Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 599
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Аз пък си имам бучка  ooooh! Мнооооого го мразя тоз момент.. докато порастне туй малкото да почне да суче като хората ще лудна  Crazy
И поради липса на зеле сутринта, се налагах с марули  Mr. Green докато отвори магазина  Crazy
За времето съм съгласна, че е отвратско  Confused Днеска трябваше да сме навън, лапетата да търчат.. ама си стоим вкъщи  Rolling Eyes
Беба си е най-добре.. спи си милата и хич не й дреме  Mr. Green - на нея дай й дъждовно време и не я пипай ..
Баткото лудите го гонят (и мен с него  Twisted Evil) - с нетърпение чакам да стане утре и да го сурна на занималня да беснее там Simple Smile
Мъжо го бие отбой днеска и се е изнесъл демонстративно в другата стая (т.е. на всички съм им крива, да се спасявам сама)  Whistling

За колики не давам нищо .. беба си плаче малко само вечер след баня / преди да заспи - щото явно мнооого й се спи, а пък и е мноооого трудно да заспи Crazy - със всички тия впечетления от деня.. Ама повече от 10-15 мин не плаче - по-скоро се ядосва и вика, отколкото да реве.. И тук с баща й се оправят - слушат музика и си танцуват иии после "играят" на една игра на компютъра- някакво рали - но яво звука от музиката и шума от моторите на колите я омагьоса и му заспива на рамото  Laughing

Още нещо - не знам дали вярвате, ама аз съм се убедила и с двете си деца, че има доста вярно - ако много много плачат идете някой да им бае - съвсем сериозно.. Моя мъж може да бае и всяка вечер като се приберем и двамата минават през него преди да заспят - а малката ако е особено неспокойна и по 2 пъти.. И се кротва като с копче. Просто разликата се вижда на мига - не знам какво и как го прави - но е факт. (доста пъти и познати дечица е оправял, макар техните да не вярват - ама зорът какво ли не прави).
С баткото няколко пъти съм се виждала в чудо като се дереше (а съм забравила процедурата) - бае му, измива му очите и заспива все едно нищо не е било..

Сигурно ви звуча като някоя шаманка, може и от внушение да е (макар че как се внушава на бебе) - просто отбелязвам наблюдения Simple Smile

Айде стига съм ви отегчавала, но докато не пуснат малко слънцегреене няма къде да се запилея  Mr. Green

# 376
Здравейте,
дали някоя от вас вече е успяла да възвърне теглото си от преди бременноста?
Аз стартирах 51 кг. и стигнах до 73кг. До момента съм свалила 13 кг., като 7 от тъх оставих още в болницата. Много ми се иска вече да съм близо до стартовото си тегло Rolling Eyes

# 377
  • София
Здравейте,
Аз стартирах 51 кг. и стигнах до 73кг. До момента съм свалила 13 кг., като 7 от тъх оставих още в болницата. Много ми се иска вече да съм близо до стартовото си тегло Rolling Eyes

Аз съм +2, но бях качила общо 10 кг. Споко, ще ги свалиш, но ако кърмиш ще стане по-бавно. Поне при мен беше така с първото раждане. Върнах си теглото, чак когато намалих кърменето и почнах захранването.  

# 378
Здравейте,

Гледам си започнала 90 дневната диета - това значи ли, че си приключила с кърменето (иначе не е много добра идея диета с бебе на 1 месец  Rolling Eyes)
А за връщането на стартовото тегло.. Килограми, които си качвала 9 месеца, нали не очакваш да изчезнат като с магическа пръчка за 1 месец Simple Smile
Аз качих 30 Simple Smile До тука съм -12-15 (зависи колко много ми се яде, че понякога озверявам  Twisted Evil) .. до края на 1вата година не смятам да правя нищо диетично - после ще видим как ще се стекат обстоятелствата Simple Smile

# 379
Момичета,
вдигнах Т и ми емного зле, какво мога да пия! Кърми се!

# 380
Момичета,
вдигнах Т и ми емного зле, какво мога да пия! Кърми се!
Парацетамол 3*1
Какво ти е? Колко е температурата?
Да не е нещо от гърдите - канали, бучки? Или настинка? Или?

Пий много течности при всички положения!

# 381
Духи, вчера явно настинах, не можах да седя повече затворена и излезнах - бяхме на Пчелин баня.
Около един през ноща започнаха да ме болят зверски всички кокали и студ, ама яко студ - спах с 4 одеяла, към 05ч. ме заболяха и меките части на тялото - не можех да се докосна. Чак към 07ч се изпотих - аз това знам да правя в такива случай - днес съм като пребита и сега взех един парацетамол - малко да живна. Т е 37,3, но по скоро за болките в кокалите е въпроса?

Иначе от вчера и една много малко твърдина в основаta на гърдата ми се появи, но бебка май оправи нещата!

P.S. Само да дабова нещо във връзка с един мой пост по-горе -носенето на ръце - реших да взема слинг! и познайте през ноща сънувах, че Не съм ми е дошла на гости!

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 17:37 от Hadji

# 382
Здравейте Simple Smile,

И аз си имам слинг и не мога да си наглася бебето в него. Все ми се струва, че му е неудобно Sad
Гледам как се слага бебо и не става и не става. Как се справяте вие? Моя слинг е с халки.

# 383
duhi_puhi и на моята и баят от време на време, ама до сега не бях чувала за мъж, който знае да бае Simple Smile Колко удобно да си го имаш вкъщи  Rolling Eyes Дали е истина или не, ама зная, че уроките не са шега работа....

# 384
Здравей plamena_1212,
И аз не вярвам в такива неща, но да ти кажа след земетресението много се уплаших, а май стреснах и малчо и на следващия ден ходих при една баба да бае и на мен и на малчо. Точно след земетресението вдигнах температура 38.5 и се притесних, че може от стреса да ми секне кърмата. Сестра ми ми каза да отида да ми баят и да взема и бебко. Като влезнахме в стаята при бабата веднага ме обзе спокойствие. Бабата първо прибая на бебо и ми каза, че много съм го уплашила, а после каза, че е и уручасан и му бая и против уруки. След това бая и на мен и даже ми ля и куршум. В такива ситуации по-добре да повярваш, защото понякога няма друг изход. Малчо е по-спокоен, а мойта кърма си тече както преди. Е вярно, че коликите доста ни мъчат, но те са временно явление. Жалко, че против колики не може да се бае. Би било много хубаво Simple Smile 

# 385
Не съм писала от 100 год, но пък ви чета от до.  Hug Времето ме депресира вече, вчера и одъртях, бебка расте кърмим се мисля успешно. Колики- поносими, спокойна ми е пу пу   bouquet  smile3534

# 386
duhi_puhi на моят мъж баба му бае.Когато излизаме задължително вечер бабата му бае.За сега 3 пъти е урочасван.Аз много вярвам в тези неща.След като бабата му бае е толкова спокоен и веднага заспива все едно кпче за сън съм му натиснала.

# 387
Здравейте,

Гледам си започнала 90 дневната диета - това значи ли, че си приключила с кърменето (иначе не е много добра идея диета с бебе на 1 месец  Rolling Eyes)
А за връщането на стартовото тегло.. Килограми, които си качвала 9 месеца, нали не очакваш да изчезнат като с магическа пръчка за 1 месец Simple Smile
Аз качих 30 Simple Smile До тука съм -12-15 (зависи колко много ми се яде, че понякога озверявам  Twisted Evil) .. до края на 1вата година не смятам да правя нищо диетично - после ще видим как ще се стекат обстоятелствата Simple Smile

С кърменето май май почти сме приключили, тъй като имам нищожни количества кърма.
А относно 90 дневната диета с корекции става и за кърмачки(поне според коментарите на специалистите във форума).
На мен идеята ми е да променя като цяло режима на хранене, а не да гладувам, понеже не мога Embarassed, а и ставам звяр Twisted Evil.
Та и затова питам вие какво правите. Аз през тези 9 месеца се тъпчех здраво  Embarassed и сама см си виновна...

# 388
Здравейте Simple Smile,

И аз си имам слинг и не мога да си наглася бебето в него. Все ми се струва, че му е неудобно Sad
Гледам как се слага бебо и не става и не става. Как се справяте вие? Моя слинг е с халки.
аз също имам слинг, моя е без халки, но не мога и не мога да го сложа!Побърквам се направо!!!Искам да си го слагам там и да се разхождам с него, но уви!

п.с. тази тема току-що я намерих, видях че ни има на първата страничка , много се зарадвах!Благодаря ви момичета!
Е, приемате ли и мен ? Simple Smile

# 389
Здравейте, мами!!!
Незнам дали ни помните! Не съм писала с месеци, но ми се случиха доста лоши неща през бременността и не оставаше ред за писане по форуми, но си ви четях редовно!!! Бяхбременна в 5 месец, когато неочаквано загубих баща си  smile3518 smile3518, отиде си за 2 минути, а аз бях на 3000 км далеко. Мама настоя да не летя бременна и не успях да се прибера за погребението! Сигурна съм, че сега ни гледа и пази отнякъде!!! Внучките му/имам и две племенници/ бяха неговите принцеси!!!
На 19 април в 11,40 изплака нашата малка принцеса Симона, 3,720 кг, родена с планирано секцио! Много ми се искаше да родя нормално, но имайки в предвид предишната операция и положението на беба гръб към моя гръб докторите решиха, че ще е доста трудно и ден преди термина нашето слънце се яви на бял свят!!! Кърмим се успешно! След неуспеха ми с кърменето с голямата щерка си мислех, че и сега нещата са обречени, но с помощта на акушерките в болницата и клиниката за кърмене в детския център до нас нещата се получиха!  newsm10 За първия месец мадам качи 900 гр. Проблемът ни е, че доста връща след хранене и се съмняват за лек рефлукс. Утре сме на лекар да потвърди и да назначи лечение ако е необходимо! От това връщане и нослето й доста сумка, секретите се стичат по гърлото и се дави понякога, но с физиологичен разтвор и аспиратор оправяме нещата засега!
Много дълъг пост, но не съм писала с месеци и се надявам да бъда извинена!!! smile3525

Общи условия

Активация на акаунт