На море в Гърция - 7

• 144 839
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Аз...малко лаично да попитам - какво трябва да нося допълнително в колата? Аптечка, жилетка и крушки, резервна гума...друго?
Пожарогасител ...  Flutter

# 616
lulumba благодаря за този така полезен отговор.  bouquet Hug

# 617
Апартаментчето, в което сме ние и което е свободно през юли, е от две малки спалнички с двойно легла и едно помещение като дневна, пак с легло. Има и кухненски бокс: голям хладилник с камера (за узото Laughing), печка с три котлона с фурна и дълбока тава (става за мусака), тенджери, тигани,кафемашина, чинии, чаши с една дума всичко необходимо, ютия, малък телевизор естествено баня с тоалетна с изобилна топла вода. Намира се на първия етаж и отпред си имаме тераска на нивото на тревата с маса и столове. Всичко е много малко, но ние практически с отварянето на очите сме навън. Само спим и аз понякога готвя вътре, за това плащаме (защото сме през юни)  45 евро, за юли хазяйката ми каза, че ще искат 65 евро. Плажът е малък,  но е пясъчен. Пясъкът е по-груб от нашия , водата е кристална,  доста навътре е плитка и мнооого топла. Точно срещу къщата има остров и се получава нещо като лагуна, вълни почти никога няма , подухва бриз , плажът е разположен така, че на практика е огрят от ранна сутрин до 8 часа вечерта.На плажа има шезлонги, чадъри и естествена сянка от дървета. В двора има три хамака под дървета, пет чадъра, много масички и столове,дървета, палма, едно голямо барбекю с маси и навес и още едно по-малко, душ със слънчева вода и баскетболен кош. Паркира се под дървета. Публиката е общо взето постоянна, в момента има руснаци, немци, румънци и гърци. За храната, най-добрия и финансово изгоден вариант е да си готвите, особено с тези барбекюта. На 11 км има Лидл с цени съпоставими с нашите, че и по-евтино, има и три супермаркета наблизо и няколко ресторантчета, но те са на около 2км от къщата, има и два рибарски магазина. За малки деца е просто рай, тук едно на 2г.и половина само си играе на плажа, което аз лично не одобрявам. За по-голямо дете , зависи от детето и родителите. В момента има едно около 11-12г. момченце, не изглежда да скучае, по цял ден играят и плуват с бащата. Дано съм била полезна.

# 618
Момичета, здравейте!
Зададох един въпрос преди месец, ще го повторя, защото държа на вашето мнение.
Резервирах за юли този хотел
http://www.booking.com/hotel/gr/apocalypsi.bg.html?sid=ac62d4d00 … e2410c3c2cf490bX2
Смятаме да минем през Илинден, престой в Солун и после-на Псакудия.
Ако има запознати с това място, с удоволствие ще чуя мнението им.
Благодаря и весело лято!

# 619
  • София
Здравейте момичета,

Ходим в Гърция от няколко години, но все на ръкавите. Тази година сме се спрели на хотел Mediterranean Princess http://www.mediterraneanhotels.gr/default.asp, близо до Катерини Паралия.

Моля ви, ако някой има отзиви или впечатления да ги сподели!

# 620
  • София
Аз пък имам питане за следното: някой бил ли е в къмпинг Арменистис да разкаже малко повече?

# 621
  • София
Здравейте момичета,

Ходим в Гърция от няколко години, но все на ръкавите. Тази година сме се спрели на хотел Mediterranean Princess http://www.mediterraneanhotels.gr/default.asp, близо до Катерини Паралия.
Моля ви, ако някой има отзиви или впечатления да ги сподели!
Ние бяхме в Мediterranean Princess  за 1 нощувка, а майка ми с децата за 8. Личните ми впечатления не са кой знае какви - тесни стаи, обзаведени нелошо. Настаниха ни на партера, въпреки, че бяхме платили 3 нощувки, а ползвахме 1, не искаха да ни преместят. Храната не е нищо особено, особено вечер. Има 3-4 яденета и няколко салати. Яденетата може да се каже, че не стават. Плажът е на около 150-200м. Широка плажна ивица, морето беше мътничко като го видях. После 2 дни е било бистро. Абе не съм очарована.

# 622
ние пък отидохмае да Аспровалта, резервирхме в началото на юли, но големият син е доста изморен от това учене и като прооучване ходихме до вилата на Аспровалта само за два дни
еее, това е мойто място ,пълен разкош,  къща до морето ,пълен релакс,децата се гонят и играят на плажа, а ти просто релаксираш,в центръра  виенско колело, сумати диващини за деца, рай-много се радвам ,че резервирахме за там

# 623
Мами, влизам за да ви напиша нещо неприятно, но предпочитам да ви предупредя, като се надявам да не разваля почивката на някого  Confused
Снощи, в тихото и спокойно Вурвуру се опитаха да ни оберат  Twisted Evil. Крадците бяха двама и се опитаха да влязат в студиото ни през вратата на верандата. Това което ни спаси, е че мрежата се отравя много трудно и е на ролетка, която се прибира автоматично с леко изщтракване. Аз се събудих в момента, в който крадеца успя да отвори, изправих се и видях един силует в рамката на вратата. Провикнах се "Ей, махай се" и  той веднага хукна да бяга. Оказа се, че някъде до него е имало още един, който аз в тъмното не бях видяла......А сега докато ви пиша се развика жената от съседното студио, че са и обрали парите, а чантата и е захвърлена в двора Close
Толкова ми харесваше спокойствието на Гърция, но явно кризата си казва думата. И въпреки че тръгнах с едно на ум, след всички новини от последните седмици, и бях на щрек (все пак сме от Бг), съм много неприятно изненадана. Тенденцята като цяло никак не е добра...
Между другото, вчера видях полицейска кола, спряла в съседство. Веднага ми направи впечатление, защото честно казано не знам дали съм виждала досега в Гърция, а да има спряла в дивото Вурвуру, едва ли е "просто така"  Thinking
Единственото, което мога да напиша като съвет е да си наемате студиа на горен етаж. Аз никога не избирам партер, но сега заради детето търсих точно това. Толкова ни е убодно така - от стаята дирекно на поляната и плажа, но не знам дали втори път ще избера този вариант или ще предпочета по-сигурното.
Иначе, сезона е доста слаб. Били сме по това време и друг път, толкова празно и по къщите и по заведенията не е било  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 07:15 от Mur

# 624
  • София

Ние бяхме в Мediterranean Princess  за 1 нощувка, а майка ми с децата за 8. Личните ми впечатления не са кой знае какви - тесни стаи, обзаведени нелошо. Настаниха ни на партера, въпреки, че бяхме платили 3 нощувки, а ползвахме 1, не искаха да ни преместят. Храната не е нищо особено, особено вечер. Има 3-4 яденета и няколко салати. Яденетата може да се каже, че не стават. Плажът е на около 150-200м. Широка плажна ивица, морето беше мътничко като го видях. После 2 дни е било бистро. Абе не съм очарована.
Благодаря, ти!
Ако може още един въпрос, кога сте минали оттам?

# 625
  • София
Мами, влизам за да ви напиша нещо неприятно, но предпочитам да ви предупредя, като се надявам да не разваля почивката на някого  Confused
Снощи, в тихото и спокойно Вурвуру се опитаха да ни оберат  Twisted Evil. Крадците бяха двама и се опитаха да влязат в студиото ни през вратата на верандата. Това което ни спаси, е че мрежата се отравя много трудно и е на ролетка, която се прибира автоматично с леко изщтракване. Аз се събудих в момента, в който крадеца успя да отвори, изправих се и видях един силует в рамката на вратата. Провикнах се "Ей, махай се" и  той веднага хукна да бяга. Оказа се, че някъде до него е имало още един, който аз в тъмното не бях видяла......А сега докато ви пиша се развика жената от съседното студио, че са и обрали парите, а чантата и е захвърлена в двора Close
Толкова ми харесваше спокойствието на Гърция, но явно кризата си казва думата. И въпреки че тръгнах с едно на ум, след всички новини от последните седмици, и бях на щрек (все пак сме от Бг), съм много неприятно изненадана. Тенденцята като цяло никак не е добра...
Между другото, вчера видях полицейска кола, спряла в съседство. Веднага ми направи впечатление, защото честно казано не знам дали съм виждала досега в Гърция, а да има спряла в дивото Вурвуру, едва ли е "просто така"  Thinking
Единственото, което мога да напиша като съвет е да си наемате студиа на горен етаж. Аз никога не избирам партер, но сега заради детето търсих точно това. Толкова ни е убодно така - от стаята дирекно на поляната и плажа, но не знам дали втори път ще избера този вариант или ще предпочета по-сигурното.
Иначе, сезона е доста слаб. Били сме по това време и друг път, толкова празно и по къщите и по заведенията не е било  Rolling Eyes

Много неприятно. Дано не се повтаря. Мъж ми ще се окаже прав, че покрай тази лудница в Гърция ще трябва с повишено внимание именно за такива неща. Дано все пак случая да е изолиран и не се окаже лош пророк.
Пожелавам ви чудесна и спокойна от тук нататък почивка.

# 626
  • София

Благодаря, ти!
Ако може още един въпрос, кога сте минали оттам?
Ние бяхме на 05.06.12, а майка ми от 03.06. до 10.06.12

# 627
... Снощи, в тихото и спокойно Вурвуру се опитаха да ни оберат  Twisted Evil. ...
#Crazy Олеле! Май трябва да избера някое по-оживено място. Въпреки, че ...  Rolling Eyes гаранция Франция.  ooooh! Трябва да се внимава.

# 628
Защо искаш да си го причиниш това с единия ден?

Защото оттам ни е пътят към Парга и Закинтос  Simple Smile Нямаме три дни само за Корфу, но пък така и така минаваме покрай Игуменица, та се зачудихме дали да не хванем ферибота. Аз обмислях една нощувка на острова, но се отказах, защото не успях да намеря подходящ хотел - попадах или на хостели и квартии, или на гигантски хотелища, залепени едни до други. И изобщо, Интернет ми разкри една картина на много народ, голи скали и претъпкани плажове тип Златни пясъци, та затова и реших да питам, защото Гугъл невинаги е достатъчно надежден източник на информация и впечатления  Grinning

Много ти благодаря за отговора  Flutter

# 629
  • София
Ех, това с обира е много гадно Sad Аз съм го преживявала тук, в Албена. Събуждам се сутринта рано, към 6 и гледам един ми рови в чантата, закачена на дръжката на количката, точно до леглото Shocked Усещането е отврат Sick Със събуждането си спасих съдържимото на чантата - пари и документи, но телефона и часовника от нощното шкафче не можах Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт