ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - ТЕМА 6

• 117 315
  • 791
  •   2
Отговори
# 390
Момичета назначиха ми изследвания за homocistein anticardiolipinIgG,anticardiolipinIgM, Protein C,Protein S Antithrombin III activity и още други от тромбофилия панел след неуспешен опит икси, който в самото начало тръгна добре и после това чхг взе да пада.
Въпросът ми е мога ли да ги пусна веднага в следващият цикъл или да изчакам?Как процедират тук лекарите, тъй като моят последен опит не бе в БГ.

# 391
Момичета имам едно въпросче,от 1 месец пия агапурин и респистим,няма такъв глад,отдавам го на хапчетата.Има ли някой(имаше едно момиче),който има същия 'проблем"  ooooh!

# 392
  • София
Момичета имам едно въпросче,от 1 месец пия агапурин и респистим,няма такъв глад,отдавам го на хапчетата.Има ли някой(имаше едно момиче),който има същия 'проблем"  ooooh!

Аз от Агапурина имах жестоки киселини,но виж глада винаги съм си отдавала на лакомията,а не на него,сега като се замисля,може и от него да е било newsm78

# 393
Здравейте, момичета!
Можете ли да коментирате изследванията ми за тромбофилия. Както и дали някой знае какво означава Хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI. Чак другата седмица съм на лекар, търсих в интернет, но не ми стана ясно изобщо. Ето ги и резултатите:

Метод:       1. ДНК изолиране                                    Материал: Венозна кръв с антикоагулант EDTA
                   2. Изследване на
                   R506Q (FV)
                   20210G>А (Протромбин)
                   4G/5G (PAI)
                   677C>T (MTHFR)

Резултат:   Нормален генотип за:
                   R506Q (Фактор V Лайден, FV)
                   20210G>А (Протромбин)
                   677С>Т (MTHFR)
                   Хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI

Коментар:  Не се отчита повишен риск към тромбофилия въз основа на изследваните показатели. Генотип за PAI 4G/5G е препоръчително да се интерпретира в комбинация с генотипа за АСЕ и Фактор XIII, за да се прецени комплексния им ефект върху риска от спонтанни аборти.

Благодаря Ви предварително!

# 394

Аз от Агапурина имах жестоки киселини,но виж глада винаги съм си отдавала на лакомията,а не на него,сега като се замисля,може и от него да е било newsm78
киселини нямам,и аз съм лакома,обаче такова чудо не беше ми се случвало  Mr. Green имам още 2 месеца да го пия  ooooh!

# 395
Аз имам назначен само агапурин, вече 2 месеца го пия, апетита ми си е същия, но страшно ми пада кръвното от тези хапчета  ooooh! и МЦ ми стана по-обилен( пак ги отдавам на агапурина, макар че лекарката не мисли, че е от него).

# 396
Здравейте,

искам да питам дали има някой, на който след биопсия на матката са му остановили занижени НК клетки?
Моят случай е такъв и не намирам почти никакви информация. От първата биопсия ми установиха 17% НК клетки при референтни 40-60%,  след което ми сложиха лекарство PMBC, ако не се лъжа и биопсията след него показа, че са паднали още повече на 11%.... Сега ми направиха трета биопсия без никакви лекарств преди нея и очаквам резултат.
Знае е ли някой какво би следвало след като и лекарството ми повлия негативно? Благодаря!

# 397
Аз имам назначен само агапурин, вече 2 месеца го пия, апетита ми си е същия, но страшно ми пада кръвното от тези хапчета  ooooh! и МЦ ми стана по-обилен( пак ги отдавам на агапурина, макар че лекарката не мисли, че е от него).
Да, пада кръвното, за цикъла не помня. Казаха ми да го спра, но имаше известно спадане на НК клетките и аз се амбицирах да го пия редовно (май беше по едно на ден). Друг е въпросът, че при (+) тест НК пак си "скочиха до небесата".

# 398
  • гр. София
Здравейте момичета, някой може ли да ме открехне какво означава следния лекозавишен резултат:
Анти-двойноверижна ДНК (Anti-ds DNA)   25.8   U/ml   < 25.0

# 399
  • UK
Здравейте момичета, някой може ли да ме открехне какво означава следния лекозавишен резултат:

http://ruse.cibalab.com/?page_id=765

# 400
  • гр. София
Ух, това го прочетох, ама хич не го разбирам.  newsm78

# 401
Здравейте, момичета! Тъй като се оказах с хетерозиготен генотип C/T за 677C>T (MTHFR), док ми предписа Фолиева киселина мета 3х1. Два дни вече я пия и нещо не се чувствам добре, имам чувството, че са ми отекли клепачите на очите, гади ми се и ми е лошо  newsm78 Не знам дали е от фолиевата, или е нещо друго, или си внушавам  newsm78 Някой имал ли е подобни симптоми и оплаквания?

# 402
здравей,

аз пия фолиева киселина в огромни количества. Нямам такива оплаквания. Да не би да си алергична към нещо друго? Спри я за ден два и виж дали спада оттока.
Днес излязоха поредните генетични изследвания

анти-овариални тела 4.4 норма < 10

анти-зона пелуцида 13.14 норма < 10

Имате ли предства какво значи анти зона пелуциада антитела и как се намаляват? Търсих информация за това но в нета е доста ограничена. Някой сблъсквал ли се е с този проблем?

# 403
здравей,

аз пия фолиева киселина в огромни количества. Нямам такива оплаквания. Да не би да си алергична към нещо друго? Спри я за ден два и виж дали спада оттока.

skuki, благодаря ти Hug

# 404
  • гр. София
Здравейте момичета. Потвърди се, че имам и завишени НК клетки. 
Доки каза, че за тези повишени стойности на Анти-двойноверижната ДНК и НК клетките по време на стимулация трябва да се направят вливки с Lipovenoes и Immunovenin. А ако се цели естествено забременяване трябвало да се вливат май 3 поредни месеца на 7-ми ден. Някой може ли даде малко повече информация за тези 2 препарата?

Общи условия

Активация на акаунт