Четвърти клас- матурите пред нас, безсилни са в тоз час!

• 55 269
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И при нас е така. Този срок само два пъти са нанасяли оценки в бележника - по десетина наведнъж. Първият срок беше същата работа. Ама може бележника да не го броят за документация, знам ли...

# 226
Успокоих се, че  не само моето диване е решило, че славяните са славни мореплаватели. Понякога ме изумява с нелогични отговори, при положение, че знае много други подробности. За пешеходците не помни какво е отговорил /а или б/, а за материалния източник е посочил "договор".
В интерес на истината, макар и със 17 точки, съм доволна от детето. Усърдно преговори цялата история и география, без общите уроци за първите обитатели на нашите земи и имената на великите българи от различни области на науката, изкуството и спорта. За последните - стори ми се абсолютно безсмислено да назубря някакви имена, които нито му говорят нещо, нито ги свързва с конкретни творби или други постижения.

# 227
И при нас е така. Този срок само два пъти са нанасяли оценки в бележника - по десетина наведнъж. Първият срок беше същата работа. Ама може бележника да не го броят за документация, знам ли...

Joy Не се сетих, но май е така, защото ал.1) не уточнява бележникът е ли от документацията или не?
И аз реших веднъж да имам претенции, а то... Joy Joy

# 228
Ние целия първи срок чакахме оценки по математика - тц. Накрая математичката врътна по една двойка за началото на втория срок на всички, за стимул, и приключихме с оценките по този предмет. Mr. Green

Останалите оценки класната им ги нанася редовно, тестовете за проверка се носят вкъщи за подпис, изисква редовно да проверяваме тетрадките на децата и да ги подписваме.

Документ е бележникът, на задната му страница е описано каква би следвало да съдбата му.
 Обаче електронният дневник какво е?

Ама в какви размисли се вкарахме.Joy

# 229
  • Варна
Нематериален източник.  Joy hahaha

# 230
  • Пловдив
Ама в какви размисли се вкарахме.Joy

Ами покрай тези деца ние изтрещяхме, а на тях Ич не им пука.

Моя синковец е с 2х20 точки по БЕЛ и Математика, ЧП не сме го проверявали, за да не ми прилошее, а по ЧО - вероятно ще са 19. Сгрешил е за материалния носител на информация, макар че ми дръпна такова философско обяснение в негова защита, че и аз се зачудих къде аджеба е истината. Както и да е. Направили са наистина много сладки грешки. Очаквах по-лоши резултати.

Край! Да свършва вече тази учебна година, че и на мен ми писна да съм все яхнала метлата.

Да са живи и здрави!

# 231
  • София
Нематериален източник.  Joy hahaha
newsm78 виртуален източник  Joy

Успокоих се, че  не само моето диване е решило, че славяните са славни мореплаватели. Понякога ме изумява с нелогични отговори, при положение, че знае много други подробности. За пешеходците не помни какво е отговорил /а или б/, а за материалния източник е посочил "договор".
В интерес на истината, макар и със 17 точки, съм доволна от детето. Усърдно преговори цялата история и география, без общите уроци за първите обитатели на нашите земи и имената на великите българи от различни области на науката, изкуството и спорта. За последните - стори ми се абсолютно безсмислено да назубря някакви имена, които нито му говорят нещо, нито ги свързва с конкретни творби или други постижения.
За мореплавателите славяни разбрах какво го е объркало моя младеж - учителката име е разказвала как строели къщите си на колове във водата и той хич не е се е замислил върху другите варианти за отговор Simple Smile
И аз съм доволна. Оказва се, че ги подготвят добре в тяхното училище. Без да е преговарял по нищо освен ЧО резултатите са му супер Simple Smile

# 232
  • Варна
И ние сме последователи на теорията за славяните- мореплаватели.  Crazy

# 233
  • София
17 точки. Препъни камък - материалните носители - документ, императора, всъщност е аристократ и столицата на Аспарух е ОХРИД, за което съм бясна. Пусти столици, така и не ги запомни, а в Плиска е ходила n на брой пъти, понеже баба и дядо живеят в Каспичан.
Дядо и щастливо подчерта, че майка и май е историк.

# 234
Не бях срещала по-глупаво формулиран въпрос Close Та това ли е най-важното от изученото по Човек и общество  - кой източник от изброените е материален ?! В началния курс мисленето е образно-нагледно и така поставен, въпросът влиза в пълно противоречие с ученото по Човек и природа - какво е това материя и материал #Crazy Тези "експерти" от Министерството не можаха ли да намерят от целия взет учебен материал друг, по-смислен и по-важен въпрос от това недоразумение newsm78 Бясна съм  #2gunfire

Това е поредната простотия, сътворена от нечии "умове".
Синът ми е отговорил договор, но според тях какво е снимката?
А кое от трите е не-материалното, пита той?
В кой урок се учи това, че аз не съм много в час с материала?

От сърце се посмяхме на бисерите на децата.

# 235
Урок №15, уч-к на "Просвета",определението е това:
Изворите за миналото на
човешките общества са
предметни (веществени) и
писмени.
Копирах и урока:
Скрит текст:
ИЗВОРИ ЗА МИНАЛОТО. За живота на хората
в миналото можем да научим, като се запозна-
ем с онова, което е останало или написано от
тях. Следите от човешката дейност са източни-
ци на знание, извори за миналото.
ВИДОВЕ ИЗВОРИ. По предметните (вещест-
вените) следи археолозите възстановяват труда
и професиите, храната и облеклото, жилищата,
вярванията, управлението на обществото, из-
куствата.
Сред най-важните предметни следи са се-
чивата, жилищата, керамиката. В най-старо
време със сечива, изработени от камък и живо-
тински кости, хората ловували диви животни.
Така си набавяли храна и кожа, от която ушива-
ли дрехи. Останките от жилища и обществени
сгради показват живота на цялото общество и
на хората с различно място в него.
По формата и украсата на керамичните
предмети археолозите определят кога са на-
правени и за какво са служели. Фигурките на
хора и животни са извор на знания за вярвани-
ята на хората.
Написаното върху камък, кожа и хартия
дава сведения за всички страни от живота на
човешките общества.
Керамиката е като азбука за археолозите:
по нейния вид, изработка, количество те разга-
дават живота в далечното минало.
Най-старите развалини на градове са от-
крити на територията на днешните държави
Израел и Турция.
За материалните сигурно другаде е споменато.
Чадото каза, че материалните източници са направени от материал-напр.замъци, дреха, къща, съд,...
а писмените -  договор, надпис на плоча
Чак сега разбрах предметни или материални или веществени и писмени източници били източниците. Абе много нервна таз младеж!

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 18:24 от Лолита`

# 236
Изворите за миналото на
човешките общества са
предметни (веществени) и
писмени.
Но и предметните ,и писмените са материални.

# 237
Изворите за миналото на
човешките общества са
предметни (веществени) и
писмени.

А снимката не е ли предметна, или машината я е написала?

Ние сме по Булвест, но мерси все пак.

Но и предметните ,и писмените са материални.

И аз така мисля.

Дали нямаше някой по-важен факт от нашата история, за който да попитат децата, все пак се гордеем с дълга история?!?

# 238
  • Пловдив

Дали нямаше някой по-важен факт от нашата история, за който да попитат децата, все пак се гордеем с дълга история?!?

Убедена съм, че е нямало нищо по-важно от това какво вирее в казанлъшкото поле и видовете извори на информация  hahaha
Аааа, и последния въпрос за посоката на движение е съвсем в "правилния" тест, защото ако не я спазваме - ставаме история (черен хумор, но точно да го изтипосат при ЧО  newsm78).
Продължавам да недоумявам - в пияно състояние ли ги съставят тези тестове, що ли!?

# 239

Продължавам да недоумявам - в пияно състояние ли ги съставят тези тестове, що ли!?

Или в неграмотно?

Общи условия

Активация на акаунт