Рим - шеста тема

• 100 359
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
аз пак за съвет Embarassed Сега харесах този апартамент
http://www.waytostay.com/rome-apartments/the-kingsley-7319/?arri … ;numberOfPeople=4
Като район как е, виждам, че е близо до метро, което е добре,  и ми се вижда хубаво място, но това е всичко. Помагайте newsm51

# 616
доста добър район  Peace

# 617
# 618
http://www.waytostay.com/rome-apartments/the-kingsley-7319/?arri … ;numberOfPeople=4
Като район как е, виждам, че е близо до метро, което е добре,  и ми се вижда хубаво място, но това е всичко. Помагайте newsm51

И аз мисля, че районът е доста добър. Освен близката метростанция, на пешеходно разстояние има и доста забележителности, които не са за изпускане като огромния парк Вила Боргезе (с прочутата Галерия Боргезе и малко езеро, където може да се наеме лодка), площад Испания и площад Дел Пополо.  Wink

# 619

И аз мисля, че районът е доста добър. Освен близката метростанция, на пешеходно разстояние има и доста забележителности, които не са за изпускане като огромния парк Вила Боргезе (с прочутата Галерия Боргезе и малко езеро, където може да се наеме лодка), площад Испания и площад Дел Пополо.  Wink

polyksena, благодаря. За съжаление го изпуснахме, така че търсенето продължава.

# 620
  • Пловдив
Здравейте, момичета! първо искам да кажа, че сте ми голямо, голямо вдъхновение! С мъжа ми отдааавна мислехме да посетим Италия и по-тоочно областта Тоскана /Флоренция, Венеция, Сиена, /, но благодарение на вас реших все пак първо да отидем до Рим, а после да си правим екскурзия в онзи регион. Надявам се в почивните майски дни да сме там. За сега съм пуснала запитване за организирана екскурзия, а междувременно ще чета тук и ще смятам, може би ще се реша да отидем сами. Вие кое смятате, че е по-добре? Аз боравя с английски, ходили сме доста по чужбина, мисля, че бихме се оправили и сами ... Това ,което ме привлича в пътуването в група е наличието на екскурзовод на български, все пак е добре да чуем и разни интересни неща за обектите, които може би не знаем предварително. Другото, което искам да попитам е според вас има ли смисъл един ден да ходим до Флоренция все пак /с бързия влак, разбира се, видях, че пътуването е под два часа/? Или и петте дни да се насладим на Рим... Не знам, в чуденка съм, притеснява ме и резервирането през буукинг , ако ходим на самостоятелни начала. Ама то винаги има първи път, де. Тук едно момиче беше писало за хотел Кенеди, видя ми се добра локация, ще бъда благодарна и на други предложения, с добри локации, ако може даже да са направооо в супер центъра. Благодаря за помощтта, уникални сте   bouquet

# 621
За букинга не се притеснявай, само внимателно чети какви са условията.

Флоренция за ден: само дето път ще биете  Confused

Ако се поподготвите с материала преди заминаването, няма смисъл от екскурзовод Simple Smile
--------------

Щях да забравя: метрото ми се видя ужасно: Рим е толкова красив и интересен, че си струва ходенето по всяка улица.

# 622
  • Стара Загора
Здрасти Люба,
Миналата година бях в Рим за няколко дена, имах доста свободно време и бях попрочела из форума какво интересно има за гледане. От България тръгнах с един пътеводител ТОП 40 Рим и бях приятно изненадана от начина и обема, по който е представена информацията за всичко - история, любопитни факти, легенди и много детайли, които те насочват къде какво да не изпуснеш. Виждам, че знаеш английски така, че няма да имаш проблем с четенето на имена на табели и улици search Аз бях на семинар, но имах достатъчно време да разгледам по-известните места и забележителности, голямо обикаляне му ударих sweating Фирмата, за която работя беше запазила някъкъв хотел до Термини, но района около гарата е много шумен и има репутация на не особено безопасен(въпреки че аз не съм имала никакви проблеми). Ако избереш самостоятелно разглеждане на града, задължително с пътеводител, карта и фотоапарат в ръка и се настрой за хубави моменти в майския Рим dance

# 623
  • Пловдив
Благодаря ви, момичета!  bouquet Малко по малко взех да се навивам да сме сами, още повече, че със същия самолет, в същия хотел ще ни излезе 500 лева по-евтино    newsm78 . Все пак по-добре да похарчим тези пари за кулинарни удоволствия , музеи и т.н., отколкото за фирми. Ще видим, а аз междувременно ще търся хотел, който да е близо до транспортни връзки и да е на центъра. Лек и усмихнат ден   bouquet Heart Eyes Hug

# 624
Привет!
Дойде моментът да се запиша и в тази тема  Grinning
Купихме билети, с Уиз, за 4.05., пет нощувки.
В търсене на апартамент съм, защото сме 4-ма възрастни и дете на 7г.
Още не мога да се ориентирам много добре в кой район да търся. След като прочетох текущата тема реших само, че не искам да ме в Термини  Simple Smile
Имам за четене обаче цели 5 предишни теми, ще се ориентирам, няма начин  Crazy

# 625
Ох, като ви чета и гледам какви евтини хотелчета или апартаменчета сте си намерили, направо ме става яд на мене си, че не се сетих първо тука да надникна и да попрочета, че после да правя резервации. Така че сега ще платиме 1850 евро за 2 възрасти и едно дете, 6 дни/5 нощувки + закуска, е разбира се и цената на самолетните билети е включена. Като ви разглеждам букванията, че то се намират апартаменчета за по 500 евро на седмица  ooooh! Уф, яд ме е!
Дано поне да изкараме добре  Simple Smile Ние ще ходиме в Рим от 29 април до 4 май. Някой знае ли колко са температурите горе-долу по това време?

# 626
  • тук-там
Жега си е - за по-къс ръкав... Laughing
Ех, как ви завиждам за всичкОтО цветя и зелено.... И за Испанските стълби...И за Боргезе - разкошно е по това време.
Не се стягай за цената... Другия път , ще отидете за без пари. То и без това с едно ходене не става! Peace

Иииии, за малко да изпуснете безплатната неделя!

# 627
Дали някой от модераторите или от потребителите се е сетил да систематизира в някоя от темите информацията за хранене и пазаруване (така както е направено за забележителностите), че така е пръсната в много постинги и човек не може да я ползва напрактика.

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 22:27 от julian22

# 628
Aз пък на два пъти като студентка (и то сам сама) съм била в района на Термини, на нещо като хотел-хостел и изобщо не разбрах да е толкова противно и страшно. Даже си излязох по тъмно вечерта и дръпнах един тегел до Колизеума и околностите. Толкова беше близко и удобно, и красиво. Все пак идваме от София. Не е толкова стряскащо мястото за нас, колкото за едни британци, примерно.
Мисълта ми е да не му се плашите толкова.
Най-вероятно пак там наоколо ще резервирам и ако има недоволни от конкретни хотели, моля пишете.
За мен удобството да си на пешеходно разстояние от забележителностите е незаменимо. Е, все пак минимума комфорт е от значение - да е чисто и тихо (поне през нощта). Дано уцелим, с радост ще  споделя към края на март.

Julian, виж 3-4 стр напред polyksena дава чудесни препоръки за програма и за места за хапване. Mille grazie!

# 629

http://www.waytostay.com/rome-apartments/oppio-organza-4060/

Районът на този апартамент минава ли за относително сигурен? Питам, понеже ще има възрастен родител с нас и може би ще остава части от деня сам в жилището да си почине. В кой тип магазини може да се напазарува като от супермаркет? Благодаря за чудесната тема.

Общи условия

Активация на акаунт