (не здравни, а другите?) само здравни
3. Ако идеята ми по точка 2. стане, ще мога ли да взимам и някакви социални (като се има в предвид, че таткото си работи частно и реално никъде нефигурира, че работи? И какви документи и действия трябва да имаме/направим?) и майчинство и социални няма ли да ти дойдат в повече?  Wink дохода на човек под 350 лв бруто ли е?

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 16:45 от ♥Elfita♥

# 541
Ами аз го гледам от тази гледна точка, ако не мога да взимам майчинство. А момъка както казах никъде не фигурира като работещ и за това попитах, трябва ли да се апише в бюрото по труда и тнт?

# 542
  • Пловдив
трябва ли да се апише в бюрото по труда и тнт?

Не,не трябва да се записва на БТ

# 543
  • Пловдив

А ако титулярът се върнр докато аз съм бременна и все още не съм излязла в майчинство какво се случва,пак ли ми прекратяват договора ? да И ако е така какъв е варианта да взимам майчинство (трябва да намеря фирма,която да ме води фиктивно на работа ли?)?да

# 544
Здравейте и от мен! Simple Smile
Да се наредя и аз на опашката с въпроси Simple Smile
Бременна съм и бебчо трябва да се появи към края на ноември (29-ти). В момента съм безработна считано от 26 юли 2012. И се опитвам да разбера има ли смисъл да се водя фиктивно на трудов договор (имам тази възможност), защото според калкулаторите които намерих за майчинство и за изчисление на осигуровки за заплата стигам до извода, че ще платя повече осигуровки отколкото майчинство ще получа. Вече от доста време се ровя да чета и изчислявам и все по-непонятно ми става всичко. Simple Smile
Малко конкретни данни за 2 години назад:
- считано от ноември 2011 до март 2012 съм осигурявана на 375 лв.
- от април 2012 до юли 2012 съм осигурявана на 1120 лв.
- от август 2012 съм безработна
- от май 2013 или октомври 2013 (два месеца преди термина) да започна да се осигурявам примерно на 600 лв.
Та с две думи - има ли смисъл от цялата гимнастика с осигуряването?
Предварително благодаря! Simple Smile

# 545
  • Пловдив
стигам до извода, че ще платя повече осигуровки отколкото майчинство ще получа.

Да,така е

Изгоден вариант ти е да започнеш работа и за излезнеш в болничен докрая.Така ще плащаш на фирмата само здравната осигуровка.

# 546
стигам до извода, че ще платя повече осигуровки отколкото майчинство ще получа.

Да,така е

Изгоден вариант ти е да започнеш работа и за излезнеш в болничен докрая.Така ще плащаш на фирмата само здравната осигуровка.

Благодаря Elfita Simple Smile

# 547
Здравей те,не мога да си намеря фирма където да ме водят на работа.Ще трябва да взимам майчинство от социалните,иначе си имам достатъчно тр.стаж даже повече от 2г.не трябва ли да взимам повече от 150лв казаха ми минималната рз.за 1г. и ще взема ли помощ  45дни преди раждането.

# 548
  • Пловдив
Здравей те,не мога да си намеря фирма където да ме водят на работа.Ще трябва да взимам майчинство от социалните,иначе си имам достатъчно тр.стаж даже повече от 2г.не трябва ли да взимам повече от 150лв казаха ми минималната рз.за 1г. и ще взема ли помощ  45дни преди раждането.
Дохода на човек под 350 лв бруто ли е?Ако да
45 дни преди термин ще подадеш документи за помощта за бременност-150 лв
След като родиш ще подадеш за социално майчинство 100 лв за една година и детски 35 лв на месец.Също за помощта за раждане на дете-250 лв за първо дете
Социалното майчинство не е МРЗ
Мислила ли си да се запишеш редовна студентка,за да вземеш еднократно 2880 лв

# 549
Здравейте на всички.Имам едно питане и ако някой успее да ми отговори ще съм му много благодарна  Praynig
Днес разбрах че съм Бременна,обаче нямам трудов стаж през последната година.т.е. от 12.02.2012г. до днешна дата съм безработна и се само осигурявам като си заплащам 16,80 лв на месец.Въпроса ми еее Сега с тез 2-ве години назад дет се гледат,Ако ме назначат сега на Работа и в следващите 9-ет или 8-ем месеца нз колко точно идват (18.12.2013г.---ми е термина) Ще успея ли да взема нормазното майчинство за период от 24 месеца(240лв.) или въпреки това влизам в графата за Социално майчинство 100лв  през първата година.
Надявам се съм била ясна,Благодаря предварително Rolling Eyes
Чакам с нетърпение някой да ми помогне

# 550
  • Пловдив
Здравейте на всички.Имам едно питане и ако някой успее да ми отговори ще съм му много благодарна  Praynig
Днес разбрах че съм Бременна,обаче нямам трудов стаж през последната година.т.е. от 12.02.2012г. до днешна дата съм безработна и се само осигурявам като си заплащам 16,80 лв на месец.Въпроса ми еее Сега с тез 2-ве години назад дет се гледат,Ако ме назначат сега на Работа и в следващите 9-ет или 8-ем месеца нз колко точно идват (18.12.2013г.---ми е термина) Ще успея ли да взема нормазното майчинство за период от 24 месеца(240лв.) или въпреки това влизам в графата за Социално майчинство 100лв  през първата година.
Надявам се съм била ясна,Благодаря предварително Rolling Eyes
Чакам с нетърпение някой да ми помогне

Не влизаш в графата социал,ако имаш 12 м осигурителен стаж през целия ти живот и в момента на издаване на 45 дневния болничен работиш.Ако имаш стажа,да те назначат малко преди 45 дневния ти и ще взимаш 2 г майчинство

# 551
Лелееее Благодаря ти много Имам 6 години трудов стаж от които 2 год за първото ми дете Simple Smile ,но след изтичане на майчинството така и не можах да си намеря работа Sad

# 552
Здравейте!
От 2011 г. съм безработна, имам повече от 12 месеца стаж до момента. Сега имам предложение за работа от друг град /може ли да има такъв дистанционен договор, защото аз ще работа през компютър/ , но на 4 часов трудов договор. Съответно прага за 4 часа е 390 лв., но дали могат да ме осигуряват и на по-голяма сума около 500 лв.?
Какво ще загубя и спечеля при осигуряване на 4 часа при една бременност?
Каква сума като обезщетение ще получавам?
Как се зачита като стаж 4 часовия трудов договор?

# 553
Имам последен шанс ,ако ме водят на тд. от 1 май а аз от 9 май излизам в болничен 45 дни преди термина.Така ставали и трябва ли да си платя пълните осигуровки или нои ще ги плати а аз само здравните?И щом майчинството се изчислява 2г назад трябва ли да си търся бележки за доход от фирмите където съм работила-на 2 места за по 1-2 месеца?Благодаря.

# 554
  • Пловдив
Имам последен шанс ,ако ме водят на тд. от 1 май а аз от 9 май излизам в болничен 45 дни преди термина.Така ставали и трябва ли да си платя пълните осигуровки или нои ще ги плати а аз само здравните?И щом майчинството се изчислява 2г назад трябва ли да си търся бележки за доход от фирмите където съм работила-на 2 места за по 1-2 месеца?Благодаря.

Става.Трябва да имаш 1 отработен ден преди 45 дневния ти.За дните,които ще те водят на работа плащаш пълните осигуровки.Бележки за доход не търсиш

Здравейте!
От 2011 г. съм безработна, имам повече от 12 месеца стаж до момента. Сега имам предложение за работа от друг град /може ли да има такъв дистанционен договор, защото аз ще работа през компютър/ , но на 4 часов трудов договор. Съответно прага за 4 часа е 390 лв., но дали могат да ме осигуряват и на по-голяма сума около 500 лв.?
Какво ще загубя и спечеля при осигуряване на 4 часа при една бременност?
Каква сума като обезщетение ще получавам?
Как се зачита като стаж 4 часовия трудов договор?

Могат да те осигуряват и на повече пари.Зависи от фирмата ти.На 4 часа осигурителния стаж ти е се зачита на половина.За една бременност не е проблем това,че си на 4 ри часа.Разбира се на 8 часа е най-добре

Общи условия

Активация на акаунт