Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 551
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • през девет планини в десета
Привет ...
При нас нищо ново , сякаш се справих с хремата на Стами , но пак има от време на време дразнители в нослето ...
Не съм , така ви завиждам за Созопол Heart Eyes, ние въпреки че сме на море, не ходим на плаж тук, а пък Сз ни е любимо място и всяка година гнездим там, тази обаче ще пропуснем по ред причини

Иначе ...Стамито вече става все по-зряло човече, усмихва се и се мръщи по няколко пъти в минута, реагира все по-ясно на гласовете ни, особено на пискливия глас на батко си  Laughing

Коликите ни май преключиха, но нощното спане си остава все така трудно(то не че дневното е  лесно)...макар че май намерих начин да спи по-дълго.
Правя му втора разходка, късно вечер в квартала-след 19ч, когато е доста по-хладно и подухва, после идва банята , а след нея си отспива около 3 часа, в които успявам да сколасам с всичко ...

Balonesa, какво не му хареса док на тия 500грама ...? Ми то може ли всяко бебе да наддава по таблица....Много ясно, че един път ще е в статистиката, втори път-не ....

Според мен си наддава добре, сега си погледнах записките от баткото(водих си един тефтер и сега го ползвам като ориентир за Стами), Момчил също по толкова ми е качвал след първия месец, по 500-400 и все по -надолу грамове   Simple Smile

За дерматита -опитай  не само с лека диета, според мен най-вече какаото провокира, но спри да переш дрешките с прах, т.е. само с гореща вода, както и къпи бебето само с вода ...Това са съветите на моя педиатър, когато на Момчил му излезе екзема/лишей като беше бебе, за да установим от какво е, изчезна от самосебе си, но дълго време стоя на ръчичката му  ...Можеш да опиташ ако искаш  Simple Smile

Ами ,толкова от нас ...
Много слаба активност в албумчето ...що така, или във ФБ си качвате снимки на бебетата и не ви се занимава втори път ...???
аз искам да кача снимки ама нещо немога дори да го открия да го разгледам моля някои да ми испрати адреса и пак ще се опитам(нали съм компютърен инвалид...(

# 526
samm - АБКМ - алергия към белтъка на кравето мляко  - това означава съкращението. Когато се натрупа в организма и малките душички не могат да се справят с него избиват различни образования по кожата. При Гери е гъша кожа все едно си натръхнала, на две места с размер от по 2 стотинки, но понеже брах ядове със синът ни, нея я гледам под лупа. Твоята педи вероятно се съмнява за същото и затова си на козе мляко, което се усвоява по-лесно и било по близо до кърмата и т.н, с една дума не е краве. Затова си на диета. При мен и Болонеза са спрени и ядките богати на белтък, може само орехи, които спомагат за кърма. Въобще ограничаваш белтъчините.
Няма да задълбавам по темата само ако нещо влоши ще пишем,дано не се налага.

виж ЛС за албума, didi8420 и ти!

# 527
Видях, но и на мен, и на Бени ни дава грешен юзър или парола newsm78

А за пъпките...ми то си е влошено положението. Минаха само на село като бяхме. Иначе са ситни, грапави и са по цялото й тяло...Ще видим педито какво ще каже сега на 12ти, че вече ми писна. Но не вярвам да са от белтъка, защото като го спрях какво? Пак си ги има...
Май ще търся добър дерматолог, че нямам...

# 528
На мен ми дава грешка също!

# 529
Аз видях хубаво време и по цял ден сме навън цялото семейство. Ние сме без кола и движим на големи разстояния из града пеша. Уж все сенки и паркове избираме, ама вчера явно е било доста горещо и на децата им е дошло в повече....
На прибиране баткото едва се тътреше, защото го боляха и главата, и корема, а вечерта се разповръща и казваше, че вижда размазано ooooh!изкара ми акъла....освен това си викам щом баткото е толкова голям и така се чувства какво ли му е на бебето, ама слава Богу с  него нямаше проблем, освен че през нощта спа повече от обикновено. Добре, че е под купола на количката, въпреки че някъде четях, че кофти въздействията на слънцето минават и през него.

Hadji, много се радвам за вас и че ти звучиш поуспокоена Hug

mpapukova, честито и от мен за навършването на двата месеца  bouquet... а иначе за това дето пишеш....и аз съм забелязала, че след оригване прави кисела физиономия и скимти на рев...освен това често подкашля - преди време го водих да го преслушват заради това, оказа се, че се дави от връщането... оттам пък се изпопретесних да не е с тежък рефлукс, ама педито каза, че той няма такива съмнения - дано да е прав Praynig

samm, моят бебок също много си лапа ръцете - то аз такъв си го видях за първи път в РД - с двете юмручета в устичката Simple Smile... и аз опитвам с биберон, ама трудно се навива на размяната...

Mia66, ти нали си си мойта вестителка  Heart Eyes и следя за твои постове....как сте, отдавна не си писала...

# 530
samm, хомеопатия не така генерално, че може и обратен ефект да има (да се докаже)  Confused На мен Рицинус 15 ми действаше "гадно" за разлика от на мои приятелки, които оък много го хвалеа ( а туй също го дават едва ли не "масово")  Rolling Eyes

Извинявам се, ако на някой не съм казала Wink То не е тайна. Simple Smile (Пиша на лични обикновено, за да питам какъв е случая) а и е само "помагало" Simple Smile
Я си кърмете на често, стига лиготии  Twisted Evil (с магия не става  Joy)

Сега сериозно - можете да ползвате сминдух - това го дават като едно от най-силните лактогони. Не само традиционните за БГ копър и анасон. Продават го като подправка - а поръсено на пържолка + малко бира има почти моментален ефект Simple Smile Не се шегувам (между другото съм го бъркала директно с вода както е на прах - гадно е ама яко действа  Mr. Green).

За зеленото ако и желязото - определно Е възможно да е от това!

# 531
  • Варна
Момичета ....
Преди време,като направих албума публикувах в няколко поста ,че изпращам Мейла за регистрация, както и паролата към Общия албум в Пикаса на общия профил, от който се пускат темите
Т.е. Който иска да качва снимки-нека пише ЛС на Aprilki_2012, от там ще му отговори някоя от мамите, които имат достъп до профила ...

Тъй като едва ли четете всичко наред, вероятно сте пропуснали тази информация ...Сега ще изпратя на всички питащи ЛС с регистрацията ....

Моля , ако е удобно, в следващата тема-ако тази вече не може да се редактира , на първа страница да се напише, че паролата и мейла за Пикаса се получават с ЛС от общия профил на Априлките ...  bowuu

И да се извиня на iasdre, че и пратих на половина регистрацията ...много бързах, извинявай  Blush

...пак бързам, Samm,Hadji,Balonesa, дано диетите ви дадат резултат и не се налага да стигате до мазилата  Simple Smile

Хаджи, видях я аз твоята певица,бузанка сладка  Heart Eyes ....На моя човек вече му хвръкна перчема, решихме с мъжа ми-много е топло, да вземем да го офъкаме малко, и сега е ...с нова фризура, че то и без това е такава жега, остава да ми се запарва и от дългата му коса

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 14:07 от Г-ца Димитрова

# 532
  • през девет планини в десета
На мен ми дава грешка също!
и на мен също  Sad

# 533
Здравейте, моля мамите които вече са водили бебчетата си на ортопед в Горна Баня да споделят при кой доктор са ходили и ако си с направление трябва ли да се записва час предварително.

Благодаря!

# 534
Г-ца Димитрова, и аз си гледам записките от баткото и сега съм в ужас с това дете, баткото първите месеци все по 1кг, 900, 800гр. ми е качвал и чак в 5я мес. 500 гр. За това сега ми е странно, но той сучеше по минимум 30 мин., а тая след 5 мин. не иска да види цица.  Confused
Мерси за идеята за праха, мисля да слагам на половин доза и да пускам екстра изплакване, аз пера с Персил Сензитив.
Мазилата са ми Мустеа Стелаатопия и Себамед крем за дупе. Не ми се вярва да е от козметиката, от храната ще да е...
Hadji, samm  - не е само от белтъка, може да е от всичко, а и минава мн. време докато се изчисти организма на майката и детето, понягова и повече от месец. На мен педи и козе, и овче продукти даже ми забрани, каза абсолютно без никакви млечни.  Naughty А и аз не вярвам, че те за 100% чисти, според мен ги смесват с краве, защото няма в БГ толкова много кози за масово производство.
Какво може да се яде - череши, ябълки, круши, моркови, домати, краставици, свинско, пилешко, пуешко, дом. заек, ов. ядки, ориз, жито, елда, булгур, картофи, спагети, макарони. Мазнини - зехтин и олио само, без маргарин - вкл. без никакви бисквити и кроасани, защото са с маргарин.Без никакви ядки(дори орехи и бадеми ми забрани, а така добре ми се връзваха с житото). Без шоколад, дори и бял не може.
Еми така, поне ще вляза рано във форма Simple Smile Една приятелка е вече цяла година на този режим, стопила се е. Между другото тя доста светила обиколи за таз АБКМ, доц. Маринова й назначи тази диета, каза козметика само на Себамед, дори и кърпичките за дупе да са Себамед, а праха само Персил Сензитив.
samm, и аз купих phytolacca decandra, дано подейства.  Praynig Пия в огромни количества чай за кърмачки и боза. Снощи пих и безалкохолна бира, но сега четох, че и бирената мая е алерген, май и нея ще трябва да спра. Rolling Eyes

# 535
Сега да питам нещо ЛЛЛ и мамите с опит: Цвета тази нощ не пожела да яде. Обичайно я кърмя към 21 и в 21:30-22 ч. е заспала в нейното си легло. После се буди към 2:30-3 ч. и тогава я взимам при нас, за да мога да я кърмя полуспяща и да не се ощетявам откъм сън. Тази нощ в 2:30 я усетих, че се размърда, както винаги я взех, но тя си беше направо спяща и изобщо не пое зърното. Реших да я оставя да си спи. Следващото й хранене обичайно е към 5 ч. В 4:30 пак промърка нещо, тикнах й гърда, ама не сука много ефективно според мен. Не знам защо така newsm78 И ако продължи дали да се цедя поне веднъж Thinking, за да не намалее кърмата? Нали се регулира трайно чак към 3 м. на бебчето?
Иначе Цвета е почти на 2 м. (на 12ти ги прави), пишка 6-7 пъти, няма цвят и мирис, ака около 3-4 пъти. За сега наддава нормално, за първия месец 1 кг. (роди се 3850). Сега сме на 12ти на консултация и ще видим за втория месец колко е качила. Но с баща й я измерихме, че на височина е пораснала с 3-4 см! Кожата й си е с добър вид, през деня спи малко, през повечето време е доста активна. През деня яде принципно през около 3 часа, но от седмица насам почна по-често - на 1,5-2 часа. Мисля си, че или има скок в растежа на 6та седмица или е жадна, защото времето се затопли.

Samm,  Hug
По принцип се приема, че лактацията е добре установена обикновено след първите няколко седмици от раждането:) Може да става въпрос за някаква промяна в нейния режим, примерно да иска да си поспи повече нощно време, за сметка на повече  хранения през деня, а може и да нещо епизодично - примерно да се дължи на превъзбуда през деня, на по-горещото време или някаква друга, недотам забележима промяна в поведението - някой на гости, по-дълга разходка.
Ако това е нова тенденция при нея и почне да се повтаря, можеш да пробваш да я разсъниш нощем с няколко капки изцедена кърма върху устничките или прокарване на зърното по тях, а оттам нататък повечето бебета инстинктивно засукват, като не винаги се будят:) От това, което ми пишеш като наддаване, намокрени пеленки изглежда, че се справяте много добре, а тъй като
тя си наваксва през деня с повече сукане може да решиш да изчакаш с изцеждането Hug
Забравих да те питам дали случайно не даваш вода или нещо друго различно кърма, което би могло да окаже влияние върху досегашния й режим?

# 536
2я месец - Ема е наддала само 520 гр.  Cry Педито хич не й хареса това и ни вика след 1 седмица пак на контрола. Не знам вече какво да правя.  Tired Иначе е дълга - 59 см. (+3 см).
Единственото, което ми идва на ум е да я слагам по-често да яде (на 2ч), да я будя нощем да яде, да я вдигам да се уригва по няколко пъти на ядене, да вдигна още матрака и шезлонга.
Моля мамите с повече опит и ЛЛЛ да дадат съвет -много малко ли е наддала и какво да правя, за да суче по-добре? Има ли нужда да ходим на гастроентеролог за рефлукса -понякога връща малко, понякога повръща на фонтан като количеството не е повече от 1-2 с.л.   Hug
Балонеса Hug
Разбирам те прекрасно -тези мерки и теглилки понякога идват в повече ooooh!  В повечето случаи, обаче, с леки промени в начина и режима на кърмене нещата се уталожават, а мама и бебе могат да продължат да се наслаждават на теи толкова ценни и прекрасни моменти Heart Eyes
За да мога да съм ти по-полезна, дали можеш да ми опишеш как върви наддаването при вас от раждането насам, брой наакани/нацапани пеленки, колко пъти се кърмите за денонощие, дали Емма пие вода/чай, ползвате ли залъгалка/биберон?
Повръщането при бебетата често е естественият им механизъм да "върнат" това, което им е излишно:) Ето тук има статия по въпроса, която би могла да те ориентира малко по-добре:
Повръщане и рефлукс при кърменото бебе
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76874.0
Ще чакам да ми пишеш Hug

# 537
  • София
Biberon81 аз ходих при д-р Алексиев от Горна баня, но не в клиниката, а в частния му кабинет, защото ми е по-близо. Той и на двете места преглежда само платено.

Ние днес се върнахме от консултация. Вторият месец сме +800 гр и +3см, или общо 4800 и 57см. Споделих с доки за зеленото ако и тя каза, че било нормално. Сложиха ни и двете ваксини. Сега обаче в друг филм се вкарах. Сутринта свеки решила да намине, докато сме били на консултация, защото не била добре и щяла да ходи по доктори. Срещнахме се на връщане от консултацията. После се обади от инфекциозна болница, че я приели със съмнение за Хепатит. Направо ми стана лошо. Точно когато ваксинирахме бебка. Освен всичко друго, ние в неделя цял ден изкарахме при нея...  #Crazy

# 538
Хоп и аз в тази тема  Simple Smile
Опитвам да чета от време на време, но за писане изобщо не може да се говори  ooooh!
Моят Дани ми е заел 99 % от времето. Направо ви се чудя как се справяте. Моят е голям ревльо и иска да е все на ръце. Направо се изгърбих  Crazy  И така изобщо не мога да свърша нещо от него. Ще си купувам кенгуру и ще го нося, че да мога поне до тоалетната да ида с 2 свободни ръце  Mr. Green
Ей го пак ревна....
Духи, ти подправката сминдух ли ползваш (готовата в пакетчета) или си купила семена от сминдух?

# 539
О, не семена. Директно на прах Simple Smile Не го ползвам още.. по-нататъка, ако се наложи.. че като дойде цикъла (например) е гадничко докато свикне организма Tired Предния път нищо не съм ползвала - ама го пробвах (че съм си любопитна експериментаторка)  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт