Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 116

• 53 261
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
Отдавна съм се убедила, че има пишещи, които не четат. може би за 10-ти път бсе натъквам на новината за бъдещите планове на Берен. аз съм от тези, които пропускат подобни постове свързани с личния живот на актьорите.

Моля ви,
Скрит текст:
четете повече преди да ни засипвате с информация от жълтата преса.

Не знаех, че Daily News на Hurryiet е жълта преса...  Rolling Eyes
И не виждам нищо жълто в тази новина за Берен от днес.  Peace

# 46
Цитат на Dimony
Цитат
Разбира се може да се помисли и по въпросите: Щеше ли Керим да се влюби във Фатмагюл, ако не изпитваше такова огромно чувство за вина?Щеше ли Керим да чака Фатмагюл толкова дълго, ако изобщо не беше свидетел на  онази нощ?

И аз съм си задавала подобни въпроси  newsm78. Еднозначен отговор нямам, но като че ли повече мислите ми клонят към отрицателния, защото тях ги сближиха обстоятелствата, съвестта на Керим, общите им врагове, майчината загриженост на Мерием, промяната на средата, действията и отмъщението на Мустафа, затворения характер на Фг ...
За мен като че ли не си подхождат като характери, нямат общи интереси, мечти, цели - подготовката за сватбата и къщата са материална изява, но не ме убеждават във  взаимност. Мечтата на Фг за тих и спокоен живот не ми се вързва с дейния Керим, който  ми се иска да видя отпреди десетина серии. Керим е отворен за света, а Фг си остана с патриархалното възпитание, макар че има някои наченки на промяна, но не са достатъчни. ( да уточня, говоря за характер, я не са събития.)
Понякога се съмнявам, че сърцата им бият в един и същ ритъм.

хайде, къде са доматите  #Splat #Splat #Splat

Точно така. Прочете ми мислите. И мене ме терзаят подобни въпроси.  Hug

Хриси, и аз съм романтичка и бях много шокирана от края на ЗП, убиха ми цялата романтика, както и в Облака ме довършиха, като убиха Сердар. Затова сега си имам едно на ум. newsm78

Четейки тези постове се сетих,че в серията,когато Мерием и Кадир бяха на меден месец,Мерием изрази съмнение в любовта на Керим- чудеше се дали я обича наистина или е с нея от съпричастност/съжаление или от чувство зи вина...цитирам по памет...впрочем ,те видяха една влюбена двойка, и се питаха дали някога и Керим и Фатмагюл ще бъдат така...и тогава Мерием сподели това с Кадир...
тогава аз се изненадах,че точно тя- която е отгледала Керим и го познава най- добре,мисли така...но в темата никой не повдигна въпроса да се коментира и за мен не се изясни това... newsm78

# 47
Не знам доколко е достоверно инфото за Амерака,но ви доверявам една тайна
Скрит текст:
само тук и само на вас,Берен Саат и Кенан Някойси,лятото ще прекарат на нашето черноморие,дегизирани като  /не са казали като кого,за Кенан май е като Веско Маринов/,ще пристигнат в къщата край морето на наша потебителка в един град...Там под смокинята ще има вечери на студена кайсиева ракия,мидени изкушения и задушени рапани,пържени попчета ,маринован сафрид и чирооз,който Берен обожава.Там ще се учи Кенан да пее „Лале ли си,зюбюл ли си „,на български,а Берен да танцува ръченица и да бродира ковьорчета с наши мотиви.За да е по пълноцена почивката са канени да скубят боб преди изгрев слънце и да прекопават няколкото декара царевица на домакините.След което така отпочинали,ще се заловят с новите си проекти –нов албум на Кенан с балкански етно мотиви в него,и новия филмов проект на Берен Саат,с участието /пази се втайна/....
newsm12 newsm12 newsm12 newsm09
Joy Joy Joy JoyТова за разливане на следобедното кафе ли е Grinning

# 48
Скрит текст:
само тук и само на вас,Берен Саат и Кенан Някойси,лятото ще прекарат на нашето черноморие,дегизирани като  /не са казали като кого,за Кенан май е като Веско Маринов/,ще пристигнат в къщата край морето на наша потебителка в един град...Там под смокинята ще има вечери на студена кайсиева ракия,мидени изкушения и задушени рапани,пържени попчета ,маринован сафрид и чирооз,който Берен обожава.Там ще се учи Кенан да пее „Лале ли си,зюбюл ли си „,на български,а Берен да танцува ръченица и да бродира ковьорчета с наши мотиви.За да е по пълноцена почивката са канени да скубят боб преди изгрев слънце и да прекопават няколкото декара царевица на домакините.След което така отпочинали,ще се заловят с новите си проекти –нов албум на Кенан с балкански етно мотиви в него,и новия филмов проект на Берен Саат,с участието /пази се в тайна/....от това по-жълто не може да бъде дали няма да го срещна и в някой вестник newsm78
newsm12 newsm12 newsm12 newsm09

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 49

Уж сме от един отбор, а точно ти да ми издадеш градината със смокинята?!  ooooh!  Wink

# 50
Отдавна съм се убедила, че има пишещи, които не четат. може би за 10-ти път бсе натъквам на новината за бъдещите планове на Берен. аз съм от тези, които пропускат подобни постове свързани с личния живот на актьорите.

Моля ви,
Скрит текст:
четете повече преди да ни засипвате с информация от жълтата преса.

Не знаех, че Daily News на Hurryiet е жълта преса...  Rolling Eyes
И не виждам нищо жълто в тази новина за Берен от днес.  Peace

Въпроса е че се пусна над 10 пъти Naughty

# 51
  • между морето и небето

Не знаех, че Daily News на Hurryiet е жълта преса...  Rolling Eyes
И не виждам нищо жълто в тази новина за Берен от днес.  Peace

Въпросът не е във вестниците, а в нечетенето на постовете.
Скрит текст:
А и най-престижните вестници си имат рубрики за всеки вид читатели. Важното е оборот да става. няма да се изненадам, ако до дни излезе друга клюка, точно противоположна по смисъл на тази.

# 52

Уж сме от един отбор, а точно ти да ми издадеш градината със смокинята?!  ooooh!  Wink

smihesorry smihesorry smihesorry tongue

# 53
Искам още нещо дебело да подчертая.Мъже като Керим са единици,но изнасилените жени са стотици хиляди.Не е редно да се измества центърът на вниманието точно в такъв филм върху друг герой.За такъв типаж биха могли да направят друг филм.И без това не и стигаше на Фатмагюл,че беше зверски изнасилена,че трябваше да се омъжи за един от свидетелите на този ужас,а ни вкараха и отвличане,и стрелби и куп други мъчения като за добър ден.Филмът показваше дългия път на лечение на героинята,трудностите, през които преминава,откриване на любовта по пътя на невъзможното.В тоя ред на мисли тази героиня би могла да претърпи още много по-голямо развитие,защото такова нещо оставя следа за цял живот и метаморфозите,през които може да мине са също неизвестен брой.

# 54
  • София
Здравейте!
Изгледах серията. За мен беше много емоционална! Плаках почти през цялата серия.
Черна котка бял котарак, поста ти от предната тема  - пост 701 от 47 страница все едно аз съм го писала.  Hug  74 серии всички треперехме над Фатмагюл и Керим остана някъде назад. За мен сцената в спалнята беше просто сърцераздирателна. Тази сълза все едно на моето рамо падна. Лично аз не видях нищо смешно или пресилено в плачещия Керим. Крайно време беше емоцията, вината и всички бушуващи чувства да избият и при него. В първи сезон доста често гледахме такива изблици във Фатмагюл, не си спомням на някой да му е било смешно тогава. И с това , че тя му каза " Прости си" и " Ако аз не бях излязла толкова късно" мисля, че много ясно му каза и показа, че тя му е простила и трябва и той да го стори. Не съм съгласна и с това, че е трябвало да го прегърне точно тогава, не мисля че щеше да се получи по - добре. За мен беше много силно това , че тя седна срещу него и плака заедно с него.И с последвалото прошепване" ще се излекуваме" по време на целувката от нейна страна.
Според мен първа брачна нощ имаше....беше много красиво с роклята....не съм и очаквала нещо повече. Моето мнение е , че погледите от сутринта бяха вследствие на изминалата нощ и новината за смъртта на Мустафа. През главите им минаваха мисли за нощта - срамежливи погледи, и мисли за Мустафа - погледи на объркване, ядосани и т.н. Но дали е така ще разберем в 75 епизод.
Иначе мога да кажа прекрасна игра и от двамата, впечатлена съм и все по запленена. Моите адмирации и към двамата.
Не мога да разбера едно нещо, какво е това деление и напомняне постоянно кой е нов и кой е стар в темата.Кому е нужно това!? Аз съм от новите, пиша сравнително рядко, имало е моменти в които съм влизала с мисълта да напиша нещо и един такъв пост ме е спирал и съм оставала само с четенето. Да открих сериала  и темата сравнително късно. Но мисля, че форумите са за всички. Аз лично влизам да ви чета , за да се разсея от проблемите си( с които не натоварвам никого), но такива постове ме натоварват допълнително. Момичета, моля да запазим доброто и слънчевото в себе си!
За Облака :
Започнах да го гледам, все още не е успял да ме грабне така както Каква е вината на Фатмагюл, но....и там има блестяща игра.
Нещо, което много ме разсмя: Натискаш 1 и звъниш на мен. Натискаш 2 и иии звъниш на мен.
Направо ще ме умори тоя Мустафа Булут  hahaha и не го знам дали е луд, но жена му със сигурност е.
Честито на всички празнуващи! Да сте живи и здрави и много щастливи!  Hug   bouquet
Надявам се да не съм досадила на никой с дългия си пост!  bouquet

# 55
  • Враца
Ето пак нещо от Engin Akyurek Bulgarian Fans

Мери Иванова
Това е от EA Unuversal fan club, мисля, че е комнетар за филма в турски вестник, не мн добър при това, ако някой може да каже за какво става въпрос.
Aman Allah’ım; bu nasıl bir işkencedir? Şiştim, üstümü başımı yırtmak, pencereyi açıp “yangın varrrrrr!” diye bağırmak geldi içimden. “Fatmagül’ün değil asıl seyircinin suçu ne?” diye sormak lazım. Ey bu dizinin sorumluları, hey gidi sizler... hey!..B...ir bölümü doldurmak için, bir düğün sahnesi don lastiği gibi uzatılır mı ayol? Ne düğünmüş arkadaş bu böyle. Bön bön bakışmalar, oynamalar, ağır çekimde bir daha oynamalar. “Oturmaya mı geldik, kalk kalk sen de oyna” durumları.

Kesmedi, tebessüm etmeler bile ağır çekimde tekrar tekrar verildi. Yetmedi, bir düğünde çalınacak tüm repertuarı da dinledik baştan sona. Uzadı gitti düğün. Nefesim kesildi ama düğün sahnesinin sonu gelmek bilmedi. Vallahi bu sefer hepimiz düğünlerin vazgeçilmez Kamberleri gibi olduk. Ne o; dizi izledik; hadi canım sizde!

Teknik mi bu taktik mi? Tembellik mi Yoksa?

“Bu millet zaten önüne ne koysan izler”midir düşünce? Artık konunun sonuna geldiniz. Tıkandınız ama hala bir kaç bölüm daha uzatalım da paracıklar gelmeye devam etsin, diye bas bas bağırıyor yaptığınız iş. Kimse kimseyi aptal yerine koymasın lütfen. Herkes herşeyin farkında. Sezonu kurtarmanın derdindesiniz, biliyoruz. Ama keşke bunu dert edeceğinize, güzel başlayan bir işi tam tadında bitirmenin derdine düşseydiniz. Şunu iyi bilin ki izleyen herkes yaka silkiyor artık. Emeğe saygı bekliyorsanız, çok beklersiniz. Önce seyirciye saygılı olacaksınız. Böyle baştan savma, şişirme iş yapmayacaksınız.

Bu dizi piyasasını anlamak mümkün değil zaten. Bomba gibi başlayan tüm yapımlar her ne hikmetse bir süre sonra “imam bayıldı” ya dönüyor. Sezon başında peş peşe yayına giren bir çok dizi ve program kısa sürede ekranlardan silinip gitti, kalan “sağlar” da can çekişiyor. Çok tutanlar da tökezliyor. Demek ki bu piyasada ve ipleri elinde tutanlarda bir sorun var. Sorunun adı:“Vur kaç”. Bu zihniyet var olduğu sürece biz daha çooook düğünde kamber oluruz.

Peki ama, televizyon izleyicisinin suçu ne?

Gönül GÖKMEN - Televizyon Gazetesi

# 56
  • София
Димони,как да не те обича човек........тръгна да напиша нещо и оставам с отворени уста и застинали пръсти над клавиатурата,та ти си написала всичко...какво да каже повече човек..
Аз пак гледах  тяхната вечер и сега всичко много ми хареса,снощи реагирах като "първо приказва,после мисли",но нейсе......Моментите до свалянето на роклята -добре, 5 минутният кадър върху роклята ъъъъъ долу горе добре,но защо да му се невидяло ни дадоха тази кофти сутрин,много горчивина остави в мен,много,даже чак за първи път усетих някакъв лош предвестник newsm78,не ми бяха толкова срамежливи,отколкото нещо като че ли ядосани и притеснени,леко отдалечени един от друг PeaceИска ми се вече да не го мислят това минало,изминаха вече 2 години,в крайна сметка живи,здрави,млади,умни,способни са, за Фатмагюл нямаше невъзвратими последици,Керим трябва вече да си стъпва на краката и без психолог ще се оправи,в крайна сметка той нищо не е направил,според мен младите Яшаранчета щяха да й посегнат и без Керим да я беше закачил.И имам чувството,че от разговорите между Ф. и К.,само Фатмагюл извлича полза,Керим тъпче на едно и също място.Снощи играта на Енгин с плача беше брилянтна,целувките му ми въздействаха направо ........лудо,но не ми се иска Керим да се превръща в редовен ревльо newsm78

# 57
На обяд бях на кафе с две приятелки, които преди време запалих за филма. С нетърпение чаках техните отзиви. Като ме почнаха със суперлативи. "Прекрасен епизод, страхотно, не можах да заспя, мислех да ти звъня снощи..." Слушах и не вярвах на очите си! Съответно си направих изводи:
1. Затвърди ми се удоволствието от епизода.
2. Истински приятелки си имам, споделяме еднакви мисли.
3. По-малко Инернет, повече Offline.

P.S.
Подкрепям за повторенията, но защо толкова ви разлюти di...va? Нейното мнение не беше много различно.  Peace
И още нещо. Предлагам да четем подсказките под лупа. За миналия епизод например мен точно това ме разтревожи - а на сутринта... После го подминахме и настана една предсватбена еуфория. И на сутринта...  Cry Cry Cry

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 14:27 от Cruela

# 58
  • В Града на Липите
Славенко, хич не ми се струва достоверно инфото  newsm78
Жълтее ми сякаш, айде ще бродира ковьорчета Берен под чадъра на плажа, ама как ги виждаш двамата с Кенан по изгрев слънце да копаят царевица, че и боб да берат  Joy  Joy  Joy
Ми ще им се захаби маникюра най-малкото.

Круела, късметлийка си с реалните приятелки. Аз за КВФ мога да разчитам само на виртуални.

# 59
В реда на някои мисли изказани тук и в синхрон с настроението, което ме е напъплило от снощи наистина много се замислих - Дали наистина тези нашите двамата трябва да са заедно? Керим ако продължи така е бъде цял живот задушаван от жена си, от чувството за вина, от чувството си за малоценност и нейната сила. Тя пък - Силна жена - в един момент ще и писне все да му бърше сълзите, да го настъвлява, да чака неговото Тамам. Коя жена харесва да има слаб мъж до себе си?
Не беше задължително да се заобичат все пак. Това се оказа екстра от ситуацията. Можеше той да и помогне и да се разведат по живо по здраво. Дали наистина Керим обича Фатмагюл или просто много силно и се възхищава? Дали наистина те са един за друг? Когато ги дават понякога в сцени, че си говорят без да чуваме, аз се чудя те за какво си говорят. Какво искат от живота въсщност - къща, в която си мълчат? Какво ги свързва всъщност?
Оф спирам, че накрая ще вземем да се килнем.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт