Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 585
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
А, защ ми е изчезнал ъпдейта на постинга  Rolling Eyes Не е честно  Crossing Arms

Да ви почерпя за моето порастнало момченце - днес става на 6 години!
Как минава времето ужасно бързо  Heart Eyes

И други неща бях писала, ама как са се затрили не знам  Tired

# 436
Здравейте,
не съм писала от известно време- не мога да стигна до компа. Абе какво ти до компа, аз не мога да стигна да хапна и да се изкъпя- НОН СТОП РЕВ.  smile3514 smile3516 smile3511 smile3507
Вече почнах да си мисля, че малкото съкровище, което си отглеждам е нервак- терорист. Нощес ми просветна- едновременно има колики и растат зъби. Купона е пъъъълен.
Днес сме на ваксинация и да купя спешно гризалка.
Иначе Силвето  ВЕЧЕ Е 3 КИЛА  Hands Clap, усмихна се, започна да си играе с играчките на креватчето, преобърна се от корем по гръб и разбира се, на всяко от тия неща се радвам, като, че е изкачила Еверест Simple Smile
И какво друго, а да купихме си слинг- за 35 лева, май е добре, а?
Сега е много нервна с тия зъби, ама после, надявам се ще се изкефи.
Напускам ви, че пак става ад...

# 437
Здравейте мамчета!Желая повече бебешки усмивки в това отвратително време!

При нас нещата вървят горе-долу!Само дето моето момче трудно ака!На 2,3 дни грандиозни количества!Консистенцията и цвета са идеални, но много се тревожа.Дайте съвет!

Еlena_anelE не е ли рано за зъби? newsm78

# 438
Duhi_puhi. честит рожденник! Да е жив и здрав!

# 439
  • Sydney
duhi_puhi Честит рожденник Simple Smile!

# 440
Честит рожденник на Духи - жив и здрав, и много щастлив да е!!

За морето - точно вчера говорихме с педиатъра - и той каза - какъв ви е проблемът  - и на морето живеят бебета! Честно казано аз не си представям плаж повече от 1ч сутрин рано и следобед късно с бебето.....другото е за каката..Simple Smile Покрай това море както бях писала се замислих за тази ваксина Ротарикс....

А за реването........е и моите реват - вчера се връщаме от консултации, с добро наддаване от 1.2 кг, на кърма, е на режим...но все пак на кърма, и всички питат: какво каза педиатъра, защо плаче толкова? #2gunfire #2gunfire #2gunfire Е той човекът да не е врачка....плаче и толкова...И каката беше така.....важното, че наддава добре...

# 441
Въпроси към ЛЛ:
Моето дете все е неоригнато Rolling Eyes Някакви идеи как да лапа по-малко въздух като яде? Очевидно поема много и едно оригване след ядене не е достатъчно. Час след това почва да нервничи и като я вдигнеш или сложиш по корем се оригва поне 2 пъти супер мощно...
И номер две.
Как се процедира с цеденето, ако искаш да оставиш детето за някакви часове? Тоест - кога да цедя, след като я нахраня ли? И дали ще има толкова кърма и да се засити тя, и да изцедя, и на следващото ядене пак да има достатъчно? Да не си предизвикам хиперлактация? Как да знам какво количество кърма да оставя за 2 хранения, примерно, като я кърмя от първия ден и няма как да знам колко поема на хранене, а и със сигурност е различно всеки път. Изобщо ми е голяма мъгла как да я оставя на майка ми или мъжа ми за един предиобед да речем, като съществува реална вреоятност да се скъса от рев...

Samm,
Привет Hug! Извинявай за забавянето:)

За неоригнатото дете  Mr. Greenможе да пробваш да се кърмите в по – изправени пози. Ако й е комфортно, дали искаш преди ядене да я сложиш малко по корем – така ако има въздух от преди това, той ще излезе? Важно е също и засукването – като идея може да провериш да ли поема добре зърното – устничките го обхващат добре, както и част от ареолата и така бебето не поема излишен въздух. Друго, което можеш да опиташ е да направите малка почивка по време на кърмене – през която бебето да е изправено и ако може да се оригне, след което да продължите, стига това да не я раздразни:)
За цеденето е много относително и индивидуално:), но в повечето случаи бебетата са по-спокойни, а и майките, ако имат възможност да се подготвят за промяната.
Ето тук има статия по въпроса:
От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0
Цеденето в този случай по принцип е добре да е след хранене, така че бебето да е изсукало каквото му е необходимо. Може да пробваш да изцеждаш по-малки количества, които да се събират постепенно.
Това е друга тема за съхранението на кърмата, която може да ти е от полза:
Съхранение и третиране на кърма:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0
Известно време, преди деня на оставянето може да пробваш „пробно“ да я оставиш – например мъжът ти или майка ти я да я нахрани, докато ти си в другата стая – така ще имаш една идея по-ясна представа дали ще е спокойна, но същевременно ако е неспокойна/плаче  ще можеш да се включиш:). Също като идея може да  пробваш да я оставяш в другата стая/ навън с мъжа ти/майка ти за по-дълго време, за да може тя да свикне с тях и по-големия период от време, в който ше отсъстваш.В деня на оставяне като идея можеш да си предвидиш допълнително време преди излизане, в което да я накърмиш на спокойствие, а като се прибереш може веднага да й предложиш гърда.

# 442
Духи, жив и здрав да ти е малкият-пораснал мъж  bouquet

Елена, зъби?! Shocked Твоето бебе на колко е?

BlackFire и моята има проблемно изхождане. Не запек, защото акото си е с нормална консистенция, но понякога се напъва часове, обикновено сутрешните, да речем вчера от 3 до 7 сутринта, за да се изака. Гъне се, напъва се, издава този стенещ звук, който ми къса сърцето...Помага, ако я сложа по коремче или й свия крачетата към корема, а също така, ако и сваля памперса и с една мокра кърпичка леко натисна ануса. Но ми е много мъчно като се пъне и вчера изчетох сумати теми из бг мамма и други форуми, ама май като всичко и това е в графата "и това ще мине", особености на възрастта. Все пак на 12ти ще питам педката, защото ми се къса сърцето като се замъчи детенцето...Явно е комбинация и с коликите, защото има и газове, та става неприятно.

velv, благодаря! Hug Полезни са ми материалите и съветите ти! Ще ги опитам и ако стане наистина нужда да я оставя ще ви пиша как сме се справили!

И за финал малко да се дуя с моето пуйче - "говори" си на играчките над шезлонга, бута ги и се смее Party

# 443
duhi_puhi, Честит Рожден Ден на момченцето ти  newsm67!!!!!!!!!!
Да е жив и здрав, голям да порасте и много радост да ти донесе!!

Не съм видяла да споменеш досега как се държи като батко...защото моят бързо смени радостната еуфория с нескрито ревнуване....

Еlena_anelE, и аз като другите смятам, че е прекалено рано и не вярвам да никнат зъби още сега на твоето момиченце....на теб как ти хрумна точно това?!

# 444
Напипах ги, като прокарах пръст по венеца. Връщаме се от педиатъра и той е учуден. newsm78
Малката е на 2 месеца и 6 дни. Нали ви казвам, че се и преобръща. Съвсем ме озадачава.

Духи- честито и от мен Simple Smile ти какво с теленце и овненце ихааа

BlackFire може и да са измишльотини, ама предлагам да хапваш повече супа. Аз в родилния дом без да искам така ни продрисках и двете  Embarassed

# 445
  • Sydney
Elena_anelE аз съм имала зъби на 3 м., така че не се учудвам...  Hug

# 446
Wow...ще следя и нашите венци тогава, защото колкото до преобръщането - и ние го правим Wink Нали така падна от дивана Rolling Eyes

Сега забелязах слуз и една жилка кръв в акото...Ново 20 ooooh! Тъкмо се успокоя за едно и дойде друго...Поне да беше хубаво времето - да се разхождаме, та да не се вторачвам толкова във всяко нещо Sad

# 447
Овенче и близненце са ми  Crazy

За слузта и кървавите жилки - често ли ака? Тони имаше МНОГО слуз и кръв 3-4м. в болница лежахме, нищо не се установи.. и му мина като захраних и разреди аканиците (акаше по 7-8 пъти на ден  ooooh!)

На Стеф днеска й е фонтански ден  Crazy Тамън се зарадвах, че яде 2 пъти кат опо учебник.. и ме окъпа после насред парка баш ooooh! Ама после пак откърти 3 часа - сигурно й е останало все пак нещо и в корема  Tired Ако и със ахранването после ми е така се отказвам да я захранвам поне до 2г.  Crossing Arms Да си смуче и толкоз  Naughty

# 448
  party023 Честит рожденик на duhi_puhi да здрав, щастлив и добър батко Simple Smile
  Nature Sunny Слънцето вече се показва и скоро ще имаме летни температури и много разходки навън. Много усмивки на всички.

# 449
  • Пазарджик
Днес ходихме на ортопед- всичко е ок, после при педи да се претеглим- 4500гр, за 10 дни е качила 380 грама. Само на кърма е. Предлагам и двете гърди на ядене. Днес док каза освен да й давам и двете гърди след това и да се изцеждам, за да стимулирам производството на кърма и за десерт да й давам и изцеденото. Е да ама първо ми е адски досадно да се изцеждам, второ гърдите ми произвеждат колкото беба да се нахрани и малко повече, не съм млекоцентрала и трето тя така сладко си цока от цица, кому е нужно да й давам после от шише.  newsm78 Та чат пат се доизцеждам, но не винаги. Какво мислят мамите с опит с кърменето и ЛЛЛ

Здравей,geryito!

Ако приемем, че тези 10 дни са показателни и за оставащите 2х10 дни, то за един месец би следвало наддаването да е около 1140 гр, което е повече от чудесно. Явно се справяте много добре с кърменето и е прекрасно, че се съобразяваш и се вслушваш в нуждите на Карина.

Права си, че в момента гърдите ти произвеждат толкова, колкото е необходимо на Карина. Още повече, че първите 6 седмици вече са минали, а обикновено за това време лактацията се регулира спрямо нуждите на бебето. Допълнителната стимулация по-скоро не е необходима, след като Карина така добре се справя сама с регулацията.

В случай, че в даден момент не си убедена дали това количество ѝ е достатъчно, може да следиш пеленките, които могат да са много добър ориентир за майките - за 24 часа трябва да има 5-6 добре дапишкани пелени за еднократна употреба и да се изхожда обилно поне веднъж на 2-5 дни. Карина вероятно сама ще ти покаже преди това, искайки да суче по-често, което пък е естественият метод за увеличаване на лактацията, който бебетата толкова успешно прилагат и сами  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт