Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 46 046
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Миленка джанъм сега като загледах серията на мен ли само ми се вижда ,че резервата ти е със светло лилава а не розова врътовръзка newsm78 JoyЕй таз Мукадес опасна как имитира Joy Joy JoyПриятелката на Юмер не лоша,ама ние смеси по хубави Laughing

Вратовръзката е "хамелион",променя си цветя според светлината.Много внимателно загледах Юмер и нещо започнах кусури да му намирам,много му дълга косата,но общо взето бива!

# 256
Благодаря на момичетата за превода!  bouquet

След като изгледах филма с добро качество и с превод вече съм сигурна,че е имало първа брачна нощ по начина по който я разбира целия свят.Просто са много свенливи,но погледите им показваха точно това,че се е случило.

Определено се гледаха като коте и котарак, тайно излочили млякото през нощта и питащи се кой облиза каймака, и имаше ли такъв въобще?!? Simple Smile

Добро мир,интересна метафора  hahaha  Laughing
Защо мислиш,че    Мерием има вина към Керим?

Направи ми впечатление ,че ФГ на сбогуване каза на психоложката :До нови срещи!
Това ми прозвуча като подсказка,че все още ще имат нужда от нея .

# 257
  • Разград

# 258
Благодаря на момичетата за превода!  bouquet

След като изгледах филма с добро качество и с превод вече съм сигурна,че е имало първа брачна нощ по начина по който я разбира целия свят.Просто са много свенливи,но погледите им показваха точно това,че се е случило.

Определено се гледаха като коте и котарак, тайно излочили млякото през нощта и питащи се кой облиза каймака, и имаше ли такъв въобще?!? Simple Smile

Добро мир,интересна метафора  hahaha  Laughing
Защо мислиш,че    Мерием има вина към Керим?

Направи ми впечатление ,че ФГ на сбогуване каза на психоложката :До нови срещи!
Това ми прозвуча като подсказка,че все още ще имат нужда от нея .

Вечерта в Бодрум имам в предвид!Ако аблата не се бе направила на майка Тереза за Фатмагюл и не бе оставила ключа от стаята си на рецепцията,този разговор между двамата щеше да се състои в стаята на Керим с опция, романтиката,хормоните, и мигът да се реализират в една бурна и спонтанна любовна нощ без излишно напрежение и очакване както се случи в п.б.н!?!  Hug

# 259
Сърдечно благодаря на момичетата за преведената серия.Още не съм я изгледала,но и това ще стане. smile3525
Евелин,ти от мен не гледай.Мен са ме налегнали отговорности,но благодарение на вас се разсмивам.Не може само сериозни да сме. Hug
Добромир,добре дошъл и от мен.Отново точно попадение от твоя страна що се отнася до Мерием.Абсолютно на същото мнение съм.Тия дни прегледах сериите по диагонал и за мое очудване видях,че тя наистина доста допринася за това му състояние,макар че намеренията не са и такива.Нейните усилия бяха предимно насочени към Фатмагюл.Него изобщо го забрави,а като майка трябваше да забележи някои неща.
Миленка,ти кога най-после ще се установиш за кой ще се бориш? Joy Joy Joy
Малчева,благодаря ти Hug
Вале,клипчето наистина е много хубаво.
Е,спирам да изреждам.Така или иначе не мога да спомена всички,но ви обичам и сега като се оттегля пак за половин час,вие ще изпишете сума ти страници и ще ми се отели вола докато ви настигна.

# 260
  Добър вечер, сладурани!  Hug
Виждам, че днес сте изписали много хубави неща, красиви стихове и нежни клипчета!    bouquet  Дива, адмирации! Получило се е много силно съчетание в това клипче от всичко.
Честит празник на мамите в темата! Нека децата Ви винаги пълнят сърцата Ви с безкрайна обич и радост!  Hug

Безкрайни благодарности за бързия и хубав превод!  newsm51   newsm51   newsm51

Когато изгледах серията с превод, дори сутрешното мълчание не успя да ми свали усмивката! Относно недоизказаните неща, когато са имали възможност мисля че си казваха доста, а и се научиха да се разбират и без думи. Само един поглед им стига, а за жалост ни показват и, че понякога стават недоразумения. Всяко нещо си има причина тук. За всички нас е ясно, че тя му е простила, дори го  насърчава да си прости сам. Нямаше да го стори, ако тя не го беше направила вече, но дали и той го разбира е друг въпрос.  От много време насам обсъждаме нуждата от помощ и за Керим, но все не се стигаше до него, той наистина вглъбен в мисли само за нея забрави за себе си. Много се радвам, че в подсказките освен лошите неща има и това, че сега Фатмагюл ще му помага на него. Сега тя няма да го остави. Те минаха през всички кръгове на ада, за да бъдат заедно, през цялата си сватба не си пуснаха ръцете, няма да ги пускат цял живот. Още в този епизод Ф му каза: " Ще се излекуваме!" Заедно ще се справят с всичко. Това са нейните мисли, за нея вече не съществува "Аз" , има "Ние" и то доста отдавна, но вече го виждам осезаемо. Тя не мисли за себе си, а за тях.  Ако не се лъжа е имало подсказка за втори сезон, че ще видим Фг да се бори за тази любов или нещо такова, и наистина в този сезон сценаристите обърнаха силните ситуации от първи с главно действащо лице Керим, сега да е Фатмагюл. Дори пистолета срещу мусти не и спестиха.
    Новината за мустафа ще ги напрегне допълнително, но не ми се вярва Фг да се остави да скърби дълго. От човешката гледна точка ще се натъжи, защото той все пак е бил част от живота и, но няма да се губи времето в сълзи докато нейният Керим страда. По - скоро се надявам да си насочи вниманието към него и да му помогне наистина, защото може да го излекува само тя. Освен това е възможно, когато научи за наемния убиец (ако научи, но муки знае, значи всички знаят  Joy ) да си спомни какъв ужас изживя, когато имаше риск да изгуби Керим и още повече да се съсредоточи в него и в бъдещето им. Вече видяхме една нова и силна Фатмагюл, не ми се вярва да отстъпи назад или да се отдръпне от Керим, напротив. Да се чуди, да и е сконфузно, дори да е разочарована ще го разбера, но не и да се отчужди.

п.п Извинявам се за километричният си пост, но много неща ми се въртяха в главата след превода  Peace Дано сте ме разбрали  Heart Eyes

# 261
Щеше наистина да се получи добре аблата да я беше заключила и да не й отваря в Бодрум  Wink

# 262
Може Керим да е много надарен и да не е било лесно - тоест да не е станало все пак Simple Smile Може да се гледат така, тъй като е имало ласки и т.н., но просто да не са стигнали до края Simple Smile
Бих одобрила такъв подход на сценаристите Simple Smile
Мисля ,че такъв вариант сценаристите не биха ни показали, първо защото ще е доста трудно да навлязат в детайлите , като се има предвид какъв е формата на филма- сериал излъчван в прантайма 20.00ч., и второ защото ще "изложат "Керим , който до сега гради своя образ с такива усилия.Защо им е да го показват инпутентен? newsm78 newsm78 #Crazy :crazyeyes

А що се отнася до това ,че сценаристките са се стреснали от многото критики и нападки за показаното от първата брачна нощ,  и че ще ни я покажат като ретроспекция в следващ епизод , мисля:
Излъчиха епизода в четвъртък,критиките и коментарите идват в петък и те правят корекции в следващия епизод , но той е вече заснет , защото те са поне с един епизод напред.Това според мен мяма да стане. Може би ще ни покажат малко по подробно някоя следваща тяхна нощ, когато те вече ще бъдат по сигурни в себе си и по смели в действията си.Доста е трудно да надникнеш в първата нощ на хора като тях , и дори е малко нахално, как биха могли да пресъздадат всичките им емоции , които определено ще са доста по различни от тези на обикновените брачни двойки.Именно за това мисля ,че Едже и Мелек се измъкнаха от тази така деликатна ситуация , като само ни показаха бялата рокля и ни оставиха ние да си представяме какво се е случило, а пък те по късно ще ни покажат някоя спокойна и романтична брачна нощ.

# 263
Меги нямах предвид да го покажат импотентен, а свръхпотентен Simple Smile
Шегувам се! Знам, че няма да ни покажат такива неща  Joy

# 264
Керим,просто всички го накараха да се оправя сам.Всеки си мислеше,че той  много силен.Единствено Фатмагл му каза,че ще му помогне за да заличи спомена от онази нощ.А този въпрос "С какво да ти помогна?" е изключително важен когато човек е тръгнал по "Пътеката на любовта" от Дийпак Чопра.

Така че моето лично мнение е,че те изградят една изключително силна духовна връзка.А това е истинската любов.

# 265
  • Разград

# 266
 Добър вечер, сладурани!  Hug
Виждам, че днес сте изписали много хубави неща, красиви стихове и нежни клипчета!    bouquet  Дива, адмирации! Получило се е много силно съчетание в това клипче от всичко.
Честит празник на мамите в темата! Нека децата Ви винаги пълнят сърцата Ви с безкрайна обич и радост!  Hug

Безкрайни благодарности за бързия и хубав превод!  newsm51   newsm51   newsm51

Когато изгледах серията с превод, дори сутрешното мълчание не успя да ми свали усмивката! Относно недоизказаните неща, когато са имали възможност мисля че си казваха доста, а и се научиха да се разбират и без думи. Само един поглед им стига, а за жалост ни показват и, че понякога стават недоразумения. Всяко нещо си има причина тук. За всички нас е ясно, че тя му е простила, дори го  насърчава да си прости сам. Нямаше да го стори, ако тя не го беше направила вече, но дали и той го разбира е друг въпрос.  От много време насам обсъждаме нуждата от помощ и за Керим, но все не се стигаше до него, той наистина вглъбен в мисли само за нея забрави за себе си. Много се радвам, че в подсказките освен лошите неща има и това, че сега Фатмагюл ще му помага на него. Сега тя няма да го остави. Те минаха през всички кръгове на ада, за да бъдат заедно, през цялата си сватба не си пуснаха ръцете, няма да ги пускат цял живот. Още в този епизод Ф му каза: " Ще се излекуваме!" Заедно ще се справят с всичко. Това са нейните мисли, за нея вече не съществува "Аз" , има "Ние" и то доста отдавна, но вече го виждам осезаемо. Тя не мисли за себе си, а за тях.  Ако не се лъжа е имало подсказка за втори сезон, че ще видим Фг да се бори за тази любов или нещо такова, и наистина в този сезон сценаристите обърнаха силните ситуации от първи с главно действащо лице Керим, сега да е Фатмагюл. Дори пистолета срещу мусти не и спестиха.
    Новината за мустафа ще ги напрегне допълнително, но не ми се вярва Фг да се остави да скърби дълго. От човешката гледна точка ще се натъжи, защото той все пак е бил част от живота и, но няма да се губи времето в сълзи докато нейният Керим страда. По - скоро се надявам да си насочи вниманието към него и да му помогне наистина, защото може да го излекува само тя. Освен това е възможно, когато научи за наемния убиец (ако научи, но муки знае, значи всички знаят  Joy ) да си спомни какъв ужас изживя, когато имаше риск да изгуби Керим и още повече да се съсредоточи в него и в бъдещето им. Вече видяхме една нова и силна Фатмагюл, не ми се вярва да отстъпи назад или да се отдръпне от Керим, напротив. Да се чуди, да и е сконфузно, дори да е разочарована ще го разбера, но не и да се отчужди.

п.п Извинявам се за километричният си пост, но много неща ми се въртяха в главата след превода  Peace Дано сте ме разбрали  Heart Eyes

KStew както винаги точна , ясна и разбираема!
 smile3501 newsm51

# 267
  • В Града на Липите
Извинявай,но не съм напълно съгласен с теб.Лично аз смятам,че тя има огромна вина за това което се случи в п.б.н. и психическия срив в Керим.Може би майка-орлица за Фатмагюл,но за Керим и за двамата като цяло НЕ! Naughty

Аз пък не мисля, че Мерием има чак огромна вина. Не знам как би могла да предположи, колкото и прозорлива да е, че Керим има такъв проблем. Пък и някакси, доколкото наблюдавах отношенията им - майка-син, не мога да си представя да седнат и да разговарят на тази тема. През последните епизоди той изглеждаше напълно щастлив, и дори и ние се стреснахме от реакцията му в п.б.н. А и преди сватбата ходиха при психоложката. Нормално е Мерием да си помисли, че такъв проблем би имала повече Фатмагюл предвид изнасилването, отколкото Керим и да се тревожи повече за нея.
В това, че остави ключа на рецепцията, не усетих каквато и да е било умисъл. Керим имаше избор,  и избра да отстъпи. После съжали, ама късно.

Според мен, Мерием подкрепя еднакво и двамата, макар че с Фатмагюл имаше повече разговори, по-скоро като жена с жена, или майка с дъщеря. Просто има деликатни теми, които на синовете им било по-лесно да обсъждат с бащите си, както и на дъщерите с майките. Но то си зависи и от възпитанието, манталитета... и т.н. Да не се изказвам неподготвена, че нямам син.  Grinning

Лично мнение  Peace

Изминаха точно 56 серии, от първият път, когато я взе на ръце. Но колко различни емоции.

И 43, откакто за пръв път пое ръката му. Надявам се повече да не я пусне. И двамата имат нужда един от друг.

Много силни и запомнящи се момента. И двата.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 23:53 от hrissi_sz

# 268
 newsm51 newsm51 newsm51Момичета, за труда Ви -БЛАГОДАРЯ!!!

# 269
Меги нямах предвид да го покажат импотентен, а свръхпотентен Simple Smile
Шегувам се! Знам, че няма да ни покажат такива неща  Joy
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Ееееее ,ама съгласи се ,че за да навлязат в такива подробности , ще трябва да сложат червена точка или пък ХХL:
става - нестава ;
 влиза - невлиза;
На Фати  и ........
Спирам ,щото и аз ще трябва да сложа червена точка! hahaha hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт