Неадекватност на критериите при записване в начално училище

• 20 451
  • 453
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
За статистика не знам, но имам информация от първа ръка как се ориентират родителите на деца в едно от трите "елитни" във Варна. Правилната школа е тази, която ти каже учителката по математика и български.  Wink Иначе оценката за годината не е хич добра, което пък се отразява пагубно на бала. Така беше и когато синът ми завършваше 7-ми клас, така е и сега, само че са станали съвсем нагли. Преди се борехме за годишна оценка 6, сега непокорните родители са заплашени с 3 или поправителен. Като им уврат главите оценката изненадващо става, каквато трябва. В момента се случва и с доведената дъщеря на шефа ми, който е чужденец. Завалията докато разбере схемата, що време загуби да й помага по математика, а майката си счупи нервите да се бори за принципите си.  ooooh! Споменах "чужденец", защото горното се прилага особено безочливо към деца, чиито родители очевидно могат да бъдат изтърсвани, като брашняни чували.

Check Please кое е това "елитно"училище, че направо ме втрещи? #Crazy

# 376
За статистика не знам, но имам информация от първа ръка как се ориентират родителите на деца в едно от трите "елитни" във Варна. Правилната школа е тази, която ти каже учителката по математика и български.  Wink Иначе оценката за годината не е хич добра, което пък се отразява пагубно на бала. Така беше и когато синът ми завършваше 7-ми клас, така е и сега, само че са станали съвсем нагли. Преди се борехме за годишна оценка 6, сега непокорните родители са заплашени с 3 или поправителен. Като им уврат главите оценката изненадващо става, каквато трябва. В момента се случва и с доведената дъщеря на шефа ми, който е чужденец. Завалията докато разбере схемата, що време загуби да й помага по математика, а майката си счупи нервите да се бори за принципите си.  ooooh! Споменах "чужденец", защото горното се прилага особено безочливо към деца, чиито родители очевидно могат да бъдат изтърсвани, като брашняни чували.

Check Please кое е това "елитно"училище, че направо ме втрещи? #Crazy

Е, то не е с повишена трудност. Ако не е руското, ще е Славейков или Кирил.

# 377
  • Варна
Дъждовно време, къде забрави младите надежди като Климент и Н.Геров? Grinning Wink

# 378

Цъ, Климент е.  Sunglasses За Славейков и Руското нямам поглед, но за Кирил имам и не съм чувала и виждала такива неща.

# 379

Цъ, Климент е.

Бях готова да се обзаложа

# 380
Дъждовно време, къде забрави младите надежди като Климент и Н.Геров? Grinning Wink

Откога и те се вписват в "елитните"? Луда работа...

# 381
Простете ,но какъв ''елит'',каква ''подходяща среда'' за какво говорите бе хора ,те затова учителите в тези нарочени в кавички училища  мародерстват родителите Twisted EvilАко за ''подходяща  среда'' и ''елит'' се считат скъпите возила на родителите,последно поколение телефони и таблети и т.н. и ако нямаш тези възможности .......уф.Ако това са приоритетите на един родител за начално у-ще на детето си,то тогава зле за всички.Нищо лично,ноооо.................. Peace

# 382

Откога и те се вписват в "елитните"? Луда работа...

Морис Торез (Найден Геров) на времето си беше много хубаво училище, Климент също. Виж Руското и Славейков как се оказаха в тази категория за мен си остава пълна загадка.

# 383
Една част от децата в Славейков са на родители работещи в отсрещната сграда на съда, така малко по малко се създава мода.
Друго - линиите на автобусите по Владислав създават удобство на пътуващите деца от Победа нататък.
Не на последно място състезанията по математика на които масово се явяват учениците до четвърти клас.
Това са моите наблюдения за Славейков, за Руското - въпреки, че много от децата които са влизали в училището с изпит са били "побутнати" от родителите е имало и доста, за които място в училището е било реално спечелено. Те са изработили старата слава, също и предишната директорка е направила много за името.
Двете училища имат общ белег, родителите имат поне средни интелектуални  и фин.възможности и инвестират в децата си, дали със свободно време с детето, книги, спорт, пътуване и др. обогатяващи мероприятия или просто с частни уроци.
Не искам да омаловажа работата на добрите учители, смятам, че няма да спорят с мен, че е по-лесно да се работи с деца, с които качествено се работи и в къщи.

# 384
Много е вярно ,че ако с едно дете се работи качествено вкъщи -то показва добри резултати и в училище.Надявам се /защото то зависи и от него/като заложим на извънкласните занимания с моят бъдещ първокласник да положим  една добра основа и в  кварталното у-ще PraynigИ като се замисля то тогава заслугата за ''елита'' на тези училища е на родителите Rolling EyesНа мои близки детето учи в руското от 2ри клас ходи на частни уроци по три-четери предмета сега е шести клас и единственото му свободно време  през седмицата е неделя след обед Tired

# 385
  • София
Айде, стига бе!  Shocked За какво са му частни уроци от втори клас! Толкова една диктовка и пет задачи може и родителят да ги даде. Разбирам да има някаккви проблеми в развитието,  нещо аутизъм, дислексия, епилепсия, пък то, здраво, право дете да ходи на уроци! във всеки случай не претоварвайте първокласниците си с извънкласните занимания, освен ако не са неща, които са започнали от миннали години. Много им идва.

# 386
Защото целият клас ходил и ако искали да е от отличниците трябвало,а и детето само пожелало Rolling EyesСлед четвърти клас  всички отличници отивали в ''А'' и''Б'' клас (естествено той е от тях) -детето е било под стрес дали ще е в тези класове-та това е ''среда''.Бая зор видяха финансово,но е за добра кауза.......

# 387
  • София
мен ако питаш, са пълни откачалки! Не искам клас от отличници, а от нормални, свестни деца, които да са задружен клас.

# 388
Откачалки сме ние родителите-ние побъркваме децата къде с болни амбиции,къде с пълна незаинтерисованост,от там училищата защо да не се възползват,а и тези делегирани бюджети...........Никой не иска да е обикновен и нормален .........''среда'' ''елит''

# 389
Откачалки сме ние родителите-ние побъркваме децата къде с болни амбиции,къде с пълна незаинтерисованост,от там училищата защо да не се възползват,а и тези делегирани бюджети...........Никой не иска да е обикновен и нормален .........''среда'' ''елит''

Много ме развеселяват такива обобщения.  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт