Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 115

• 47 031
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Djulia ,покажи на малкия снимка на леля Мукадес и ще заспи моментално,а за милото ти няма ли мач днес  newsm78,ако не прати го да играе карти,но да не му става навик  Mr. Green

# 31
  • Червено знаме 11:)
Djulia ,покажи на малкия снимка на леля Мукадес и ще заспи моментално,а за милото ти няма ли мач днес  newsm78,ако не прати го да играе карти,но да не му става навик  Mr. Green

Вай вай,ако види Мукито няма да мога да го успокоя после два часа Joy Joy Joy

# 32
Здравейте ,момичета в нашия ден!
Приготвихте ли се?Гледам тръпката на очакване я има,разведрявате се с майтапи,обаче искам още.Незнам вече с какво ме разсъни миналия път Славенка-беше много успешно. Simple Smile
Сега ще ви предложа на вниманието нещо извън темата да се посмеете.

Скрит текст:
Toва е съкратен вариант на критиката,която Пенчо Славейков отправя към Ботевото стихотворение-ода  „Хаджи Димитър“
„И на първо място:какво дири тоя вълк при юнака?Песента Хаджи Димитър е во всичките си картини и асоциации,които възбужда,дълбоко национална-а в представленията на нашия народ и пряко,и символично,вълкът не играе никаква роля.Той е едно обикновено кръвожадно животно,на което не е мястото до юнака,а когато се сличи да доближиюнашкия труп,той няма никак „кротко да ближе“.Изобщо твърде много екземпляри от животното царство се натрупват около юнака и в чувството ни остава като че те са се събрали на мърша.Ако не друг,то поне самодивите трябваше да пропъдят тоя приятел оттам.Но не стига дето присъствуват пред умиращия херой отделни екземпляри от животното царство: в стиха
него жалеят земя и небо,звяр и природа
е  дадено на зверовете и много голямо значение,и невъзможна,невероятно функция.
Друго нещо не на място в тая песен е,дето кръвта на ранения херой се лее тъй обилно и няма ниет да спре:слънцето пече ли пече-и кръвта тече ли тече!
Това е крайно лошо не само от външна,формална страна.Нали божем една от самодивите му превързва раната с билки?Но види се вълкът е отвързал превързаната люта рана-за да има какво да ближе.“

# 33
 Djulia, аз винаги гледам филма в петък сутринта. Чак като изгледам серията започвам да чета какво са писали момичетата. Така хем съм изненадана от серията, хем съм в час с написаното във форума.

# 34
  • Пловдив
Марианче , както винаги готова с новата тема  Hug Не знам дали да не приготвиш за всеки случай още една за довечера  Wink Joy

Малчева, този последният репортаж май си е само за мен  Joy Joy То сигурно  ще го прочетат всички де, ама кои сме фенките на Фърат, я да се преброим  newsm78

Спиритче
Hug винаги си толкова мила   love001 Не се ядосвай много, нали след буря изгрява най- ясното слънце  Peace

Djulia, комшии нямате ли  Wink, прати милото на гости  Grinning

Димони , това верно ли го е писал Славейков   Joy Joy Joy

# 35
  • Варна
Цитат
Момичета, пожелавам ви в тази сватбена дългоочаквана нощ безпроблемен нет и  само красиви емоции,
ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ

+1

# 36
  • Стара Загора
Мариана ,благодаря за новата тема smile3525!
Черна Котка Бял Котарак , как не се изкушаваш да гледаш още в четвъртък вечер?
Аз не мога да издържа на изкушението,едвам чакам да сложа децата в леглата и засядвам,жалко,че става все след 21.30часа,а някой път и след 22.00ч.Добре,че са момичетта в темата за репортажи,коментари,снимки,линкове-момичета благодаря ви предварително    smile3525 smile3525 smile3525!
Малчева не се коси джанъм,на мен ми хареса как си нагласила Мустьо,за Мука ми стана жал малко,ама то нали е сън....
Dimony ,   newsm51за четивото извън темата!
п.п.Хриси  Hug,твоята критика по-хубава от на Славейков Laughing!

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 16:27 от ***Ваня

# 37
  • софия
аз пък точно обратното....
гледам онлайн колкото мога, ама повече тук си чета.....
на другия ден само попълвам дупките
много си падам по спонтанни реакции....а само тук  в четвъртък вечер ги намирам в изобилие... Hug

Димони - и аз не съм от интелуктуалците явно....
тая критика за първ път я виждам.....много ме кефи.....досущ като днешните "интелектуалци" ми звучи......

# 38
  • В Града на Липите
Димони  Hug, и аз за пръв път я виждам тази критика.

И ако мога да перифразирам великия П. Славейков бих казала следното:

Скрит текст:
И на първо място: Какво дири тоя герой Мустафа постоянно в съзнанието на юнака? Сериала КВФ со всичките си картини и асоциации, възбужда, у нас дълбоко възхищения към самия юнак и неговата любима. Героя на Мустафа е едно обикновено кръвожадно животно, на което не е мястото в главата на  юнака, а когато се сличи да доближи самия юнак, постоянно се опитва да го утрепе. И изобщо твърде много екземпляри от животното царство се натрупват около юнака и в чувството ни остава като че те са се събрали на мърша. Ако не друг, то поне героинята Мукадес трябваше да усмирят малко. Но не стига дето присъствува постоянно около главните персонажи ами и й се отдава много голямо значение, и невъзможни, невероятни функции.
Друго нещо не на място в тоя сериял е, дето Мустафа все не умира. Дъжд го валя, вятър го духа кръвта му изтече, той не мре!
Това е крайно лошо не само от външна, но и от формална страна. Нали божем една баба, прилична на вещица му превързва раната с мръсен парцал и му дава съмнителна чорба да пие? Но види се героят има свръхсили, и независимо кой му ближе раните все оцелява?

# 39
  • Пловдив

На този ковач бих му дала да ме подкове когато и където си пожелае Joy Joy Joy

Joy Joy Joy Joy Внимавай какво си пожелаваш, да не ти изтръпнат табаните

# 40
Злати,преписах буква по буква,дори и запетайките Joy Joy Joy

А сега да ви дам малко инфо за сънищата,които у някои от вас предизвикват притеснения.Разрових се в съновника ми и ето резултата.
За съня на Керим или Мустафа: Ако сънуваш някой ранен това означава,че ще се издигнеш в очите му,ще покориш сърцето му.Ако тече кръв от гърдите му,ще се тревожиш.
За съня на Ердоан:Мъртвец ако сънуваш жив,пази се от болести.Ако говориш с него,в семейството ще има смъртен случай.

Хриси,това беше върха smile3501 smile3501 smile3501

# 41

На този ковач бих му дала да ме подкове когато и където си пожелае Joy Joy Joy

Joy Joy Joy Joy Внимавай какво си пожелаваш, да не ти изтръпнат табаните
Аз изтръпнах с това подковаване,а за другите-не зная... Laughing Laughing Laughing Laughing

# 42
# 43
Една мечта -
превърнала се в реалност

Добър ден на всички момичета - сватбарки / по подразбиране на всички / !
Виждам, че настроението е на ниво- още от ранни зори / да не кажа нощи - полунощи /. Отново всички сте във вихъра на прекрасни постове, репортажи, стихове и снимки.
До довечера ще поработя на "ползу роду" но сега да дам и своя принос за хубаво настроение

Какво ще дадат като продължение след сватбата ще видим, но аз ще кажа, че ТЕ просто се обичат.

Честита ни нова /сватбена/ тема !
За Мариянка, екипа от преводачки и за всички вас - задължителната за довечера роза.

# 44
Черна Котка Бял Котарак , как не се изкушаваш да гледаш още в четвъртък вечер?
Аз не мога да издържа на изкушението,едвам чакам да сложа децата в леглата и засядвам,жалко,че става все след 21.30часа,а някой път и след 22.00ч.Добре,че са момичетта в темата за репортажи,коментари,снимки,линкове-момичета благодаря ви предварително    smile3525 smile3525 smile3525!
Малчева не се коси джанъм,на мен ми хареса как си нагласила Мустьо,за Мука ми стана жал малко,ама то нали е сън....
Dimony ,   newsm51за четивото извън темата!
п.п.Хриси  Hug,твоята критика по-хубава от на Славейков Laughing!

Аз съм търпелива  Mr. Green. Моят син заспива само с възрастен до себе си, нищо че е на 3г и половинаи ляга в 22. Докато заспи става 22:30 и то не остава за гледане. А така сутрин си ставам и преди работа си пия кафе и се наслаждавам на филма

Общи условия

Активация на акаунт