На море в Гърция - 7

• 144 914
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
  • София
По повод поста на Mur, ще споделите ли какво правите с лаптопите - оставяте ли ги в квартирата или ги взимате с вас на плажа Thinking

# 631
  • София
Привет! Hug
Ние традиционно тази година сме на Сани, но преди това ми се иска да направим едно 4-5 дневно посещение на Ситония в хотел без ангажименти с храна. Искаме евентуално само закуска,а в останалото време ще се храним където ни хареса.
Поразгледахме Торони, без да се спираме конкретно на нещо. Може ли някой да ми препоръча непретенциозно хотелче там или на друго място с приличен плаж без изхранване. Предварително благодаря.  bouquet
Ако вече не е късно, аз мога да препоръчам това http://coralli-studios.gr/
Тази година живот и здраве, ще бъдем за втори път там.
Невероятни домакини, хубави плажове (без шезлонги и чадъри), можете да приготвяте сами храна или да се храните в селото, което е особено тихо . Когато изпратиш запитване, цената обикновено е по-ниска от обявената на сайта.

# 632
.... Аз ще придружавам дъщеря ми, която е на 20 години и хем ни се иска спокойствие и красива природа, пейзажи и зеленина, хем да има малко анимация вечер.
Според мен Вурвуру изобщо не е вариант за 20-годишната ти дъщеря, моето мнение е, че там е за много, ама много спокойна почивка с компания, иначе няма никакви развлечения наоколо, нито място за разходки.
За млад човек ако държите на Ситония може би е по-добре Сарти или Никити...или направо някъде по първия ръкав Касандра, където има по-оживени селища  Peace

# 633
.... Аз ще придружавам дъщеря ми, която е на 20 години и хем ни се иска спокойствие и красива природа, пейзажи и зеленина, хем да има малко анимация вечер.
Според мен Вурвуру изобщо не е вариант за 20-годишната ти дъщеря, моето мнение е, че там е за много, ама много спокойна почивка с компания, иначе няма никакви развлечения наоколо, нито място за разходки.
За млад човек ако държите на Ситония може би е по-добре Сарти или Никити...или направо някъде по първия ръкав Касандра, където има по-оживени селища  Peace
Много ти благодаря за препоръката!  Peace Сарти беше втория ми избор. Ние търсим хем природни красоти без навалица, хем да има някакви развлечения все пак. Днес вече ще избера окончателно, че много време изгубих в търсене и избиране.  ooooh!
А за Торони какво ще кажете? Или на Сарти е по-красиво?
Скрит текст:
БГ-Мама е велик форум!  Hug Има информация за всичко и отзивчиви хора. Давам си сметак, че за всяко по-важно нещо стърся съвети, мнения и насоки в този форум.

# 634
  • София
По повод поста на Mur, ще споделите ли какво правите с лаптопите - оставяте ли ги в квартирата или ги взимате с вас на плажа Thinking

Миналата година го оставяхме в квартирата, но след поста на Mur започвам да си мисля, че ще си го влачим с нас.
Така или иначе само лаптопа оставяхме. Всичко друго ценно като пари, документи, фотоапарат и т.н. си е с нас винаги по принцип, където и да сме.

# 635
  • Варна
Тази година сме се спрели на хотел Mediterranean Princess http://www.mediterraneanhotels.gr/default.asp, близо до Катерини Паралия.

Миналата седмица бяхме в Катерини Паралия и два пъти ходихме до ваши хотел на плаж.Изглежда добре но към Олимпик бийч е по чисто.

# 636
Ех, това с крадците съвсем ме обърка. Тъкмо бях решила да загърбя хотелите и да пробваме със студио!
Mur,това че сподели неприятната случка ме накара да се замисля. Досега в Гърция не сме се притеснявали никога от това! И все пак мисля, че никой не е застрахован!
Със сигурност ще се ориентираме към по-оживено място, а най-доволна ще е дъщеря ни!

# 637
  • София
Е, какво объркващо има, мене в хотел ме обраха, така че гаранция-Франция Laughing
Лаптоп на почивки не нося! Откъсвам се от телевизията, нета и цивилизацията въобще Laughing Ако нещо спешно ми притрябва, през телефона, но това е сааамо в краен случай.

# 638
Мур,
съжалявам за преживяването ви.
Не бих отхвърлила възможността да става дума за "гастролиращи" българи... Rolling Eyes

При нас - пълчища комари, борбата е неравна, не ги плаши райд, нищо, братче -- мутирали са. А миналия петък ме ухапа оса за сефте в живота ми (досега само ви четях с интерес за осите, изобщо не ги бях забелязвала предишните години).
После дъщеря ми я боля ухо - и на нея за пръв път й се случва нещо такова по морето, където е от 8-месечна.
Абе, при нас е весело Simple Smile

# 639
  • София
Mur, много неприятно! За съжаление и там има кражби. Първо бяха албанците, после и българите. Още 1996 година пищяха от албанците, които им влизаха в къщите и обираха дори дрехите от просторите в задните дворове. Тогава за пръв път видях хората на село да заключват къщите си. 99% процента съм сигурна, че крадците не са гърци и явлението няма нищо общо с кризата. Твърде вярващи са, за да направят такова нещо. За съжаление отворената граница е улеснение за всички.

crazy chick, пътя за Закинтос не е през Игуменица. Още от Янина се отклонява. За толкова малко време само ще си загубите времето. Иначе големите хотели са рядкост. Аз знам за един в Месонги, а сигурно има и още някой, но не са масово явление. Все пак островът е твърде туристически и има доста хора. Щом искате само да поразгледате, отидете отделно пролет или есен. На нас 3 дни почти не ни стигнаха да видим всичко, което искахме.

# 640
  • В светлината на слънцето

Mur, много неприятна случка. Confused За съжаление човек никъде не е застрахован от подобни преживявания. Не искам да описвам апашите по улиците на Барселона, които са свръх изобретателни. ooooh!
Параход, искрено съчувствам за комарите.  Confused Мразя ги тия насекоми и това е. А те усещат, че ги мразя и винаги мен избират за нападение. Гадове... Crossing Arms

lulumba, моля те за линк към хотела в който сте били отседнали. Аз искам да отида с децата си в Гърция, но нямам никаква ориентация. Има ли достаттъчно забавления за тях. И си представяме пътуване в рамките на максимум 500 км. от София. вашият хотел е точно такъв.

Ето http://holidaysinkeramoti.com/accommodation_bg.html Ние бяхме в тристайните апартаменти. Много са просторни, имат две наистина огромни тераси. Нашите приятели бяха в двустаен - той е с малко по-малка дневна и има само една спалня. Иначе и там терасите са две големи. Само да кажа, че цените на Белвю не са от най-евтините, но пък обстановката е лукс. Чисти се всеки ден, кърпи сменят постоянно, спално бельо - също.

# 641
....
А за Торони какво ще кажете? Или на Сарти е по-красиво?...
Кое е по-красиво е въпрос на вкус и настройка, може би ...на мен ми харесват и двете
 - Торони мисля, че е по-спокойно - има крайбрежна алея, покрай нея няколко заведения, барчета и т.н. детска площадка, волейболно, футболно и баскетболно игрище, можеш да се разходиш от край докрай, наблизо е Порто кофу /с кола обаче/
 - Сарти - има повече заведения, някакви дискотеки /образно казано...не съм влизала/ някак по-оживено и по-шумно мисля и до по-късно има народ из улиците  newsm78 А и наблизо е плажа на Каламици, който е  Peace ....вече съм писала, че наши приятели с по-пораснали девойки над 15-16 ходят в Сарти заради тях и всички са доволни накрая  hahaha
така, че зависи кой какво търси ...

# 642
Хазайката сутринта извика полиция. Оказа се, че крадците преди да дойдат сутрина във Вувруру, са били в Никити, така че по-оживеното селце не е гаранция. Явно има и други сигнали за тях с повече подробности как изглеждат, не че това е успокоение. Полицаите казаха, че е най-добре да се звъни веднага в полицията на тел. 100 (дано не ви се налага, но да го имате предвид за всеки случай).
Ние сме с два лаптопа и ги оставяме в студиото. Сега ако трябва и тях да мъкна на плажа, освен целия катун на детето  ooooh! А и те явно правят ударите през ноща, поне тези тук.
belinda, и аз съм чела за такива случаи по нашето море, ама тук нали уж е безопасно, или поне беше. Гърция се слави с най-ниско ниво на престъпност в Европа, но явно в минало време, за огромно съжаление
soya-fen, наистина Вурвуру не е подходящо за 20 годишна девойка. Между Сарти и Торони, първото е по-оживено.
Параход, и ние водим неравна битка с комарите, аз такова чудо също не съм виждала. Лицето на малкия от едната страна е като шаркав, защото явно на другата лежи повече и там са яли, яли...
Тaня67, и аз преполагам, че не са месни крадците, но кой знае. По-новините наскоро казаха, че многократно са зачестили кражбите по домовете, защото гърците нямали доверие на банките си и държали много кеш в къщи  ooooh! А хазайката ни каза, че повече от 10 год. въртят бизнес тук и такъв случай не са имали. И тя беше видимо много уплашена, защото спят в съседното студио с детето и, но при тях не бяха опитвали да влизат, защото са били със затворена врата. Влизали са там, където сме били само със спуснати мрежи.

# 643
....
А за Торони какво ще кажете? Или на Сарти е по-красиво?...
Кое е по-красиво е въпрос на вкус и настройка, може би ...на мен ми харесват и двете
 - Торони мисля, че е по-спокойно - има крайбрежна алея, покрай нея няколко заведения, барчета и т.н. детска площадка, волейболно, футболно и баскетболно игрище, можеш да се разходиш от край докрай, наблизо е Порто кофу /с кола обаче/
 - Сарти - има повече заведения, някакви дискотеки /образно казано...не съм влизала/ някак по-оживено и по-шумно мисля и до по-късно има народ из улиците  newsm78 А и наблизо е плажа на Каламици, който е  Peace ....вече съм писала, че наши приятели с по-пораснали девойки над 15-16 ходят в Сарти заради тях и всички са доволни накрая  hahaha
така, че зависи кой какво търси ...

Много благодаря на всички за препоръките!  Peace  Hug

# 644
Lulumba, а каква закуска предлагат? Изобщо храната как ти се стори? После за деца особено по-големи момчета, дали има подходящи занимания. Не видях самият хотел дали има басейн?

Общи условия

Активация на акаунт