Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 596
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
mimsat, сърдечно благодаря!!!   bouquet Hug

Hadji, бързо оздравяване!!!

Tinti_16, честита дъщеричка!!! Много се радвам, че се справяте с кърменето. И съжалявам за загубата ти.  Hug

Относно кг. преди около две седмици се теглих последно и имах да свалям още около 10-12 кг. Но с това кърмене едва ли ще успея скоро време да сваля нещо. Както нямах апетит, сега имам голям такъв. Но нека кърменето да спори, пък после с повече воля ще свалям.

Кърмещи мамчета: знаете ли горе долу по колко мл. изяждат бебенцата ви на денонощие. Ако смятам по формулата 1/5 от теглото за 1-ви месец, моето синче трябва да изпива по 800 мл., а той си пие около 500 и нещо. През нощта давам от шише изцедена кърма и пак не успява повече от 70 мл. да изпие. Понякога изпива и по 80-90, но зависи колко време е минало от предишното хранене. Аз го тегля с кантар преди и след и затова знам горе долу по колко изпива.

# 391
  • Варна
Привет ... bowuu
Ей, мухлясахме от толкова влага и дъжд ... Close Ние се завърнахме от празничното пътуване, разбира се-дъждовно, то къде ли не валя ...
Освен чистия въздух с друго не мога да се похваля...

Моето Стами продължава да има хрема, която тъкмо затихна и пак избухна ...течни сополки, които много се стичат към гърлото, кашля милото ...направо ме боли сърцето като го слушам.
А като кихне и от нослето му текат като реки ....

Голяма мъка, пръскам Тантум Протект, обирам с клечки за уши каквото е останало, но явно секретите са назад-към носоглътката и не успявам да го облекча кой знае колко ...

Хаджи, настинала си-давай с парацетамола, и бабини лекове-краката в гореща вода с морска сол, дебели чорапи, чай, мед,лимони ...нали знаеш ..Да се оправяш бързо  Heart Eyes ...и да качиш снимка на твоята певица  Wink

*dreamer*, наскоро някоя от ЛЛЛ Консултантките беше посочила,че средно около 750мл е дневното количество мляко, което бебета изсукват/изпиват на ден в тази възраст, но е много индивиуално ...
Аз не мога да преценя колко изусква Стамен, не се цедя и по никакъв начин не мога да изчисля , но пък вече огладнява на 2 -2,5 часа..говоря за глад, а не просто сук-сук от скука или колики ... Simple Smile

Сега новото при нас е,че прави вече по 3 -4 съня на ден от по 20-30мин, но пък вечер си остава същата нощна птица, за разлика от мен ...и просто ме побърква това неспане ...Нито през деня има кога да затворя очи,нито през нощта ...

И пак за килограмите сте отворили темаа  Twisted Evil ...имам още 8 да свалям от това бременеене, но пък от предишното ми останаха 7, така че едно 15кг трябва да разкарвам ...но аз си знам, с кърменето не върви свалянето ...

Като отбих Момчил за 3 месеца свалих 12кг, без ограничения , вярно с повече движения, но нищо специално-обикновените разходки...Сега ми е по-важно да не кача, докато кърмя, че предишния път имах само 6 кг да свалям, но докато кърмех качих 10 ...и стана много тежко положението

Tinti_16 , честита дъщеричка, да ти е жива и здрава ....Съжалявам за загубата ти, всичко минава с времето  Hug

# 392
Здравейте,
дали някоя от вас вече е успяла да възвърне теглото си от преди бременноста?
Аз стартирах 51 кг. и стигнах до 73кг. До момента съм свалила 13 кг., като 7 от тъх оставих още в болницата. Много ми се иска вече да съм близо до стартовото си тегло Rolling Eyes

Гледам си започнала 90 дневната диета - това значи ли, че си приключила с кърменето (иначе не е много добра идея диета с бебе на 1 месец  Rolling Eyes)
А за връщането на стартовото тегло.. Килограми, които си качвала 9 месеца, нали не очакваш да изчезнат като с магическа пръчка за 1 месец Simple Smile
Аз качих 30 Simple Smile До тука съм -12-15 (зависи колко много ми се яде, че понякога озверявам  Twisted Evil) .. до края на 1вата година не смятам да правя нищо диетично - после ще видим как ще се стекат обстоятелствата Simple Smile

С кърменето май май почти сме приключили, тъй като имам нищожни количества кърма.
А относно 90 дневната диета с корекции става и за кърмачки(поне според коментарите на специалистите във форума).
На мен идеята ми е да променя като цяло режима на хранене, а не да гладувам, понеже не мога Embarassed, а и ставам звяр Twisted Evil.
Та и затова питам вие какво правите. Аз през тези 9 месеца се тъпчех здраво  Embarassed и сама см си виновна...
90 дневната, а и не само, с модификции или без е добре да се прилага с бебе поне на 6 месеца..

# 393
Добро утро!
Не съм писала от много време, но вкъщи беше една малка лудница в почивните дни, не знам как ще е ваканцията newsm78
Каката постоянно трябва да я следя какво прави защото само иска да гушка бебето. Постоянно прави бели, повечето неволни, но в това лошо време като не излизаме навън просто полудява. Има много енергия и няма къде да я изразходва. Като свърши училище мисля да отида малко на гости при мама. Живеем на тиха уличка, където не минават коли и е рай за каране на колелета, тротинетки, ролери. Отделно имаме при съседите една страхотна къщичка в едно дърво и като се съберат лятото повече деца много се забавляват.
На Кристин май коликите й се разминаха само с 1-2 дни рев. Сега всичко е наред, но нещо май започва да се глези, стой будна повече време и иска някой постоянно да се занимава с нея, да я разхожда, за да си "разглежда" вкъщи. Постоянно търси внимание. Аз покрай децата и домакинството нямам време да уча изобщо и много се ядосвам, а държавния наближава.
Относно килограмите аз съм свалила само 7 при раждането и после още 2кг. Имам да свалям още 12, но лошото е, че преди да забременея бях качила 5, та направо ужас, не мога да се понасям. Винаги съм била слаба и не мога да се приема в този вид, но с кърменето просто не е възможно за мен. Аз и диети не мога да спазвам, става ми лошо от глад. Дано лятото покрай хубавото време и разходките сваля малко поне.
За хремата Кристин имаше преди седмица, даже беше започнала да става зеленикава. Излекувах я с Есенциални киселини на Аквасорс. По няколко пъти на ден първо с физиологичен разтвор и аспиратор и после капвам по една капка в нослето. Казаха ми да й давам и да пие по няколко капки, но аз не давах. 2-3 дни го правих по няколко пъти на ден, после 2-3 дни имаше само сутрин и готово. Не съм се обаждала изобщо на доки, че тя за най малкото нещо дава купища лекарства, а не искам да я тровя изобщо. Даже и Стеримар не съм купувала още.
Много се разписах нещо. Чао от мен за сега    Hug

# 394
Добро утро, момичета! Как сте в тези дъждовни дни? От една страна е хубаво, че не е жега и мъниците са спокойни, а от друга  - вкъщи по цял ден не ни свърта.
Вчера за пръв път се возихме с баткото на тролей! Голямо развлечение в дъжда, но му хареса. Ходиме до пазара и после обратно. Детето само в кола се е возило и за него си беше истинско приключение:)))
Имам въпрос към майчетата, които все още кърмят: имате ли главоболие сутрин или през деня? При мен понякога сутрин ме боли главата, спи ми се и много ми тежи. Спомням си, че с голямия син така ме болеше главата, но дали не е от недоспиване, че малкия сукльо си поисква на 2 часа и яко суче. Та и нощем съм си дежурна.
Духи, ти пиеше този българския лактогонен чай. как го приготвяш и приемаш, какво количество пиеш на един път и през какъв интервал става?

# 395
  • sofia
Mimsat, много благодаря за отговора!!!  bouquet
При нас мисля, че проблемът е притока на мляко, който явно му пречи, защото накрая детенцето явно иска просто да си поседи на гърда без да пие. Simple Smile Ще пробвам това с пръста..той миналия ден така ме осмука по ръката - просто като го носех, той си извъртя главичката към ръката ми (горната част) и започна да "суче" , даже въобще не се усети, че не е на гърда. Laughing Явно наистина в някои случаи просто иска да си задоволи сукателния рефлекс. За жалост много рядко успявам със залъгалка - не я харесва, поне за сега, а и трябва да му я държа, че не може още сам да я задържа в устата си. Grinning

Вчера беше невероятно нервен...през деня да е спал сумарно 2 часа...незнам на какво се дължеше Rolling Eyes но се притесних да не го боли нещо. Носът му беше ок, аз всеки ден го проверявам и промивам...Важното е, че спа добре през нощта! Peace

Аз вече спрях да го будя нощем, той и без това през деня яде доста. Grinning Като го сложа към 10 и се буди в 4.30 - това вече няклко нощи, което за мен от една страна е добре, понеже спя малко повече. Но възникна нов проблем - гърдите ми ще се пръснат, будя се към 3 часа не от бебето, а от зверски набомбаните ми гърди и трябва спешно да се изцедя, че не се търпи...Та да питам - вие как се спрявате с този проблем - когато бебето започне да спи ощем, но гърдите ви са пълни и така или иначе се будите??? Tired

Оф, и май сме се подсекли, да не е и нещо по-гадно.  Confused На дупенцето му, около цепката, но най-горе, а не където е отвора, гледам се е обринал с едни странни бели пъпчици Rolling Eyes Знаете ли нормално ли е да са така с беличко връхче, или за гъби става дума? Ние утре така или иначе сме на педиатър, но ми стана старнно Rolling Eyes Иначе ползвам от началото на Хип кремче за подсичане и се обриваме за пръв път...

И да се включа в отбора на депресираните от скапаното време.... Cry

За килцата - от болницата излязох на 0, но бях качила много малко. Кърмим се изключително и положението си седи все така. Пожелавам ви бързо сваляне, но и аз съм на мнение, че кърменето помага за свалянето на кг.  bouquet

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 09:49 от Silence

# 396
Добро утро и от мен в този дъждовен ден.Е казвам ви не издържам вече вкъщи,то не бяха земетресения,не бяха дъждове,какво и става на таз природа не знам Crossing Arms.Относно килограмите естесвено и на мен ми е голям проблем.За цялата бременост качих 20кг.,от болницата ме изписаха -10кг.,от раждането минаха 40 дни и не съм свалила и 1 килце.Като гледам,че пишете,че докато кърмим няма да има сваляне лошо ми става.Имам още 10кг.да сваля и как ще стане не знам ooooh!.Имам страхотен апетит,но не ям толкова много,хапвам колкото да не ми е лошо от глад и все гладна май си стоя и пак не свалям Crossing Arms.Също да ви се оплача нощно време се будя и съм панически гладна,гледам да пийна повече водица че да заситя до сутринта.Но да не забравяме,че нашата мисия е да бъдем майки и да даваме най-доброто на нашите деца,ще го кърмя докато мога-иска ми се до 1г.да го кърмя,но божа работа.Е хайде за другото лято вече ще сме свалили излишните килца и ще сме си перфектни майки. Grinning

# 397
  • Sydney
Tinti_16 Честито Simple Smile

# 398
Здравейте мамчета!!Чак сега видях,че има тема на родените априлчета  Laughing За килограмите и аз да се оплача,че имам още към17-18  ooooh! А бях чула,че докато кърмиш се отслабва.Да ама не.Засега се кърмим успешно.В началото имаше кърма като за три,ама впоследствие спрях да се изцеждам редовно и се регулира.Като видя помпата и ми се повръща вече.Лошото е че не мога да го оставя за няколко часа защото нямам толкова кърма да изцедя,но съм заредила отначалото един рафт във фризера за всеки случай.Бях започнала лека диета,зада сваля малко,но резултата е нито грам свалени,но пък съм болна,защото явно ми падна имунитета.И дано да не е вирус,защото това значи че и бебчо е болен.Днес отивам при ЛЛ.Tinti_16 дано да няма рефлукс,изглежда безобидно,но е много опасно когато не знаеш че има.Ние сме с лек рефлукс и стигнахме до пневмония,защото аз нямах представа че може заради това да повръща, малкия е аспирирал мляко през цялото времеи белия му дроб се беше напълнилс мляко.На 20 дена бяхме в болница на антибиотици.Беше ми много тежко,ама мина.Късмет и дано няма нищо.Сори за дългия пост.Ще следя темата.Хубав ден на всички Hug

# 399
Lips_tongue. това че си болна и кърмиш само ще помогне бебо да не прихване вируса, защото преминават антитела с кърмата.

# 400
Аз пък си мислех,че го заразявам с кърмата,защото тя съдържа вируса.Наистина ли може той да остане здрав?Засега няма видими симпстоми,освен малко сополки,които имаше отпреди това.Дайте съвет за тази хрема.Незнам откъде дойде.Обличам го добре,но не прекалено.През деня му мятам едно одеалце,дори и да не спи,защото държа прозореца отворен да влиза въздух.През нощта спим на отворен прозорец,защото ако е затворен му се влошава хремата от тоя застоял въздух.Незнам дали заради това не е настинал.Правя му инхалации с физиологичен разтвор веднъж на ден.Незнам дали помага,но се чудя дали да зачестя инхалациите newsm78

# 401
Здравейте,
Да се похваля...Бяхме пи педи, Ева е качила 1070 гр. и е порастнала с 2см. Сложиха ни и имунизация, попищяхме подобаващо, но за кратко.
После ходихме на ортопед и за щастие всичко е ОК. Вече се поуспокоих Grinning
А сега въпроси Whistling
От кога мислите да слагате бебоците в кенгуру?
Слагате ли бебчовците по корем и от кога? Педи каза, че на месец още е малко рано???

# 402
fisholina доколкото знам кенгуруто е за след 3 месец.Но аз ползвам слинг понякога.Много ми е неудобен,но понякога се налага.А за слагането по корем педи ми каза да го слагам по малко още първият ден когато дойде вкъщи.Така че аз не мисля че е рано.А на ортопед къде ходихте.На нас още нищо не ни е казала за това.Аз мислех че около 3тия месец се ходи

# 403
Lips_tongue,
На нас ни казаха за ортопеда, че е добре да се отиде максимално рано(при секцио още при изписването), защото ако има някакъв проблем, да пази Господ, може да се отстрани по-лесно(с упражнения или гащички). Живея в дълбоката провинция  Laughing и бях на ортопед тук, но знам, че е много добър специалист. Прегледът ни протече с ехограф и допълнително ни даде разни съвети.
http://semeistvo.rozali.com/doktor-bebe/p6406.html

# 404
Ох, това време вече ме побърквааа #2gunfire #Cussing out
Провали ни цялата почивка - заведохме Цвета на село и три дни стояхме вътре на печка, защото не спря и за 5 мин. да вали!

Въпроси към ЛЛ:

Моето дете все е неоригнато Rolling Eyes Някакви идеи как да лапа по-малко въздух като яде? Очевидно поема много и едно оригване след ядене не е достатъчно. Час след това почва да нервничи и като я вдигнеш или сложиш по корем се оригва поне 2 пъти супер мощно...

Това питане номер едно.

И номер две.

Как се процедира с цеденето, ако искаш да оставиш детето за някакви часове? Тоест - кога да цедя, след като я нахраня ли? И дали ще има толкова кърма и да се засити тя, и да изцедя, и на следващото ядене пак да има достатъчно? Да не си предизвикам хиперлактация? Как да знам какво количество кърма да оставя за 2 хранения, примерно, като я кърмя от първия ден и няма как да знам колко поема на хранене, а и със сигурност е различно всеки път. Изобщо ми е голяма мъгла как да я оставя на майка ми или мъжа ми за един предиобед да речем, като съществува реална вреоятност да се скъса от рев...

fisholina, аз по корем я слагам от 30тия ден нататък някъде. Със сигурност не е проблем, защото дори една от стойките, в които я масажирам е такава, а тя ми е препоръчана от док, все пак. Освен това, откакто разбрахме, че това й помага да оригне или да се изака, си я слагаме така и я носим. Дори понякога я оставям час-два да спи така, тъй като й е добре на коремчето.

Кенгуру аз не мисля да ползвам Rolling Eyes Имам слинг, но нещо не се справихме с него. Сега съм си поръчала ето този: http://www.zilana.com/buy-mei-tai-baby-carrier.html (петият отгоре надолу, розово и червено дето е). Уж е по-лесен за ползване, утре трябва да дойде и ще видим Peace

Общи условия

Активация на акаунт