Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 589
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
И ние водихме Симона на ортопед! Тук при изписването ни от болницата правят пълен преглед на бебчетата и ни казаха, че дясната става на хълбока е леко хлабава и се налага преглед при ортопед! За наша радост се оказа, че всичко е наред, но по мое мнение при съмнения е хубаво да се направи преглед колкото може по-рано! Каката я водихме при д-р Живков в МД Варна, тогава бяхме все още в БГ и тя беше на 3 месеца. Спомням си, че доктора каза, че това е идеалната възраст за прегледна тазобедрените стави!
Г-ца Димитрова и ние сме със сополки, аз слагам физиологичен разтвор и после с аспиратора вадя секретите. Нашите са гъстички и не изтичат сами. Дано скоро се оправи малкия Стамен!!! Интересното е, че не и пречат, като се храни. Най-трудно е вечер, като спи, буди се често заради сополките!!! Ще попитам днес Джи-пито, но тук друго освен Стеримар едва ли ще ми изпишат!

# 406
Здравейте и от мен. Аз докато публикувам сутринта писаното от мен и спря тока. Не стига, че времето е отвратително и сме като затворници вътре, ами и цял ден без ток откарахме. Току що дойде Simple Smile

За килограмите... аз стартирах на 56 и сега съм 53. От кърменето сякаш свалих, ама и аз не се спирам от разходки като е хубаво времето. Дай ми само асфалт и количката и ми гледай сеира  Crazy

Хайде да се оправя времето и варненските майки да се съберем на една разходка в морската.

Приятен ден и дано бебчетата да ви поспят малко в това време... с изключение на duhi_puhi Simple Smile Нейната принцеса май доста си отспа. Duhi сигурно ти липсва да е будна и да я видиш?

# 407
До нервна криза ще ме докара това човече  newsm61 От време на време се осеферва - за ден-два.. ама мнооого рядк ои мнооого за малко .. не е яла от снощи в 1 - и то по моя инициатива с 300 зора.. Днеска цял ден я чакам да й дойде настроението, ама няма - постоянно спи или ако за малко се събуди и й дам да цока - пищи и се дърпа все едно отрова гълта  ooooh! И пак заспива ..
И съм  smile3511
Не знам вече как да я будя и храня.. просто е ужасно  ooooh!

# 408
До нервна криза ще ме докара това човече  newsm61 От време на време се осеферва - за ден-два.. ама мнооого рядк ои мнооого за малко .. не е яла от снощи в 1 - и то по моя инициатива с 300 зора.. Днеска цял ден я чакам да й дойде настроението, ама няма - постоянно спи или ако за малко се събуди и й дам да цока - пищи и се дърпа все едно отрова гълта  ooooh! И пак заспива ..
И съм  smile3511
Не знам вече как да я будя и храня.. просто е ужасно  ooooh!

За първи път се сблъсквам с такъв случай и незнам как да ти помогна. Ама иначе хубаво наддава. А как се справяш с кърмата в тези случаи? Ако пробваш като я будиш да й мокриш малко лицето? Като сменяш памперса не се ли събужда малко?

# 409
Работата е, че като се събуди и е будна изобщо не иска да суче - в никакви пози, по никакъв начин.. на тъмно, на светло, в движение, с шум .. как ли не Sad Пищи и се дърпа..
А като спи - не мога да я накарам да лапне.. а ако се излъже - просто млякото й тече в устата и й изтича от устата  ooooh! - не гълта  Rolling Eyes
То бива стачки.. ама става все по-зле работата..
Някакъв омагьосан кръг се получава и не знам как да я накарм да излезе от него  Rolling Eyes

За кърмата.. цедя .. от сутринта съм "надоила" 1/2 литър.. тя е изяла точно 20 мл.. и 10тина глътки - ОБЩО.

Наддава засега, ама така ако просължава не съм сигурна за другия месец как ще са нещата  Confused

# 410
Алекс напоследък вечер като започне да яде и почва едно пищене, рев, извиване назад и започнах да я кърмя права, разхождайки се, а тя е полу права в ръцете ми.. Може да пробваш.. незнам дали ще се получи, ама друго не ми идва на акъла Sad Странна работа newsm78

# 411
Офф, и моята принцеса пак реши да стачкува, ще полудея  #Crazy
Само да види гърдата и посинява от рев, челна стойка правя да я излъжа да цокне малко, вдигна я -оригне се и повърне, после почва да хълца и още повече се изнервя.  Twisted Evil

# 412
Ох и аз малко да се включа. Цял ден чета ама все не остава време. Хванала съм се в чудо, малкия ака в сиво... При някой друг има ли го това нещо? Ние иначе сме изцяло на АМ и педиатърката каза, че може да е от по-малко жлъчни сокове  Thinking и да давам био гайа . Другото което е, че след всяко хранене при уригването винаги връща, а дори след това като спи пак има върнато, дали е нормално или и за това трябва да се психясвам? Иначе бебо си е отличник, за месец качи 1100г. и 3 см., с колийф нямаме колики, спинка си и се буди точно на 3 часа да яде, а през нощта прави 5-6 часа почивка.
За кенгуруто аз имам на Бертони за 1+ месец и от време на време го ползваме, даже малкия заспива вътре Simple Smile

Да попитам само още... има ли някоя от вас, на която бебчо е с къса юздичка и какво са им казали педиатрите по този въпрос? Кога следва да се коригира?

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 22:48 от kristina86

# 413
  • Пловдив
Явно днес е ден за стачка. И моят днес нещо протестира. Просто ми скатва цялото настроение  Sad Sad Sad  Днес пак е доста сънлив, не се сеща да се събуди да яде. Ако се събуди цокне малко, пореве и пак заспива. Храним се с голям зор. Много мразя такива дни  #Cussing out Да не говорим, че като дам от шише пък въобще днес не иска. От цицата е по навит да цока. Такова нещо не ми се беше случвало. А, през времето в което случайно е буден се дере. Коликите ли го мъчат много, какво му има не зная.

# 414
Завиждам ви, че успявате и да пишете и да четете! Аз само ви чета по малко...

Имам въпрос към една от вас - кое бебе  беше със ситни пъпчици - грапави и с течност?
И ние сме с такива - появяват се и изчезват, но не за постоянно. Вчера имаше и в косата!
Някой ако е ходил на дерматолог моля да сподели!

Лека нощ!

# 415
Завиждам ви, че успявате и да пишете и да четете! Аз само ви чета по малко...

Имам въпрос към една от вас - кое бебе  беше със ситни пъпчици - грапави и с течност?
И ние сме с такива - появяват се и изчезват, но не за постоянно. Вчера имаше и в косата!
Някой ако е ходил на дерматолог моля да сподели!

Лека нощ!
Такива ли?

Това е т.нар. потница - получава се при претопляне или леко замърсяване + изпотяване на кожата. Нищо им няма - само малко "разхлаждане" и измиване с водичка Simple Smile
Моята беба има отстрани и по бузите - където опира ръката ми като я кърмя. Поставям парче пелена, за да не се изпотява, но не винаги се сещам  Blush

Уф, аз дишам малко - току що яде нормално  Crazy след 24 часово буйстване.. Дано утре да е по-добре работата, че  #Crazy #Crazy #Crazy
 Praynig Praynig Praynig

Днес трябваше да ходим на църква за 40 дни, но времето беше отвратско Sad Ще идем утре (то днес вече се пада) .. и стига е валяло, щото адски ми действа на нервите.. оттам на нея ,, и става мазало  ooooh!

Я докато съм будна да пиша и по някои "наболели въпроси" Simple Smile
За лактогонния чай - в момента не пия нищо (аз няколко дни само го пих) - едно, че казаха възможно е беба от него да се успива така - макар че явно и без него спи, друго , че така съм се набомбила, че само чай ми липсва  Crazy - иначе слагам 2 лъжици в 1 буркан компотен и варя в микровълновата (5-6 мин. докато заври) - после го оставям така да паднат всички семена на дъното и го сипвам в шише в хладилника (че се вксва иначе на толо) .. и си пия айс-тий през целия ден..

За кенгуруто - баткото г ослагах от 20тия ден - само така заспиваше.. Сега с беба нямам, имаме слинг - и се носим откак се е родила Simple Smile

За стоенето по корем - тя така доста често спи.. отделно почти сама си се извърта от странично по корем - явно й харесва позата - та си стои доста Simple Smile Главичката я държи и не мрънка..

Масажи - правя след баня като я мажа.. а баща й в банята докато се къпят (директно във ваната под душа се къпем - той й е като шезлонг - тя си ляга върху гърдите му и се пличкат по 1/2-1 час (мен ме гонят да се оправям с баткото през това време  Crazy) .. ехх.. едно време това си бяха моите 30 минутки (като се къпеха с Тони) - сега ако имам нещо "мое" е по това време  Twisted Evil

Май това помня от диагоналното ми четене вчера  newsm78

*dreamer* кой е тоз педиатър, който те съветва да дохранваш при това наддаване? И не го лъжи човечет ос шишета, като си иска гърдата  Hug 50-70 мл. са прекрасни просто.. моята фръцка, като имам възможност да я измеря, не отчита повече от 30-50 мл. .. а расте като гъбка (пупу  Blush). Хич не ги гледай тия норми итеглилки - гледай пикото и акото..

Ох, това моето диване мааааалко повече будно да ми стои днеска и ще съм много щастлива  Praynig Crazy

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 02:48 от duhi_puhi

# 416
  • София, Младост
Ей, малко слънчице и всички зачезнаха  Laughing.
И ние бяхме до сега навън, но по задачки. Като си отдъхнем, хапнем, сменим пампера пак поемаме, но този път на разходка  Laughing.
изследвах си хормона на щитовидната жлеза след раждането (нали съм с Хашимото) и се оказа, че резултата е много добър и за сега спирам хапчетата  Laughing, след 45 дни-нова контрола. Това е голямо облекчение за мен, защото Начев беше казал да ги пия веднага след първото сутрешно кърмене и да правя поне 2 часа пауза до новото кърмене, а точно сутрин Иван като се наяде след 30-40 мин. до час пак писва гладен, но не всеки път...и аз бях в страшна чу денка кога точно да пия хапчето... сега поне това ми отпада.
Иначе сме си добре с бебо-папка, спинка и не смея много много да го хваля, че да не дърпам дявола за опашката. само на кърма е, вода и разни щуротии против колики не давам.
Хайде ставам, че часовника в тумбачето казва, че е време за хапване  Wink

# 417
Ето ме и мен Simple Smile Да ви се оплача, че вие ще ме разберете най-добре. Свекърва ми пак ми е сърдита  ooooh! Направо ми омръзна от кривотиите на тази жена. Вчера малката беше заспала и аз миех чиниите и докато погледна тя я грабнала да я разнася. Била будна... Глупости. Може да си е отворила очите за малко, ама тя после пак си заспива. И после й направих забележка да не я носи на ръце като е спокойна, ами да я оставя в шезлонга да се занимава сама, за да свикне и сама да се забавлява и тя се разсърди пак. Аман значи. Незнам как вече да й казвам каквото и да било  ooooh! Crossing Arms

Добре, че се оправи времето, че да излезнем малко навън Simple Smile Дано се позадържи така  Praynig Praynig Praynig

# 418
Ние сме навън от 8 сутринта .. и като гледам скоро няма да се приберем..
Водих баткото на плуване, после ни четоха Чиста молитва.. после баткото на обяд.. после на занималня..
После с малката разходки, цоканки, аканки .. и пак отначало  Crazy Сега сме в парка и тя си спи в количката, аз малко почивка и форумско ровичкане Simple Smile
Ако времето е такова по цял ден сме навън - в 8 излизаме, в 8 се прибираме .. и така цяло лято Simple Smile

# 419
Днес ходихме на ортопед- всичко е ок, после при педи да се претеглим- 4500гр, за 10 дни е качила 380 грама. Само на кърма е. Предлагам и двете гърди на ядене. Днес док каза освен да й давам и двете гърди след това и да се изцеждам, за да стимулирам производството на кърма и за десерт да й давам и изцеденото. Е да ама първо ми е адски досадно да се изцеждам, второ гърдите ми произвеждат колкото беба да се нахрани и малко повече, не съм млекоцентрала и трето тя така сладко си цока от цица, кому е нужно да й давам после от шише.  newsm78 Та чат пат се доизцеждам, но не винаги. Какво мислят мамите с опит с кърменето и ЛЛЛ

Общи условия

Активация на акаунт