Математически турнири - 16

• 118 833
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за разясненията! Значи правилно съм усетила как са нещата.

Много се надявам, че момчето, наречено "любимец 13", не е притеснявано да дава интервю в сградата на училището.

Всъщност най-страшното е, че някой набелязва дадено дете, някакви хора го причакват, стигат до него и почват да го притесняват за интервю. Нали разбирате, че това може да бъде само на една крачка и от нещо по-лошо?
За мен като родител, точно това е далеч по-притеснително, скандално от всичко друго около състезания, отбори.

Жалко, че детето не си е извадило телефона, за да заснеме как го притесняват и преследват. После да го разпространи в социалните медии и да покаже, че е подложен на натиск. А и още повече, че това дете вече е част от националния отбор на БГ по математика.
 Е, тогава не ми се мисли какъв скандал щеше да стане в държавата!

# 181
  • Sofia
Семейството се чувства ощетено, защото ако най-добрият състезател не е бил допуснат до финалното състезание тяхното дете е щяло да има шанс. Но той е доказал, че е най-добър и те сега вдигат шум. За тях има логика, но от гледна точка на честта на българската математика протестът им е неправилен.
Никаква логика няма според мен! Не може да обвиняваш някой само , защото е по-добър . Ако тяхното дете е заслужавало да влезе в отбора , то е трябвало да го докаже. А дори и да не бяха допуснали 13-тия , каква им е гаранцията , че някой друг нямаше да е на неговото място?
 Имам си максимама и тя е: ако искаш да си най-добрия , трябва да се състезаваш с най-добрите!

# 182
Моля, ако може родители от Варна да споделят, дали са получили децата им грамота от ЕК!
 Praynig

# 183
  • София
Може ли някой да ми каже утре от колко часа започва ЕК в СМГ?

# 184

http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2012/

"Класираните ученици да се явят на 02.06.2012 г. в 10:00 ч. в сградата на Софийската математическа гимназия, ул. Искър 61, София

Състезанието започва в 11:00 ч."

# 185

http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2012/

"Класираните ученици да се явят на 02.06.2012 г. в 10:00 ч. в сградата на Софийската математическа гимназия, ул. Искър 61, София

Състезанието започва в 11:00 ч."

Може ли СМБ да го ....

http://mon.bg/left_menu/olympiad/
Националният кръг на математическото състезание "Европейско кенгуру" ще се проведе на 2 юни от 11 ч. в СМГ. Допуснатите да се явят в 10:30 ч. в сградата на СМГ, ул. "Искър" № 61, гр. София.

Участват ограничен брой деца и е абсолютно безмислено да си губят времето като идват 1 час предварително!
Официално е съобщението на министерството и в него е указан час 10:30.

# 186
  • София
Всъщност, инфо от СМГ - утре в 10,30.

# 187
Нормално, малко състезание, 30 минути са предостатъчни за настаняване.

Проблемът е типичен за неадекватния български чиновник. За него... половин час повече загубено време... майната му, голяма работа. Само че, това са 400 човека със загубен половин час или иначе казано - 200 човекочаса. Е.. този пич, написал 10:00 сега ако го натири някой да дава 200 часа общественополезен труд поне половин година напред съм убеден, че ще му дойде акъла и следващата година няма да пише свободни съчинения Simple Smile

# 188
Нормално, малко състезание, 30 минути са предостатъчни за настаняване.

Е.. този пич, написал 10:00 сега ако го натири някой да дава 200 часа общественополезен труд поне половин година напред съм убеден, че ще му дойде акъла и следващата година няма да пише свободни съчинения Simple Smile

newsm10

# 189
Върнаха ли се децата ви от Кенгуруто? Отзиви?

# 190
  • София
Върнаха ли се децата ви от Кенгуруто? Отзиви?

Ние се върнахме и детето е много разочаровано - не от задачите, а от квесторката. Заради сирените в 12 ч. им е казала че ще им даде 2 мин. допълнително, а е грабнала листа от ръцете на сина ми, без да му даде възможност да си допише изречението newsm78. Като цяло задачите били доста лесни, но не съм ги проверявала.

# 191
  • София
И ние се върнахме, но не сме очаровани от последната задача - била му е много трудна. Но може само за него да е такава, за другите да не е. Аз лично дори не съм погледнала задачите.

# 192
Ние не сме се върнали, но вече сме в автобуса за Созопол и пътуваме по магистралата към морето: )
Всичко е решено, очакваме нормално оценяване и максимални точки или... повторение на оценяването от ПМС.

# 193
Детето не се оплака от задачите, изглежда не са били много трудни (засега имаме една грешка от блеене), дали са  им няколко минутки допълнително за сирените и затова че са започнали малко по-късно. Някой знае ли кога (и къде) ще покажат официално верните отговори?

# 194
И ние се прибрахме.
Лесни били задачите.

Общи условия

Активация на акаунт