На море в Гърция - 7

• 145 839
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
  • София
♥Пандичка♥ 

С GPS-a с българска карта се надлъгваш и пътувайки през Кулата  Simple Smile , просто картите не са осъвременени  и направената  преди 2 години част от магистралата я няма, и според GPS- а пътуваш в полето или по баирите, затова ние там разчитаме повече на хартиена карта и указателни табелки. Пътуваме утре с ъпдейтната уж карта, но съм сигурна че пак пътя по който се движим ще е встрани от този картата

# 256
Момичета, помогнете с избора - Неа Врасна, Неа Каликратеа или Аспровалта?   bouquet

Не сме били в тази част на Гърция и сега сме в чуденка кои от местата да изберем,аз спрях на тези трите, защото иначе ще се побъркам ако взема да чета за всички.

А къде е Сарти?

# 257
  • София
Дали някой ще сподели впечатления от Пефкохори?
Предстои ни в средата на юни почивка, но доста малко информация успях да намеря за хотела ATRIUM.
Ще споделите ли впечатления от градчето, плажовете, хотела?  bouquet
Приятно градче/село, почти в най-южната част на Касандра. Дълго и тясно, източната част е изцяло с плажна ивица, в по централната част има много плажни заведения и крайбрежната алея е изцяло а таверни и магазинчета за каквото се сетиш, но пясъка е едър и с камъчета, както и влизането в морето. На мен ми харесва, има къде да се разходиш и забавляваш. За хотела  нищо не мога да кажа, може и да съм го виждала, но аз имена не помня. Почиващите там са главно сърби, македонци (има цяла уличка където хотелите и студията се предлагат от сръбски агенции), малко руснаци за цвят и вече доста българи и румънци.

# 258
  • София
И аз имам нужда от помощ. Най-сетне решихме, че ще ходим в Гърция юли, но тъй като аз настоявах за там, цялата подготовка беше предоставена на мен  Laughing

Ще бъдем само двамата; Засега съм се спряла на следните варианти на Халкидики:
- Скала Фурка
- Геракини

Някой с впечатления? Ще бъдем с кола и може би ще искаме да обикаляме околните плажчета, селца..  Simple Smile  bouquet

# 259
Здравейте,
Мога да дам мнение само за Неа Врасна. Това е едно селце на брега на морето. Плажната ивица е дълга но камениста, един багер днес слага пясък в единия край на плажа, но то по скоро е пясък като за строеж с много ситни камъни.

# 260
Предстои ни в средата на юни почивка, но доста малко информация успях да намеря за хотела ATRIUM.
Ще споделите ли впечатления от градчето, плажовете, хотела?  bouquet
Приятно градче/село, почти в най-южната част на Касандра. Дълго и тясно, източната част е изцяло с плажна ивица, в по централната част има много плажни заведения и крайбрежната алея е изцяло а таверни и магазинчета за каквото се сетиш, но пясъка е едър и с камъчета, както и влизането в морето. На мен ми харесва, има къде да се разходиш и забавляваш. За хотела  нищо не мога да кажа, може и да съм го виждала, но аз имена не помня. Почиващите там са главно сърби, македонци (има цяла уличка където хотелите и студията се предлагат от сръбски агенции), малко руснаци за цвят и вече доста българи и румънци.

Хотел "Атриум" се намира над селото. Приятна зелена територия, чисто и поддържано, цветно.
Гледката към морето и зеленината по хълмовете наоколо е много красива!
Храната в ресторанта е разнообразна и вкусна, имаше и риба и морски дарове, свинско, пилешко. Много голям избор на салати. Напитките- безалкохолни газирани и негазирани, не струваха, приличаха ми на Степчета. Бирата и виното ставаха. Това, което мен ме подразни, беше, че кафе, чай, фрапе или капучино има само по време на закуската и следобяд от три до пет часа, на което му казваха coffee time. Иначе сладолед имаше и на обяд и на вечеря и от 3 до 5 часа.
Откъм десерти и плодове по- малко разнообразие.
Плажът не ми хареса, доста едър пясък и камъчета, тясна плажна ивица. Има автобус безплатен от и до плажа, защото е стръмен и уморителен пътя пеша. Иначе на 10 км. плажът на Палиури бил прекрасен, но не отидохме до там, нямам лични впечатления.
Като цяло съм доволна от престоя там- аниматорите са приятни момчета, има доста игри за децата и голям закрит детски кът. Има игрище за волейбол, тенис, баскетбол, може да се рита и футбол.
Гостите бяха основно българи, македонци и немци.
Безплатните напитки са узо, коняк, бяло и червено вино, бира.
Стаите са просторни, с хубави тераси и бани, ново обзавеждане /поне във фамилната стая, в която бяхме/.

# 261
Самсара,
Сарти е в югоизточната част на Ситония (втория полуостров).
Аспровалта и Неа Врасна на картата са едно и също, т.е. са две долепени селца. Възможностите за настаняване са горе-долу едни и същи и в двете. Плажът според мен си става, не е това, което описва Албена Станкова, или поне тя е видяла една много малка част от километричната плажна ивиза на Аспровалта (преди Ставрос имаше една камениста отсечка, където сме събирали рапани, не мога да кажа дали за нея говори).

Неа Каликратия е градче, което е преди Халкидики, по-скоро с градски хотели, плажът не е нищо особено. И Аспровалта-Врасна, и Сарти ми се струват по-добър избор в това отношение.

IL., Геракини е по-добър изходен пункт, защото се намира точно по средата между двата ръка. Скала Фурка е доста надолу по Касандра и до хубавите плажове на Ситония ще ви е над 100 км (в едната посока). Според мен, обаче, трябва да си прецениш кой от двата хотела повече те влече.

----

Ей, да ви кажа, че пътувахме по малко по-друга дестинация тези празници - до турския егейски остров Бозджаада, през Дарданелите. Но на връщане за "по-напряко" минахме по Егнатия Одос и спахме във Фанари. Та мога да дам някои кратки наблюдения и от тоя регион на Гърция, ако някой пита Simple Smile
По-напред в темата се говореше дали Егнатия е платена.
Пътувахме от турската граница (влиза се малко преди Александруполи) до Амфиполи, където свихме към Серес/България - с кратко слизане при Фанари и Порто Лагос. Общо над 200 км. Не, не е платена никъде! Ако има изобщо някъде тол, той може да е само на излизането от Солун...

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 15:01 от Параход

# 262
  • София
dechy, надявам се да нямате проблем с времето на Скиатос. Все пак ще е юни месец Peace Ние сме ходили май и си бяхме на плажа нон стоп, а прогнозата, както виждам е че няма да вали повече  Wink
Вчера се върнахме от Алонисос, разкошно беше времето, водата беше хладна.
На връщане на Скиатос валеше страхотен дъжд, но пак си беше много красив Simple Smile
Алонисос е чудесен остров, много зелен, чудесна природа, няма много туристи. Хареса ми.
pontes, вие с ферибот от Волос ли пътувахте до Алонисос? Надявам се, че няма проблеми с местата за ферибота. Аз за началото на юни откривам по 1 ферибот на ден и 1 Flying cat само за пътници. Така ли е наистина или са повече?
Надявам се да намерим еднодневни круизи до Скопелос и Алонисос и да се разходим до там. Дано и водата в морето да се постопли малко...

# 263
  • София
Ще споделите ли впечатления от градчето, плажовете, хотела?  bouquet
И на мен плажът в Пефкохори не ми хареса. Доста е тесен. Виждала съм го само при разходките из града. Можете да ходите до плажа Chrousso, който е на няколко километра в южна посока. Той е много хубав.

# 264
  • София
dechy, надявам се да нямате проблем с времето на Скиатос. Все пак ще е юни месец Peace Ние сме ходили май и си бяхме на плажа нон стоп, а прогнозата, както виждам е че няма да вали повече  Wink
Вчера се върнахме от Алонисос, разкошно беше времето, водата беше хладна.
На връщане на Скиатос валеше страхотен дъжд, но пак си беше много красив Simple Smile
Алонисос е чудесен остров, много зелен, чудесна природа, няма много туристи. Хареса ми.
pontes, вие с ферибот от Волос ли пътувахте до Алонисос? Надявам се, че няма проблеми с местата за ферибота. Аз за началото на юни откривам по 1 ферибот на ден и 1 Flying cat само за пътници. Така ли е наистина или са повече?
Надявам се да намерим еднодневни круизи до Скопелос и Алонисос и да се разходим до там. Дано и водата в морето да се постопли малко...

dechy, да, от Волос пътувахме - на отиване с делфина, на връщане с ферибота. Доколкото видях фериботът е всеки ден, но делфинът май е през ден, поне в събота нямаше. Няма проблем с местата, празни бяха почти. Дано да се постопли морето и да можете да се топнете, че си е грехота иначе Simple Smile

# 265
Дечи,
сега разгледах разписанията и видях какво имаш предвид - много са ги намалили, много. Явно линията не е твърде рентабилна (вж. и поста на Понтес по отношения на местата), и в тия кризисни времена... От Агиос Константинос има само делфин вече!
Когато аз пътувах навремето, имаше 3 ферибота за коли дневно, башка пътническия...

# 266
Плажът на Псакудия е ужасен...

Какво означава ужасен плаж?  Thinking

камъни и в морето камъни и дълбоко

А на мене плажът на Псакудия много ми харесва. Плажната ивица е много дълга и ако походиш мъничко може да си съвсем сам. Нямам спомени да е имало камъни. Пясакът е едър, но според мен това не е проблем. Няма морски таралежи. Аз се чувствах страхотно там

# 267
Завърнахме се от Гръцко. Мястото беше Атон, Халкидики. Като цяло съм доволна. Най-големият минус - неможах да се изкъпя в моренцето, но за мен лично водата беше много студена.
Ето малко снимки и разказчето ми.
http://inaggphotography.blogspot.com/2012/05/greece-halkidiki-athon.html

# 268
  • София
Здравейте, ние също се завърнахме от почивката в Гърция. Беше страхотно, много съм доволна, всичко от снимките в Магда хаус отговаря на действителнотта. Сега ще ви следя, за да планирам почивката през септември.

# 269
Здравейте. Следя темата отдавна, много полезна информация намерих. Включвам се по повод резервирана почивка от мен и приятели за ето тази къща http://www.thassos-holiday-rentals.com/en/anemos. Публикувах и в темата за Тасос. Периодът е от 16 юни за 7 нощувки, цената е 700 евро, капарирали сме 30%. Къщата е за 8 души, всичко си пише на сайта. Препоръчаха ни я наши приятели, които са почивали там, но се оказа, че има опасност да не можем да отидем. Това ще стане ясно до два дни. Имам писмено потвърждение от собственичката, че в случай на форсмажор, ще ни върне изцяло капарото. Пускам тази информация, в случай, че някой има интерес, като най-добре да пише на лични. Приятна почивка на всички.

Общи условия

Активация на акаунт