Как да откажа детето си от скубане и хапане?

• 1 454
  • 5
  •   1
Отговори
Моят син, който е на 1г. и 8 мес.много скуби и хапе.Най-интересното е, че го прави само с племенника,който е с 8 месеца по-голям.Моля споделете своя опит и ми помогнете.

# 1
Когато синът ме започна да скубе първо търпях, после говорих, обяснявах, накрая го оскубах и аз. Много се обиди и не посмя повече  Twisted Evil

# 2
  • София
Колкото и странно да звучи -
само показа помага!  Confused
Говориш, наказваш, а ако продължи -
скубеш и хапеш и ти!  Twisted Evil
Ще спре със сигурност,
като го заболи няколко пъти!

Но това е период, през който минават почти всички деца.
Детето няма натрупан опит, за да се защити по друг начин
и причинява болка на този, който му пречи да не се осъществи неговата идея.

# 3
Моят син е на 2 години и 2 месеца и от скубането го отказах като го скубех и аз,но от скоро имаме по-голям проблем - хапането......вече не знам какво да направя,само тичам след него и го пазя да не захапе някое друго дете,и ето днес се разсеех само за миг и докато стигна до него вече беше захапал едно момченце за бузата до кръв.Моля ви кажете ми какво да направя....не се получава нито с приказки,нито с хапане,нито с шляпане през ръцете,когато не може да захапе някой си хапе лявата ръка и направо вече кожата му прилича на мъртва кожа.

# 4
И синът ми ги прави всички тези неща, но само вкъщи, на деца не посяга изобщо! И не, не сте прави, че като отвърнеш със същото действие, ще спре - връщала съм му огледално всяко скубане, удряне и т.н. Или се разплаква, или се настървява още повече. Аз вече доста се притеснявам - рита, хапе, скубе и бие с страхотна сила и наистина много боли, но повече ме озадачава какво го кара да го прави. Не е само за защита, много често докато си стоиш на леглото идва и удря! Сега откакто се стопли и съм с по-големи деколтета се насочва точно там към голата кожа и шляпа, нарочно, да ме заболи повече! Съвет не мога да дам, но вече се замислям за консултация с психолог...

# 5
Ами говориш, обясняваш и така. Знам, че е неприятно Sad
Това е предвербална фаза, прави разни неща защото не може да изкаже всичко.
При Моника с проговарянето се успокойха доста нещата.

Общи условия

Активация на акаунт