Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 577
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Да отзад на главичката са където започва окосмената част

# 466
Да отзад на главичката са където започва окосмената част

Ние там имаме червени петънца, аз мислих че са някакви пъпки или от някой забравен етикет, ама педи, каза че са родилни петънца.

# 467
Честит празник на нашите съкровища,да са ни живи и здрави и да ни даряват с много усмивки и щастливи мигове Tada

# 468
  • sofia
Честит празник на нашите слънца!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Нека да растат здрави, усмихнати, игриви и много, много щастливи!!!
newsm67

# 469
Честит празник на малчовците ни, нека растат здрави, усмихнати и сред хармония! Hug

Ние отиваме да заведем Цвета на първия й детски празник в Южния парк. Дано времето е хубаво по-дълго, че да постоим повечко.

# 470
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Честит празник на всички малки и пораснали вече деца! Много безгрижни усмивки и весели игри! Нека детето в нас никога не си отива!

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 10:56 от Не съм

# 471

Simple Smile Simple SmileПреди да стана майка
спях толкова колкото поискам и никога не се безпокоях за това в колко часа да си легна.

Миех си зъбите и се сресвах всеки ден. Гримирах се, обличах костюм и отивах на работа.

Преди да стана майка.
Чистех веднъж в седмицата. Можех да режа домати за салата, но не и да готвя пиле фрикасе и още поне двайсет вида манджи, които да стават и за децата, да меся питка "слънце" за прощъпулник. В 5 часа сутринта.

Не знаех, че ако аз ям марула, съдържимото в памперса ще има вид на пюре от спанак.
Не се препъвах в играчки и не учех приспивни песни.
Не бях чувала думите "манту", "коластра", "дефтерит".

До преди да стана майка
никой не се е осмелявал да повръща върху мен.
Никой никога не се е напикавал в скута ми, не ме е плюл, не ми е дъвкал пръстите.

Oще по-малко съм си представяла как някой смуче циците ми почти денонощно и ме ползва за залъгалка. Ха, опитай се да изтръгнеш пиявица! Гладна.

Напълно контролирах разума и мислите си.
Спях нощем. Имах време да сънувам.

Не бих повярвала на никой, че с 3 сантиметра разкритие, ден преди да родя, ще правя формички в пясъка.

Преди да стана майка никога не се е налагало да удържам с все сила ревящо дете, за да може доктора само да надникне в гърлото му. Не знаех как се облича октопод с една ръка.

Никога не бях гледала пълни със сълзи очи, готова сама да се разплача.
И не знаех какво е да замреш от щастие при вида на детска усмивка.

Не допусках, че няма да мога да изгоня някой от собственото ми легло и да отмествам леееекичко босите му крака от устата ми докато спи.
Да пера насрани гащи и да изчегъртвам аки изпод ноктите си.

Не знаех, че целувката ми може да лекува.

Преди да стана майка
Не бях държала в ръцете си някой просто, защото не мога да се отделя от него. Да дишам с него, да туптя с него.
Да разказвам "трите прасета" в стихотворна форма и да лазя, ръмжейки като вълк.

Сърцето ми не се беше разкъсвало на милиони парченца, когато не мога да успокоя болката сега и веднага и да слагам лепенка на въображаема смъртоносна рана, побираща се в рамките на червена точица върху пръсчето.
Н
е съм подозирала, че някой толкова малък може да има най-голямото значение.

Не знаех колко е важно да не мигаш, защото тя току що заспа.

Не мислех, че мога да обичам толкова горещо.
И през ум не ми е минавало, че някой ще рисува дълги черти върху безупречно боядисаните ми стени и ще казва, че това са самолети. И още по-малко, че аз ще им се радвам.

Преди да стана майка
Не знаех, че моето сърце може да живее в тялото на някой друг.
Не знаех какво щастие е да кърмиш прегладняло дете с болка от разранени, кървящи зърна.

Преди да стана майка
не се събуждах на всеки 10 минути само за да проверя, че диша.

Идея нямах колко непоколебима и уверена мога да съм дори и когато двама доктори в Пирогов ме задължават да оставя детето си на системи с антибиотик. И след това да рухна безсилна на бордюра пред болницата.

Прилошаваше ми при вида на кръв.
Не знаех, че съм способна да съпреживявам така силно и да чувствам така дълбоко.
Изпитвах ужас от варицелени пъпки.
.........

Превърнах кошмарите си в щастие! Станах майка! Simple Smile Simple Smile

П.П. Държа да отбележа, че това не е писано от мен!!!
Попаднах на него в интернет и го споделям с вас,
защото е прекрасно!Честит празник на малките ни съкровища,да растат здрави щастливи и весели дечица!

# 472
  • Sydney
samm писах ти ЛС, но ти е пълна кутията...
ще се чуем да се видим тези дни (дано се задържи хубаво време) Simple Smile

# 473
Selwina,прекрасно е ,така се разчувствах  bouquet.
Мамчета искам съвет .Моята беба папка кърма от шише през деня ,а храненето нощем е АМ .Имаме колики и й давам Саб Симплекс  само вечер и в полунощ.Обаче май се запича от саб симплекса.Какво да давам когато е запечена?
Честит празник на всички малки слънчица!

# 474
  • Пазарджик
...
и аз имам въпрос към кърмещите и ЛЛЛ[/color]
като кърмя от едната гърда, от другата изтича доста мляко, та се размотавам с едни подплънки, та и те понякога ужасно подгизват, та мога ли по някакъв начин да регулирам този теч:)
с големия ми син преди 6 години такъв проблем имах една седмица в началото, после от самосебе си спря, а сега вече почти 2 месеца минаха...

nellson,

това спонтанно потичане се среща при много жени. Някои споделят, че продължава по-дълго време. Има различни похвати, които майките намират за удачни. Например да се сложи някакъв съд под гърдата или пък хавлиена кърпа, която да попива - тези в домашни условия разбира се. Други пък откриват, че ако притиснат гърдата, кърмата спира след малко.

# 475
Пантерка колко наакани памперсчета сменяш на ден,трудно ака или с дни не може да се изходи?

# 476
samm писах ти ЛС, но ти е пълна кутията...
ще се чуем да се видим тези дни (дано се задържи хубаво време) Simple Smile

Оф, сори, изчистих я Hug
Айде, да се оправя това време, че да ходим спокойно чак до Южния 1stroller
Май следващата седмица има надежда Sunglasses

# 477
Здравейте!За първи път пиша тук,защото отскоро съм майка-бебето ми е на 46 дни.Вече от 20 дни ходим на разходки,но незнам дали го обличам както трябва,притеснявам се да не изстине или пък да не му е много топло.Как обличате бебетата?Аз обикновено му слагам боди,върху което има горничка с дълъг ръкав и една памучна пелена за завивка-нормално ли е?Все пак още не е лято и сега времето е много особено.

# 478
Аз пропуснах да докладвам, че от вчера си акаме нормално жълто ако, без всякакви зеленини, слузове и кръв.

Обачеее днес пък се събудихме със зачервено оче, в бялата част на окото има такива червени линии, като венички и едно нещо такова жълтеникаво, като задебелено, абе не може да се обясни. Ама сега пък това да мисля. Ако до понеделник не мине май ще подраним с посещението при очния Rolling Eyes Страх ме е да й капя кърма, въпреки че нали уж това е най-доброто средство за очни проблеми. Но не ми се експериментира с нея.

staci, много зависи, но тук последните дни, откакто се позатопли, я извеждам само по боди с дълъг ръкав, надолу - памучни ританки или дънки, някакво клинче (без пети). Пеленката памучната я намятам само, ако духа или сме на по-сенчесто или ако е заспала.
И на моменти пак имам чувството, че й е топло. Кихне ли пък веднага се спичам, че настива. Абее #Crazy

# 479
  • Пловдив
Здравейте!

Честит празник на всички дечица! Да са ни живи и здрави! Пожелавам им прекрасно детство, изпълнено с много безгрижие, весели игри и много смях.

Ние днес бяхме на консултация. За месец сме +1 кг, и +5 см. За сега сме само на кърма. Т.к все още се жълтеем, педи ни отложи ваксината за сл. месец.

За обличането аз май доста го навличам, но с таткото постоянно спорим за това. Той държи да е добре облечен и завит. Все му повтарям, че така ще го изнежим, но....той си знае неговото. Днес го пуснах малко по леко и вечерта едната ноздричка му беше запушена и се притесних да не съм го разболяла нещо.

На моето момченце беличкото на очичките му жълтее и даже леко зеленее  newsm78. Днес забравих да питам педи. Толкова неща питах, а за това забравих. Какво ли е това?

Аз кърмя, да очаквам ли цикъл? Мога ли да забременея докато кърмя? Четох доста противоречиви мнения  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт