Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 582
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Аз да се разпиша по никое време, че през деня не сколасах  Mr. Green

Честит ни първи детски празник на малките ни съкровища (вече на патерица)   ura Дано само радости да ни носят, да са нашата гордост и щастие  smile3521

Ние днес бяхме на консултация и резултатът е - нашата малка Габи е наддала с още около 1 кг. затози месец и е пораснала с 3 см. Вече тежи 4560 гр. и е висока 56 см.  Laughing Много съм щастлива  newsm44 Засега сме само на кърма, дано да продължаваме така  Praynig Иначе този път дойде ред да й бият две ваксини наведнъж - по една във всяко краче и много плака, милата  Cry И на мен ми идеше да плача с нея - така се притесних, че си забравих всички въпроси, които исках да задам на доки  Confused Чак като се прибрахме се сетих, но карай.  Rolling Eyes А иначе бебка после спа през целия ден, като аз само я будех да я храня. Купихме и панадол за всеки случай, ама дано не се налага да го използваме  Praynig Та затова сега заспа късно и вече и аз се надявам да поспя малко.

Maya Dobreva, благодаря за съвета за цистита  Hug А иначе за свеки - хубаво е , че мъжът ти те подкрепя, това е много важно  Peace
Иначе и моят обича да си играе с малката и и сменя памерсите, ама като стане напечено  с рев и си ми я връчва  Joy Май повечето мъже са така, споко  Crazy

Ох, да отивам да лягам, че вече направо две не виждам... А пък нали сега ще са три поредн дни големи църковни празници, та днес докато бебка спеше, сколасах и да сготвя и да пооправя вкъщи та сега направо съм грогииии....  #Crazy

# 481
  • Димитровград
Разплаках се на поста на selvina_25-независимо кой го е писал, звучи толкова истинско и съм сигурна всяка майка се припознава малко или много.

Ние за месец сме качили 1кг. и 4 см., като сме изцяло на АМ-казаха ни, че килограмите са в горната граница за месец, но смятам, че са добре. Сменихме капките за колики от Саб Симплекс на Колийф и Био Гая-мисля, че му действат по-добре, дай Боже. Мъчи го коремчето детето-дано скоро свършат тия гадни, гадни колики.

За обличането и мен ми е трудно да преценя-сега излизаме по боди с дълъг ръкав, ританки, облечен в лятно чувалче без ръкави и пелена до гърдичките.

# 482
Духи, ще ми пишеш ли, ако искаш на лична, чудотворния си метод за увеличаване на кърмата...Не съм сигурна, но мисля, че ми намалява...Вече се побърквам, станах хипохондрик с това лошо време. Само стоя вкъщи и се вторачвам в детето и себе си и съответно постоянно откривам проблеми, за които да се тревожа и ровя по форумите до среднощ. Мъжът ми каза, че съм луда Sad Rolling Eyes

Очето ни мина. Сигурно Цвета си е бръкнала сама и го е възпалила. Неконтролируемо е това дете! Днес се одрала зверски зад ухото...

# 483
Здравейте!

Честит празник на всички дечица! Да са ни живи и здрави! Пожелавам им прекрасно детство, изпълнено с много безгрижие, весели игри и много смях.

Ние днес бяхме на консултация. За месец сме +1 кг, и +5 см. За сега сме само на кърма. Т.к все още се жълтеем, педи ни отложи ваксината за сл. месец.

За обличането аз май доста го навличам, но с таткото постоянно спорим за това. Той държи да е добре облечен и завит. Все му повтарям, че така ще го изнежим, но....той си знае неговото. Днес го пуснах малко по леко и вечерта едната ноздричка му беше запушена и се притесних да не съм го разболяла нещо.

На моето момченце беличкото на очичките му жълтее и даже леко зеленее  newsm78. Днес забравих да питам педи. Толкова неща питах, а за това забравих. Какво ли е това?

Аз кърмя, да очаквам ли цикъл? Мога ли да забременея докато кърмя? Четох доста противоречиви мнения  newsm78

dreamer, при физиологичната жълтеница склерата (бялото на очите) се изчиства последна, така че щом още жълтеете е нормално и очичките да са така. Hug

# 484
Здравейте, момичета! Признавам, че ви чета редовно още от "бременните теми", но от някакво глупаво суеверие така и не се престраших да пиша. Сега чета и "крада" всички полезни съвети, които намирам тук, но реших вече и аз да се запиша  Simple Smile Нашата малка Ния се роди на 19.04 с тегло 3250 и 51 см. За първият месец наддадохме 900 гр. и 2 см. Вече сме на 45 дни.
Видях, че по-напред обсъждате темата за акането. Ние не сме акали вече трети ден  Sad и взех много да се притеснявам, но пък пишкаме добре. Бебето е само на кърма. Последните няколко дни взе да огладнява много често - на 2 часа, а до преди това си беше на 3. Нощем пък започна да си прави по-големи почивки от по 4-5 часа. Нощем не я будя. Чайче се мъча да и давам, но го пие само когато е гладна. Разрових се с търсачката и оставам с убеждението, че основно се споделя мнението, че може кърмаче да не ака 7-8 дни, защото напълно усвоява кърмата. Това пък ме кара да се чудя дали ми стига кърмата?! На мен ми се струва много това да не ака 7-8 дни. Знам ли? Говорих с педиатърката и тя предложи да накисна сушена синя слива в чашка вода и да и давам да пие водичката (предложи и вода от овесени ядки, но заради глутена не смятам да давам). Дуфалак - каза също, като следваща мярка. Някоя от вас има ли подобни притеснения? Иначе е спокойна като цяло, но от време на време се напъва и пъшка, но освен газове нищо друго не отделя.
Хубав и слънчев ден ви пожелавам!

ааа и още нещо ... може ли някой да ми изпрати покана за facebook групата? Там съм Diyana Stoyanova. На снимката държа беба в жълта пелена.

# 485
Здравейте мами!Желая много бебешки усмивки в слънчевия ден!

Bad Diddy и ние имаме същия проблем-акане на 2-3 дни в огромни количества!Два пъти помогнах на детето, но после се заинатих и реших да не го правя, защото знам, че ще стане лениво червото и няма да се напъва самостоятелно!Когато отидохме при периатъра тя ни каза, че не е запек, а просто забавена перисталтика и да не се тревожим-при много кърмачета го имало!Изписа ни Лактулоза-MIP.Тя увеличавала водичката в червата и помагала на бебчето да се изходи!2 дни давах и вчера детето се изака подобаващо само!Сиропчето е абсолютно безвредно, но е доста сладко и гъсто, та затова му го разреждам с малко водица иначе се дави!Дано съм ти била полезна:)

И още нещо НЕ ПРИЛАГАЙТЕ методите с МУШКАТО!Педито ни предупреди, че може да се докара сериозна инфекция на детенцето!Аз не смея нито термометър, нито сапун да бутам!

# 486
BlackFire благодаря ти. Да си призная преди около седмица пак така беше станало и тогава термометъра помогна. Сега опитах няколко пъти, но нищо не помага (под опитах, имам предвид, че изобщо не съм поставяла термометъра в анусчето, а само леко го допирам колкото да подразня мускулчето). Много ме достраша да не стане някоя беля и се отказах. Сега сварих 3 сушени сливи в малко водичка и ще опитам да я дам. Дано помогне.

# 487
 newsm38
Да почерпя и аз за месечинката на моето момиченце!
(така и не се научих да ги слагам тия картинки Embarassed)

*dreamer* можеш да забременееш, докато кърмиш Wink Овулацията идва преди цикъла и хоп, станало братче или сестриче Simple Smile)) В интерес на истината обаче, ако кърмиш на поискване и бебето е само на кърма, не е много вероятно. Бях чела, че хормоните се пренареждат при някои мами, ако прекарат повече от 5 ч. без да кърмят. При мен с каката нямаше никой 15 мес след раждането (кърмих 14 мес.), кеф! Само че аз вяра нямах и си ползвахме и презервативи.

За акането: и мойта беба почна да ака на 2-3 дена, но аз не се притеснявам все още, защото консистенцията е нормална.

Моля, моля Praynig кажете на кого да пиша, че да ме включи във ФБ групичката, че да съм по-редовна Simple Smile

# 488
  • Пловдив
Добро утро или добър ден вече!  Laughing

dale4na и аз чета различни мнения. Скоро мисля да направя един преглед при АГ-то, та ще питам.

fisholina, дано вече напълно да минава, че ми писва. Четох, че може да продължи до 45-ти ден.

Ние днес ще ходим при майка ми на село. Чакам мъжете да се събудят, стягаме се и газ.

Моят сладък син от два дни пак започна да се храни малко  Sad. Много ме ядосва, яде като новороден, а е вече на 1 месец. Събуди се в 5.00 с триста зора, полузаслал, чукна 80 мл. и после към 7.30 още 60 мл. Това дете няма ли вече да си увеличи дневният прием, все малко на 500 мл. си чука. Имах надежда, че колкото минават дните ще си хапва повече, но уви.

Мъчат ни и колики  #Cussing out. Аз давам само Биогая. Това ми препоръча педи. Сега на консултацията и казах, че има колики, но не ми предписа нищо. Много се чудя дали на своя глава да не купя нещо или да си трая. Преди 2-3 дни беше много спокоен, без въобще да го будя се събуждаше и се хранеше много добре, дори достигна 100 мл. и аз бях супер доволна и щастлива. Но на сл. ден пак старата песен, само където се зарадвах, че най-накрая прояде повече.

хубав ден на всички!!! Да папкат и да слушкат бебоците.

# 489
Dreamer, споко Simple Smile Аз вече се примирих, че ще яде госпожицата на час по лъжичка и по малко Simple Smile Важното е, че качва  Hug (пък се замислих - може да ми е калорийна бомба кърмата  Joy)

Ние вчера бяхме на селото на една приятелка и там беше цяла детска градина - нейните 2 хлапета на 6г. и на 2г., на сесра и на 1г., и моите две  Crazy Скъсаха се от търчане и бесуване големите.. Малките бяха очаровани и омагьосани от беба и само се опитваха да се докопат до нея  Laughing
А тя милата се наака да яде  Heart Eyes От чистия въздух ли какво, не знам, но изяде света  Crazy
Пък като се замисля Пловдив го дават най-мръсния град в Европа (не само в България) ... значи има логика  Confused

Днес пак ще бягаме нанякъде  Sunglasses

# 490
Bad Diddy, Dale4na - добавете ме във Фейсбука и ще ви добавя към групата Simple Smile Maya Dobreva съм там Simple Smile

За акането - не е проблем 2-3 дни Simple Smile

Аз да ви кажа незнам какво ще правя лятото. Днес първият топъл ден излязохме към 11 облечени с къси гащи и блузка без ръкави и моята принцеса плувна в пот и рева като съдрана. Едвам я прибрах и веднага я изкъпах. Sad Лятото май единственото ми спасение ще е морската на хладно и на Албена до морето близо, където поддухва Sad Поне другото лято ще й пълня басейна и по цял ден ще се пличкаме там Simple Smile и на морето. Вие как сте с температурите?

# 491
Bad Diddy, Dale4na - добавете ме във Фейсбука и ще ви добавя към групата Simple Smile Maya Dobreva съм там Simple Smile
Благодаря Мая! Дъщеричката ти е голяма сладурана. Виждам, че и ти си раждала в Окръжна може и да сме се засичали там. Аз родих на 19ти април, но си бях там от 11ти. Ако си разменим снимки по нощници може и да се разпознаем  Mr. Green
Ние за щастие днес се изакахме. Може да е смешно, но чак се разплаках от облекчение. Помогна ни продължителен масаж на коремчето. Радвам се, че не се наложи да даваме лекарства или да правим клизмичка. За обличането и аз съм в голяма чуденка. Струва ми се, че аз малко повече я обличам  Rolling Eyes все още сме по дълъг ръкав  Embarassed, но пък не съм забелязала да се поти, да е нервна или да и е топло.

# 492
Мамчета, аз нещо не мога да се организирам и да разполагам с време и чета когато мога, пък да напиша нещо все по рядко остава време. Исках да ви кажа да не купувате памперси на Пампсерс слип енд плей - ние от тях хванахме гъбички - направи ми впечатление, че като ги сложа и все влага държат, като го гушна и на ръката ми все влажно. Хич не са хубави, ама то логично цената им е доста по ниска от другите. На Пуфис са пуснали сега шарени памперси, много сладурски:))) Та сега караме на Пуфис и другите на Памперс. Лошото е че сме между 2ка и 3ка и при наакване с голямо наакване излиза и отвън Laughing ама какво да правим.
Вчера бяхме на празника в градинката на Народния театър и имаше толкова разнообразни занимания за дечица,безплатни, единствено жегата дето ни мори ужасно...
Толкова често ми се усмихва и гука Лъчко, а очите му така светят, че редовно ме разплаква от умиление. Голяма ревла съм станала Laughing
Сутрин толкова леко спи, че не мога да мръдна - хем сушоара работи, но чуе ли се скръц от паркета и се буди....и серизно обмислям да маркирам паркета с тиксо къде не скърца като пътечка там да стъпвам, аман вече ooooh!
Не съм мернах го големият ти син в паркчето, ама така препускахме с моя син да бързаме, че не остана време да ти се обадя. Не че щях да те разпозная, ама щях да питам детето де.(Освен да си ти със зеления слинг и дългата коса, за друго не остана време да оглеждам) Ще си разменим телефони за да се видим, пък дано и големите момчета се харесат да поиграят, че големият ми син все ми пили, че няма какво да прави.(една година им е разликата). Коя мама беше още от Овча купел да свирка, че да не търся назад в хронологията. Hug

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 10:46 от laguna

# 493
Здравейте, момичета!
Пожелавам слънчев и чудесен ден  bouquet

Сега да питам нещо ЛЛЛ и мамите с опит: Цвета тази нощ не пожела да яде. Обичайно я кърмя към 21 и в 21:30-22 ч. е заспала в нейното си легло. После се буди към 2:30-3 ч. и тогава я взимам при нас, за да мога да я кърмя полуспяща и да не се ощетявам откъм сън. Тази нощ в 2:30 я усетих, че се размърда, както винаги я взех, но тя си беше направо спяща и изобщо не пое зърното. Реших да я оставя да си спи. Следващото й хранене обичайно е към 5 ч. В 4:30 пак промърка нещо, тикнах й гърда, ама не сука много ефективно според мен. Не знам защо така newsm78 И ако продължи дали да се цедя поне веднъж Thinking, за да не намалее кърмата? Нали се регулира трайно чак към 3 м. на бебчето?
Иначе Цвета е почти на 2 м. (на 12ти ги прави), пишка 6-7 пъти, няма цвят и мирис, ака около 3-4 пъти. За сега наддава нормално, за първия месец 1 кг. (роди се 3850). Сега сме на 12ти на консултация и ще видим за втория месец колко е качила. Но с баща й я измерихме, че на височина е пораснала с 3-4 см! Кожата й си е с добър вид, през деня спи малко, през повечето време е доста активна. През деня яде принципно през около 3 часа, но от седмица насам почна по-често - на 1,5-2 часа. Мисля си, че или има скок в растежа на 6та седмица или е жадна, защото времето се затопли.

Хахахаааа, Лагунааа, така съм се смяла на това с паркета, защото и нашият скърца ужаааасно и всеки път като ходя и бебка шукне се проклинам, че при ремонта не го пренаредихме Laughing

# 494
  • sofia
Здравейте в този хубав слънчев ден! Grinning

Все по-малко пишете, значи сте повече навън, което е супер, като се има предвид лошото време, което беше  седмици наред. ooooh!

Нашето бебе спи все по-малко през деня. Много е активен, непрекъснато маха с ръце и крака. Laughing Но е и доста нервен почти през целия ден - спокоен е само на ръце, понякога и това не помага. ooooh! Чудя се какво му е понякога - ако не спи и не яде - ще реве - не може да си седи, например, кротко в кошарката и да е буден. Rolling Eyes Закачили сме му играчки на арка да висят с музички - въобще не ги заглежда, но той и лежи все с главичка настрани, та не ги и вижда явно..Иначе най-обича да се взира в на татко си лицето, не откъсва поглед!!! На мен по-малко ми се радва. Laughing

Вашите бебета как са в това отношение - спокойни ли са, когато са будни и нахранени?

Ние също имаме гъбички на цепката на дупет - лекуваме с клотримезол и лека полека намаляват...

Иначе излизаме за по 2 часа навън, че не се престрашавам още да кърмя навън... Embarassed

Чудя се дали да купуваме шезлонг или активната гимнастика върши същата работа, акар че и такова нямаме.. newsm78 Като е такъв нервен и ръкомахащ нашия, незнам дали изобщо ще седи в шезлонг...

Хубав ден ви желая!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт