Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 46 196
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Абсолютно съм съгласна с mamaris. Това е форум и тук влизат много хора и никой няма право да поучава никого. Ако на някого са толкова слаби нервите и има желание да слага света в ред, да си търси друго поприще, тук никой с нищо не вреди на никого. Просто пишем каквото мислим по темата, заради която сме всички тук. За да сме в една тема - означава че имаме общ интерес, но със собствена гледна точка. Така че нека да спрем с дразненията, които са не само излишни, но и зловредни - създава се излишно напрежение - дали съм на балкона или не - това е мой личен избор, както и ако реша да се изкажа. Не съм се натрапила на никого в личното му пространство, за да търпим подобно отношение.

За първи път реагирам по този начин и ще е за последен. Нека всеки по съвест преценява поведението си така, че да не се предизвиква повече такъв неприятен "разговор". Нека напрежението ни да бъде относно филма, а не помежду ни.  Hug

# 106
  • Разград
Engin akyurek with beren saat clip - 23

# 107
  • Разград

# 108
На ФГ със сигурност ще й стане много мъчно за Мустафа. Все пак тя е много чувствителна и винаги му е съчувствала. Според мен това ще ги отчужди с Керим за известно време, след което ми се стува, че ще стане ясно, че ФГ не е чела писмата на Мустафа и какво точно се е случило докато той я беше отвлякъл. Това очаквам да е основната сюжетна линия в следващия епизод.

# 109
От снимачната площадка:

За любителите на еротиката в следобедните часове

Сцената, в която Керим целува страстно Фатмагюл

Скрит текст:
В спалнята в новта къща  са познатите персонажи: Хилял, две камери, двама оператора, фризьр, гримьор, суфльор, 20 прожектора светят на тавана. Днес е малко по-хладно – 34 градуса, затова Керим ще остане по сако. Освен всички познати до сега лица в спалнята е и Мукаддес  в ролята на Есра Дерманджъолу, която ще докладва на Кенан.
Кенанс седи скрит в трънките зад къщата и нервно потропва с ботуш.
Спалнята. Приглушена светлина. Фатмагюл и Керим седнали на земята.
Камера работи.
Екшън.
Тук е познатата ви сцена от края на 74 серия. За да си я припомните слагам линк: http://www.youtube.com/watch?v=vgKwb5twevI
Стоп камера
Хилял:
-Енгин, пак бързаш. Като видиш Берен и веднага искаш да я целуваш. Не става. Най-напред имате реплики – ти я  обичш, тя те обича и чак след това целувките. Берен и ти не му отстъпваш. Защо купихме тия силиконови устни, като не ги ползваш. Той Кенан и без т’ва от къде да знае дали ги ползваш.Искам след репликите бавно, бавно да се доближите и да допрете устни. Енгин, не бързай веднага да захапваш, като ловец зайче. Берен,главата малко позавърти към камерата, а ти лекичко захапвай, че виж как и се поддуха устните. То ако ви остави човек без надзор, кой знае до къде ще стигнете. Енгин, и като я целуваш по врата да чувам учестено дишане. Няма кой да си играе после да монтира звук допълнително. И роклята по-бавно откопчавай. Нали знаеш, че и след като я свалиш нищо няма да последва, та за това не бързай толкова. И се чудя дали да си свалиш сакото в тази сцена и да останеш по риза, ама май по-добре да не го сваляш, че ако от сега почнем да те събличаме не знам до къде ще стигнем, а СЕМ не спи. Ще ни натряскат пак глоби. Те зрителите те чакат по боксерки, а Берен по оная нощница дето я купуваха преди сватбата с Дениз, ама има да си чакат. Чак в последната серия ще им покажем нещо, но и то няма да е много.
Айде сега почивка. А , Енгин, и да не изчезнеш след сцената, че трябва да снимаме и роклята в краката на Берен, а там и твойте крака трябва да се виждат. Не можеш да останеш ,защото имаш среща с фенклуба ли. Е добре, ще минем и без твойте крака. Те зрителите няма да забележат.
Оператора, я да видя какво сме заснели в този дубъл ? Аууу, ама те наистина се целуват.
Есра тича да докладва на Кенан.
-Лошо, Кенан, лошо. И се целуваха, и роклята и свали, ама това не е нищо. Хилял каза, че и по нощница ще я снима , а Енгин по боксерки. Тогава вече не знам? Ама то това момиче и в живота урсуз, като на сцената. Казах и аз да не приема ролята, щото все и до целувки ще се стигне, ама то слуша ли?  70 серии беше добре – нищо, ама сега? Последните няколко сън не ме лови. Тц Тц Тц лошо, много лошо.

# 110
fantasya, супер е! Joy Joy Joy
Разсмя ме от сърце!   bouquet

# 111
От снимачната площадка:

Скрит текст:
В спалнята в новта къща  са познатите персонажи: Хилял, две камери, двама оператора, фризьр, гримьор, суфльор, 20 прожектора светят на тавана. Днес е малко по-хладно – 34 градуса, затова Керим ще остане по сако. Освен всички познати до сега лица в спалнята е и Мукаддес  в ролята на Есра Дерманджъолу, която ще докладва на Кенан.
Камера работи.
Екшън.
Тук е познатата ви сцена от края на 74 серия. За да си я припомните слагам линк: http://www.youtube.com/watch?v=vgKwb5twevI
Стоп камера
Хилял:
-Енгин, пак бързаш. Като видиш Берен и веднага искаш да я целуваш. Не става. Най-напред имате реплики – ти я  обичш, тя те обича и чак след това целувките. Берен и ти не му отстъпваш. Защо купихме тия силиконови устни, като не ги ползваш. Той Кенан и без т’ва от къде да знае дали ги ползваш.Искам след репликите бавно, бавно да се доближите и да допрете устни. Енгин, не бързай веднага да захапваш, като ловец зайче. Берен,главата малко позавърти към камерата, а ти лекичко захапвай, че виж как и се поддуха устните. То ако ви остави човек без надзор, кой знае до къде ще стигнете. Енгин, и като я целуваш по врата да чувам учестено дишане. Няма кой да си играе после да монтира звук допълнително. И роклята по-бавно откопчавай. Нали знаеш, че и след като я свалиш нищо няма да последва, та за това не бързай толкова. И се чудя дали да си свалиш сакото в тази сцена и да останеш по риза, ама май по-добре да не го сваляш, че ако от сега почнем да те събличаме не знам до къде ще стигнем, а СЕМ не спи. Ще ни натряскат пак глоби. Те зрителите те чакат по боксерки, а Берен по оная нощница дето я купуваха преди сватбата с Дениз, ама има да си чакат. Чак в последната серия ще им покажем нещо, но и то няма да е много.
Айде сега почивка. А , Енгин, и да не изчезнеш след сцената, че трябва да снимаме и роклята в краката на Берен, а там и твойте крака трябва да се виждат. Не можеш да останеш ,защото имаш среща с фенклуба ли. Е добре, ще минем и без твойте крака. Те зрителите няма да забележат.
Оператора, я да видя какво сме заснели в този дубъл ? Аууу, ама те наистина се целуват.
-Лошо, Кенан, лошо. И се целуваха, и роклята и свали, ама това не е нищо. Хилял каза, че и по нощница ще я снима , а Енгин по боксерки. Тогава вече не знам? Ама то това момиче и в живота урсуз, като на сцената. Казах и аз да не приема ролята, щото все и до целувки ще се стигне, ама то слуша ли?  70 серии беше добре – нищо, ама сега? Последните няколко сън не ме лови. Тц Тц Тц лошо, много лошо.
Joy Joy Joy Joy JoyУникално

# 112

Добър ден момичета - неделя е вали дъжд / при мен /, а в темата валят прекрасни клипове, хубави стихове,позитивни и образователни постове.

Дива - признавам си в четвъртък вечерта наистина ми беше "горчиво" - но след твоя клип - същите кадри, но на фона на тази разкошна музика - чувствам, че всичката ми "горчивина" изчезна. Благодаря !

Мариянка - разкошен клип / както винаги впрочем /! Страхотно зареждане с положителни емоции ! Благодаря също и за новата тема разбира се !

Малчева - стиховете /макар и от по-ранен етап / чудесно се вписват в темата и все едно наистина си била провокирана да ги сътвориш именно сега. Опитай отново!

Морски бриз - прочетох с истински интерес това което си написала / в спойлерите / и на тази база  - респекта ми към сценаристките нарастна. Признавам си, че и аз понякога вътрешно съм се "чудила" на уж нелогичните им / според мен / решения относно развитието на даден образ или действие - но сега разбрах, че всичко което правят си има своето обяснение.
 Радвам се, че сподели всичко това, защото аз преди доста време бях разсъждавала върху темата за "възмездието" - но на много по-ранен етап в сериала. Сега си мисля, че някъде съм "хванала" нещо дребно и аз в моите размисли.

Скрит текст:
[Свободно време и интереси / Романтични сериали, теленовели / Re: Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 57    : Пет., 21 Окт. 2011, 23:58
Бях решила да събера малко мисли и да  попиша за възмездието / отдавна го мисля / и среди нощите да го споделя.
За всеки един човек, който  изповядва някаква религия  спазването на  нейните канони е въпрос на вътрешното му усещане за добро и зло. В християнската религия има 10 божии заповеди и  7 смъртни гряха /за другите религии  не зная /, сигурно и те имат някакви канони. Но за да живее човек в мир и хармония, както със себе си така и с околните – трябва да спазва определени морални норми – това е изграденият му мироглед основаващ се както на възпитанието, така и на религиозната му принадлежност. Не кради, не лъжи, не убивай, не прелюбодействай – това са част от заповедите, които човек е длъжен да спазва чрез своите житейски постъпки. Възмездието се определя като наказание или награда, това, което човек получава за тези си постъпки, за стореното добро или зло. Създателят / всеки има име за него – за едни е Бог, за други  Аллах, за трети друго / или може би просто Живот, въздава своята присъда всекиму.
Стана много сериозно, но сериала поставя тези въпроси и естествено търси и отговорите т.е всеки сам да достигне до своя правилен отговор. Нашите герои може да са само художествени образи, но са  толкова реални, че страдаме, плачем, радваме се заедно с тях, те сякаш стават част от нас самите / това е моето усещане, моето съпреживяване /. Не мога да кажа ето този е само лош и прави само лоши неща, другия е добър и прави само добро. Но до този момент сценарият много „умело” като, че ли обърква мислите ми. На всеки един герой живота поднесе изпитание – всеки реагира според „своя” си мироглед – и същия този живот даде и своето възмездие за това, къде жестоко, къде по- снизходително – като вид предупреждение, или пък поднесе и друго -  любов, нов живот, нов шанс.
Да се върна в сериала – като предварително правя уговорката, че това са мои мисли и мои чувства, кой какво направи и какво получи ?
Керим – в началото искрен приятел, вярващ в доброто у хората, човек открит, не мислещ лошото на никого, доверяващ се. Потъпка забраната „Не унижавай и не убивай” защото това което той и „приятелите му” сториха на Фатмагюл се равнява на убийство. Живота му предложи – изкупление на този грях, позволи му да обича. Много умело сценаристките „преповтарят” историята баща – син. Синът изкупува и греховете на бащата – трябва да има и прошка и възмездие / споделена любов /.
Яшаран – „ Не лъжи, не кради, не убивай, не прелюбодействай” – много неща унищожиха -  възмездието при тях е и факт, но и ще продължи. Морално, физически, финансово – просто трябва тази истина да достигне до истинската им същност. Те се загубиха сами в себе си – останаха самотни, без любов,без нищо. Ердоан загуби баща си, Шамси и Леман – загубиха сина си, Селим загуби любовта си, Перихан „загуби” съпруг и син, Мюнир –ще губи занапред / за всички които подкупи да лъжесвидетелстват – сигурно ще загуби свободата си /, Решат – загуби семейството, ще загуби и фирмата / тука доста ще го заболи /, дори и Мелтем получи своего  рода възмездие – загуби баща си. Всеки направи нещо – и живота му отвърна подобаващо. За Мустафа не ми се мисли въобще – неговите грехове са много

За всички вас момичета по едно цвете - за това, че ви има; за това,че въпреки различията си съумяваме и ще продължим /силно се надявам в това / да поддържаме един разумен тон на поведение в темата ; за това, че сме тук да споделяме "общата си болест " - сериала "КВФ"

Скрит текст:

п.п.Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 8 нови отговора.  Момичета - какво кафе пихте сутринта, не зная, но явно е имало нещо в него - това е последната статистическа справка за нови отговори / докато си напиша поста / бързо-пишещи

# 113
От снимачната площадка:

Скрит текст:
Камера работи.
Екшън.
Стоп камера
Хилял:
Joy Joy Joy Joy Joy
След това нещо,дето си го писала ще имам да разшивам 1000 бода на гоблена ми! И после-защо не ми стигали конците!  hahaha hahaha hahaha hahaha
Марта,признавам си-пия нес кафе без захар,че ми е сладък животът,та да не ми загорчи!  Whistling Whistling Whistling Whistling

# 114
fantasia много ми харесва репортажа!
Искам само да помоля да ми дадете линк за Аси-то,ако може.

# 115
  • Разград

# 116
# 117
Fantasya, смях се с глас. Много точно попадение. Почти не пиша, но затова пък активно ви чета и често се смея на глас на забавните ви и остроумни постове, за което благодаря на всички.
 newsm51

# 118
# 119

Кой си направи труда да прочете написаното от Дива - за всички вас без изключение , от мен , с много обич , от душица и сърце !!!

http://www.youtube.com/watch?v=p5eyE1wZXjI

Дива "запали" лулата на мира отдавна,   вчера беше много ясна ,след като "разкри душата си, но кой я разбра...!?

Малчева , стихотворението ти е много хубаво...

Морско бризче , удоволствие е да чета постовете ти.., дори не трябва да се скриват в спойлер, толкова са стойностни и образователни...Имам една молба към теб - моля те , огласи никовете на тези , които си  ти писали  на лични  , че Корана насажда сепаратизъм и агресия...!?  Много опознавателно ще бъде за нас , кои са тези момичета...

Тук в този форум не се делим на ветерани и новодошли... Единственото ни желание е да четем стойностни постове , като не изключвам и тези с премереното чувство за хумор и закачки.., защото в днешния "забързан и натоварен" ден имаме нужда точно от него...

Появиха се много нови момичета с изключителни постове и спряха да пишат...Призовавам ги отново да се включат... Повярвайте оценяваме невероятния ви усет и "майсторското ви перо" , но вече не можем след всеки хубав пост да слагаме оценка , за да разберете наистина колко е приятно да се четат подобни такива , защото вече сме много и темата ще се изписва само с благодарствени постове...

Общи условия

Активация на акаунт