Четвърти клас- матурите пред нас, безсилни са в тоз час!

• 55 275
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Докопахме се май до 6- (5,50)- точките излизат 17.

# 196
Видовете източници са ги учили в 3клас http://www.slideboom.com/presentations/263103/%D0%98%D0%97%D0%A2 … 9E-3-%D0%9A%D0%9B, обаче скалата е тази която показа Мариета Peace И когато е 5,50 е 5,50, а не разни приумици на някого.

# 197
  • out of space
Ах как ме е яд! Едната квесторка казала на дъщеря ми, че верния отговор не е заграденият, а друг. Подсказала е грешно. Чудя се нарочно или....  Close

# 198
  • там край морето...
Видовете източници са ги учили в 3клас http://www.slideboom.com/presentations/263103/%D0%98%D0%97%D0%A2 … 9E-3-%D0%9A%D0%9B, обаче скалата е тази която показа Мариета Peace И когато е 5,50 е 5,50, а не разни приумици на някого.

Съгласна съм, че за 17 точки - е 5.50 - но никъде не откривам наредба за тази година в която да е обяснено точно, намирам само за предни години публикувани скали по разни тестове - но как да се обоснова пред класния с разпечатана скала - ако не пише изрично че е по еди коя си наредба и е валидана за тази година. Помагайте моля ви  Praynig

# 199
  • София
Че материални са и трите, не само според него.

Договорът категорично е писмен източник.
Да де, ако договорът е писмен, значи е материален източник.

Няма да изпадаме в буквализми - като си преговориш съответния урок, ще разбереш защо договорът е писмен източник на знания за миналото, а носията - материален. Аз съм толкова компетентна, защото вчера го преговорих  Hug

# 200
Ако не знаете - в Казанлъшката котловина най-добри са условията за отглеждане на картофи. ooooh!

Показва ми листа с отговорите, гледам, че е объркала 8 въпрос. И и задавам въпроса така, като е в теста: ''В Казанлъшката котловина са най-добрите природни условия за отглеждане на ...?''. И отговорът е ''рози''. Ама защо е оградила картофи - и тя не знае. 19 и 20 въпрос също ги е сбъркала: оградила е 'договор' и 'по посока движението на автомобилите'.

Мариетка, аз също ще помоля за източник, в който да е посочена скалата за оценяване.
Класната им продължава да твърди, че всичко, под 19 точки е 5-ца. Tired

# 201
  • Варна
Бианка, да не би да е объркала като е пренасяла отговорите на листа? newsm78

# 202
  • нейде там, където ....

В презентацията от линка са разделени на предметни и писмени източници. При такова деление - носията е предметен източник. Ще погледна в учебника, но после определено ще трябва да се обясняваме защо снимка и куп листа, които можеш да пипнеш с ръка не са материални.  Laughing Както и да е. Не знам нашите резултати, но това не ми се струва най-важното, което трябваше да запомнят от изученото по ЧО. Към нематериалните източници на информация за миналото спадат (според мен) неща като песни, танци, приказки и легенди, преразказвани от баба на внуче...

# 203
Бианка, да не би да е объркала като е пренасяла отговорите на листа? newsm78

Знам ли я, но тя прави подобни грешки понякога от бързане.
Ама поне до живот  ще помни какво вирее в онзи район. Laughing

А сега какво следва: да очакваме ли някави офицално изнесени резултати или да не се надяваме? На мен ми се ще да видя точките и съответната оценка от друго място, а не от класната им, защото на нея доверие никакво нямам.

А вашите деца правиха ли изходни нива? При Ани май ще пропуснат тази година.

# 204
Ако не знаете - в Казанлъшката котловина най-добри са условията за отглеждане на картофи. ooooh!

Показва ми листа с отговорите, гледам, че е объркала 8 въпрос. И и задавам въпроса така, като е в теста: ''В Казанлъшката котловина са най-добрите природни условия за отглеждане на ...?''. И отговорът е ''рози''. Ама защо е оградила картофи - и тя не знае. 19 и 20 въпрос също ги е сбъркала: оградила е 'договор' и 'по посока движението на автомобилите'.

Мариетка, аз също ще помоля за източник, в който да е посочена скалата за оценяване.
Класната им продължава да твърди, че всичко, под 19 точки е 5-ца. Tired

Охххх Бианкоооо, сигурна съм че на теб съвсем не ти е смешно, ама .....  hahaha Joy hahaha нищо де - аз чак довечера ще разбера моят какви ги е натворил, та има време и вие да се веселите за наша сметка.
До тук се е справил много добре (в досегашните тестове), но това ми беше най-притеснителното ВО.

Колкото до въпроса за Движението - верният отговор е срещу движението ..... но друга тема е дали това е наистина най-доброто решение.
Като шофьор всекидневно изтръпвам от спазващите това правило велосипедисти примерно или деца, които виждаш в последния момент. Докато ако се движат в твоята посока, поне са по-нормални нещата - знам ли  newsm78

# 205
  • нейде там, където ....
А за този въпрос може да възникне недоразумение, поради текстовете в правилника - когато пешеходците са група са от едната страна, когато е сам - от другата. Въпроса е зададен за пешеходци, не за пешеходец. Ако детето знае за двата варианта, може да се обърка от повечко знаене.

# 206
  • Варна

Бианка, и на мен ми се искаше да видя точките официално някъде... ама засега няма такова нещо при нас Crossing Arms
Нашите правиха изходни по БЕЛ и МАТ миналата седмица, утре ще е по ЧО а вдругиден по ЧП, по английски също правиха вече Peace Г-жата им каза,че не може да ги остави с тези тестове още на РД преди време...

jd, и аз мисля като теб за материалните източници. Моят на въпроса защо е избрал носията, каза че му се видяла "най-материална" Joy

# 207
  • София
Я кажете как смятате точките? Моята щерка само оценки съобщава.

# 208
  • Варна
An Mary, всеки верен отговор - +1т, общо са 20 Peace Само по БЕЛ - вярна диктовка - +5т и 15 въпроса по 1т.

Сигурно само това са им казали на децата... И при нашите са съобщили само оценките по БЕЛ, точките той си ги смята като свери отговорите в сайта, с това което си спомня,че е писал Grinning

# 209
Добре си спомням, че имаха урок относно източниците.

Относно оценяването не е наша работа да търсим и доказваме скали Peace- всеки учител е нужно да може да покаже и докаже на база закон или какъвто и да е норм. акт оценява. Тук на НВО нямат право на субективно мислене-правилата са ясни.
stelita_2001 не бих се занимавала да търся аз, нека който е писал оценката открие  Mr. Green скалата и Ви я покаже!

Общи условия

Активация на акаунт