На море в Гърция - 7

• 144 778
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
  • с/у ОколоМръсТното
Крайно време е да спрете да изпитвате търпението на Параход. То е много голямо, но... си има граници... предполагам.
Тъй, че моля четете...
И още... Отидете 1-2 пъти в Гърция, през агенция или сами и ще почнете да се ориентирате кое и как се прави и почива.

Параходче   bouquet

П.П: АСПРОВАЛТА е най-близкият морски курорт, през Кулата. "Прежалете" се веднъж поне до това градче(?!?) и после всичко е много лесно, хубаво, спокойно...

# 406
Шани, търпението на консултанта край няма, той за това е учил  Whistling (особено ако има работа да върши и не му се захваща).

Ето малко статистически данни за Гърция:

13767 км брегова ивица, 11-ата по дължина в света. Единствените топли държави с по-дълго крайбрежие са Индонезия, Филипините и Австралия.
1425 острова, от които 166 населени. Гръцката туристическа организация казва 6000 острова и 227 населени, ама може би трябва да посмалят? Simple Smile

Което ми напомня за една яка реклама преди години на бира "Митос" (която между другото е доста слаба бира, а цифрите ги проверих сега, за да мога да я цитирам):
13767 km of mythical coastline.
1425 mythical islands.
One mythical beer Simple Smile

Е, не може да се сравнява с криейтива на "Скопско пиво", ама... сладка е и тази Simple Smile

# 407
 bouquetШани ..Параход... я да се седят по добре в нашето море  Wink
че иначе като се напълни само с БГ по гръцко и ще трябва да търсим нови места защото след масовия българин идва и мърсотията по плажа казвам го защото 90% от нашенци ги виждам като си дигнат дисагите от плажа как след тях остава (ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО БОКЛУК-пликченца опаковки от храни децата им хвърлят , люпени семки шишета и др.)  
Не се научиха да си събират боклука от деня в едно пликче и накрая да си го метнатат в кофите на края на плажната ивица и кофи има и ги изхвърлят гърците АМА на нашто си е  Sick манталитета му е толкоз пари им давам на гърците да чистат бе.....

# 408
  • София
Момичета, кои агенции ползвате за резервации - изпитани, сигурни...  newsm78?
Рейма също са ок, 1-2 пъти съм пътувала с тях.

# 409
Рейма беше казана, освен нея: за близките части - порталът http://www.greek-hotels.ltd.bg, за по-далечните - Планет, която прави болшинството чартъри до гръцките острови.

# 410
  • у дома
Благодаря на всички за отговорите за агенциите   bouquet. Ще ги разгледам и тях, че до момента само към Solvex и Booking се бях насочила - в случай, че реша чрез агенция, разбира се. Уффф, голямо избиране му дръпнах, ще видим накрая  ooooh!

# 411
  • У нас
Благодаря ти, Параход за изчерпателния отговор! Ще прочета още и ще питам ако имам въпроси.Дано не съм досадила на останалите момичета,но все пак за това е темата в която се коментира почивката.Ще търсим хотел с ОИ ,за да сме спокойни за храната на детето.Определено ще пътуваме със собствен транспорт.Малкият съм го тествала и със самолет до Венеция през октомври ,така ,че смятаме,че ще издържи по-дълъг път с повече почивки.Относно бюджета всичко е относително . Относно боклуците по плажовете ,това е до съвестта на туристите и интересното е,че ние си цапаме май само в България ,а като излезем в чужбина спазваме правилата.

P.S Една молба ,когато говорим" те",добре ще е да се изразяваме "ние"защото едва ли има човек ,който да не е замърсявал.Да не се правим на по-праведни и от папата!

# 412
Абе ако искаш личното ми мнение (и на някои други хора тук, подозирам) - недей АИ.
Евентуално може да ти спести пари този модел, но нищо друго няма да спечелиш от него Simple Smile
Страната за АИ е Турция.

# 413
  • софия
Абе ако искаш личното ми мнение (и на някои други хора тук, подозирам) - недей АИ.
Евентуално може да ти спести пари този модел, но нищо друго няма да спечелиш от него Simple Smile
Страната за АИ е Турция.
Напълно подкрепям bowuu
И ние водихме детето за първи път на море в Гърция, когато беше приблизително на възрастта на сина ти. Първоначално и аз се бях засилила към АИ  Whistling. Момичетата от темата ме ориентираха  Hug. Не съм имала никакъв проблем с храната - в ресторантите готвят вкусно и прясно. Бях накупувала пюрета и от тук, но давах инцидентно. Гледай само да има закуска, за да не се разкарвате да купувате. Просто е по-удобно, но иначе не е като да няма и вкусни закуски.

Тази година, за първи път, ще сме на HB. Нямам големи очаквания, но се надявам на удобство, че ще ходим с приятели (само да не стане като репликана на Дюи: "Нямам никакви очаквания, но пак съм разочарован." Crazy)

# 414
  • София
Благодаря на всички за отговорите за агенциите   bouquet. Ще ги разгледам и тях, че до момента само към Solvex и Booking се бях насочила - в случай, че реша чрез агенция, разбира се. Уффф, голямо избиране му дръпнах, ще видим накрая  ooooh!
Рад Феста също. Те са специалисти по Гърция от много години.

# 415
Досега винаги сме почивали около Солун и на Халкидики, тази година ми се иска да разгледаме и Атина и Пирея - можете ли да ме посъветвате за някое хубаво курортно градче в близост, по възможност да не е на островите.

# 416
От всички сайтове с прогнози за времето, които прегледах, включително и постнатите тук, не намерих нито един, който да дава температурата на водата за деня. Навсякъде има само средни стойности по месеци. Ние се готвим да пътуваме на 17 юни за Ситония. Мислите ли, че мога да се надявам на вода над 23 градуса?
И също дали да се притеснявам от изборите на 17-ти. Не зависим от ферибот ама да не решат да блокират пътища. Знам ли  newsm78

# 417
Ето тук http://www.gismeteo.ru/ има температура на водата.Отиваш на Всички страни-Европа-Южна европа -Гърция -град. Вляво е т. на водата .

# 418
Досега винаги сме почивали около Солун и на Халкидики, тази година ми се иска да разгледаме и Атина и Пирея - можете ли да ме посъветвате за някое хубаво курортно градче в близост, по възможност да не е на островите.

Нафплио е много хубаво, на Пелопонес. 130 км от Атина.
(В самата Пирея няма нищо за гледане, да ти кажа.)
Иначе атиняни доста ходят на плаж на Глифада, то там си има и хотели, но реално си е в града, та... не става много.
Веднъж мъжът ми като се прибираше към София, бяха отбили магистралата по някакви междуселски пътища до Ламия и каза, че районът около Термопилите е доста китен.

# 419
Ето тук http://www.gismeteo.ru/ има температура на водата.Отиваш на Всички страни-Европа-Южна европа -Гърция -град. Вляво е т. на водата .

Много ти благодаря! Намерих я. Веднага си записвам сайта  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт