Априлчета засмени вече са в Родени!

• 44 025
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте на всички мами!

Да се похваля с нашите постижения - вече сме 6 кг и 59 см (роден 2.7 кг и 48 см). След вчерашната ДК не можах много да се порадвам, защото ни надупчиха и двете крачета  ooooh!  И така ще бъде и при следващите две посещения  #Crazy ... нямам думи просто. Снощи бяхме с температура, днес пак и колкото и да не навиждам лекарствата - му дадох панадол.

Между другото и моето бебе по корем се чувства най-добре, редовно го оставям така да спинка. В Италия педиатрите препоръчват бебетата така да спят, във всяка държава е различно. Аз смятам, че както бебето се чувства най-конфортно, така е най-добре. То Марти още първия месец като го сложех по корем, сам си въртеше главата, като му омръзне на една страна и дори и да връща, все пак главичката му е настрани и не се дави.

Успех на всички, които имат проблеми с храненето и дано коликите отминават бързо.

Ние днес ставаме на 2 месеца, да ви почерпя с по една биричка, на мен поне ми се отразява добре beer

# 256
  • sofia
Ще изместя малко темата, но да ви питам - вие кога ще водите бебчовците на офталмолог и ортопед? Thinking
Понеже на мен ми се иска да го заведа на очен тези дни, но незнам дали не е прекалено рано и къде да отида (може да не е по ЗК) - някакви препоръки? Hug

# 257
Silence, нашият педиатър ни даде направление и вече ходихме на ортопед. Прегледа я, каза, че всичко е ОК, слава Богу.   PraynigТова е в една поликлиника в Младост, не знам ти в кой квартал си. Ако ти върши работа, ще ти дам по-подробни указания. Там ортопеда идва от Горна Баня. Но само да ти кажа, че сега ортопеда трябва да гледа тазобедрените стави на ехограф, а това не се поема от ЗК и ние си платихме 20 лева. Но както и да е  Peace
За офталмолог - не знам дали е задължително. Но Габи все още малки си криви очичките и аз малко се притеснявам.   Confused Педиатъра каза, че това е нормално за тази възраст, дано  Praynig Пък и аз не знам къде бихме могли да я заведем на офталмолог...  newsm78

# 258
  • Sydney
Amstelka уаууу, какво голямо бебе Simple Smile какво количество от Панадола даде, понеже нещо не го разбирам с тази пипетка, която е в опаковката... мен супер ме е страх от тези ваксини и ги мисля вече около месец, но няма начин...
Andromeda_84 как си ти? Габи? Simple Smile
duhi_puhi Честита месечинка Simple Smile

# 259
  • sofia
Silence, нашият педиатър ни даде направление и вече ходихме на ортопед. Прегледа я, каза, че всичко е ОК, слава Богу.   PraynigТова е в една поликлиника в Младост, не знам ти в кой квартал си. Ако ти върши работа, ще ти дам по-подробни указания. Там ортопеда идва от Горна Баня. Но само да ти кажа, че сега ортопеда трябва да гледа тазобедрените стави на ехограф, а това не се поема от ЗК и ние си платихме 20 лева. Но както и да е  Peace
За офталмолог - не знам дали е задължително. Но Габи все още малки си криви очичките и аз малко се притеснявам.   Confused Педиатъра каза, че това е нормално за тази възраст, дано  Praynig Пък и аз не знам къде бихме могли да я заведем на офталмолог...  newsm78

Andromeda_84, благодаря!    bouquet
Не съм от младост, но работех наблизо - предполагам става въпрос за 25 поликлиника Grinning
Доволна ли си от ортопеда, как се казва, внимателен ли беше с бебчето? Hug

А, за очичките - и ние сме така и затова искам да го заведа да го видят, но на някой специалист, само че незнам при кой - дано някой се включи с препоръка!

# 260
Всички си кривят очите - напълно нормално е Simple Smile
До към годинката се израства (постепенно) и няма никакъв дерт. А и на 1м. и да ги прегледат какво ще им направят? Диагноза няма да поставят поне до 1-2 г. защото до тогава се смята, че повечето дефекти се израстват.
Споко за очите  Hug

# 261
  • sofia
Duhi, честита месечинка на съкровището!  bouquet

А за очичките всички така казват. Дано всичко да е наред! Hug

# 262
Духи, стискам палци малката да хапва повече Hug Честита месечинка!!!

Ох, тея ваксини ги мисля и аз Rolling Eyes
Моята приятелка неонатоложка ми е казала Т под 38,5 да не лекунав. Освен това Панадол да давам за Т от инфекция на 6 часа, а за Т от ваксини и зъби - Нурофен (ама след 3 м). Преди 3 м. Ефералган свещички Peace И аз това съм купила да имам за всеки случай, а и за след ваксините, ако се наложи (дано не Rolling Eyes). Пък и често децата се дерат и са нервни след ваксини, та през устата нищо не поемат...

Amstelka, вие колко вдигнахте?

Silence, на ортопед сме във вторник. При Драганов във ВМА. На офталмолог ще я водя във Вижън (въпреки че ние изобщо не си кривим очите Wink), но мисля към 3 м., защото гледах при Гала тема точно за това и видях в какво се състои прегледът, та е добре детенцето да стои по-стабилно, вратлето да е поокрепнало, погледът да се е фокусирал, тоест да го привличат светлини и прочие да гледа в конкретна посока и т.н., за да може да се проведе. На месец-два са още мънички май-май.

# 263
За температура от ваксини нищо не давам - нали това е целта - организмът да реагира и да изгради антитела.. А иначе до 38.5 и аз нищо не давам - в хладка вода във ваната най-бързо пада и най-добре се осеферват хлапетата Simple Smile
Дано няма силни реакции от боцканиците  Hug

# 264
  • sofia
Samm, мерси за инфото! Hug
А при Драганов с направление или платено ще ходите? Понеже ние си нямаме още направление- педиатърката не е споменала нищо още... Rolling Eyes Не че няма да си поискам, ако ще ми потрябва.. Grinning

# 265
Ми аз взех направление, той пък вече му приключил договорът с касата...
Ама преглед + ехо е 30 лева, а като чета някоя мама по-горе беше писала, че иначе ехото не се поема от касата и е 20 лева, е то тогава за какво ти е това направление, по-добре си иди на частен прием Peace Българска работа Sunglasses

# 266
samm, как става записването при Драганов? Ако можеш да ми дадеш телефон, за да запиша малкия. Колко дни предварително трябва да се обадя за запазване на час?

# 267
Duhi, да ти е жива и здрава малката, че днеска гледам прави 1 месец!

# 268
Duhi, честит Ви първи месец!  smile3525

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 16:06 от mimei

# 269
 Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Много ви благодарим със Стеф, че мислите за нас .. И много се радвам, че мога да споделям  Hug Hug Hug

Взеха ми баткото за вечертаааа (кеф  Blush - едно мрън по-малко  Laughing) А пък да чукам на дърво май неговото е по-скоро пресилване на симптомите (макар че си имаше температура снощи - 37.7), но си търси и той внимание човека.. Обаче като видя, че цяла сутрин само го наливам с чайове, топченца и смучки разни малко му мина ентусиазма да е много болен Simple Smile
Предполагам е настинал, че оня ден на тържеството им беше по къс ръкав и панталон (щото моряшки костюм  ooooh! - капитан на кораб го раздаваше Simple Smile ) .. Надявам се да е това..
Те свършиха училище вече, та каквито бацили е успял да пласира, вече така или иначе го е направил Crazy

Ох, усещам как ще го търся туй спящо бебе.. ама сега ми е голям зор  Tired

Общи условия

Активация на акаунт