Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 586
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Днес ходихме на ортопед- всичко е ок, после при педи да се претеглим- 4500гр, за 10 дни е качила 380 грама. Само на кърма е. Предлагам и двете гърди на ядене. Днес док каза освен да й давам и двете гърди след това и да се изцеждам, за да стимулирам производството на кърма и за десерт да й давам и изцеденото. Е да ама първо ми е адски досадно да се изцеждам, второ гърдите ми произвеждат колкото беба да се нахрани и малко повече, не съм млекоцентрала и трето тя така сладко си цока от цица, кому е нужно да й давам после от шише.  newsm78 Та чат пат се доизцеждам, но не винаги. Какво мислят мамите с опит с кърменето и ЛЛЛ
По-добре предлагай пак 1вата гърда или по-начесто, ако мислиш, че не й стига?
Туй със шишето е много тъпо  Tired
Как пишка/ака? Спокойна ли е след хранене? Наддаването си е чудно - това е 1100 на месец! Тия педиатри угодия нямат ли ???

# 421
Да се отчета - вчера направихме месец - 1250гр от изписването, + 6см, т.е 4450, 58см.

Относно кенгуруто - единствената по-съществена инвестиция, която направих този път е за кенгуру - купих си BabyBjorn Airy Mesh - става от 0+ - разнасяме се от 2 седмици вече.........не става все на ръце просто, а в количката както и подозирах и това мое човече не стои----та........Като стане напечено и истерясало положението или имам да свърша някоя работа и юнакът не се кротва го мятам в кенгурото и така...

Колики - не знам дали са точно колики - отколкото рев, че нещо му минава през червата или като влиза в стомаха пада доста шумно.....но давам Lefax и пия чай с анасон и не знам какво си.

Пия чайове на Хип за лактацията, че по едно време нямах зърна вече от цоцане - хем е гладен, хем го мързи...

Аз да питам - за тези ваксини Rotarix - някой нещо? Преди 3-4 години бях чела, че правели лоши реакции....някой слагал ли е? Изкушаваме, това, че явно човечето има моя стомах, а ще ходим на море в края на август и така....

# 422
Спокойна е, ака почти на всяко хранене, аз по скоро разбрах педито да се изцеждам за да стимулирам кърмата като цяло, не знам вече

# 423
да се изцеждам за да стимулирам кърмата като цяло

Доста майки го практикуват. Даже на мен ми дадоха съвет да го правя, за да имам кърма по-дълго. Според мен не е необходимо. Бебето си стимулира точно колкото му е нужно като производство на кърма и то е най-добрият регулатор Peace
Дори не съм сигурна дали с обратното няма да си предизвикаме хиперлактация, ако го правим Rolling Eyes

Мен ми е по-любопитно предлагането на двете гърди и ще се радвам, ако ЛЛ дадат съвет дали трябва да се предлагат и двете на всяко хранене?
Аз храня от едната, на следващото от другата. За месец бебето качи 1100. Имаме си оптимално количество ако и пико на памперсите.

Сега си получих мей тай слинга. Чуден е! Но Цвета стои мирна, по примера на количката, само като сме в движение - гледа, любопитства...Седна ли и се почва якото въртене и нервничене... Rolling Eyes

# 424
  • Варна
Ейй, как ме изкушавате с тия слингове ...ама много пара, пък ако пак не се оправя с него,или Стами е капризен и там ще отидат парите по дяволите ...Освен да търся някоя позната мама и да се пробвам отново ...

Днес вече имаме напредък с хремата, купих си помпичка Baby Vac, чудо на чудесата е, и се чудя как може да не съм се снабдила с това нещо по-рано, при все че постоянно купувам нещо от нета  Laughing

Идеално изсмука всички секрети на Стами,които не може да изтекат навън или да издърпам с клечка за уши ...
Та днес е доста по-добре откъм дишане-сукане ....
Обаче , какъв е нервен само ...да не би пак да има някакви луни или подобия, направо не се издържа днес... Close

pezota , аз също имах такива притеснения с първото бебе-водихме го на море на 8месеца, но пък ме успокои док ,че като е само на кърма е много по-малък варианта да хване ротавирус, т.е. да се обезводни де ...нали постоянно суче, а и кърмата е панацея за почти всички "болести", но не съм слагала такава ваксина, всъщност освен задължителните не мисля нищо допълнително да слагам  Simple Smile

...ревлива ситуация, ставам ...

# 425
Ако се чудите за гърдите - 1 или 2 да давате - има едно просто "правило": Първо довърши първата гърда.
Ето и подробно какво значи това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0

Няма точно определено кога да е само едната, кога двете - просто трябва да усещате тялото си и бебето  Hug .. и да го изчаквате да си изяде "десерта" (т.е. задното мляко)  Wink

# 426
аз много съм изпуснала, но се записвам да следя темата Hug

# 427
  • София
г-ца Димитрова тъкмо мислех да ти пиша да си купиш Baby Vac, защото наистина върши страхотна работа. От баткото още я имам, след като бях купила няколко вида помпички и др. приспособления. Rolling Eyes

# 428
  • София, Младост
аз много съм изпуснала, но се записвам да следя темата Hug

Добре дошла  Hug. Как си? Много те мислих...  
Целувки на наборчето  Heart Eyes  bouquet

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 21:24 от viliandar

# 429
държа се, Вили, или поне се опитвам  bouquet

# 430
  • Пловдив
Здравейте мами, много е приятно с вас, чета ви редовно и не сам пропуснала нито ред.   bouquet
Та реших да ви питам какво ви е мнението за море това лято с бебе. Моята бебка е сега на 2 месеца, и  смятаме да ходим на края на юли, когато ще е на 4 месеца. Hug  Hug  Hug

# 431
Здравейте, мами,

аз много редовно ви чета, но не ми остава време да пиша.

И при нас е много сходно положението на някои от вашите дребосъци: надявах се второто ми бебе да е кротко и тихо, ама УВИ, така реве, че сериозно ме болят ушите и никой не може да спи. Така ми се иска като други познати ми бебета да се успокоява и заспива на гърда, но нееее: яде, но с много рев, гърчене, ядосва й се, после като й се приспи се дундуркаме по 20 мин минимум.
 Имам време само когато спи да свърша нещо и да видя каката, а тя и не спи много. Сега майка ми е при мен и е ОК, не знам как ще е като си замине  Tired Явно и ние ще си стоим в слинга нон-стоп, макар че не можеш баш всичко да вършиш така, а и тука са 35-градусови жеги.
Така, оплаках се Simple Smile

За бебе на море: аз бих изчакала, предимно заради слънцето и прегряването, но историята познава множество успешни морета с бебоци  Wink

# 432
  • Пловдив
Духи-пухи, аз колко рев изревах заради нашето педи. Наши познати супер много ни я препоръчаха, разрових се в нета и прочетох, че много държи на кърменето, не изписва просто така антибиотик, винаги с вдига тел. и т.н, което ми допадна и поради това си я избрахме. А, и е много близо до нас. Въобще не държи на кърменето. Още като дойде след изписването си ми каза да редувам кърмене с АМ. Сега на 1-вата консултация пак същото. Детето ми било слабо, от всичките и новородени той бил наддал най-малко. И още какви ли не неща, но ще стане много дълго и ще спра до тук.

Само на кърма сме от 3220 при изписването, вече сме 4100, родени сме на 01.05. Да не говорим, че и след като се прибрахме в къщи докато свикнем да засукваме както трябва паднахме на 3105 гр. Преди предлагам от време на време и АМ, но той не го пие. Вече въобще не му давам, защото си имам изцедена кърма. Не съм млекоцентрала, но имам кърма колкото на детето му е необходимо.

Страхотно е да кърмиш. Докато мога ще го правя. Не искам да лишавам детето си от това, а и себе си от такава близост с него.

# 433
*dreamer* в кой квартал си? Макар че ако е само за кърменето - не я закачай.. Коя таз докторица, на която 1100 й е малко за няма и месец ooooh!
И защо да редуваш кърмене с АМ, какви са тези неадекватни съвети  Tired (не го мъчи детето, то си знае най-добре  Hug)

Моята фръцка къри от 22:30 снощи, като последно яде към 20:00.. Опитах да я събудя, че буквално ще гръмна.. нямааааааа.. като омагьосана е - няма будене  Crazy
Отивам да цедя  Confused

# 434
Добро утро!
Виждам, че и Къдричка се е включила. Бях се сетила за теб и се чудех как си? ooooh!
Духи. добре, че имаш дълъг кърмачески опит и си инат, иначе не знам как би издържал някой на тоя тормоз на малката. Пожелавам ти пълен успех в скоро време и да можеш да се насладиш пълно на майчинството Peace

Общи условия

Активация на акаунт