Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 550
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Сега да питам нещо ЛЛЛ и мамите с опит: Цвета тази нощ не пожела да яде. Обичайно я кърмя към 21 и в 21:30-22 ч. е заспала в нейното си легло. После се буди към 2:30-3 ч. и тогава я взимам при нас, за да мога да я кърмя полуспяща и да не се ощетявам откъм сън. Тази нощ в 2:30 я усетих, че се размърда, както винаги я взех, но тя си беше направо спяща и изобщо не пое зърното. Реших да я оставя да си спи. Следващото й хранене обичайно е към 5 ч. В 4:30 пак промърка нещо, тикнах й гърда, ама не сука много ефективно според мен. Не знам защо така newsm78 И ако продължи дали да се цедя поне веднъж Thinking, за да не намалее кърмата? Нали се регулира трайно чак към 3 м. на бебчето?
Иначе Цвета е почти на 2 м. (на 12ти ги прави), пишка 6-7 пъти, няма цвят и мирис, ака около 3-4 пъти. За сега наддава нормално, за първия месец 1 кг. (роди се 3850). Сега сме на 12ти на консултация и ще видим за втория месец колко е качила. Но с баща й я измерихме, че на височина е пораснала с 3-4 см! Кожата й си е с добър вид, през деня спи малко, през повечето време е доста активна. През деня яде принципно през около 3 часа, но от седмица насам почна по-често - на 1,5-2 часа. Мисля си, че или има скок в растежа на 6та седмица или е жадна, защото времето се затопли.

Samm,  Hug
По принцип се приема, че лактацията е добре установена обикновено след първите няколко седмици от раждането:) Може да става въпрос за някаква промяна в нейния режим, примерно да иска да си поспи повече нощно време, за сметка на повече  хранения през деня, а може и да нещо епизодично - примерно да се дължи на превъзбуда през деня, на по-горещото време или някаква друга, недотам забележима промяна в поведението - някой на гости, по-дълга разходка.
Ако това е нова тенденция при нея и почне да се повтаря, можеш да пробваш да я разсъниш нощем с няколко капки изцедена кърма върху устничките или прокарване на зърното по тях, а оттам нататък повечето бебета инстинктивно засукват, като не винаги се будят:) От това, което ми пишеш като наддаване, намокрени пеленки изглежда, че се справяте много добре, а тъй като
тя си наваксва през деня с повече сукане може да решиш да изчакаш с изцеждането Hug
Забравих да те питам дали случайно не даваш вода или нещо друго различно кърма, което би могло да окаже влияние върху досегашния й режим?

Еее, Velv, много ти благодаря за отговора! Супер полезни сте, наистина! Това, че кърмата се регулира в първите седмици ме успокои много Peace Значи вече си е установена при нас Sunglasses
Сигурно е било нещо инцидетно, както и ти си написала, защото снощи яде нормално...
Иначе аз пробвах с прокарване на зърното, ама не, спеше си...Кой знае какво я беше прихванало...
Не, не, само на кърма сме. Нито вода, нито чай, нищо. Тя не иска.
Само биберон-залагълка ползваме.
В тази връзка да пита...Много си лапа ръцете, направо настървено, дори току-що хубаво нахранена. На какво може да се дължи това? Rolling Eyes А и вече доста се плюнчи... newsm78
Аз точно заради това лапане на ръце и палац внедрих биберона...Че по-лесно от него ще я отказвам после, отколкото от пръст. Ама се чудя това лапане на ръце какво е...
И още нещо, което вече й става навик и много ме изнервя. На вечерното ни хранене (преди сън) се върти на гърдата, бута ме с ръце, рита с крака, изпуска зърното и пак го засуква, прави такъв звук все едно е биба зърното и се нерви, аз също се нервирам така ooooh! Rolling Eyes Дали е нещо от позата? Ама аз така си я кърмя от самото начало и беше ок, а пък и през деня не прави така, вечер не знам какво й става. Накрая се предавам и я слагам легнала да я кърмя, в началото и така буйнства, но постепенно се успокоява.

# 541
Здравейте, мами!

Maya Dobreva, пробвах да те добавя във Фейса, но не си ми потвърдила още, снимката ми е от родилното с малката ревла в ръце, Violeta Simple Smile

Г-це Димитрова, аз писах на Априлки 2012, но отг не съм получила още за албума. Не съм на зор, де, когато момичетата смогнат, тогава, но някак е много по-реално, когато видим мутричките на бебоците.

Мойта убавица с яденето се справя, много често яде и следователно аз имам много мляко, ама постоянно съм подгизнала, с подплънки съм нон-стоп, все се тревожа, че ще протека някъде и ще бера срам....
Аз за съня се впечатлявам, знам че е индивидуално, но колко спят вашите бебета? Голямата по това време спеше по много, а Стела точно 3 пъти: 1 сутринта и 2 следобяд  Shocked Вярно, за по час-два, но все пак... Да не казвам, че и приспиването отнема поне 30 мин, а като заспи трябва да я люлеем, иначе се буди (ако не съм легнала до нея). Е, въпросът ми не се отнася за поспаланки като малката на Duhi Simple Smile

# 542
velv Hug
за наддаването-Ема се роди 3500 гр., изписаха я 3280 гр. Първият месец наддаде 1100 гр. А сега, втория само 520 гр.
Брой наакани/нацапани пеленки - днес е акала само веднъж, сутринта, но много обилно, цялата пелена беше нацапана. Друг ден ака обилно веднъж и цапа по 2 пелени. Брой кърмения за денонощие 6-7 (храним се на 2,5 - 3ч.). Когато направи един месец започна да пропуска нощните хранения в 12ч и 3ч. (заспива в 21ч и после чак в 6ч. се буди). Спи спокойна, не плаче и не търси дя яде по-рано. Не пие вода/чай, ползваме биберон, но него го иска само когато й се спи, смуче го малко и заспива. Когато е будна не го иска.
Днес започнах да я държа по-дълго на гърдата (преди със зор сучеше по макс 10 мин), като я уригвам 2-3 пъти и така успя да изкара по 20 мин на гърда. Кърмя само от едната гърда като ги редувам на 3 часа. Някъде на 5та или 10та мин, започва да шава, да се върти и извива на дъга и не иска да суче, но понякога успявам да я излъжа и да посуче още малко. Но сега преди лягане достя се ядоса и плачеше, множе да е била изморена и да не искала да суче...
Това е, сега си мисля, че проблема е бил, че не съм я уригвала по-често и не съм я държала по-дълго на гърда, знам ли...  newsm78
Много благодаря за помощта  Hug

# 543
Balonesa, така като те чета с нашето поцокване по 2-3 минути не знам какво ще сътворим в края на месеца  Tired Ама като й гледам бузите и наденичките сигурно й стига.. Ако се опитам да съм настоятелна следва яко рев на всяка глътка.. и после е къпе в кърма - демек повръща много - къде директно на фонтан, къде изварени рекики (ама голееееми, не само връщане).
Туй мойто агне е егати странната порода  ooooh!
Напоследък вечер се разнасяме по 3-4 часа, за да заспи.. И НЕ заспива на гърда, което ме побърква  ooooh!
А за спането - спи на дъжд МНОГО.. стане ли жега - реве МНОГО. Това е от баща й определено Mr. Green Усещам как лятото ще сме нощем по градинките - с баткото обикаляхме денонощните бензиностанции с катерушки като беше нанощем на хладно игра..  годинка-две  hahaha - ама си беше гот - нощем на хладно игра, в жегата на хладно спим  Laughing
Само дано се съгласи скоро да я кърмя легнала, че в момента е мисия невъзможна. Само се извива, нерви се ужасно и изобщо не иска да я убедя, че така е по-хладно и за двете  Confused Още повече, лявата гърда ми е я недолюбва от началото и позата е супер врътната като цока от нея. Кама сутра за кърмачета ако не сте чували - дребната я практикува майсторски  Joy

# 544
Здравейте, майчета и бебоци:) Ние със Сияна сме добре, вече свикнахме заедно и даже малката не ме оставя да изляза от стаята Mr. Green Вече пропуска яденето в 00:00 часа, та като я изкъпя в 21 часа и става чак в 6 часа за първото хранене. Иначе ака на 2 или 3 дни-според вас това нормално ли е??? Сама си я гледам и да ви кажа май така е по добре. Коликите доста ни мъчат, но няма как. Ако може някой да ми препоръча капки за коликите-вече използвахме Инфакол и Саб Симплекс. Ако е възможно някой да ми обясни за албума да се включа и аз Heart Eyes

# 545
  • през девет планини в десета
 Добро утро спали недоспали мами!Ние тази нощ се събуждахме  още не пропускаме хранене през ноща Cry                                          Някои друг да има проблем с влизането в уеб албума или  аз нещо не правя като хората Embarassed
Здравейте, майчета и бебоци:) Ние със Сияна сме добре, вече свикнахме заедно и даже малката не ме оставя да изляза от стаята Mr. Green Вече пропуска яденето в 00:00 часа, та като я изкъпя в 21 часа и става чак в 6 часа за първото хранене. Иначе ака на 2 или 3 дни-според вас това нормално ли е??? Сама си я гледам и да ви кажа май така е по добре. Коликите доста ни мъчат, но няма как. Ако може някой да ми препоръча капки за коликите-вече използвахме Инфакол и Саб Симплекс. Ако е възможно някой да ми обясни за албума да се включа и аз Heart Eyes
За коликите всичко което даваме е за наше успокоение че правим нещо да ги облекчим аз спрях всичко и пак си е така то сешоара повече го успокоява отколкото каквито и да е капки-поне при нас е така.

# 546
Balonesa, така като те чета с нашето поцокване по 2-3 минути не знам какво ще сътворим в края на месеца  Tired Ама като й гледам бузите и наденичките сигурно й стига.. Ако се опитам да съм настоятелна следва яко рев на всяка глътка.. и после е къпе в кърма - демек повръща много - къде директно на фонтан, къде изварени рекики (ама голееееми, не само връщане).
Туй мойто агне е егати странната порода  ooooh!
Само дано се съгласи скоро да я кърмя легнала, че в момента е мисия невъзможна. Само се извива, нерви се ужасно и изобщо не иска да я убедя, че така е по-хладно и за двете  Confused Още повече, лявата гърда ми е я недолюбва от началото и позата е супер врътната като цока от нея. Кама сутра за кърмачета ако не сте чували - дребната я практикува майсторски  Joy

Леле Духии, едно към едно като нас сте. Shocked
Само дето Ема не ми харесва дясната гърда, а вчера сериозно си мислех да напиша Кама Сутра за рогати кърмачета: поза " дъга", поза "челна стойка- челото сочи към гърдата", "върху мама", "кучешката- мама на четири крака над мен", "висящи крака във въздуха", "под абсорбатора" - това най-много ме спасява при стачките, поза "спортна - мама подскача на фитбол топката и ме кърми" - това най- много помага при силен рев.
Как няма да гълта въздух и да повръща,при такова нервно мятане, ритане и салта...  Tired
Аз амбиции за приспиване и успокояване на гърда нямам, защото и баткото ми беше същия нервак, накрая вече ме подлудяваше и като почнеше да ми бърка в носа, устата и да ме скубе.  Crazy Crazy
Искам само да яде, да не повръща и да качва тегло. Дано имам кърма, нерви и здрави ръце, че вече усещам как полудявам - сутринта не издържах и се разплаках пред баткото. Стана ми мн. съвестно - детето ми вика- "Мамо защо пак плачеш, Ема пак ли не иска да яде?".

Иначе като е будна така хубаво се закача с мен  Heart Eyes, смее ми се и гука страхотно, купонжийка е  Grinning, с чара грешка няма, само да ядеше като хората... но няма пълно щастие.  Wink
лагуна, много се радвам, като чета, че Лъчко те дарява с хубави усмивки, заслужила си след толкова лежане и мъки.  Peace

# 547
За коликите яко се носим в слинга и слушме детски песнички. Почнах да се пробвам малко и с бебешки "фитнес" и й е интересно Simple Smile Поне се разсейва малко и не реве безсмислено  Laughing
Ето ако искате да пробвате Simple Smile А може и импровизации от сорта..
http://www.youtube.com/watch?v=SQz3WYn1uk0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GfQRD8O_Uo4&feature=fvwrel
Особено ми е удобно вкъщи със слинга да готвя и пооправям, че иначе само се буди и пищи.. а така си спи и си виси кротко  Heart Eyes

Balonesa, понякога успявам да я "разсеям" да глътне малко повече със сешоара - пускам й го да бръмчи докато се кротне (с гърда в устата) и после компресия на гърдата (не ме питай с коя ръка  Crazy) че да се сети да гълта - което пак не е постоянно, ама поне стои мирна и не вика.
Ето и малко "записи на шумове", че 2 кВ ми идват много да работят часове понякога  Crazy
http://babysleepnoise.com/download.html

Това с топката също е гот Peace

Ау.. а таз реплика и аз съм я чувала от Тони.. Хич не ми издържат понякога нервите Sad на всичкото отгоре и той започна да ми ги прави тия номера - явно несъзната ревност ли какво - за последния месец е отслабнал с 2 кг и не ме питай какъв зор ми е да го накарам и него да яде..  ooooh! Какво става с тия деца не знам.. Даже си мислех да го заведа на психолог, че говорим му тука с баща му, баба му.. няма..  Rolling Eyes Яде 1/4 от това, което хапваше зимата - а той винаги си е ядял повече от добре.. Дано му минава по-бързо, че там ще е по-солжно  ooooh!

И сериозно.. ако не бях "пекана-недопекана" кърмачка, досега да съм зарязала и кърмене и чудо (ей така спира кърмата шъ знаете  Whistling Crossing Arms)..
Егати стачката таз мойта фръцла дето ми я образува вече цял месец .. Че май почнаха и някакви сериозни колики вечер - и след 8 вечерта е абсурд да я накарм колкото и малко да хапне..

# 548
Здравейте,

Виждам коментирате, нервността на мъничетата когато сучат и при нас е така. От скоро пробвам да му дам малко да цокне от другата гърда воднисто мляко, когато започне да се гъне и после пак го връщам да си дояде започнатото. Мисля има ефект.
В понеделник сме при д-р Драганов, но се замислям като чета тук дали да не сменя и да отидем при Алексиев в Горна баня.
Днес много силен вятър има ще излизате ли по паркове?

Лек ден!

# 549
duhi_puhi така духовито и забавно разказваш историите на малката Стефания, че вземи си копирай постовете един след друг, прибави си снимки към тях и книжката ти е готова - увлекателна пълна с истории Hug Дръж се мила, няма да се даваш на едно малко овне newsm10
Balonesa благодаря!!! Искрено се забавлявах като четох какви стойки заемате и се чудя навън как се кърмите? Аз много се затруднявам. Като започне да се пъне и гъне и запищи посредата на кърменето и всички погледи в нас, а аз за да го успокоявам нито мога да се загърна като хората се развявам полугола насам натам, докато се сетя, че не съм се закопчала или придърпала дрехата. То да беше бюста що горе добре да не се стеснявам, а то място за цяла палатка.(като някоя тетка съм с него и с рокля даже не се харесвам) Ех да имаше сушоар на батерии и на вън да ни спасява щеше да е екстра, при нас белите шумове не вършат работа - само истински сушоар и против колики и при заспиване и при затопляне...Вчера ми дърдори нещо оживено, а мен ми се спи и 2 не виждам, както пуснах сушоара и го насочих към него и започна да се прозява и да примигва с очи Laughing

Момичета, знаете ли дали мога да мажа гърдите с противогъбични препарати (не зърната)?
С антимикобета спирта и с Клотримазол, докато бременеех и родих станах цялата на петна, не мога да се понасям.

# 550
Антимикобета мирише ужасно  Rolling Eyes 100% съм сигурна, че не може .. А петната са хормонални предполагам по-скоро - едва ли ще помогнат тези неща  Rolling Eyes

За кърменето навън - не ми пука грам. Като няма пейка - кърмя на бордюр или права.. Да не говорим, че и редовно в движение (добре че е баткото да ми бута количката, че не съм октопод  Crazy).
И тя също се дърпа и пищи (особено като слиза млякото) и тогава е цялата окъпана съответно  Crazy - та се получава ревящо бебе + гола цица, пръскаща на струйки  Mr. Green Гледката е  Shocked  Joy Ама изобще не ми пука  Twisted Evil

# 551
  • Пловдив
Момичета, ние днес бяхме на втората консултация!
Малкия се скъса да реве, чак ми идваше и аз да    newsm45 
Биха му и двете ваксини....
Иначе за месец е качил 940 грама и е пораснал 3,5 см или общо 5060 гр и 58 см.

# 552
Ле-ле момичета като Ви чета се успокоявам, то не че е за успокоение, но си мислех, че само аз съм яко в джаза. Вярно е, че якия рев отшумя, но другите екстри са на лице - пози, гърчене и т.н.
А пък днес,  не знам как се нарича....растеж ли, що ли - до момента ми е през 1 1/2ч. на гърдите, имам чувството, че вече ми стигат до пъпа Tired
Гера определено отказва да спи през деня, да чукна на дърво, прави го през ноща. Както Лагуна писа преди време, след 2м. започна да се усмихва и гука. Сутрин става в 05ч. и до 06ч. си играе.
При нас също започна якото слюнчен и супер големи крусти точно на ръба м/у косата и челото.
Balonesa, Samm само за инфо. - моята педи твърди, че това също е знак за непоносимост/предразположение за АБКМ.

Вече нямам търпение да е 20:30 и да си ляга малката.

# 553
А аз чакам да стане 18:00 че мъжо да се върне от работа и беба да се събуди  Mr. Green
Днес е яла точно 2 пъти от 6 утринта досега  Confused

След малко заминаваме на ортопед.

# 554
  • Варна
Мойто човече пък ...като започне да цока ...цока,цока ....и в един момент има твърде много мляко в устата, и тази глътка така го дави, че като сме на вън и като почне да издава едни звуци...вдигам го прав, накланям го, че в тоз момент и мойта гръд се развява пред обществото, ама ....мога ли сега първо себе си да оправям, че тогава детето ...то направо без въздух остава от толкова мляко ...

Тъй е то, хората са казали-кърмачески неволи  Laughing

И Стамите се плюнчи, даже Момо на няколко пъти ми подвиква-мамо, бебето се е разпенило Laughing , и ръцете си хапе, но биберон отказва ...не е глад в никакъв случай,щото си хапва хубаво, пък и ми се струва ,че и втория месец пак над кило ще е качил, наскоро го теглих при док, за 10дни беше трупнал 500гр ...

П.П. Забравих, че влязох да питам за цеденето, пък съвсем за друго се разписах
Имам такова питане: трябва да почна да се цедя, за да събера кърма за петък следобед, когато ще ми се наложи да оставя бебето за повече от 3 часа ...
Как да я съхранявам?

Понеже, не мога да изцедя нищо, ама нищо след като се е насукал Стами, а в петък няма да ми стигне времето ,да събирам цял предиобед, щото ще събера не повече от 10мл...

Та,въпроса ми е: Мога ли ...като започна да се цедя от утре, малко по малко, да допълвам шишето към помпата, т.е. да цедя с помпата,да я прибирам в хладилника с шишето/млякото, след това като реша ,че имам понасъбрала се да я вадя пак от хладилника, пак цедя, пак връщам там и така до петък на обед, когато ще трябва да извадя шишето за да има за следобеда
Или ...цедя-прехвърлям в друго шише, слагам в хладилника, после вадя пак шишето-допълвам го и т.-н.?

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 18:52 от Г-ца Димитрова

Общи условия

Активация на акаунт