Рим - шеста тема

• 100 453
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте! Аз искам да помоля за карта със забележителностите, за да се ориентирам кое къде е и как да планирам дните. а също и да ми кажете комбинирания билет за Колизеума виждам, че включва Форума и Палатин. За Палатин се има предвид хълма или музея? Този хълм нали е пак в района?

# 496
  • След завоя в дясно
И двете са включени и хълма и музея, отделете си един ден за тях има доста за разглеждане.

# 497
  • София
Благодаря! Аз имам 2 дни и половина, тъй като пристигаме в събота на обяд и си тръгваме във вторник на обяд. Моля, да кажете мнение как ви се струва моята програма на пръв поглед: 1 ден - Треви, навона, Венеция, Пантеона и района; 2 ден - колизеума, форума, палатин и каквото може наоколо; 3 ден - Ватикана, Сант Анджело, Испания, ако има време парка Боргезе. Хем не ми се иска да препускаме, хем да видим повече, но ще е както дойде.
Като сме само с ръчен багаж, разбрах, че трябва тоалетните принадлежности да са в прозрачна отваряща се торбичка и да се покаже на митничарите. Вие как сте процедирали?

# 498
  • София
Или във всякаква обикновена прозрачна торбичка, завързани. Показваш, ако искат - ако не, не се занимаваш!

# 499
  • Пловдив
Здравейте, качвам нашата карта, която ни дадоха от хотела и номерата са както е бил нашият маршрут Simple Smile)) Ако ти върши работа давай Simple Smile)) Предварително бяхме прочели пътеводителя и бяхме начертали план Simple Smile))) Но сме изкарали 4 пълни дни все пак там. Дано съм била полезна Simple Smile))

http://postimage.org/image/qrfmmvsgj/

# 500
Тоал.принадлежностни не сме ги слагали в определен плик, на връщане дори в ръчният си багаж си донесъхме едно ръчно изработено шише с изключително тънко гърло, което като нищо можеше да послужи и за оръжие на някой, както и да е, мисълта ми е че мерките за сигурност хич не са толкова затегнати.

# 501
Благодаря! Аз имам 2 дни и половина, тъй като пристигаме в събота на обяд и си тръгваме във вторник на обяд. ...... хем да видим повече, но ще е както дойде.

1 ден - Треви, навона, Венеция, Пантеона и района -Може !
2 ден - колизеума, форума, палатин и каквото може наоколо мм може
3 ден - Ватикана, Сант Анджело, Испания, ако има време парка Боргезеникакъв шанс Ватикана е само един ден Сан Анджело полвин Испанските стълби може в първия ден в района са ти Боргезе може да го съчетаеш със Сан Анджело ама не ви знам как сте с гледането и ходенето Wink

# 502
Сан Анджело половин ден!?  Shocked 2-3 часа максимум според мен

# 503
Tzvetche моето предложение:
1.Треви,Испанските стълби,Пантеона,Навона и ако остане време Кампо дел Фиоре.
2.Колизеума,Форума,Палатин,Венеция,Капитолийските музеи
3.Ватикана,Ватиканските музеи и Сант Анжело.Ние ги обиколихме за един ден.За Боргезе мисля,че няма да ви стигне времето.
Провери обаче кога почиват музеите,че нещо ми се върти,че някой почиват в понеделник.Ако трябва да размениш последователността на дните. Hug

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 19:22 от Lady Vengeance

# 504
  • София
Много благодаря! Опита си е опит. Добре, че ме подсетихте за работното време. Оказа се, че замъка Сант Анджело не работи в понеделник. Или ще му се радваме отвън или трябва да го комбинирам в друг ден. И още нещо по пътуването да ви попитам - едни ми казаха, че дамската чанта се брои за салонен багаж и трябва да си взема съвсем малка чантичка, други казаха, че не е проблем и да съм с дамска чанта и салонен малък багаж отделно. Вие какво ще кажете?

# 505
Много благодаря! Опита си е опит. Добре, че ме подсетихте за работното време. Оказа се, че замъка Сант Анджело не работи в понеделник. Или ще му се радваме отвън или трябва да го комбинирам в друг ден. И още нещо по пътуването да ви попитам - едни ми казаха, че дамската чанта се брои за салонен багаж и трябва да си взема съвсем малка чантичка, други казаха, че не е проблем и да съм с дамска чанта и салонен малък багаж отделно. Вие какво ще кажете?
Мога да кажа само за Wizz.Дамската чанта се брои за салонен багаж.Може или само с нея или само друг в позволените размери.Лично видях как накараха една дама да си натика дамската чанта в тази при лаптопа,беше и трудно. България може и да не ти направят проблем,но от Италия не се знае.

Да ти кажа и за Сант Анжело - нищо кой знае какво не е.Най-хубавото нещо е изгледа от последния етаж.Стават хубави снимки,но може и да се пропусне.

# 506
Относно ръчния багаж  - за Wizz всичко се обединява в 1 бр. със съответния позволен размер. Това важи дори и за покупките от свободната зона.
При другите компании никога не съм имала проблем с отделна дамска чанта или допълнителни торбички с покупки от летището.

# 507
Благодаря! Аз имам 2 дни и половина, тъй като пристигаме в събота на обяд и си тръгваме във вторник на обяд. Моля, да кажете мнение как ви се струва моята програма на пръв поглед: 1 ден - Треви, навона, Венеция, Пантеона и района; 2 ден - колизеума, форума, палатин и каквото може наоколо; 3 ден - Ватикана, Сант Анджело, Испания, ако има време парка Боргезе. Хем не ми се иска да препускаме, хем да видим повече, но ще е както дойде.
Като сме само с ръчен багаж, разбрах, че трябва тоалетните принадлежности да са в прозрачна отваряща се торбичка и да се покаже на митничарите. Вие как сте процедирали?
Здравей, испанските стълби ги премести в първия ден  Peace

# 508
  • София
Ще сме с Wizz и ще трябва съвсем малка дамска чанта да си намеря - само за телефона и парите. Аз даже си мислех в съботата след обяд да ходим до Ватикана, но не знам дали ще успеем. Четох в темите, че към 13ч. започват да затварят залите и няма да има смисъл май. Ще гледам в събота да обиколим местата, където са на открито и без вход - фонтани, площади, за да не губим време. Наистина много ми помогнахте да се ориентирам, защото на който не е ходил му е трудно да си представи всичко. Картата на patira е супер полезна. Даже според мен може на първа страница да се качи за такива начинаещи в Рим като мен   bouquet

# 509
Относно ръчния багаж  - за Wizz всичко се обединява в 1 бр. със съответния позволен размер. Това важи дори и за покупките от свободната зона.
При другите компании никога не съм имала проблем с отделна дамска чанта или допълнителни торбички с покупки от летището.

по принцип зависи колко са стриктни на самото летище и дали има достатъчно персонал, който да следи всеки пътник с колко чанти е

виждал съм да се заяждат на полети на RYAN и EASYJET  Hug

Общи условия

Активация на акаунт