На море в Гърция - 7

• 144 764
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
Алексче, пали подметките и тръгвай. Не се колебай!
Ще се опитам да ти отговоря на въпросите, на които мога:
1. Каква медицинска помощ ползвате, ако се разболее детенце (застраховка от Бг, здравна карта...)?
До момента, слава Богу, не ми се е налагало да търся медицинска помощ, но винаги правим здравна застраховка. Тази година ще извадя и ЗК, но пак ще направя застраховка
2. Какъв климатът в средата на юни в този район (много ли е горещо)?
Не сме ходили по това време, но предполагам е поносимо. Освен това, там са свикнали на този топъл климат и навсякъде има климатици. ОК си е. Ние ходим от средата на юли и нищо ни няма.
3. Какво трябва да се има предвид при пътуване с кола в Гърция (добре обозначени ли са пътищата, ограничения на скоростта и т.н.)?
Пътищата са перфектни - ограничения, знаци, всичко.
4. Има ли къде да се пренощува по път, ако се наложи инцидентно (мотели и пр.)?
Има къде да се нощува. Гледате Domatia и си избирате Wink

Благородно завиждам за къмпинга. Чакам да пишеш отзиви. Догодина да резервираме около нач. на януари, за да има места Crossing Arms

Благодаря ти за отговорите.  Hug Оказа се, че няма да има достатъчно каравани за цялата компания и в крайна сметка ще ходим на този къмпинг: http://portoelea.com/bg/gallery/index/slug/gallery

Ще пиша отзиви после.

# 436
  • До сърцето...
Радика,
другият е - Бозджаада (или Тенедос).

newsm53 e, и той става ...

Благодаря за разказа, умееш да пренеш настроение и емоция ... На мен ми беше и полезно, и забавно.  smile3521

# 437
И аз, като решихме да почиваме в Гърция, мислих по въпроса с кризата, изборите, стачките. Вярвам, че няма да си опропастят туристическия сезон, защото от там идват парите. Те нямат индустрия, природни богатства, нито са някакви светила в ИТ...Имат туризъм и търговия. Трябва да са големи глупаци сами да срежат клона, на който седят Confused Дано да съм права Rolling Eyes

Peace Абсолютно подкрепям! И ние пътуваме на 17ти за Ситония, но не се притеснявам.

# 438
  • София
И аз, като решихме да почиваме в Гърция, мислих по въпроса с кризата, изборите, стачките. Вярвам, че няма да си опропастят туристическия сезон, защото от там идват парите. Те нямат индустрия, природни богатства, нито са някакви светила в ИТ...Имат туризъм и търговия. Трябва да са големи глупаци сами да срежат клона, на който седят Confused Дано да съм права Rolling Eyes

Peace Абсолютно подкрепям! И ние пътуваме на 17ти за Ситония, но не се притеснявам.

Аз също не съм от притеснителните и смятам, че подобни събития не засягат селцата, в които ходим на почивка. Все пак ако зависите от фериботи или друг вид обществен транспорт си имайте едно наум. Освен това тези, които палят или чупят в големите градове, блокират границата или някой главен път, изобщо не се интересуват от туризъм.  Wink  Точно на това не разчитайте. Simple Smile

# 439
  • зад парка
От 12-ти са обявени чартърни полети /програми/ до Ираклио /видях оферта на Астрал/.

Знае ли някой дали са техни или кой е организаторът и дали ще ги има?

# 440
  • София
По повод кризата в Гърция - аз съм го преживявала (салава Богу не бяхме потърпевши и не беше в сезон, но колите буквално зад нас в т.ч. и наши приятели останаха блокирани между тракторите и си отвисяха бая време преди да се намеси полицията и за започнат да пропускат леките коли). Без да им мигне окото си опропастиха Великдена с фериботните стачки, та все имам едно наум. Някак си няма да ми е густо с 3 деца в колата да дремя по пътищата, да загубя ден от почивката или да не мога да се прибера навреме след отпуската. Факт е, обаче че в северна Гърция е по-спокойно - зулумите и палежите са основно в Атина. Склонна съм да рискувам, но няма да ми е много спокойно, особено по време на пътуването. Чакаме с интерес какво ще стане на 17.06 и то не само заради туризма, ами щото са ни съседи  Praynig

# 441
От 12-ти са обявени чартърни полети /програми/ до Ираклио /видях оферта на Астрал/.

Знае ли някой дали са техни или кой е организаторът и дали ще ги има?

Мисля, че е тяхна чартърната програма до Крит, но не съм сигурна. Полетите започнаха от месец май, познати вече ходиха и са много доволни, но с резервация не от Астрал, а от агенция Солвекс и то по програмата 55+. Солвекс имат много предложения за Крит, дори май предлагат повече хотели от Астрал. Тез Тур също е в програмата.
Защо питаш дали ще ги има? Програмата е до края на месец октомври, имаше я и миналата година. Тази година е доста успешна, скоро даваха репортаж в централните новини с интервюта на гръцки шефове на браншови организации в Крит и всички казаха, че в туризма не усещат кризата и туристическия сезон на Крит си върви както обикновено.

# 442
  • София
Момичета, кажете нещо за плажовете между Криопиги и Полихроно - как са, пясъчни ли са, рязко ли става дълбоко? Никога не съм била на западния бряг на Касандра newsm78

# 443
  • Paradise
Ооо, сега се зазяпах и аз в тоя сайт - за Лефкада не открих нищо, обаче на Корфу морската вода е 20 градуса, това ми се струва бая студено. Взех да се притеснявам лекинко, живот и здраве в края на другата седмица се отправям натам и не ми се ще да е такъв студ, да му се не види....

Тествах водата на плажа в Палеокастрица, ледена е за мен.
Ето тук има някакво по-подробно инфо за вода, температури и т.н.
http://www.island-sailing.com/weather-ionian-lefkas-greece

И да си изкарате мн хубаво Simple Smile

# 444
  • София
Момичета, кажете нещо за плажовете между Криопиги и Полихроно - как са, пясъчни ли са, рязко ли става дълбоко? Никога не съм била на западния бряг на Касандра newsm78

Оххх, патила съм си от плажче точно там преди 3 години, на 1 км преди Полихроно и вече избягвам този район. Тогава бях резервирала апартаментче в  Akrathos houses, но след втората нощувка, освободихме апартамента и отидохме на друго място, най-вече заради плажа.
Плажът беше от чакъл и дъно, пълно с обли и хлъзгави камъни.  Беше юли и два дена, обикаляхме, като луди с колата в ужасна жега, за да търсим, някакъв що годе поносим плаж. Веднъж пресякохме от Полихроно напряко по черен път ръкава за Скала Фурка и се пекохме на тамошния плаж. И там не беше, кой знае какво, имаше доста камъни, обаче беше значително по- добре от плажа в близост до студията. Не знам, какво да те посъветвам, може да е имало и добри плажчета в района, но ние тогава нямахме нерви да обикаляме повече и се преместихме за остатъка от почивката.

Заради този случай, който още помня, и ще ми е обица на ухото, вече чета много отзиви, или по възможност отивам на място за да разгледам и чак тогава резервирам. Друг вариант е да отидем отново на познато място, което ни е харесало и знаем, какво да очакваме.

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 15:01 от bibi_2

# 445
  • София
bibi_2, благодаря ти много   bouquet

Аз никога не съм обикаляла по Касандра,но намерих някакъв апартамент на плаж между Криопиги и Полихроно - на около 600 метра преди Полихроно, но нищо не пише за плажа,който е буквално пред къщата и затова се колебая, пък съм чувала,че на първия ръкав е като на Китен от народ имам предвид и не съм навита хич Thinking

# 446
Оказа се, че няма да има достатъчно каравани за цялата компания и в крайна сметка ще ходим на този къмпинг: http://portoelea.com/bg/gallery/index/slug/gallery

Алексче, вие какво резервирахте? Ще чакам с нетърпение отзиви, въпреки, че цената е малко над моите възможности. Говоря за мобилните къщи, защото те ми хванаха окото.
Приятно изкарване!  bouquet

Параход, радвам се, че споделяш с нас опита си. Незаменима си! Цяла енциклопедия! Heart Eyes

# 447
Параход, радвам се, че споделяш с нас опита си. Незаменима си! Цяла енциклопедия! Heart Eyes

Абсолютно  Peace

Изключително отзивчива е Параход и дава много и полезна информация  Hug

# 448
  • sofia
[Ето тук има някакво по-подробно инфо за вода, температури и т.н.
http://www.island-sailing.com/weather-ionian-lefkas-greece

И да си изкарате мн хубаво Simple Smile

Благодаря, Пип  Hug Сега прегледах и твоя линк - ами това е положението - няма да е особено топла водата, ама каквато-такава Mr. Green

# 449
  • В светлината на слънцето
Много прясно инфо отпреди няколко часа - водата в Керамоти е прекрасна, топличка. Едва успях да измъкна двете диванета някъде къмто седем и кусур вечерта.  Grinning Предполагам, че такава ще е и в Халкидики. Но все пак тук е доста плитко.
Ако някой реши да влиза в Гърция през Свиленград - съвсем близо до разклона за граничния пункт има съвсем новички 2 Шела, 1 ОМВ и 1 макдоналд на единия Шел. Намират се на магистралата, не на стария път. Друго какво - път като слънце, като изключим един доста продължителен участък преди Александропули, който се строи и разширява и там карането е бавно, с дупки, неприятно. Иначе е добре.
Общо взето е спокойно, освен от предизборните плакати по нищо друго не личи, че идат избори. Поне в тази част. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт