На море в Гърция - 7

• 144 941
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
  • София

Момичета, обмисляме почивка в Гърция в началото на септември, но за първи път ще сме с малката и ми е леко притеснено. Досега винаги сме ходили на Халкидики (сами), но сега нещо ме блазнят Цикладите - има страхотни оферти тази година и ми се иска да се разнообразим малко Sunglasses

В чуденка съм между Парос и Наксос, но май на втория плажовете са му по-хубави - на нас ни трябва плитък, спокоен и топъл плаж заради детенце. Абе нещо подобно на Кариди бийч на Вурвуру - той засега ми е номер едно, поне от Ситонските.
Моля ви дайте някакви отзиви за двата острова - как е там септември, как е пътя,  доволни ли сте като цяло....всякаква инфо ще ми е от полза  bouquet

# 361
  • София
belinda, мен ако ме питаш, на отиване минете през Неос Мармарас и Торони, че накрая на пътуването завоите ще ви дойдат в повече по източния бряг. На връщане може да минете през Вурвуру, тъкмо ще разгледате целия полуостаров.

За Вурвуру - през Неос Мармарис. Пак според местни.
Нещо не виждам логика, при положение, че Вурвуру е съвесем в началото на източния бряг да обикаляш почти целия полуостров, за да стигнеш до там  newsm78

Вурвуру е почти до Ормос Панагиас, то по-големите завои са най-вече между Вурвуру и Сарти, така че и аз не виждам къде е логиката да се преминава по западния бряг, даже и до Сарти, но вие си знаете. На нас не ни се е виждал, чак толкова тежък пътя.

# 362
  • София
А - знаем си Laughing То аз ако си знаех, нямаше да питам Laughing Пишете, пишете, аз събирам всички мнения и после смляно ще го сервирам на шАфьора Mr. Green

# 363
Момичета, обмисляме почивка в Гърция в началото на септември, но за първи път ще сме с малката и ми е леко притеснено. Досега винаги сме ходили на Халкидики (сами), но сега нещо ме блазнят Цикладите - има страхотни оферти тази година и ми се иска да се разнообразим малко Sunglasses

Аз мислех сами да си резервираме, но ми се иска включени закуска и вечеря.
В някоя конкретна агенция ли гледаш оферти?
Хич не обичам през туроператори резервации, но за нещо такова, което искаме май ще е по-добре с тях  Rolling Eyes

# 364
  • с/у ОколоМръсТното
belinda, мен ако ме питаш, на отиване минете през Неос Мармарас и Торони, че накрая на пътуването завоите ще ви дойдат в повече по източния бряг. На връщане може да минете през Вурвуру, тъкмо ще разгледате целия полуостаров.

За Вурвуру - през Неос Мармарис. Пак според местни.
Нещо не виждам логика, при положение, че Вурвуру е съвесем в началото на източния бряг да обикаляш почти целия полуостров, за да стигнеш до там  newsm78

Вурвуру е почти до Ормос Панагиас, то по-големите завои са най-вече между Вурвуру и Сарти, така че и аз не виждам къде е логиката да се преминава по западния бряг, даже и до Сарти, но вие си знаете. На нас не ни се е виждал, чак толкова тежък пътя.

Никити, де... Не Неос Мармарас, а от Никити се отклоняваш за Вурвуру.
Моля за извинение..  Blush

Белиндич... имай предвид, че от Кулата до Сарти, през Торони са си поне 3 часа. Тръгнете ли по ръкава, има ограничение 80км. (дано ПАК да не бъркам), макар пътят да е много добър.
Торони - Сарти са 40-50км. (айде да са 60 макс.), но си е час по завоите и катеренето...

# 365
Мацки, супер хубава тема. Имам питане. Искаме с компания да отидем за три дни до Гърция, но да е близо--примерно Солун или около Солун.
Искаме да е някакъв апартамент (8 човека сме) или вила. Нищо не намирам. Моля за помощ.

# 366
А - знаем си Laughing То аз ако си знаех, нямаше да питам Laughing Пишете, пишете, аз събирам всички мнения и после смляно ще го сервирам на шАфьора Mr. Green
Виж сега, ако ви дойдат в повече завоите, спирате на най-близкото плажче (те там са като броеница), пийвате по едно фрапе, може и да се разхладите в моренцето и заредени продължавате към Сарти, то няма къде да ви избяга   Sunglasses

# 367
От известно време гледам информацията за земетресенията и точно на Халкидики има доста, макар и слаби. Тази вечер пък на остров Додеканези е било 4.7 Знам, че е глупаво, но започвам да се притеснявам

# 368
  • София

Самсара, не съм фен на туроператорите, досега за Халкидики винаги директно съм контактувала със съответния хотел (чрез мейли), и не е имало проблем. Не виждам смисъл за островите нещата да са по-различни, теб какво точно те притеснява newsm78

Момичета, никой ли няма преки впечатления от Парос и Наксос, много се надявах на малко подробна инфо и съвети Sad
Всъщност мислите ли, че пътя с кола до там е твърде дълъг за едно две годишно дете...чудя се дали ще се наложи преспиване някъде по средата за да не изнасилваме нещата излишно, все пак ще е почивка, а не състезание.
Дайте идея за престой от една нощ някъде между Солун и Атина, например Паралия Катерини дали става?

Миленита, аз имам ужасна фобия от земетресения и все пак три пъти съм избирала Гърция за лятна почивка. Сега планирам и четвърти път, дано само политическата криза не се задълбочи.  Страх ме е много, признавам си, но освен да се моля и надявам че докато сме там поне земетръсни проблеми няма да имаме, друго не ми остава. А както наскоро видяхме, то и тук за съжаление нещата могат да станат страшни... Абе да пази Бог и това е Praynig

# 369
  • София
Е, стига бе, хора Simple Smile То ако ще тръска, може и в Бг да ни тръска, така че...Това са Божи работи, засега и учените не могат да ги предвиждат, та камо ли ние...
Mur, да, ще се спира, то е ясно. Разтъпкваме децата, да не откачат в колата. Просто на големия ми син наистина много му става зле от завои в комбинация с топло време, повръща милото и аз все гледам да избера пътя с най-малкото възможни завои Confused

# 370
Самсара, не съм фен на туроператорите, досега за Халкидики винаги директно съм контактувала със съответния хотел (чрез мейли), и не е имало проблем. Не виждам смисъл за островите нещата да са по-различни, теб какво точно те притеснява newsm78

Туроператорите  Grinning
Благодаря, с мейли ще контактувам с хотелите ясно е. Дали обаче излиза по-добре с включени вечеря и закуска примерно през туроператор - все пак им правят накакви отстъпки, знам ли? Simple Smile
Много инфо, много хотели, агенции и ме хващат нервите от това - море от информация и възможности.

# 371
    В помощ на Red Velvet
ако търсите вила с апартаменти  горещо препоръчвам една вила до морето в Аспровалта, но за да не правим реклама ,пиши на лични 8 на 70 км/ от Солун, ние вече резервирахме за там

# 372
  • В най - голямото село
Самсара просто сравни цените.
Аз така правя. Искам оферти от ТО и от хотела.
Харесвам резервациите през хотелите, защото не се плаща на 100% предварително. Ами ако отида там и не ми харесва , кой ще ми върне парите  ooooh!

# 373
Момичета, никой ли няма преки впечатления от Парос и Наксос, много се надявах на малко подробна инфо и съвети Sad
Всъщност мислите ли, че пътя с кола до там е твърде дълъг за едно две годишно дете...чудя се дали ще се наложи преспиване някъде по средата за да не изнасилваме нещата излишно, все пак ще е почивка, а не състезание.
Дайте идея за престой от една нощ някъде между Солун и Атина, например Паралия Катерини дали става?

Била съм на част от Цикладите - островите Миконос, Сирос, Парос и Санторини. На Парос бях в столицата Парикия и това което си спомням е, че плажа там беше почти на пристанището и лично на мен не ми хареса. Другите плажове на острова не съм видяла, но ни казаха че да отидем до тях е необходимо да бъдем с кола, тъй като няма осигурен превоз с обществен транспорт. От островите, които посетих най-хубавите плажове бяха на остров Миконос. Санторини е прекрасен с гледките, но плажа на който бях ставаше изведнъж дълбок и това не ми хареса. От друга страна черния пясък е почти невъзможен за ходене по обяд и незнам доколко това е удачно за дете. Пътувах с ферибот и до остров Парос трябва да са около 4-5 часа на ферибота. Може би преспиване в Атина или някъде в неиния район ще е добре.  Ако тръгнете към 7 сутринта в Паралия Катерини ще сте около 2-3 след обяд и няма нужда да губите целея следобед там, тъй като до Атина има още доста път и ако преспите там после пак ще сте уморени за да пътувате и с ферибот. Не е лошо да провериш разписанието на фериботите и тогава да решаваш кога и къде да нощувате. Мисля че фериботите тръгваха сутрин рано и ще е добре да сте вечерта в Атина. Дано и някой друг да се включи, че информацията ми е доста повърхностна.

# 374
Самсара просто сравни цените.
Аз така правя. Искам оферти от ТО и от хотела.
Харесвам резервациите през хотелите, защото не се плаща на 100% предварително. Ами ако отида там и не ми харесва , кой ще ми върне парите  ooooh!

Аз съм се парила едно лято така и затова избягвам резервации през агенции. Ядове брахме много.
Не, че не е невъзможно и при самостоятелно резервиране да се случи.

Ние май се спряхме след 100 промени на Катерини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт