Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 555
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте  Hug
отдавна не съм писала, но в такъв екшън съм с това кърмене  #Crazy
Резултатът от ужасния цикъл на спане - стачки/ядене по 5 мин - повръщане - днес на консултацията за 2я месец - Ема е наддала само 520 гр.  Cry Педито хич не й хареса това и ни вика след 1 седмица пак на контрола. Не знам вече какво да правя.  Tired Иначе е дълга - 59 см. (+3 см).
Единственото, което ми идва на ум е да я слагам по-често да яде (на 2ч), да я будя нощем да яде, да я вдигам да се уригва по няколко пъти на ядене, да вдигна още матрака и шезлонга.
Моля мамите с повече опит и ЛЛЛ да дадат съвет -много малко ли е наддала и какво да правя, за да суче по-добре? Има ли нужда да ходим на гастроентеролог за рефлукса -понякога връща малко, понякога повръща на фонтан като количеството не е повече от 1-2 с.л.   Hug

Rouzi и моята не се буди и все изглежда доволна, търси да яде на 2,5 -3ч. Нощем спи добре, яде само веднъж към 3-4ч. и после в 6-7ч. Много рядко реве от глад, но аз си мисля, че като яде по малко и й е свит стомаха, знам ли...

Биха й и на Ема 2те ваксини и сега е с температура - мерих в ануса 38,3 гр. Сложих свещичка Еферлган.
На всичкото отгоре май е с атопичен дерматит (повече от месец не й минава екземата на лицето и сега й се появи и на сгъвките на крака. Педи ме сложи на диета - без никакви млечни и без телешко, ядки, банани и т.н. Не знам вече какво да ям и как ще увелича млякото, от това нейното несучене гърдите ми са все меки и рядко усещам вече да се пълнят, дано не ми спре кърмата.  Praynig

# 511
Здравейте,
Може ли и мен някой да ме добави във фейсбук групата. Там съм Valentina Gyoreva. Ние също бяхме на консултация на 31.05. Моят малък мишко е с 1100 гр. отгоре за месец и 5 см. Много ми е лаком. Щеше ми се да сме само на кърма, но не ни стига. Даже пищим от глад и си скубем косите. Нашата докторка ни каза да се дохранваме. Препоръча ни нан, но аз на своя глава реших да давам фризолак. Всички ми казваха, че от него ще се запечем, но за сега нямаме проблем. Вече пие по 120 мл. и даже си досуква. Аз се цедя (90-100мл.) и добавям още вода и фризолак до 120 мл. Има ли други такива хищници като моят малчо? Хайде лека вечер на всички Simple Smile

# 512
  • Пловдив
Здравейте мами! Времето се стопли и ние бродим нон-стоп по парковете!  После като се преберем да видя каката, готвене, чистене, гладене, прането .... ужас, не свършва  Mr. Green
Нямам търпение да се поуспокоят нещата  Crazy Нямам никакво време да ви прочета как сте, затова сега по тази късна доба ще се върна на зад да видя какво мога да изчета  Rolling Eyes Скоро сме на втора ваксина и направо ми става лошо .....  #Crazy
Всеки ден си ревем за какво ли не -сърдити, преяли сме и повръщаме по малко, не искаме да лежим в количката и я бутаме дружно и така  Crazy Така минават дните и ето вече сме на два месеца, как лети това време  Sad
Целувки на малките памперси   bouquet и спорен ден на всички   bouquet

# 513
  • Варна
Привет ...
При нас нищо ново , сякаш се справих с хремата на Стами , но пак има от време на време дразнители в нослето ...
Не съм , така ви завиждам за Созопол Heart Eyes, ние въпреки че сме на море, не ходим на плаж тук, а пък Сз ни е любимо място и всяка година гнездим там, тази обаче ще пропуснем по ред причини

Иначе ...Стамито вече става все по-зряло човече, усмихва се и се мръщи по няколко пъти в минута, реагира все по-ясно на гласовете ни, особено на пискливия глас на батко си  Laughing

Коликите ни май преключиха, но нощното спане си остава все така трудно(то не че дневното е  лесно)...макар че май намерих начин да спи по-дълго.
Правя му втора разходка, късно вечер в квартала-след 19ч, когато е доста по-хладно и подухва, после идва банята , а след нея си отспива около 3 часа, в които успявам да сколасам с всичко ...

Balonesa, какво не му хареса док на тия 500грама ...? Ми то може ли всяко бебе да наддава по таблица....Много ясно, че един път ще е в статистиката, втори път-не ....

Според мен си наддава добре, сега си погледнах записките от баткото(водих си един тефтер и сега го ползвам като ориентир за Стами), Момчил също по толкова ми е качвал след първия месец, по 500-400 и все по -надолу грамове   Simple Smile

За дерматита -опитай  не само с лека диета, според мен най-вече какаото провокира, но спри да переш дрешките с прах, т.е. само с гореща вода, както и къпи бебето само с вода ...Това са съветите на моя педиатър, когато на Момчил му излезе екзема/лишей като беше бебе, за да установим от какво е, изчезна от самосебе си, но дълго време стоя на ръчичката му  ...Можеш да опиташ ако искаш  Simple Smile

Ами ,толкова от нас ...
Много слаба активност в албумчето ...що така, или във ФБ си качвате снимки на бебетата и не ви се занимава втори път ...???

# 514
За албумчето - от кого да се получат парола и юзернейм:) Мале, как се пише на кирилица:)))

# 515
  • Пловдив
Момичета, да ви почерпя! Днес моето голямо момче става на два месеца!!!

newsm38

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 11:09 от mpapukova

# 516
  • Sydney
mpapukova Честито Simple Smile))))))

# 517
Аз имах желание да публикувамн снимки в албумчето,но никой не ми изпраща юзернейм и парола.Ако може да ми пратите на лично съобщение ще съм ви благодарна Simple Smile

# 518
Здравейте момичета,
последните дни нещо влезнах в омагьосан кръг, но днес съм по-добре.

Вчера бяхме на консултация, моята Гера е качила 900гр. за един месец - 5400кг, и 4см./много на см не им вярвам, важното е, че има растеж/.
Balonesa от вчера и аз съм на диета заради гъша кожа само около коленете на бебе, но педи се застрахова заради баткото, който беше, надявам се, с АБКМ. Та и аз се чудя какво да ям - освен повече житни храни и сурови - направо съм в чуденка ако намериш инфо, моля да споделиш.
За прането и аз съм решила да спра всички видове химия, пера със Сано, уж най-мек при алергични деца, но и него го спирам за известно време или пък да се плакне няколко пъти след праха!!!! Thinking

Г-ца Димитрова
Стами е невероятен с тази шапка, а пък в албума можеш да видиш г-ца Гергана, която скоро ще водя на фризьор Crazy

Не съм  - да си изкарате супер. На мен ми писна Гера да реве из нас и тази събота и неделя бяхме по излети - реве-не реве  - навън. И при нас,  както при Г-ца Димитрова май се справихме частично с коликите и се убедих - нито едни капки не помогнаха - да сме живи и здрави зора май мина, не може да става зле, а само по-добре.

Духи - понеже и мен ме сложиха на диета, може ли "тайната" за повече кърма, ако искаш на ЛС, е няма как да съм на диета и да има материал! Слагам малката често да цока, ама тя се държи като повечето тука бебенца - дърпа се, дразни се, спи, реве, не е ефективно заявяването на мляко. Моля за съдействие.

zahar4eto_eli   - виж си ЛС

# 519
  • Sydney
Hadji Браво за консултацията Simple Smile Как е количката, btw?

# 520
Бени, мине се-не мине и се сетя за теб, ти си причината да я имам Hug

Много съм доволна, знам, че много от вас не си взеха зимен кош, но аз съм доволна, че го поръчах, бебеа си спи вътре като принцеса, където заспи само я местя. Знам, че не трябва  и е опасно, но ето сега събота и неделя като бяхме на излет, тя си заспива, товарим я в колата и тръгваме, ако я местя в кошницата се буди и почва пак рев, от което аз откачам, колкото и търпелива да се оказах.

Моля, качи снимки на принцеса Ема в албума.

# 521
  • Sydney
Hadji е, радвам се много... аз още я мисля тази количка, но нищо -  за следващото - хахах  Laughing
как да кача снимки? прати пасс и юзър, че не ги знам  Embarassed

# 522
Бени пратих

# 523
samm само на кърма сме. Обаче действително тя яде много бързо за 3-4 минути се е наяла. От друга страна мисля че не е гладна, защото спи цяла нощ. Последното ни кърмене е в 22.00 ч., а първото е около 06.00 ч. Ще пробвам да я държа по-дълго и ще спра витамините за всеки случай.  Hug

Сега аз да не се правя на консултант по кърмене, но ако казвам нещо грешно вярвам, че тук има кой да ме поправи.
На какви интервали суче бебето? Защото, ако е по-малко или 2 часа може да я слагаш пак на същата гърда, от която е яла последно, за да доизсуче задното мляко Peace
Това ми хрумва да ти дам като съвет.
Иначе тя сама пуска гърдата слез 3-4 мин., така ли? Wow. Моята, ако я оставя може да живее там!

Какво е "гъша кожа" и АБКМ? newsm78 Аз съм на диета от миналия преглед още (12 май)...Нали бебка си стои с тези пъпчици, които никой не знае акне ли са, претоплено ли, алергия ли...Та педката каза да огранича белтъка. По този повод пия и ям козе мляко и сирене.

Hadji, на мен Духи не ми сподели средството, сигурно е много тайно или не е видяла, че съм я помолила, но аз мога да ти кажа нещо, което wood-nymph ми сподели на мен, ако искаш да пробваш. Купи си phytolacca decandra на Боарон, потенция 15 ch. Смуче се три пъти на ден по едно или две топченца под езика, 15 мин. след това не се яде и пие нищо.

Hadji, Бени, може ли и на мен достъп до албумчето? Embarassed

# 524
  • Пловдив
Ако е удобно и на мен да пратите паролата и юзера за албума!   newsm03

Общи условия

Активация на акаунт