Автоимунен тиреоидит на Хашимото (24)

• 72 695
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Без да искам съм писала в друга тема, затова слагам сега моите резултати.
Първоначално при мен ТСХ беше 7,23       04-4.2
                                    Anti tg - 50.6         < 30
                                    Anty TPO - 177,3    < 12
Аз имам наследствена обремененост - майка ми има същото заболяване. Само се чудя като е наследствено защо се проявява чак когато съм станала на 54 г. При майка ми се появи, когато беше на 50 г.

# 121
  • София
Doni M , браво, това са страхотни новини. Стискам палци и след 45 дни и през януари резултатите ти да се все така добри и да не се налага приема на лекарства.
ndimitrov, за съжаление в това заболяване няма зависимост кога точно ще се прояви. Различни фактори отключват болестта. Пожелавам ти успешно и бързо излекуване и вкарване на хормоните в норма.

# 122
Вече съм окончателно за другата тема, ама все пак не мога да не ви навестявам, щото ми липсва, а и не се знае след време, за коя тема ще съм. Simple Smile
Доста неща ми се изясниха покрай заболяването ми и протичането му, но за съжаление на организма ми не са му ясни.
Ще се опитам да спазя максимално здравословен начин на живот и да си помогна ако мога и естествено ще търся и консултация с друг доктор - вече знам и кой ще е той. Dega  Hug

Хормоните ми за 2 месеца влязоха в норма, но се очакваше за тези два месеца на дозата на която съм - тирозол 2х2, да са спаднали надолу, за да ми се намали дозата по значително, както предния път. За сега съм на 2 т тирозол еднократно сутрин, и в зависимост резултата на ТРАК, който трябва да изследвам ще стане ясно според доктора, дали ще може да пробвам повторно лечение с таблетки, или се налага операция.
Не знам след рецидив, колко трябва да е, за да е благосклонен към лечение с таблетки. Едва ли щом съм с рецидив ще е в норми, но...

И така, общо взето - Базедова болест - ниско ТСХ, високи титри на Т4 и Т3 + високо Анти тро и ТРАК.
След приключване на лечение декември месец миналата година - ТРАК 1.06 при норми до 1 - отрицателен, от 1.1 до 1.9 граничен, от 2 нагоре - положителен.
Така и не разбрах моя какъв е. Явно е бил граничен след проведеното лечение, а сега съм с рецидив в началото и не ми се мисли, какъв ще е резултата.
Оставих изследването за след почивните дни. Ще се опитам да си избистря главата и да се поуспокоя, че съм разстроена много и не ми се иска точно сега да го изследвам.
Каза ми доктора, че при него нямало значение в кой час на деня ще го изследвам - яла ли съм, пила ли съм и т.н. неща. Антителата или ги има, или не.
Ще трябва и очен да посетя - очите ми кървясват много, боцкат и парят. С везин нещата се оправят, ама трябва да се предприемат мерки. Виждам и тъмни петънца на светло, като гледам към небето и местя поглед наляво и надясно.
Четох някакви неща за стъкловидно тяло, ретина и т.н., но по-добре е доктор да се изкаже.

Успех на всички, повече добри резултати и само хубави новини в темата!
Дано не съм ви помрачила настроението с моя пост.  Hug Hug Hug Hug Hug

# 123
Merelenda, не знам какво да кажа... Прегръщам те и ти пожелавам спокойствие Hug

# 124
Merelenda, виж си очите  Naughty и на мен ми искат да мина преглед при очен след като и моето ТСХ падна много. Макар сигурно да ти е напрегнато, ти ми звучиш много спокойно, как успяваш не знам, но ти се възхищавам Hug Пожелавам ти с времето всичко да се нареди по най-добрия начин.

# 125
  • София
Merelenda , кураж и спокойствие. Надявам се скоро всичко да се оправи и да се излекуваш. Успех в лечението и силно се надявам да е само на таблетки и да не се налага операция  Hug

# 126
Благодаря ви милички! Hug

Seti, стреснах се от думите на доктора, ама аз и преди съм ги чувала, очаквах ги, а и особен избор нямам. Притеснена съм, да, ама съм усилила музиката на макс, пея си и да му мислят комшиите. Какво да правя! И да легна да се вайкам, по-хубаво като се тревожа няма да стане, най-много да вдигна кръвно и да се влоша. Както каза доктора вчера, след като ми сервира новините - "Споко сега, да не се тревожиш! От това не се умира. Ще се лекуваш, ще се оправиш!

Затова ще го мисля после, след изследването и ако се наложи след консулт и с друг доктор.
Иначе за очите, аз и предния път бях така, не ходих на очен и като се нормализираха хормоните и проблема изчезна. Сега ще отида обаче след празниците.

Хайде, от мен хубави почивни дни и дано , ДАНО само хубави неща оттук натам да се случват на всички.
Аз забягвам малко на тишина и нета ми ще е лош, ама ако мога ще ви следя. Hug

# 127
  • София
Дони, страхотни новини  Grinning Чела съм, че понякога бременността много повлиява на тези неща и то в положителна насока, дано да се задържи така положението въобще и да не се налага повече да пиеш лекарства  Hug

Merelenda, успех с лечението  Hug

# 128
Аз малко транзит минах, за което ме извинете, но чак сега се усетих. Умът ми е на друго място.

Дони, много се радвам за теб. Дано ТСХ се задържи и след 45 дена в норми и да забравиш за заболяването и лекарствата. Искрено ти го желая. Дано!  Hug

# 129
Момичета , аз вече съм отчаяна. Откакто съм бременна се опитваме да свалим ТСХ като от 2,5 , сега вече е 3,09 а дозата ми е увеличена на няколко пъти от 3дни 50 4 дни 75 , на всеки ден 75 , после се покачи на 2,82 , после вдигнахме дозата на 3 дни 100 4 75 и ето резултата 3,09. Сега започвам да пия 3 дни 150 останалите 100, но незнам защо не можем да го свалим под 2 и съм много притеснена за умственото развитие на плода  Sad Моля Ви някоя мама , която е запозната , да ми обясни какви са рисковете и какво мога да очаквам , защото ендото казва само че трябва да го свалим , а времето си тече вече съм 9г.с. нагоре  Sad

# 130
Момичета , аз вече съм отчаяна. Откакто съм бременна се опитваме да свалим ТСХ като от 2,5 , сега вече е 3,09 а дозата ми е увеличена на няколко пъти от 3дни 50 4 дни 75 , на всеки ден 75 , после се покачи на 2,82 , после вдигнахме дозата на 3 дни 100 4 75 и ето резултата 3,09. Сега започвам да пия 3 дни 150 останалите 100, но незнам защо не можем да го свалим под 2 и съм много притеснена за умственото развитие на плода  Sad Моля Ви някоя мама , която е запозната , да ми обясни какви са рисковете и какво мога да очаквам , защото ендото казва само че трябва да го свалим , а времето си тече вече съм 9г.с. нагоре  Sad
Niq_23 най-важното е да се успокоиш, защото така в никакъв случай не помагаш нито на себе си, нито на бебето. Hug
 Мисли положително Praynig и аз в началото на бременността бях с ТСХ към 5 и нещо си. После го свалихме, ходя на преглед при д-р Начев, може да опиташ да се свържеш с него. Успех мила и в никакъв случай не трябва да се отчайваш, всичко ще си дойде на мястото. Hug

# 131
  • София
Ния, я стига глупости, нищо му няма на бебчето, важното е, че си пиеш лекарството. FT4 изследвала ли си? Хубаво е да е над долните 10% на референтните граници през първия триместър. И аз от около месец съм се закотвила на ТСХ малко над 3, сега стигнах до доза 100/125 и изследвам през 2 седмици, но ендокриноложката ме успокои, че всико ще си е наред с бебка, че не е чак толкова високо и че по-важното е, че FT4 ми е с хубава стойност.

# 132
Да , изследвах го FT 4 18,45 референтни 12-22 Това добре ли е ?

# 133
  • София

Повече от добре, перфектно е Peace ТСХ-то не го мисли, действайте си да го свалите, но хич недей да си мислиш гадости.

# 134

Да, добре е  Flutter. Не се шашкай толкова. Аз също, когато забременях бях с ТСХ 4,8. Ако имаш доверие на лекаря си, слушай го и изпълнявай препоръките му и всичко ще е наред  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт