Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 116

• 53 273
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
  • В Града на Липите
Димони  Hug, чудесен анализ, подкрепен с доказателства.
Снощи сякаш ми се стори по-крайна и разочарована. Днес обаче, с удоволствие ти прочетох поста.   bouquet

# 16
Добре де, а защо Керим и Фатмагюл трябва да останат заедно? Изключвате ли сценарий, при който двамата намират щастието с други хора?

2 години не успяха да преодолеят травмата, явно проблема не е в травмата, а в самите тях като двойка. Може би не трябва да са заедно, може би си вредят един на друг.  newsm78

Знам ли, налягат ме едни черни мисли.  newsm78

# 17
Хриси,продължавам да съм разочарована,но не от сериала,а от решението на Едже и Мелек да направят филма „Каква е вината на Керим”.Наистина това ми се струва като по-късно взето решение,заради интереса към Енгин.Чак от скоро започнаха да придават толкова голямо внимание на неговото чувство за вина.Изкараха го Керим по-голям артист от Енгин.
gphilipova,знае ли човек кое е хубаво за Едже и Мелек и кое за нас?

# 18
 Hug

"Умът и любовта са от различно тесто.
Умът привързва човека и не се излага на никакви опасности, докато любовта разплита всички възли
и излага на опасност всичко.
Умът винаги е предпазлив и съветва:
"Пази се от прекалено въодушевлиние",
докато любовта казва:
"О, карай! Престраши се!".
Умът не се прекършва лесно,
докато любовта може в миг да се превърне в отломъци.
Но именно сред развалините са скрити съкровища.
Едно разбито сърце крие в себе си несметни богатства."-
Елиф Шафак, "Любов"

Dimony  Peace

# 19
  • софия
Привет и от мен.
Аз също ще напиша кофти пост, но вече няма как да се вместя в старата тема…

Проблемът на Керим, „позабравен” от сценаристките в предните серии, …Досегашното весело тра-ла-ла , сякаш всичко е ок, постоянно се  чудех, къде остави Керим проблема???…но .хвърлен сега, точно по този начин ми дойде не на място, точно колкото и липсата му преди…..
Керим чувства вина , с която не може да се пребори, това че Фати му е простила не означава , че и той ще си прости автоматично, вече съм го писала да не се повтарям…Може би ще изкупва тази вина цял живот. Споменът , който живее във Фати, но въпреки това тя ще е  щастлива – ето това е нейната победа. Да приеме този спомен , въпреки него да е щастлив – изкупвайки вината си всеки ден- това е победата за Керим.
Колкото и да гледам серията – не ми хареса финалната сцена…сълзата на рамото и, погледа на Фати, когато я усети, сълзите в неговите очи….беше толкова силно!!!!
Цялото сополевене след това – съжалявам…беше просто безумно!!!!!

Цитат на Бети
Здравейте!Ще пиша тук за да не пълня с негативизъм новата тема.На мене епизода не ми хареса.Не ,защото исках да видях див секс  .Къде беше психоложката и защо Керим ходеше при нея да му минава времето ли?!Защо не се опита там да излее поне част от това ,което мисли и чувства!?Като са решили двете бели птици да ни покажат ,че не са готови  ,защо беше това бързане със сватбата ?!Да бяха разрешили проблемите между тях и тогава сватбата.Чуден спомен ще имат от брачната нощ-единия на спалнята питащ се имам ли вина ,а другия на дивана проклинащ се.

# 20
Струва ми се,че тази песен от снощи е предложена от бодигарда на Енгин,нали беше от Сърбия..Иначе не виждам друг начин

http://vbox7.com/play:c2d3969d

# 21
   Добър ден, момичета!  Hug
 Честит празник и от мен на празнуващите! Бъдете живи и здрави!   newsm51   newsm51
Много се колебах дали да пиша или да замълча този  път, защото мълчанието им в края на епизода ми беше повече от студен душ.  Що се отнася до това как беше пресъздадено всичко свързано с първата брачна нощ, нямам забележка! Беше много естествено, истинско и извадено от душите и на двамата. Нямаше как да не се изрекат тези неща, дори смея да твърдя, че Фатмагюл този път плачеше заради Керим, за неговата болка, тя го обича и нея я боли, когато него го боли. Уязвимостта му, сълзите му в този момент направиха нея по-силна, той за  пореден път я убеди в любовта си, даде всичко за нея, забравяйки себе си. Не смятам, че тя не беше активна, тя отиде в спалнята, тя му показа, че е готова, тя опита до го успокои, дори обвини себе си... Тя го погали по лицето и се придърпа към него, тя беше тази, която му каза, че заедно ще се справят... От подсказките разбирам, че проблемите на К ще се задълбочат, но също и как Ф ще му помага.
   Мисля, че имаше първа брачна нощ, и дори да е била разочароваща, добре че я е имало. Защото с тези проблеми, които им гласят сценаристите, може и да не видим друго скоро, а това беше нещо като гаранция, че няма да ги разделят. Може би не ни показаха повече, защото не са напълно излекувани... Може би ще видим нещо повече, когато се случи спонтанно, защото го искат, защото се обичат и са излекувани. Според мен финалът вече започна и това е част от неочакваното. Хубавото е, че ни сервират тези проблеми сега и ще има време в оставащите епизоди да видим как ще се преборят с тях.  И като заключение, спокойно те си казаха колко много се обичат, обещаха си хубаво бъдеще, да остареят заедно, да не ги разделя никой и т.н. Просто трябва да ни тормозят още малко, за да видим хубавото.
   п.п   Хриси по въпроса за снимките на Фг от предишната тема. Може би си спомня за вечерта, а на следващата изражението на Керим я е попарило вече и си спомни и за разговора им. Определено мисля, че тя сега трябва да отдаде нужното внимание на Керим. Пък и нали не мислите, че това няма да се обсъди с Мерием или психоложката. Двамата и с подкрепата на близките ще се справят.
Лек ден на Всички!   bouquet

# 22
  • В Града на Липите
Добре де, а защо Керим и Фатмагюл трябва да останат заедно? Изключвате ли сценарий, при който двамата намират щастието с други хора?
2 години не успяха да преодолеят травмата, явно проблема не е в травмата, а в самите тях като двойка. Може би не трябва да са заедно, може би си вредят един на друг.  newsm78
Знам ли, налягат ме едни черни мисли.  newsm78

Аз за себе си напълно изключвам такъв сценарий. За мен това няма да е щастлив финал и ще се чувствам така сякаш през цялото време са ми размахвали торта пред носа, и накрая съм получила кюфте с лук/лук не ям/. Извинете ме за сравнението.
Ако някой е очаквал пътя на тези двамата да е лесен, явно е живял в заблуда. Те изминаха дълъг път, но все още го вървят. Лекуват се, и което е хубавато - вече взаимно.
Ако накрая ще ги разделят, за какво беше цялата тази история, цялата тази борба за оцеляване.
Сигурна съм, че се обичат. То им личи. Просто травмите им са големи. Те може да ги лекуват от година и половина, но на някои хора им отнема и много повече. Поне така съм чувала и чела.
За мен всичко ще се обезмисли и ще съм безкрайно разочарована ако не останат заедно. И съм сигурна, че ще бъдат щастливи.
Може да съм непоправима романтичка, но наистина го вярвам.

# 23
Димони прекрасно написано!
Обощила си чувствата на голяма част от пишещите тук.
Много ми се иска отговорът на въпросът поставен от  Керим" Притеснена си,,, да отида ли в др стая?"да бъде
" Не Керим ,остани с мен,бъди до мен!"
Ех мечтииии

# 24
Струва ми се,че тази песен от снощи е предложена от бодигарда на Енгин,нали беше от Сърбия..Иначе не виждам друг начин

Ако беше българин щеше да има "бяла роза"ама тц не е.

# 25
  • София
Добре заварила в новата тема   bouquet  bouquet  bouquet
Понеже клипчето с превода на финалната сцена днес си го пускам постоянно/благодаря на всички преводачки   bouquet  bouquet  bouquet /,искам да ви питам,направи ли ви впечатление реакцията на Керим,когато тя му каза "Пречистихме се.".Той произнесе като въздишка едно "ХМ",наситено с много болка и отчаяние.Още снощи го усетих,сякаш не вярва,че нещата ще се случат,въпреки силната му любов,сякаш смята Фг  за прекалено голяма романтичка и наивничка, да си мисли че са се пречистили...Така го усетих.

# 26
  • Тук някъде.....
Ето ви спойлер:

Керим: На теб май не ти е удобно тук? Искаш ли да спиш в другата стая? Какво става? ...пита Мечул

# 27

Ако беше българин щеше да има "бяла роза"ама тц не е.

Joy  Joy  Joy Те снощи както се задъхаха на едно от хората,си викам Я,"Елено моме" са си пуснали,ама не било..Защото и аз така се задъхвам докато го подскачам това хоро,че затова..  Joy Joy Joy

# 28
  • Враца
Аз за себе си напълно изключвам такъв сценарий. За мен това няма да е щастлив финал и ще се чувствам така сякаш през цялото време са ми размахвали торта пред носа, и накрая съм получила кюфте с лук/лук не ям/. Извинете ме за сравнението.
Ако някой е очаквал пътя на тези двамата да е лесен, явно е живял в заблуда. Те изминаха дълъг път, но все още го вървят. Лекуват се, и което е хубавато - вече взаимно.
Ако накрая ще ги разделят, за какво беше цялата тази история, цялата тази борба за оцеляване.
Сигурна съм, че се обичат. То им личи. Просто травмите им са големи. Те може да ги лекуват от година и половина, но на някои хора им отнема и много повече. Поне така съм чувала и чела.
За мен всичко ще се обезмисли и ще съм безкрайно разочарована ако не останат заедно. И съм сигурна, че ще бъдат щастливи.
Може да съм непоправима романтичка, но наистина го вярвам.

newsm10
Тихото прошепване на ФГ "Ще се излекуваме", когато започнаха да се целуват ми прозвуча като един вид обещание да са заедно и да си помогнат.

# 29
  • между морето и небето
Цитат на Dimony
Цитат
Разбира се може да се помисли и по въпросите: Щеше ли Керим да се влюби във Фатмагюл, ако не изпитваше такова огромно чувство за вина?Щеше ли Керим да чака Фатмагюл толкова дълго, ако изобщо не беше свидетел на  онази нощ?

И аз съм си задавала подобни въпроси  newsm78. Еднозначен отговор нямам, но като че ли повече мислите ми клонят към отрицателния, защото тях ги сближиха обстоятелствата, съвестта на Керим, общите им врагове, майчината загриженост на Мерием, промяната на средата, действията и отмъщението на Мустафа, затворения характер на Фг ...
За мен като че ли не си подхождат като характери, нямат общи интереси, мечти, цели - подготовката за сватбата и къщата са материална изява, но не ме убеждават във  взаимност. Мечтата на Фг за тих и спокоен живот не ми се вързва с дейния Керим, който  ми се иска да видя отпреди десетина серии. Керим е отворен за света, а Фг си остана с патриархалното възпитание, макар че има някои наченки на промяна, но не са достатъчни. ( да уточня, говоря за характер, я не са събития.)
Понякога се съмнявам, че сърцата им бият в един и същ ритъм.

хайде, къде са доматите  #Splat #Splat #Splat

Общи условия

Активация на акаунт