Иначе Цвета е почти на 2 м. (на 12ти ги прави), пишка 6-7 пъти, няма цвят и мирис, ака около 3-4 пъти. За сега наддава нормално, за първия месец 1 кг. (роди се 3850). Сега сме на 12ти на консултация и ще видим за втория месец колко е качила. Но с баща й я измерихме, че на височина е пораснала с 3-4 см! Кожата й си е с добър вид, през деня спи малко, през повечето време е доста активна. През деня яде принципно през около 3 часа, но от седмица насам почна по-често - на 1,5-2 часа. Мисля си, че или има скок в растежа на 6та седмица или е жадна, защото времето се затопли.

По принцип се приема, че лактацията е добре установена обикновено след първите няколко седмици от раждането:) Може да става въпрос за някаква промяна в нейния режим, примерно да иска да си поспи повече нощно време, за сметка на повече хранения през деня, а може и да нещо епизодично - примерно да се дължи на превъзбуда през деня, на по-горещото време или някаква друга, недотам забележима промяна в поведението - някой на гости, по-дълга разходка.
Ако това е нова тенденция при нея и почне да се повтаря, можеш да пробваш да я разсъниш нощем с няколко капки изцедена кърма върху устничките или прокарване на зърното по тях, а оттам нататък повечето бебета инстинктивно засукват, като не винаги се будят:) От това, което ми пишеш като наддаване, намокрени пеленки изглежда, че се справяте много добре, а тъй като
тя си наваксва през деня с повече сукане може да решиш да изчакаш с изцеждането

Забравих да те питам дали случайно не даваш вода или нещо друго различно кърма, което би могло да окаже влияние върху досегашния й режим?
Еее, Velv, много ти благодаря за отговора! Супер полезни сте, наистина! Това, че кърмата се регулира в първите седмици ме успокои много

Сигурно е било нещо инцидетно, както и ти си написала, защото снощи яде нормално...
Иначе аз пробвах с прокарване на зърното, ама не, спеше си...Кой знае какво я беше прихванало...
Не, не, само на кърма сме. Нито вода, нито чай, нищо. Тя не иска.
Само биберон-залагълка ползваме.
В тази връзка да пита...Много си лапа ръцете, направо настървено, дори току-що хубаво нахранена. На какво може да се дължи това?

Аз точно заради това лапане на ръце и палац внедрих биберона...Че по-лесно от него ще я отказвам после, отколкото от пръст. Ама се чудя това лапане на ръце какво е...
И още нещо, което вече й става навик и много ме изнервя. На вечерното ни хранене (преди сън) се върти на гърдата, бута ме с ръце, рита с крака, изпуска зърното и пак го засуква, прави такъв звук все едно е биба зърното и се нерви, аз също се нервирам така