Неадекватност на критериите при записване в начално училище

• 20 434
  • 453
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
 Та то дори и резултатите от матурите в 12 клас не са меродавни  Peace. И там всичко си е до дете и до цели , които си е поставило.
 За малките матури ще споделя ,че там много се подсказва и преписва. Квесторите си "затварят" очите в името на училището. Е, и учителите в училището на децата ми никога не са ги смятали дори като текущи оценки  Peace. Няма да говорим какво е нивото на самите тестове  Crazy.

# 436
  • София
Момичета, защо малките матури да не са показателни? Много са лесни ли? В нашето квартално училище децата не са преписвали, дори без камери. Имаше шарени оценки. За мен 6ца по БЕЛ от матурата е показател за грамотно дете.

# 437
Момичета, защо малките матури да не са показателни? Много са лесни ли? В нашето квартално училище децата не са преписвали, дори без камери. Имаше шарени оценки. За мен 6ца по БЕЛ от матурата е показател за грамотно дете.

На много ниско ниво са. И това е нормално, защото идеята е да се покрият от масата деца.

# 438
Момичета, защо малките матури да не са показателни? ...
Аз, например, вече обясних подробно защо, мотивирах си становището вече.  Simple Smile

# 439
  • София
Не знам колко искате да са трудни едни матури за толкова малки деца. Все пак за 4 години те се научават да пишат грамотно и да смятат. Едни слаби оценки като нищо ще демотивират децата още преди основния курс, където става по-трудно.
В нашето квартално децата, които не се справяха с материала, получиха четворки, останалите петици и шестици. За мен така е правилно.

Между другото, матурите за 7ми клас също са лесни.

# 440
  • София
Лесни или трудни, ВО-тата са еднакви за всички и в този смисъл биха могли да бъдат критерий, ако се провеждаха при еднакви условия. При положение обаче, че в някои училища, както се твърди, нещата се опорочават с подсказване, преписване и т.н. ... Все пак, не вярвам, че това се случва точно в училищата, които държат на добрата подготовка и добрия си имидж. Поне на нас, в училището на моите деца, подсказване от страна на квесторите никога не е имало... Колкото до самите деца, ако искат да си "помагат", винаги ще намерят начин.

# 441
  • София
Все си мисля, че позволяват преписване само за най-слабите ученици, колкото да не изкарат двойки. Тези деца не са конкуренция на никой, така че са без значение. В 4ти клас децата още не се сещат за преписване, а в 7ми знаещите сами се пазят от това.

# 442
  • София
Да, бе, да! Не се сещали били да преписват! Сещат се и още как, имат цели 4 години да им светне и да го упражнят! Дори децата да не се сетят да препишат, някои учители "в името на авторитета на училището" се  изкушават да подскажат. Не се иска койзнае колко компетентност, че да се справи човек с материала в четвърти клас, учителят по химия може да подскаже по Роден край или каквото там беше.

# 443
  • София
Може моето момче да е несъобразително, но не преписва и не подсказва. Не му идва на ум въобще.

Била съм учителка на 5ти клас, давах еднакво контролно на всички, не се сещаха да си погледнат дори в листа на другарчето.

# 444
Все пак, не вярвам, че това се случва точно в училищата, които държат на добрата подготовка и добрия си имидж.

Напротив!

Резултатите от НВО ще бъдат коректни, когато се правят с външни квестори.

# 445
Все пак, не вярвам, че това се случва точно в училищата, които държат на добрата подготовка и добрия си имидж.

Напротив!

Резултатите от НВО ще бъдат коректни, когато се правят с външни квестори.

Peace
И камери, с регламент за проверка на записа при подадена жалба за преписване и/или подсказване.

Иначе всеки може във всичко да си вярва, ако ще и в реинкарнацията. Но когато става въпрос за състезания с регламент, то е редно да има предпоставки за обективни проверки и недопускане на нелоялна конкуренция и недобри практики. Пък който си е съвестен- нека си е такъв.  Sunglasses На него такива правила също не биха попречили.

# 446
И още нещо - да има външни проверители.

# 447
Те не бяха ли така преди време? Само с външни проверители или нещо като на случаен принцип. Забравила съм вече.
Но за мен, лично, е недопустимо проверяващите да са от същото училище. Какво му е "външното" на това оценяване? Ако е налице такава практика, то тя следва да се преустанови.

# 448
Те не бяха ли така преди време? Само с външни проверители или нещо като на случаен принцип. Забравила съм вече.
Но за мен, лично, е недопустимо проверяващите да са от същото училище. Какво му е "външното" на това оценяване? Ако е налице такава практика, то тя следва да се преустанови.

Не, всичко се прави от учителите в училището / НВО 4 клас /.

# 449
  • София
Странно, за нашите преди години казаха, че се проверяват на разменен някакъв принцип между училищата. Нашите бяха вторият випуск, може тогава да са държали повече. Тогава все още подсказване няямаше, дори учителките много се стараеха децата да изкарат теста, правиха пробни тестове в клас, засичаха време.

Общи условия

Активация на акаунт