Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 578
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте! Ние сме на морето.  Mr. Green Пристигнахме онзи ден късно вечерта след 9 часово пътуване.  Grinning Реших да се вслушам в песента, ако се сещате - "стягам багажа и дим да ме няма!Mr. Green Та събрах набързо децата и багажа, обадих се тук там и ей ни в Созопол.  Вчера бяхме на плаж и окъпах децата в морето, даже на Мая крачетата топнах. Днес мисля пак да ги заведа следобед, че нали от утре-вдругиден пак го дават да се разваля.  Grinning

Лагуна,ако ме видиш свиркай, няма начин да не ме разпознаеш понеже в парка идвам с количката - 2на тип влакче с червен кош, а др такава в парка няма, освен това аз се мъкна почти винаги със слинга на мен - жълт е, на мънички цветенца, често с бебето вътре.  Grinning Ние в края на седмицата се прибираме и може да се уговорим да се видим овчакупелските мами!  Party

# 496
Silence, абсолютно същата нерва сме и ние. Вкъщи да стои кротко в шезлонга е кауза пердута. Мята ръце, крака, рита, свива юмруците толкова силно, че си одра дланта + че току-що нахранена дори яко си лапа ръцете. Свива ги на юмруци и се опитва да налапа и двата едновременно, като й ги махам нервничи яко. Давам бибата и тя до известна степен оправя нещата. Ама започвам да се чудя какво е това лапане на тия ръце с такова настървение, такъв пък сукателен рефлекс чак Thinking Иначе ние така сме и на ръце, и в креватчето, и в шезлонга - навсякъде сме живак... Rolling Eyes Иначе не реве, само се напъва. Реве единствено когато е гладна. Но да е будна и да стои кротко, дето викаш, не става. Не сме като бебетата от рекламите Laughing И да ти кажа за сега му слагай някакви ярки, но неподвижни играчки, музикалните са най-подходящи, защото те сега са повече слухари, отколкото да се заглеждат, което е нормално, макар че моята любопитка зяпа яко. В слинга е спокойна докато се движа и оглежда, седна ли и край - ще изскочи сама от него.
Ами шезлонгът е подходящ докъм 3 м. според мен. После едно, че ще ни стане малък на нас, и второ вече бебето е по-активно и според мен по-добре да има повече свобода. Ще е станало и по-топло и аз мисля едно одеалце на пода, отгоре гимнастиката и беба в нея! Вчера на погачата й подариха активна гимнастика на Фишър Прайс, изглежда много готина, дано й харесва, да се залисва там поне малко Mr. Green
Излезем ли вън се преобразява - стои си кротко в количката, гледа си, спи...Вчера спа от 16 до 20 часа Shocked

Не съм, как пазиш бебето от слънцето на това море? Нали изобщо не трябвало да ги "вижда" слънце малките newsm78 Аз сега съм в дилема като я облека в къса пола или панталони как ще й скрия краката от слънцето?!? Дори да я намятам с пелена в количката, то нали все някога ще я извадя да я кърмя...? Я споделете опит, моля Sunglasses

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 12:25 от samm

# 497
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Е, чак пък да не ги вижда слънцето изобщо, ми е прекалено.Според мен е полезно сутрин и следобед да ги вижда за по 10-15 мин. Иначе на плажа наметнах мрежата против комари (тя си е вградена в коша), но ние и късно отидохме, та слънцето не беше силно. Виж лятото ще е по сложно защото тогава е много по лошо слънцето.

# 498
  • sofia
Samm, постът ти малко ме поуспокои! Hug
Направо понякога се виждам в чудо с този рев...всичко започна май около 6-та седмица и оттогава е така. Общо взето откакто "прогледна".  Simple Smile И нашият бебок непрекъснато разглежда наоколо, когато го нося, вече и когато суче, ококорил очи! Grinning
За шезлонга - май и аз съм съм по-скоро "не", но активна гимнастика трябва да вземем. Grinning

Оф, да не прозвучи като оплакване, но откакто съм родила повече от 4 часа непрекъснат сън не съм имала, което мен много ми влия. Цял ден съм като парцал, ако нощем не спя, даже физически нямам сили да изляза и да се разхождаме дълго. Tired
Вие как сте със съня и как се справяте с недостига на сън...или няма справяне докато има нощни кърмения? Tired

# 499
  • София, Младост
Привет от Хисаря! И ние сме на почивка. Тук е размазващо хубаво. В момента сме под едни дръвчета на сянка, бебо ми гука от кошнисата, а каката се плацика в басейна.

# 500
  • София
Silence шезлонга ни е най-успешната покупка от всички. Малката прекарва доста време вътре. Аз го местя навсякъде. Ако ядем с баткото го слагам на масата в кухнята и тя ни гледа с интерес. Като пускам пералнята или мия чинии, тя пак си седи с мен в кухнята и даже заспива от шума. В хола ако гледам нещо по телевизията, пак е там. Напоследък и слагам играчките над шезлонга и тя се опитва да пипне едно лилаво магаренце и да му говори (под говорене разбирай гггг-гггг-агггг).

Момичета аз да ви питам нещо. Утре ни предстои ваксинация (пентаксим) и аз цял ден наблюдавам малката дали всичко и е наред. Мерих и температурата 2 пъти, защото ми изглеждаше топличка и се оказа 37. Това нормална температура ли е за бебе? Лошото е, че за пръв път и я меря и не знам дали толкова и е нормалната или е леко завишена. Освен това, ака зелено от известно време. Първо реших, че и е студено, но сега в тия горещини е абсурд да и е студено, а продължава да ака зелено. Дали може да е от едни витамини с желязо, които аз пия?

# 501
  • Sydney
Rouzi днес й сложиха на Ема Пентаксим и другата ваксина... за температурата - нормално е, да  Peace аз сега следя през половин час, все още не е вдигала повече от 36.8, но е имало случаи без ваксина да е 37.2  Peace зеленото ако - или от желязото или е настинала  Peace

# 502
Silence,и аз не съм спала спокойно откакто съм родила.Аз не кърмя,но това е още по-лошо,защото цялата процедура по приготвяне на млякото и хранене ми отнема доста време,да не говорим,че от известно време насам храненето е ад,защото по средата на шишето започва едно напъване и мятане и половината мляко излиза от стомаха му,започва да хълца и докато се успокои и заспи идва време за другото хранене.И така незнам докога ще е,през деня не е чак толкова зле,но вечер......Сигурно това е заради коликите и се надявам скоро да свършат.И се чудя кога ще започне да спи по цяла вечер.

# 503
Привет и от нас  Hug
Днеска е яката жега тук и беба се скъса да реве  Confused Само по боди е и само на сянка и пак ври цялата .. как ще я караме лятото не знам  ooooh!
samm, моята фръцка е тъй откак се е родила - ако не я събудя нощем си кърти яко.. а доста често изобщо не мога да я разбудя, че да суче ефективно.. спи си.. И вече не я зоря много.. Обаче цедя  Confused няма как да не, щото ще гръмна. И уж само до облекчаване - редовно поне по 100 мл, че да се махнат бучките (сутрин към 4-5-6).

За оранжевите  Памперс - майка ми донее 2 пакета от Турция - ОК са си, само дето нямат ластик отстрани и ме дразнят.. 1 и 2 бяхме на Худжис, ама малко скъпи ми идват.. Сега 3ката Памперс (оранжеви) са й добре като големина, ни като ми свършат пакетите си минавам на Пипи (супер куча марка, открих ги с баткото и са ми супер - 20 ст/бр, имат ластици на кръста и си попиват чудно Simple Smile Пуфитата и те са готини, ама и те са си сума  Crazy ползвам ги за нощни  Peace
По-нататък ще видим - обичам да експериментирам, а и бързо ми омръзва едно и също  Mr. Green

Щезлонга - беба го обожава - гука на играчките, посяха да ги пипа, хили им се.. много е щастлива там Simple Smile С баща си също, ама той й е като жив шезлонг  Mr. Green
Спокойно може да се ползва до 7-8 месеца  Peace

Активната гимастика не се заблуждавайте, че е по-занимателна - напротив Simple Smile

Такава глава ме цепи тия дни  ooooh! Май съм слънчасала, че вчера вдигнах 39 ей така от нищо, и ми се повръщаше, много лошо ми беше.. Днес съм доста по-добре.

# 504
Rouzi, аз знам, че акането в зелено (редовното такова, защото, ако е инцидентно не е проблем) може да е причинено от дисбаланс между предното и задното мляко при кърмене. Не знам ти кърмиш ли? Ако кърмиш може би е добре да държиш бебето повече на гърда, за да изсуква и задното, по-мазно мляко добре, защото иначе може да остава гладничко, ако пие само по-воднистото предно.
Това знам аз, ама нека каже и някоя мама с опит или ЛЛЛ Peace

# 505
  • Пловдив
Момичета, здравейте!
Да споделя и аз нашите проблеми и да помоля за мнение и препоръки!
Малкия днес яде около 4-5-6 мин. и след това като го вдигнах се оригна и върна малко, после като се опитах да го сложа пак да яде- започна да се дърпа и да реве.
Възможно ли е да се е нахранил за толкова малко време (той от самото начало си ядеше по 10 мин ) ?
След това беше спокоен и даже се унесе и заспа....
Също така, понякога като се оригне и върне малко му става гадно и почва да плаче..... Това нормално ли е?
Исках  да попитам дали и вашите бебоци се стряскат?  newsm78

# 506
Момичета, здравейте!
Да споделя и аз нашите проблеми и да помоля за мнение и препоръки!
Малкия днес яде около 4-5-6 мин. и след това като го вдигнах се оригна и върна малко, после като се опитах да го сложа пак да яде- започна да се дърпа и да реве.
Възможно ли е да се е нахранил за толкова малко време (той от самото начало си ядеше по 10 мин ) ?
След това беше спокоен и даже се унесе и заспа....
Също така, понякога като се оригне и върне малко му става гадно и почва да плаче..... Това нормално ли е?
Исках  да попитам дали и вашите бебоци се стряскат?  newsm78

Абсолютно нормално е всичко което описваш Simple Smile Бебоците стават все по-силни и се напапват за все по-кратко време Simple Smile
Моята г-ца яде не повече от 2-3 минути - за повече изобщо не мога да й задържа вниманието.. само ако успея нощем да й набутам някоя цица може да се "отнесе" 10тина минути Simple Smile

За връщането - нормално е да им е гадно после (то си е гадно  Rolling Eyes).. за стряскането също .. (минава с възрастта) - по тоз случая я слагам да спи по корем и няма проблеми със стряскането по време на сън  Wink

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 19:22 от duhi_puhi

# 507
  • Пловдив
Духи, благодаря за бързия и полезен отговор    Hug
Като се замислих и аз стигнах до извода, че явно се е нахранило детето. Все пак, ако беше гладен нямаше да е спокоен и да заспи.....
На 06.06 сме на консултация и все пак ще попитам и Христова........
И ние все още имаме проблем с акането- на 6-7 дена в огромни количества........ Но вече не се притеснявам, след като бяхме на гастроентеролог и ни каза, че всичко си му е наред на малчо, също така се оказа, че доста други кърмени деца са така.
Може ли някой да ме добави ( или да ми изпрати покана) във Facebook групата- Milena Papukova съм....

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 19:46 от mpapukova

# 508
Може ли  и мен някой да ме добави във Facebook групата- Pavlina Valkova  Hug

# 509
  • София
Benitabeni явно е нормално 37. После като се замислих, ако имаше температура тя нямаше да е постоянна, а щеше да варира. Четири пъти я мерих през деня и беше точно 37.
samm само на кърма сме. Обаче действително тя яде много бързо за 3-4 минути се е наяла. От друга страна мисля че не е гладна, защото спи цяла нощ. Последното ни кърмене е в 22.00 ч., а първото е около 06.00 ч. Ще пробвам да я държа по-дълго и ще спра витамините за всеки случай.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт