Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 583
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Duhi - честит ти рожденник. Да те радва много. Да е много здрав и да се грижи много за малката си сестричка Simple Smile

За акането и малкото кръв съм чувала, че ако е много малко и се случва рядко при МОМИЧЕТА е нормално, но ако е момче и по-често - НЕ.

Тук гърмя гърмя, росна малко дъждец и изгря слънце. След малко и аз на разходка пак Simple Smile

# 451
  • София, Младост
Честит рожденник на Духи-пухи! Да е жив и здрав!!

Тук пък цял ден е някакво смотано времето. Тъкмо се наканих да излизам, слязохме с количката и се върнах обратно-вече валеше. Ама взе да ми писва сериозно от тези дъждове  Sad.

В понеделник отиваме на почивка в Хисаря и ще го замолвам времето другата седмица вече да се взема в ръце и да се оправя  Mr. Green

# 452
Благодаря за отговора Mimsat!
Изключително полезни неща ни съветвате и давате да четем. Ако щете ми вярвайте, но на консултантите се доверявам на 100%.   bouquet

# 453
  • Пловдив
Духи-пухи да ти е жив и здрав рожденника!   bouquet

Аз живея на пресечката на В.Априлов и Пещ. шосе. Педи работи в ДКЦ-то с/у р-нт Стадиона, казва се Петя Дюкенджиева.

# 454
  • sofia
ЧРД на момченцето на Духи!!!  bouquet
Да ти е жив и здрав и от време на време да слушка! Wink Hug

# 455
Здравейте майчета, имам вьпрос за момчетата ви - какво правите с пишлетата, защото аз съм в дилема : педи Каза да не пипам до 6м., а малкото момчешки майки около мен казват да започвам...Какъв е опита и с батковците, тези които имат и искат да споделят - ще съм много благодарна. Духи, да ти е здраво момчето! ( моето момиче утре става на 6г.Simple Smile

# 456
  • Пловдив
Когато попидах нашето педи за пишлето, тя ми каза, че за това ще говорим след 6-ти месец. На много от мамите в групичката във фб са им казали след 1-ви. На 01.06 сме при нея и пак ще питам. Нашето пишле е доста затворено, та сигурно ще видим зор.

# 457
Благодаря ви за пожеланията  Hug Снощи беше як купон  Crazy Рождения ден беше в една зала за "лазерни битки" и децата бяха повече от очаровани  Crazy Даже и някои татковци се включиха (и май излезе, че за големите е даже по-интересно, че повече се ориентират какво да правят  Joy). Като се прибрахме 1 час разопаковаше подаръци, едвам го катурнах да спи  Heart Eyes

За ревнуването - охо! Преди 2 дни изръси - Искам тати да ме изкъпе (?!?!) повече от година държи да го прави сам и изобщо не му се меся.. Не, искам тати и да си играем! Защото той почти цялото си свободно време прекарва с бебето, а с мен не.. То и ти така, ама поне ти я храниш  Crazy (та.. детето си е много пряко и прямо  Tired) И в резултат се къпаха 3мата във ваната (Стеф я къпем направо под душа  Mr. Green) И бяха голяма картинка - ваната пълна с пяна почти 30 см (щото баткото много държи на такива екстри) и само главата му се показва от вънка. А на другия край мъж ми в ролята на шезлонг и малката върху него (той е дооооста обемен и стърчи над пяната)  Joy Абе само за някое шоу сме  Laughing
И като резултат от такива водни забавление вчера ми сервираха 12 кубика топла и 17 студена  Twisted Evil Не ми се мисли зимата  Whistling

Пишльока го оправяше баща му Simple Smile При всяко миене в банята съвсееееееем леко го дръпваше надолу, колкото позволява без грам натиск.. И така при всяко миене .. до към 6-7 месец започна да се показва повечко главичката, а към годинката съвсем. Изобщо не го е дърпал, нито го е насилвал - но явно по микромилиметър с всяко къпане нещата са си станали  Crazy

noneto, да ти е жива и здрава госпожицата  Hug Те и малките са адаши та ще празнуваме и имен ден заедно  Mr. Green

Dreamer, и ние сме в това ДКЦ при Христова и съм повече от доволна Simple Smile Обаче при нея е лудница от народ  Crazy Сериозно - за кърменето не й обръщай внимание.. Ако се справя с диагностиката - не я закачай.. Ама ако и там се "дъни"  Confused

Ох, след малко ми започва "работния" ден - плуваници, аканици  Crazy Всеки с проблемите си  Laughing

# 458
Здравейте мамчета.Аз съм от юнските мами ,обаче моята беба се наложи да излезе по рано с почти месец .Юнките си нямаме още тема тук и аз надничам тук при вас,надявам се да не ми се сърдите Grinning.От вас научавам много полезни неща.Хубав ден и цунки на мъниците.

# 459
Нашето педи ни каза да забелваме пишлето след 1 месец.Така и прави.Вчера бяхме на ортопед всичко си ни е наред,той също ни каза всяка вечер след баня да забелваме пишлето и така до към 6-7месец трябва вече да се е показала главичката.Не знам,но на тези от вас на които са им казали да започват след 6м.ми се струва доста късно.

# 460
За слузта и кървавите жилки - често ли ака? Тони имаше МНОГО слуз и кръв 3-4м. в болница лежахме, нищо не се установи.. и му мина като захраних и разреди аканиците (акаше по 7-8 пъти на ден  ooooh!)

Като навърши месец започна да ака между 3 и 6 пъти, най-често по 4 пъти за денонощие.
Мисля, че е нормално. Обичайно акото й си е жълто, като горчица, с парцалчета мляко.

Снощи пак ака, без кървава жилка, но пък акото беше светлозелено...

От тогава не е акала, чакам я да видя ще се нормализират ли нещата...Дано е нещо инцидентно Praynig

Ох, сега така кихнах, че я стреснах и ревна Laughing Ужас.

# 461
Здравейте   bouquet
И на мен вече ми писна от това време, искам да можем да излизаме всеки ден, а не постоянно да дебна през прозореца и да се чудя дали е подходящо за разходка навън или не  Crossing Arms

Къдричка, добре дошла.  Hug Много се радвам, че се появи отново тук, чудех се какво става с теб. Как сте, добре ли сте?  Hug

Duhi, честит ти рожденик на патерица newsm59
Голям да порасне и много да ви радва   Hug

Maya Dobreva, и аз имам проблеми със свеки, та напълно те разбирам  Rolling Eyes И нашата е от обидчивите и постянно сърдещите се за какво ли не, а сега, откакто се роди малката, е ужас  ooooh! Още не може да ни прости, че не я кръстихме на нея и такива фасони прави и придава разни мурафети, че не ми се говори  Cry Добре, че е на другия край на България и засега ни тормози само по телефона и скайп, ама не се издържа вече...  #2gunfire Аман...  Но важноте е мъжете н да ни подкрепят и да не се дават на маминките да ги манипулират  Crossing Arms Иначе ще стане лошо...  Naughty Твоят мъж подкрепя ли те?

А пък да ви се оплача - явно съм простинала и май имам цистит - пишкам начесто и болезнено. Взех да пия Уринал, че нали е екстракт от червена боровинка и е безвреден, а по съвет на майка ми си правя и промивки със смрадлика. Дано това да помогне.  Rolling Eyes Нещо друго, което мога да направя в случая?

# 462

Maya Dobreva, и аз имам проблеми със свеки, та напълно те разбирам  Rolling Eyes И нашата е от обидчивите и постянно сърдещите се за какво ли не, а сега, откакто се роди малката, е ужас  ooooh! Още не може да ни прости, че не я кръстихме на нея и такива фасони прави и придава разни мурафети, че не ми се говори  Cry Добре, че е на другия край на България и засега ни тормози само по телефона и скайп, ама не се издържа вече...  #2gunfire Аман...  Но важноте е мъжете н да ни подкрепят и да не се дават на маминките да ги манипулират  Crossing Arms Иначе ще стане лошо...  Naughty Твоят мъж подкрепя ли те?

А пък да ви се оплача - явно съм простинала и май имам цистит - пишкам начесто и болезнено. Взех да пия Уринал, че нали е екстракт от червена боровинка и е безвреден, а по съвет на майка ми си правя и промивки със смрадлика. Дано това да помогне.  Rolling Eyes Нещо друго, което мога да направя в случая?

За цистита мисля, че ще ти помогне Неуренал. Те са билкови и почти съм сигурна че няма проблем за кърменето. Аз ги пих по време на бременността.
Относно свекито - сега съм я  оставила да видим кога ще й мине. Лошото е, че се разприказвала из селото (ние живеем в едно селце до к.к. Албена) че много сме командвали и нареждали какво да се прави с детето  ooooh! Мъжът ми каза само: "Ми ще командваме разбира се, като не й харесва - да не идва". Той ме подкрепя много. Дразня се, защото иска детето само да си играе с него. Вчера си направих тест. Дадох я на мъжа ми да я занесе долу и майка му да я види - нали иска, а аз да свърша някоя работа. Да - гледаха се половин час докато малката дремвала и после като я метнаха коликите и някой трябва да я успокоява веднага ми я пратиха  #Cussing out Явно иска само забавлението - да ама не става така. Абе да се сърди - майната й. Като не приема забележки да си стои долу. Grinning

# 463
здравеите мами аз съм отскоро регистрирана и понеже вие вече гушкате свойте съкровища реших че някая може да ми е полезна с някаква информация Моята беба е на 25 дни преди 10дена напипах на главичката и някакво топченце по скоро две малки и сякаш подвижни сещате се че се паникьосах много изчетох какво ли не знам че ще кажете да посетим лекар това е задължително но нашият в момента не е в града а на консултация сме чак на 7 юни ь ьз сьмо това мисля и се побърквам Ько някоя е забелязала нещо такова нека сподели Приятна вечер на всички

# 464
Ей, не съм писала от месеци, но не мога да се вредя до компа, като имам време, а останалото време съм заета с Алекс

та Tita33, ако са зад ушите най вероятно са лимфните възли, къде точно на главичката ги напипа?

и аз имам въпрос към кърмещите и ЛЛЛ

като кърмя от едната гърда, от другата изтича доста мляко, та се размотавам с едни подплънки, та и те понякога ужасно подгизват, та мога ли по някакъв начин да регулирам този теч:)
с големия ми син преди 6 години такъв проблем имах една седмица в началото, после от самосебе си спря, а сега вече почти 2 месеца минаха...

Общи условия

Активация на акаунт