Четвърти клас- матурите пред нас, безсилни са в тоз час!

• 55 251
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
В темата се спомена, че са избирали СИП и ЗИП. Искам да знам как става.
В нашият клас тази година имаше два СИП-а и два ЗИП-а. За единия СИП и единия ЗИП предварително знаехме какви ще са и  там нямаме право на избор, но другите винаги ги е избирала класната , та и там нямахме де. Simple Smile

# 346
  • нейде там, където ....
Не знам какво показват матурите. Официално са оценка на учителите. При нас, след 17 т. по ЧО и 5- (според госпожата) има и ненаписано домашно по същия предмет. Трябвало да се прави с родителите пък аз съм го оставила да го прави сам. Twisted Evil На мен ми звучи като тема за есе и щом иска и мен да замеси - ок. Но някак ми се струва, че за четири години трябваше да са се понаучили да учат и да мислят по-самостоятелно.  Confused

Нищо не сме коментирали за СИП и ЗИП. Само ни дадоха да се подпишем на листа за характеристиките да деца - един вид, че сме съгласни. Можело и да не подпишем ... ако нямаме доверие на класната, че ще е обективна Crazy

Да свършва учебната година, че вече и аз искам да си почина.

# 347
Каква е идеята да има отново характеристики? Надявайки се да не сме в същото училище, наесен с характеристиката от старото училище ли ще ходим в новото? Къде може да прочетем нещо повече за тези характеристики? А учениците дали попълват анкета или нещо от тоя род за учителите?

Много мразя, когато някой се опитва да ми охарактеризира детето- няма значение дали в добрия и или лошия смисъл.
Госпожата да не остане без подарък и без букет? Joy

Sick Да, ето тук има примерни: http://bglog.net/nachobrazovanie/39256

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 13:22 от Лолита`

# 348
  • София
Ако се записвате в друго училище ще трябва да занесете, освен бележник и удостоверение за завършен 4 клас, и копие от характеристиката.

# 349
  • sf
То е ясно,че за един час седмично няма да се научи перфектно чуждия език,но не виждам нищо лошо да се положат основи. Исках мойта да учи испански като втори,но пък тя си избра немски. Ще я ползвам да си го припомня,че съм го забравила.

За подаръците- на една РС решили да събират пари и какво да купят, мъжа ми дал. Аз по принцип съм против такива големи подаръци. По-приемливо ми се вижда всяко дете да изработи нещо от себе си, я картичка, картинка,нещо друго и да го подари за спомен.

# 350
Нашата класна ни каза, че тази година критерия за диктовките бил занижен. Не се гледал краснопис.......
То ако краснописа беше критерий, моя син изобщо нямаше да има никакви точки от този тест Rolling Eyes....толкова грозно пише... Crazy. Почти не допуска пунктуационни и правописни грешки, обаче краснописа....не съм виждала по-грозно писане (освен на баща му) Joy

# 351
Ние за 18 точки имаме 5 -ца , като класната каза , че това е скалата на министъра. При 16 точки е 4 , при 19 и 20 е само 6-ца.

# 352
Да вземат да я публикуват тази скала най-после. От Крумово време законите са писани.
Колкото министъра, толкова и скали Joy

# 353
  • Пловдив
Какво ви притесняват тези характеристики? Това е практика в цяла Европа. Друг е въпросът за какво се използват там и за какво тук. Защото тук не служат за нищо към този момент. А и предните години не сте ли подписвали характеристики на децата си? При нас и във втори, и в трети клас получихме характеристика на детето. Но тя си е само за мен. В документите за записване в 5 клас никъде не искат характеристика.

# 354
Не. Не съм подписвала и не съм получавала.
 Как ще пишат дали детето дейно е участвало в нещо, което никога не се е състояло или на тези въпроси?

8. Има желание за учене.    Mr. Green
9. Загрижен е за усвояване на пропуснатия учебен материал. Mr. Green   в лейди популар Joy
 newsm78
Скрит текст:
Свободно време   Оценка
1. Участва в игри и общи занимания с децата.   
2. Включва се в занимания сред природата.   
3. Умее да не прекъсва играта, дори когато губи.   
Скрит текст:
Общуване и боравене с емоции   Оценка

1. Поздравява.   
3. Говори ясно и разбираемо.   
4.Гледа другия в очите.   
5. Умее да слуша.   
6. Обещава и спазва обещанията си.   
7. Взема участие в разговор или обща д-ст с връстници.   
8. Може да дели.   
9. Може да се извинява.   
10. Обосновава мнението си при разговор.   
11. Отстъпва.   
12. Защитава се при нужда.   
13. Взема решения заедно с другите.   
14. Толерантен към чуждо мнение.   
15. Работи съвместно с другите.   
16. Приема похвали.   
17. Прави комплименти.   
18. Приема критика.   
19. Прави критика.   
20. Изисква внимание по подходящ начин и в умерена степен.   
21. Предлага и оказва помощ   
22. Решава конфликти по ненасилствен път.   
23. Създава и поддържа приятелство.   
24.Адекватно изразява емоциите си.   
25. Съобразява се с емоционалното състояние на другите.   
26. Спазва необходимата дистанция при общуването с възрастни.   
Силни страни:

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 13:56 от Лолита`

# 355
  • sf
Ние получаваме характеристиките на мейла.

# 356
  • Пловдив
Лолита, ти ме разби с тази характеристика. Ама това истина ли е? Нашата е като табличка, но оценките са по-скоро свързани с ученето и участието в часовете. Ще погледна пак вкъщи старите характеристики. При всички случаи са с не повече от 10 показателя.

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 14:23 от dundi73

# 357
И на нс след 2-ри и 3-ти клас ни дадоха характеристики, но те са си за нас. Ааа, след 3-ти клас, като го местих в друго училище ми я искаха.
Момичета, моя син вчера беше с температура и не го пуснах на у-ще. Класа им правили изходното ниво по англ.език. Негова съученичка му казала днес, че теста бил много труден Rolling Eyes, а той ще го прави утре сам. Имате ли информация за този тест?

# 358
  • София
didida предполагам на всякъде ще е различно.Аз не съм чула нашите да правят,но то и в това училище всичко е наопаки.На тях им остават 2 учебни дни-утре и събота Shocked Другата седмица,цялата няма да учат,а на 28ми си връщат учебниците и толкоз.На 29 ти ще имат тържество за завършването.

Ходих днес до училище,да говоря с класната и тя ми казва"А ,няма такова нещо #Crazy "Аз само съм им казала това което съм видяла,но то сигурно е било само за теста,а диктовката не е била сигурно включена Shocked "На децата е казала -не съм доволна от вас никой няма  повече от 15т,а на мен съвсем друго.То ,че мойто дете е разсеяно,но чак пък толкоз newsm78 Ще изчакам официалните резултати и ще видя тогава.Изобщо не се съмнявам в него и не вярвам да има и една грешка на диктовката,освен въпросните кавички,които нали така и така не се оценяват.

# 359
  • нейде там, където ....
При нас са по-свободен текст, но винаги по-рано се пуска сред родителите лист, на който да се подпишат, че са съгласни с характеристиката, а чак при раздаването на бележниците се вижда какво е написано в нея. Това ме дразни, но не сме имали изненади.
Не знам по другите предмети дали/какви изходящи проверки ще има. Останаха ни 5 учебни дни до ваканцията и не знам кой я чака с по-голямо нетърпение.  Party

Общи условия

Активация на акаунт