Рим - шеста тема

• 101 777
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Някой слизал ли е с RF1 на спирката в Трастевере? Колко е далече спирката от уличката с ресторантчетата? Thinking

# 241
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Имам въпрос за медицинските застраховки, някой от вас правил ли си е преди да замине? Сетихме се днес, че нямаме ЕЗОК. newsm78 Малко късничко и дано не ни се налага да ползваме медицински услуги по време на пътуването.

ние си правим, на Алианц, за трима ни, за щастие не ни се наложиха нещо

прибрахме се от Рим в понеделник вечерта, колосален, огромен и интересен град

а до Трастевере точно има много пицарийки и ресторантчета, буквално са на отсрещния тротоар на улицата около гарата

# 242
  • София
Момичета, имам много важни и спешни въпроси :
1. На Термини има ли гардеробчета за багаж?
2. Кой е най-прекият път от Термини до Трастевере?  bouquet

# 243
Има автобус от Термини до Трастевере H

http://infopoint.atac.roma.it/navigator.asp?ContextName=f0087e38 … 56&bwreturn=1

# 244
  • София
 Hug Мерси! Имаме едно 5 часа престой в Рим и се чудех какво да направим. Програмата е готова вече.  Mr. Green

# 245
  • София
Пристигаме в 8.30 сутринта. Първият шатъл на Теравизион е за 9.10, притеснявам се да не го изпусна. Ако си взема за 9.45, а стигна за по-ранния ще ми дадат ли да се кача?  Thinking
Бях чела, че билетите за наобратно купени он-лайн се заверяват в някакво кафене до Термини. А тези от летището до Термини заверяват ли се? Защото ето какво прочетох:

"To guarantee your place on the bus to Ciampino/Fiumicino you must go to the Terravision desk inside the Terracafè to pick up your boarding card. Boarding cards are available 20 minutes before the bus is due to depart."

# 246
Цитат
Цитат
Пристигаме в 8.30 сутринта. Първият шатъл на Теравизион е за 9.10, притеснявам се да не го изпусна. Ако си взема за 9.45, а стигна за по-ранния ще ми дадат ли да се кача? 

Да!

Цитат
Бях чела, че билетите за наобратно купени он-лайн се заверяват в някакво кафене до Термини. А тези от летището до Термини заверяват ли се? Защото ето какво прочетох:

"To guarantee your place on the bus to Ciampino/Fiumicino you must go to the Terravision desk inside the Terracafè to pick up your boarding card. Boarding cards are available 20 minutes before the bus is due to depart."

Миналата годишна не се заверяваха, отиваше се директно с разпечатания от интернет ваучер на автобуса. Там задържат ваучера, така че трябва да се разпечата в поне два екземпляра.

# 247
Явно е ново. Наистина миналата година нямаше такова нещо.

# 248
Ние бяхме в Рим през юли. На тръгване от летището си дадохме разпечатания двупосочен билет, които прекараха на баркод четец и ни го върнаха. На връщане в кафенето на Термини просто ни взеха въпросния билет и ни дадоха картончета, които се събираха от шофьора на автобуса....

# 249
  • София
 Hug Мерси, момичета, ще пиша какво се е получило.

P.S. Много съм руса, ще ме извинявате!  Hug То пише To guarantee your place on the bus to Ciampino/Fiumicino - следователно си е за пътуването от Термини до летището. Извинявайте, че ви занимах с глупости.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 14:15 от kashmir

# 250
Това с картончетата го правят вероятно да няма объркани туристи, че автобусите са един до друг и със сходни разписания - за едното летище картончетата са черни, а за другото червени.

# 251
Ние не сме купували предварително билети, просто както си излизахме от летището, по едни дълги коридори имаше гишета за билети, грабнахме по един и ни казаха да побързаме, че автобуса тръгва след 15 минути и това беше. Струваха 4 евро - еднопосочен. На заминаване - на Термини пред спирките имаше разни хора, които продаваха билети направо на тротоара, все едно бях на Централна гара 90-те години . Но пак си беше 4 евро и нямаше измама.

# 252
  • София
Момичета, имам много важни и спешни въпроси :
1. На Термини има ли гардеробчета за багаж?

Да, има http://www.grandistazioni.it/cms/v/index.jsp?vgnextoid=39cc1b82f … 000003f16f90aRCRD

# 253
съвсем я оплесках Embarassed. Края на ноември ще пътува за Рим за втри път, но понеже съм с различна група отново ще минем през Ватиканския музей-много, много ми хареса и ще го посетя с голямо удоволствие. Билети за този период през Интернет няма /дано да имаме късмет да не висим на голяма опашка newsm17/, за попредени дати има, но пък направих резервация за колективната аудиенция при папата. Момичета някоя ходила ли е на тази аудиенция и изобщо какъв е реда, пише, че билетите се вземат на гърба на Санта Сузана, но няма да изпратят мейл с потвърждение. Трябва да се ходи на място предната вечер да се провери имаме ли билет #Crazy.

# 254
 Наумила съм си да ходим до Тиволо, Вила д'Есте. Доколкото прочетох има влакове до там.  Искам да помоля ако сте ходили до там да дадете малко повече информация.

Общи условия

Активация на акаунт